/spanien/barcelona/forum/12957.aspx/spanien/barcelona/forum/12957.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2011-04-17 11:09
Jag pratar inte om Real Madrid som klubb nu men fyfan vad jag ogillar Mourinho, han är så äcklig och vidrig. Han har förstört el clasico för mig, det ska handla om två lag som ska visa vem som är bäst genom offensiv fotboll där det ska bölja fram och tillbaks, inte den där jävla fosterställningsfotbollen.

Jag har alltid respekterat Real Madrid föratt vara en klubb som försöker premiera bra fotboll, men hur i hela världen kan de acceptera Mourinho? Di Stefano måste gråta.

Real Madrid gick från att ha spelare som Raul, Redondo, Zidane, Roberto Carlos osv. där man kan sitta och njuta av deras spel, men istället så fick vi se ett destruktivt lag som var ute efter att döda matchen istället föratt spela matchen. Mourinho har tagit allt som var vidrigt med Inter och injicerat det i Real Madrid.

Jag förstår inte heller varför han spelar så, när Real pressade med 10 man så var de betydligt farligare och bättre. Äh, jag hoppas att Mourinho försvinner illa kvickt, det vore bäst för både Real Madrid och för den spanska fotbollen som ska stå för vacker fotboll.
Real Madrid Los mejores
2011-04-17 11:06
Criff

Det är ju en annan femma. Ert kollektiv var verkligen inte lika bra på den tiden heller. Så det var helt annorlunda förutsättningar på den tiden. Fotbollen, Barcelona och Realmadrid har ändrats, det går längre inte att leva kvar i de tiderna.

Dock är det som du säger, det var mäktigare för några år sedan.
Real Madrid Los mejores
2011-04-17 11:03
Jag förstår inte den här konsten med att försöka lura sig själv, vad kan det bero på egentligen?

Realmadrid spelade inte med tre defensiva mittfältare, Xabi Alonso var central kreatör med en offensivare roll, det var därför i lyckades neutralisera han så enkelt. Han är för seg för att spela så högt upp. Khedira var hur offensiv som helst igår, han låg verkligen inte bara hemma och täckte ytor. Det var Pepe som hade e riktigt defensiv roll, men även han bjöd på flykter i offensiven. O Marcelo och Sergio Ramos är ju även två väldigt offensiva ytterbackar.

Varför skulle ni var omotiverade? i ett el classico som ungefär ses av 500 miljoner tittare. Om era spelare var omotiverade är det väl ni supportrar som borde skämmas. Messis utbrott tyde iaf på annat i mina ögon, han ville verkligen vinna..

Har inte någon lust att yttra mig allt för mycket, då det ändå återstår 3 matcher lagen emellan.. Ni verkar ju säkra på på såväl cup seger som avancemang i CL. Framtiden får utvisa helt enkelt.

Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-04-17 10:59
Jag undrar hur snacket gick med riktiga Madrid fans, de som hejat på Madrid i 50+ år och är uppväxta med allt vad klubben står för osv.

Undrar om de också firade som att dom vunnit CL igår..
Har en känsla bara som säger att de Spanska Madrid fansen är rätt missnöjda faktiskt.
Det är väl bara här i Sverige de firas..

Får mig bara att inse hur stora FC Barcelona är gentemot R.Madrid i dagens läge, helt otroligt vilken respekt!
Barcelona Criff
2011-04-17 10:57
Los mejores´, Du menar alltså helt seriöst att du glädjs lika mycket av att se dagens El Clasico än när Zidane & gänget spelade i Real?
När det faktiskt var 2 lag som dansade & inte ett som anpassade sig efter rivalen?
Barcelona DM1982
2011-04-17 10:57
En pinne mot real på bortaplan är alltid ok. Det var de som var tvungna att vinna, ändå satsar de med tre dm. Det är direkt pinsamt och inte värdigt deras historia.

Det är en lång och tuff resa och vi måste inte vinna varje match. Ligan är vår, inget snack om det. Sedan är det bara att satsa allt vi har i cupen och cl, tror att vi kan båda.

Ja, marcelo är ett svin. Filmar och jublar när han får killar utvisade, vidrigt.

Vi kan ju bara gratulera Mourinho som har skämt ut real och det på deras hemmaplan. Grattis.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-04-17 10:54
"Kan någon svara mig vad det attraktiva och offensiva är med att er backlinje rullar boll. "

Vårat spel involverar hela laget, vi rullar oftast runt på mittfältet och söker passningsalternativ framåt, när ni pressar så blir mittfältarna tvungna att passa hem, inget fel med det?

Medan ni (oftast) vid bollvinst, spelar C.Ronaldo som springer hela vägen själv..

Summan av kardemumman, ni spelar på att vi ska göra misstag.
Det kombinerat med att ni är Real Madrid och på hemmaplan mot ett omotiverat Barcelona inte lyckas vinna och dessutom firar som att ni vunnit Champions League, ambitionsskillnad så det bara skriker om det, herregud.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-04-17 10:51
Heywood Jablome - Xavi

Ja, fast jag vill gärna ha med Mascherano..vem jag skulle ta bort? hmm..
Real Madrid Los mejores
2011-04-17 10:51
"Långa bollar? Ja, det är ju jättekul..Ska vi dra en långboll på Messi och hoppas att han vinner den mot 10 spelare, ptja.. kanske? "

Det är samma sak som att vi ska spela offensivt för att det ska gynna er? du hör ju själv hur dumt det låter.

Heywood Jablome - Xavi

Nu kryddar ni ju något ordentligt, så defensiva var vi inte. Vi gick bara inte bort oss. När vi hade bollen hade vi ju alltid många med framåt, vi vågade ju anfalla.

Sedan så hade vi 6-0 i hörnor. Det är ju tydligt vart Fc Barcelona håller bollen när dem spelar. Återigen, Kan någon svara mig vad det attraktiva och offensiva är med att er backlinje rullar boll.
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
2011-04-17 10:50
Fast Villa gör ett fantastiskt arbete. Vill inte se honom borta från startelvan och han kommer att göra mål förr eller senare.

I cup-finalen vill jag ställa upp med samma uppställning.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-04-17 10:46
Joanilson

Så jag är inte ensam om att se detta, tycker nästan synd om Villa. Han försöker och försöker men oftast får han inte den passningen han behöver.

Men att bänka honom nu vore bara än värre, så det hoppas jag inte Pep gör.
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
2011-04-17 10:45
Fortsätt att spela som ni gjorde i går. Desto mer jag tänker på det, desto mindre imponerad blev jag.

Ni väntade på vad vi skulle göra. Lite mer kyla och lite mer spelare som tar ansvar och vi spelar bort er enkelt.

Kontringarna stoppade vi varje gång
Barcelona Joanilson
2011-04-17 10:43
Är det bara jag som tycker att Villa får väldigt lite passningar? Han går på djupet gång på gång men han får kanske 1 av 5 passningar. Jag förstår inte värför man inte utnyttjar Villas djupledsspel för han har många bra löpningar som skulle kunna resultera i något.

En annan sak som jag är ruskigt trött på är det här när vi tar ledningen i matcher, jämt och ständigt ska dra ner på tempot och tro att det är klart med en 1-0 seger. Likadant var det mot Arsenal. Igår hade vi ju 1-0 och dessutom en man mer, alltså ett ypperligt tillfälle att utöka ledningen och döda matchen.
Jag tycker det är Guardiolas uppgift att se till att den här temposänkningen inte sker.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-04-17 10:42
"Man måste få spela efter sitt material och motståndaren"

Ja, precis? Varför i hela fridens namn ska vi ändra på ett vinnande koncept!?

Alltså, ni är för i hel*ete REAL MADRID! Ni ska inte spela så där på egen hemmaplan.. ett skämt, sen om det var taktiskt och bra är en annan sak.
Som supporter av RM hade jag blivit tokig!

", varför kan inte ni spela med mer långbollar och mer fysiskt då" ..

Långa bollar? Ja, det är ju jättekul..Ska vi dra en långboll på Messi och hoppas att han vinner den mot 10 spelare, ptja.. kanske?

Fysiskt? Haha, ja vi har ju verkligen biffiga spelare. Hell Yea!
Real Madrid Los mejores
2011-04-17 10:39
Andereas

Det är ju det som är grejen med att möta Barcal. Vi måste anpassa oss till ert att spela, tycker du verkligen vi ska få ge Xavi, Iniesta och Messi tid med bollen rättvända centralt.
Har du inte sett de fem senaste klassikerna där vi blivit taktiskt käkade, vi har spelat naivt och dumt. Jag tror även att spela kompakt och pressa är det enda sättet som finns att stoppa Barca, och låsa det centrala mittfältet.

Om vi måste spela mer offensivt, varför kan inte ni spela med mer långbollar och mer fysiskt då? varför kan ni inte spela mer rakt då? Man måste få spela efter sitt material och motståndaren, så är det bara. Man kan inte bara gå ut och spela utan eftertanke, konsekvenserna har blivit allt för stora när vi upprepat det nämnda oräkneliga gånger nu.
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
2011-04-17 10:39
Los mejores.

Real Madrids sätt att spela är att anpassa sitt spel efter Barcelona. Absolut inget fel med det. Vi rullade i backlinjen för att vi inte behövde gå upp och anfalla och för att ni inte tillät oss.

Men vi tycker att det komiska är, med tanke på er historia, att ni kan på hemmaplan försvara er mot rivalerna.

Väl genomförd match av er. Det säger nog ingen emot. Men ett mer taggat Barcelona vinner.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-04-17 10:33
Los mejores

Hur ska vi spela mot 10 backar då?
Jag är trött på gnället att vi bara rullar runt, spelarna söker lösningar men när det är en jävla köttmur går det inte att spela på nåt annat sätt?

Ska vi månne rulla ut på kanten och gå på inlägg? LOL
Real Madrid Los mejores
2011-04-17 10:27
Vad är felet med att fira en straff?

Sen förstår jag inte hur ni kan sitta här och spy ut en massa skit om Mourinho och hans taktik? han anpassar sig bara efter ert spel. Går vi ut och spelar naivt kommer ni bara rulla ut oss, det är något vi fått erfara alldeles för många gånger nu. Ser inget fel av Mou, en väl taktiskt genomförd match helt enkelt..

Att ni sedan hyllar er själva för att ni bara rullar i backlinjen är också det oförståeligt för mig, vad är charmen och det offensiva med det.
Barcelona petersays
2011-04-17 10:04
Marcelos reaktion när han tilldöms straff är ju bara FÖR äcklig. Fy fan. Han var en av de få jag respekterat i det där laget men detta och hans ogenerade jubel när han fick en spelare utvisad härom veckan får mig verkligen att tvivla.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-04-17 10:03
Konstaterar att det tog Real 3 år, 3,5 miljarder i spelarköp, tre tränarbyten och två felaktigt dömda straffar samt en parkerad buss för att ta poäng av ett för dagen oinspirerat Barca. Bra jobbat Peréz och CO!

En psykologisk seger att de fick denna poäng?
Tja, men det är ju inte denna matchen som är den viktiga, utan de tre nästkommande. Realspelarna har redan gett 100%, medan Barca gått på tomgång och sparat på krutet. För visst finns det mer att ta av när det gäller anfallsspelet, särskilt med en Pedro i matchform.

Mourinho har spelat ut sitt taktiska kort, nu sitter Pep med triumf på hand.
Förresten, Mou kanske bör ställa sig frågan varför hans lag ofta får en utvisning motr Barca. Kan det ha att göra med att spelarna är för långsamma både i tanken och i handlingarna? Jo, men visst.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-04-17 09:57
Decinho//

Kan hålla med om vissa av dina punkter. Dock måste man tänka på att oavsett hur dom spelar så är Real Madrid ett av världens bästa lag och inget lag man slår på beställning. El Clásico är en match där form, logik, tidigare resultat etc spelar mindre roll så därför är jag ändå nöjd. Vi hade vunnit fem raka el Clásico och vissa av dom i överlägsen stil (6-2, 5-0) och en sådan streak håller knappst i sig för alltid.

Även om Barcelona drar ner på tempot lite vilket känns onödigt så väljer jag ändå att vara tacksam vi tappade en ledning i en match som ändå för oss ett steg närmare ligatiteln.
Barcelona Barcadinho.
2011-04-17 09:56
Decinho-

Jag glömde skriva - jag gillar ditt inlägg.

Ciao.
Barcelona Barcadinho.
2011-04-17 09:55
Jag förstår om folk har en sur smak efter matchen, men det går att vända på resonemanget.

Det har hänt oss förut att vi har tappat matcher trots ledning och dominans på plan. Matchen mot Arsenal i London är ett bra exempel. Vi hade ledningen och spelövertag mot Sevilla borta men de kvitterade och vi levde farligt.

Barca har en tendens att dra ner på tempot på stora matcher när vi spelar på bortaplan. Ibland lyckas vi ändå som mot Villarreal och Valencia borta då vi vann med ett uddamål. Jag är faktiskt rätt nöjd med att vi inte tappade matchen igår helt och fick förlust. Vi fansen vet att laget blir stressade av sådana situationer, när vi tappar en ledning borta och publiken börjar sätta press på oss och tända hemmalaget. Jag är också nöjd att vi visade några bra minuter efter kvittering med sikte på att göra andra målet. Vi var riktigt farliga under några anfall i slutet på matchen.

Det finns mycket positiv från matchen igår.
Bollinnehavet fungerade perfekt som vi vill, vi skapade några målchanser, bortaplan med all tryck från publiken och revansch sugen motstånd, men som misslyckas att vinna mot oss, Puyi är små skadad men spelade förvånansvärt bra (ingen fara med skadan), Adriano har blivit en viktig kugge (skönt att ha en snabb ytterback), Xavi har spelat mycket bra (det var länge sen). Vi har visat att vi kan spela bättre fotboll.

Jag kommer inte ihåg nån gång förut att marängerna på arenan var nöjda efter ett kryss som faktiskt betyder mycket för ligatiteln. Men igår var de glada. Det visar vilken stor erkännande de har för dagens Barca. Allt annat än förlust, hemma eller borta, räknas som en dagstitel.
Valencia rodo
2011-04-17 09:22
Jag måste också passa på att säga att ni spela riktigt bra, synd att ni släppte lite efter målet och bjöd in Real, ändå kändes det som att Barca inte gick 100%

Angående straffen så JA , villa borde ha fått straff första gången men inte Marcelo. Lite synd också att Villa missar ett par riktigt bra chanser, märks att han är inne i en svacka iaf hoppas ni krossar Real riktigt hårt och lär dom än en gång hur man spelar riktig fotboll

/Andrés
Barcelona Sano97
2011-04-17 09:20
Asså va fan jävla madristas som försöker såga oss för vårt förflutna och så säger de att albiols strypgrepp på villa inte är straff asså är de blinda eller, jävla patetiska människor. Vi tar de i cupfinalen mina barcabröder, Viva la Barcelona!
Barcelona Decinho
2011-04-17 09:05
När jag gick och la mig igår så gjorde jag det med hoppet om att vakna upp och plötsligt se ljust på gårdagens resultat. Tyvärr, blev det inte så. Så här dagen efter så känner jag en extrem besvikelse, nästan värre än efter slutsignalen igår. Varför känner jag då så, för 1-1 är ju faktiskt på förhand ett rätt bra resultat på Bernabeu?

* Den psykologiska aspekten. Vi hade kunnat krossa deras självförtroende rejält inför de andra klassikerna om vi hade vunnit. Nu ger vi istället dem hopp om att kunna matcha Barcelona. Efter två raka coach-segrar av Pep så hade nog även Mourinho varit rätt knäckt. Men men, nu blev det inte så och istället är det Real som går runt med de positiva vibbarna efter rond 1 av 4.

* Ronaldos mål. Det hade varit riktigt skönt om Barca hade kunnat förbli ett spöke för Cristiano ytterligare några matcher. Nu har det nog tyvärr lossnat för portugisen och en Ronaldo med självförtroende kan bli riktigt giftig i de 3 återstående matcherna. Onödigt att han fick göra ett sådant "enkelt" mål. Visserligen säger nog Real-fansen samma sak om Leos "Mou-förbannelse", men Ronaldos mål är lika surt för det.

*Puyols skada. Troligtvis är det ingenting allvarligt eftersom han kunde jogga lätt direkt efter slutsignalen. Barcas officiella twitter angav även att han togs av som en säkerhetsåtgärd och det gick till och med rykten om att Puyol fejkade skadan för att få bli utbytt efter ca 60 minuter. Med all sannolikhet är Tarzan tillbaka redan i Copan, likväl känns all form av osäkerhet runt kaptenen som tärande.

* Sättet vi tappade poäng på. Vid 1-0 har vi kontroll på matchen och ska egentligen bara spela av matchen utan att låta Madrid låna bollen. Istället går vi ner något oerhört i tempo, satsar på långa genomskärare när vi väl går framåt och är allmänt slarviga i passningsspelet. Det hade varit så enkelt att bara höja tempot en aning, låta madrid-spelarna springa ännu mer och kanske till och med stänka dit en kasse till. Nu är jag övertygad om att sänkningen av bolltempot var en taktisk order från Pep för att spara energi till Copan, men då får vi inte vara så slarviga i passningarna och ge Real möjligheter till det enda de är riktigt bra på - kontra. Sedan får vi väl tillägga att Villas skärpa är väl det som egentligen håller oss borta från ytterligare mål trots tempofattigt spel.

* Missad rekordchans. Vi hade möjligheten att vinna 6 raka el Clásicon, något som hade varit nytt rekord. Nu sumpade vi den chansen och nu får vi nog vänta ettt antal år innan vi får chansen till rekord igen...

Jaja, just nu känns det väldigt surt men man ska komma ihåg att Real spelade med 8 förvarsinriktade spelare på sin egna hemmaplan! Mourinho är nog inte särskilt uppskattad för sin underhållande fotboll just nu. För mig så är gårdagens match ännu ett bevis på att Barca är ett bättre fotbollslag än Real eftersom det känns som vi kan lägga in ännu en växel i de kommande matcherna. Jag ser ljust på framtiden.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-04-17 08:54
" En pskyologisk seger" är han seriös eller? Real-spelarna gav 100 % mot Barca som gav 80% och då blev det jämt. Sen så förstår man varför Mou spelade med 3 deffensiva på plan framför 80 000. Jag är hur som helst nöjd med poängen och det var ingen som gjorde en dålig match. Jag blev lite imponerad av Adriano, han var riktigt bra och kunde matcha Ronaldo flera gånger. Eller vad sägs om hans brytning mot Ronaldo när han kom fri?
Barcelona samot
2011-04-17 08:46
Har sett spelare göra så rätt många gånger, tyckte inte att det var fel då och tycker inte att det är fel nu.
Barcelona Sempre Culé
2011-04-17 07:14
Bat Sänt: 2011-04-17 01:54:
Det kan omöjligt bli rött kort på Casillas i den situationen. Villa är inte rakt mot målet utan på väg mot den förlängda mållinjen.
Real Madrid Behnam
2011-04-17 05:00
skämmigt av vissa av er att tycka att Messi gjorde rätt när han sköt publiken. Som proffs ska han kunna ta att folk kastar smågrejer på han och sånt. Det var ju helt tydligt att han ville träffa någon där. Sen det där med lasern brukar hända Cristiano Ronaldo hela tiden!

Aja tack för matchen!
Annons: