/spanien/barcelona/forum/1308.aspx/spanien/barcelona/forum/1308.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Fuerza
2016-04-23 16:16
Real är råttpiss utan Ronaldo.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-04-23 16:16
@Lionel "Rey" Messi:


Va ???

SKojar du eller???
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2016-04-23 16:15
Är det nu domaren ger 2 röda till Rayo, och real gör 8 mål? Och blir bäst i världen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-04-23 16:14
zizou tar av sig jackan o gör sig redo för inhopp haha
Barcelona Andresito
2016-04-23 16:13
Blir det tvåsiffrigt månne?
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2016-04-23 16:13
Hahahaha 2-0 till RAYOOOOOOOO
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-04-23 16:07
Bebé snurrar upp Danilo helt och hållet.. Snyggt mål!
Barcelona Acrobat
2016-04-23 16:06
SÅÅÅÅÅJAAAAAA!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2016-04-23 15:27
enkos

Till hur många mål kommer Messi assistera idag?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona A good coach is everything!
2016-04-23 15:11
Grejen med Vidal är väl att han har vart en utav dem bättre när han väl ha fått spela !! Han har gjort en mindre lyckad halvlek av vad jag kan minnas men då var hela laget dåligt !! LE är för mig ett stort jävla mysterium !!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-04-23 14:04
@Liunil Masse:


Jag skulle bli förvånad om denna ledning ens kan genomföra fyra av de nämnda transferna. Och får vi över huvud taget några cash för Douglas och Song ska jag personligen åka ner och kyssa Robert på pannan...
Barcelona the cameroonians
2016-04-23 13:46
Det intressanta med Vidal är ju att klubben nu gjort samma misstag på högerbacken som de gjort på mittbacksplatsen bredvid Piqué.

Man ville hitta en mittback som starter och alternativ till Mascherano.
Köper Song som aldrig spelat mittback. Köper sedan Mathieu som förutom åldern inte heller riktigt har kapaciteten att ligga på en stabil nivå i ett storlag. Köper också en skadad Vermaelen som back-up.

Man ville hitta en ersättare till Alves (vars kontrakt man ju först inte hade avsikten att förlänga) och köper först Douglas som inte är i närheten av den nivå som krävs och sedan Vidal som inte verkar vara rätt scoutad eller förankrad hos Lucho.

Så nu står vi på samma position igen två säsonger senare och ingenting har förändrats. Status Que, men en massa miljoner spenderade och till vilken (ingen) nytta.

Den här säsongen är frågan om vi har pengar nog att förstärka på flera positioner. Och inte kommer man att satsa på la Masia heller. Finns slipade diamanter (Palencia och Godswill) som inte en har fått träna med A-laget under säsongen. För det verkligen intressanta är att en la Masia-mittfältare är den som klarat sig bäst på positionen. Satsa alltid på akademin först.

Barcelona Liunil Masse
2016-04-23 13:39
[QUOTE=Barcelonistas]Sälj båda så vi får in lite pengar o kan köpa en mittfältare och en anfallare. Sommaren kmr bli intressant, undra vilka Lucho kmr värva? [/QUOTE] Denis, Gameiro, Marquinhos (eller Mustafi), Marin o Verratti. Detta är vad som behövs. Med försäljningar av Arda, Aleix, Alves, Adriano, Song, Douglas, Mathieu o Vermaelen så ska det gå att få in tillräckligt med cash plus vår budget på 600M.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-04-23 13:26
Sälj båda så vi får in lite pengar o kan köpa en mittfältare och en anfallare. Sommaren kmr bli intressant, undra vilka Lucho kmr värva?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-04-23 12:52
Jag tror Vidals dagar är räknade. Ska ärligt säga att jag inte hade sett jättemycket av honom tidigare men så som jag förstått så hade han endast spelar högerback i en handfull matcher under förra våren. Det är fan inte i närheten av tillräckligt för att vara arvtagare till den bästa högerbacken senaste tio åren(genomtiderna?). När han väl spelat tycket jag han har varit okej inte mer men har svårt att se det som någon spelare som kommer vara ordinarie i Barça. Han känns som en duglig backup som bäst. I dagsläget tar jag dock både Alves och Roberto före honom alla dagar i månaden. Har ingen aning om detta var en värvning som Luis själv ville ha eller om det var klubben men det är snudd på amatörmässigt att göra två värvningar som båda måste skolas om till nya positioner. Ingen av Vidal eller Arda har erfarenhet av att spela på de positionerna som de är tänka att göra i Barça vilket gör värvningarna ännu märkligare. Har jävligt många tankar om Arda men får ta det nån annan gång. Just nu tror jag båda spelarna mycket väl kan sjunga på sina sista verser i Barcelona, inte mig emot heller. Kan låta hårt efter så kort tid men detta är ingen välgörenhet. De fick trots allt hela sex månader att träna med laget innan debuten och ingen har imponerat nog för att rättfärdiga en plats i framtiden. Om Eto'o kan slängas ut veckan efter att han avgjort en CL-final så kan man nog(med all rätt) göra sig av med två misslyckade värvningar efter en halv säsong. Kolla bara på Simeone som slängt iväg spelare som Cerci och Jackson efter kort tid. Det handlar om resultat, finns ingen sentimentalitet. Själv är bara glad att man slipper "Arda och Vidal kan spela anfallare"-kommentarerna från i somras. Vad fan tänkte folk egentligen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
2016-04-23 12:14
Med Ronaldo skadad finns ju idag en bra möjlighet för Suarez att ta över skytteligaledningen. Får hoppas att målformen håller i sig från föregående match!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-04-23 11:53
@the cameroonians:


intressanta tankar som jag i mycket håller med i. Samtidigt så tycker jag ju Vidal har varit rätt bra när han väl fått chansen. Så för mig är det ändå helt obegripligt att han inte ens får vara med på bänken. Borde väl bero på något mer eller?
Barcelona enkos
2016-04-23 11:45
Idag tappar både Real och Atletico poäng och Barca vinner . Suarez gör hattrick och det släpper för Neymar. Messi som vanligt nöjer sig med att assistera.
Barcelona the cameroonians
2016-04-23 10:41
På tal om den sportsliga planeringen måste jag skriva ett par rader om situationen med Aleix Vidal.

Lucho har åter igen lämnat honom utanför truppen och tar nu alltså hellre med Douglas (som man försökte låna ut i januari).
Har han verkligen presterat så dåligt på träningarna att han tappat SÅ mycket?

Visserligen spekulerade MD i att Lucho fått ett horn i sidan till spelaren ifråga när denne i Piqués Periscope efter Eibar-matchen skrattande svarade frågan om hur avbytarbänken i just Eibar kändes. "som vanligt, jag satt bredvid Jerémy (Mathieu)" Men inte fan kan detta vara skäl för att Enrique ska tappa förtroendet? Då vore ju andras redan förbrukat 10 ggr om kan man tycka.
Så nej, det måste vara det sportsliga som brister.

Transfern genomfördes ju under en tid då klubben inte hade någon sportchef och där Rexach, Barto, Mestre och Braida var de som fattade besluten i den så kallade "kommittén". Jag undrar om de över huvud taget hade några riktiga rapporter kring Vidal eftersom han bara spelade fem-sju matcher under Emery som högerback, och detta dessutom i ett 4-2-3-1-system.

Det har varit alldeles för många tveksamma värvningar de senaste två säsongerna där flertalet aldrig ens kunnat göra skäl för vare sig sin lön eller köpesumman. Så om det finns pengar till transferfönstret i sommar får man hoppas att man agerar i samråd med Lucho och gör smarta affärer i stället för att spendera miljoner på sådana som aldrig kan och får bidra.

Barcelona the cameroonians
2016-04-23 10:24
Har ni inget för er mellan tolv och två idag så tycker jag att ni ska ta chansen att se mini-derbyt mellan Barcelonas Cadete A (U-16) och Espanyol som livestreamas på klubbens Youtube-kanal.

Våra talanger leder ligan 6 poäng före just Espanyol med fyra omgångar kvar och tränaren Franc Artiga förfogar över ett par riktiga oslipade diamanter i form av t ex anfallaren Sergio Gomez och mittfältaren Alejandro Orellana. Båda två sitter på ungdomskontrakt och når nu en ålder där de har möjlighet att få ett proffskontrakt med klubben. Under säsongen har de båda även varit uttagna i Spaniens U16-landslag.

Emellertid kom uppgifter igår via Sport att klubben ännu inte inlett diskussioner med talangerna i fråga. Båda två, men framför allt Gomez, har varit ett hett villebråd för flertalet PL-klubbar (speciellt Man City) och kommer säkert att ta tillfället i akt att locka med ett fett lönekuvert. Nu ligger pucken hos Pep Segura som ansvarig för de äldre lagen i la Masia att fatta ett snabbt beslut och visa intresse för två av akademins vassaste spelare.

Avspark 12.00, stream i länktips.
Barcelona Zyzz
2016-04-23 09:34
Idag går Suarez upp i skytteligaledning. Just sayin'!
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-04-23 05:50
Under natten till igår, deltog Sergio Ramos i en intervju med COPE och svarade på en fråga angående Piqué vs. Arbeloa.


Piqué overreated to Arbeloa's comments?


Maybe it wasn't the right way to go about things. There's no point in going over all of that, and a veteran player like Piqué should try and avoid all of that childish nonsense. A little bit of humour's fine, but not with disrespect.
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2016-04-23 04:43
[QUOTE=Xaviesta ]Det här med Messi är ett hett samtalsämne och kommer att förbli det fram till hans avsked från toppfotbollen. Men hur ligger det till egentligen, är han bäst någonsin? För mig är han det. Men då tänker jag främst på hans prestationer fram till Tito-säsongens slut. Efter det har jag sett en helt annan Messi som gjort mig smått konfunderad. Hans prestationer är alltid världsklass oavsett men hans passion, glöd, lekfullhet och hunger har falnat. Den blixtrar fortfarande till ibland vilket tex Neuer och Boateng fick erfara i semin förra året men ändock.. den känns inte framträdande på samma ivriga och ettriga sätt som förr och det är där skon klämmer som mest för min del. Loppan är trots allt 28 år gammal (29 i juni) och ska egentligen ha långt kvar till pensionen, men har han det vid närmare eftertanke samt iakttagelse? Messi har alla verktyg för att fortsätta spela tills han är 40 om han vill. Kort kompakt kropp, stark och sällan skadad, kommer tappa i speed inom kort men kommer att med lätthet kunna ersätta detta med att kliva ner i en mittfältsroll om han vill med världens i särklass känsligaste vänsterfot, innehar världens i särklass klokaste fotbollshjärna och besitter en utomjordisk vision på planen osv, ja jag kan hålla på i evigheter. Men tyvärr.. någonting säger mig att Messi kommer att lägga av med fotbollen mycket tidigare än vi tror. Kanske kort efter VM 2018 vilket jag personligen tror blir hans sista. Kanske säsongen efter vid en ålder av 32? Iaf från toppfotbollen. Nu sticker jag ut hakan rejält här men det är den känslan jag får när jag tittar på han dessa dagar. Han är inte en Ibrahimovic eller Ronaldo i form av hunger och jag ser inte Messi bara 36 år och spela fotboll i Barcelona av någon anledning. Sett till stats och prestationer är han samma härliga Messi, men sett till hunger, passion och vilja är det en Messi på extrem nedgång. Han blixtrar som sagt fortfarande till emellanåt, men den där kontinuiteten och järnviljan lyser med sin frånvaro. I min bok är han den bästa fotbollsspelaren någonsin, men hur länge till orkar han övertyga omvärlden? Den som lever får se. Bara jag som känt detta dom senaste åren? [/QUOTE] Nej inte bara du. Har också på känn att han antingen lägger av tidigt eller drar till Rosario för att avsluta sista åren där. Tycker det är synd att han inte är lika hungrig längre, han hade kunnat gjort många fler mål och assist om han velat men han tänder bara till riktigt i vissa stormatcher som Bayern, City osv förra året. Fast med tanke på hur länge han varit på toppen och hur regelbundet han spelat förstår man honom. Vem hade inte tappat hungern efter 10 år på toppen med matcher i snitt var tredje dag. Cristiano och Ibra är väl dom ända jag kan komma på som fortsätter trots ålder. I deras fall tror jag egot har stor roll, dom vill stärka sina egon och göra fler mål hela tiden. Messi har redan bevisat allt och behöver inte ett par mål mot valfritt blåbärsgäng för att vara nöjd med sig själv. Men det vi kan enas om är att man aldrig vet vad man får av Messi, oftast är det mer än förväntat och då bör man förbereda sig för sitt livs berg och dalbana. Men som sagt skulle inte bli förvånad om han la av om ett par år bara, mest troligt efter VM 2018.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-04-23 02:32
@Barca4life98:
Håller med. Han fick hela världen att tappa hakan med sin briljans i matcherna mot City trots noll mål, det behövdes inte eftersom han var så dominant i spelet. Visst, det säger inte mycket men Puyol sa förra säsongen att 'Messi är bättre nu än för fyra år sedan för han läser spelet bättre'.
Barcelona Liunil Masse
2016-04-23 01:22
[QUOTE=jefecito]Vem ska ta hemåt jobbet som Rakitic tar nu då? Har väldigt svårt att se att Messi skulle göra det.. [/QUOTE] Skrev ju att då krävs det att mittfältet blev som förr. Inte var Xavi någon grovjobbare. Johan Cruyff: "I think there is something wrong when a playmaker is completing the biggest distance."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jefecito
2016-04-22 23:47
@Liunil Masse:


Vem ska ta hemåt jobbet som Rakitic tar nu då? Har väldigt svårt att se att Messi skulle göra det..
Barcelona Vampíro
2016-04-22 23:39
Min ranking av Messis säsonger: 2010/2011 - Komplett säsong från början till slut, blir inte bättre än detta i min bok. 2011/2012 - Bar laget så långt han kunde, 73 mål är bara löjligt. 2008/2009 - Bästa spelaren i det bästa Barçalaget genom tiderna. Första trippeln. 2009/2010 - Fantastiskt rakt igenom med några legendariska insatser (Arsenal 4-1). 2012/2013 - Världsklass fram till skadan, fortfarande avgörande när han spelade på ett ben. 2014/2015 - Svagare höst men kliver fram rejält under våren. CL mot City, Bayern etc. 2007/2008 - Första säsongen han var den klara stjärnan, mycket skador förstörde för både honom och laget. 2006/2007 - Året han tog över som nummer ett i Barça, hattrick i el Clasico samt Maradona-målet som 19 åring. Tyvärr skadad alldeles för länge. 2013/2014 - Massa mål men första säsongen man kunde klassa honom som en besvikelse. Lite loj och verkade vänta på VM. Trots det en av världens bästa spelare. Skador. 2005/2006 - Spelade för lite pga. skador men var redan som 18 åring en klasspelare varje gång han rörde bollen. Grymma insatser på Bernabeu och Stamford Bridge. Debutsäsong!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2016-04-22 23:16
Måste slutligen tillägga att vi (även jag själv) blev helt sidetracked då meningen med mitt första inlägg var att lyfta fram frågan om hur det står till med Messis glöd för själva sporten och om det finns en risk att han "förtidspensionerar" sig. That was the main topic.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-04-22 23:11
Håller med Xaviestas om allt han skrev. Messi gjorde mål oftare under Pep/Tito och var mer dominant då. Den här versionen av Messi är dock också underhållande att se på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-04-22 23:10
Det har gått rykte att Messi har skadad sig och att han missat träning och inte kunnat träna fullt ut efter att ha fått smällen mot Deportivo. LE förnekar allt detta och hävdar att Messi är 100% och är med laget imorgon mot Gijon.
Annons: