/spanien/barcelona/forum/12909.aspx/spanien/barcelona/forum/12909.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hyder
5/8/2011 16:30
L.A.M Nr 10

Tackar för lovorden.

Jag håller med dig, Pep är hjärnan bakom allting som har hänt de senaste tre åren. Han är hjärnan bakom att alla ens har kunnat bli så bra som de idag är.
Barcelona Hyder
5/8/2011 16:28
Figeta

Jag absolut inte köpa in en ny superstjärna. Jag vill helt enkelt inte spendera så mycket pengar på en spelare som Sanchez som exploderat på en säsong. Det finns många exempel, precis som du säger som blivit lyckade efter en supersäsong. Det finns många exempel på det motsatta också. Därav blir den ekonomiska frågan otroligt väsentlig. Ge oss ett bra pris, då går jag med på det för då tar det inte lika hårt att skeppa iväg honom om Gerard ska ges chansen eller om det inte går bra för chilenaren.

Skillnaden mellan Sanchez och exempelvis Henry och Villa är att den förstnämnda inte är en utpräglad löpare eller målskytt. Det är en stor skillnad på att formera spelare som Henry och Villa (som båda är spelare som vikt in från vänsterkanten i sina tidiagere lag) och att formera en ytter till en stor målskytt ocg en smart löpare.

Sanchez är en underhållande spelare och otroligt nyttig för ett lag som Udinese. Jag är bara frågande till hur han kan komma att utnyttja sina egenskaper på ett bra sätt i vårt lag.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
5/8/2011 16:26
OM Rosell värvar Sanchez för 30 Milj Euro så är det något som är fel på honom. Först så går han och fixar en sponsor på tröjan och sedan "lägger" han 30 milj Euro på en spelare som är inte ens värd så mycket pengar. Jag hoppas verkligen inte att han gör det , vi behöver inte Sanchez för att vi har redan bra spelare på hans position.
Barcelona Blaugrana91
5/8/2011 16:26
Är Sanchez klar för Barca?
Barcelona L.A.M Nr 10
5/8/2011 16:24
Hyder

Fantastisk artikel om Pep Guardiola. Folk som säger att Barcelona endast är bra för alla spelare kan först ta en titt på denna krönika, förklarar allting väldigt bra.

Själv undrar jag när nästa Pep-drag kommer och vad det kommer var för något. Kanske Alexis Sánchez är värvad för att agera spelande mittback? Nej, troligen inte, men man vet aldrig vad som kommer hända när det gäller Pep, och det är det som har gjort han och laget så framgångsrikt.
Barcelona Hetfield
5/8/2011 16:17
addeh

Jag råder dig att läsa Hyders inlägg, förklarar rätt så bra. Vi behöver inte en till teknisk dribbelgubbe, det producerar La Masia i miljoner.

Figeta

Ronaldinho gjorde en bra VM, men han var totalt misslyckad i PSG.
Barcelona L.A.M Nr 10
5/8/2011 16:13
Figeta

Det är en bra värvning, kanske lite dyr men ändå bra och han kommer tillföra en hel del. Men kommer han direkt gå in från start och peta Villa eller Pedro? Nej, nej och återigen nej. Han kommer börja säsongen på bänken, men ändå få ganska mycket speltid. Presterar han bättre än Villa eller Pedro så tar han deras plats naturligtvis, men från början ska han vara på bänken.
Barcelona L.A.M Nr 10
5/8/2011 16:10
Criff

Riktigt äcklig tackling. Hur länge är Bale borta?
Barcelona Figeta
5/8/2011 16:08
Hyder

Om Pep kan peta en 800 miljoners värvning så kan han nog peta en 400 miljoner så länge han gör de av rätt orsaker alltså vem som är bäst.

Pep är hur bra som helst på att omvandla spelare och kommer Sanchez till oss kommer vi få se en "ny" variant där han kommer vara en spelare som jobbar för laget. Han fick Henry att kämpa som ett djur defensivt och samma med Villa så att han inte ska passa in tillsammans med Xavi,Iniesta,Messi osv håller jag inte med dig om. Som jag skrev tidigare så kommer han bidra med oväntade saker och det är det vi saknar. Vi har Messi men ingen mer ochInnan hade vi Ronaldinho, Deco.

Om jag inte förstår dig fel så vill du inte lägga en så hög summa för han bara presterat på denna nivå i en säsong men det är en risk man måste ta. Ibland misslyckas man och ibland inte. Vad har Ronaldinho, Deco, Etoo gemensamt, jo att alla spelade i en mindre klubb innan dem kom till Barca och varför kom dem? jo för att dem gjorde en helt sjuk säsong för deras lag.
Atlético addeh
5/8/2011 16:06
Hetfield

Förmodar att du inte såg Sánchez någonting i VM där han var helt briljant. Du som följer Serie A så väl och har sett chilenaren mycket den här säsongen borde väl ändå veta att vi inte har någon spelartyp i laget som liknar honom. Naturligtvis skulle han erbjuda något nytt.
Barcelona L.A.M Nr 10
5/8/2011 16:05
I början av säsongen kommer naturligtvis supertrion där framme starta. Om Sánchez gör det riktigt bra tror jag dock både Pedro och Villa ska se upp, för det är en duktig fotbollsspelare som slåss med dem om startplatsen. Jag tror han är tänkt att slåss om startplatsen de två första åren för att senare ta över efter David Villa.
Barcelona Hyder
5/8/2011 15:55
Figeta

Om du på allvar tror att Pedro eller 400milj-värvningen Villa förpassas till bänken om Sanchez kommer får du nog tänka om. Guardiola skulle aldrig göra det, det är jag helt säker på. Det chilenaren skulle utgöra är en klasspelare på bänken som kan rotera och hoppa in i matcher.

Visst är han snabb och är bra på att dribbla. Det man måste tänka på är hur vi faktiskt spelare och vilka spelartyper vi redan har. Har vi, i vårt spel, råda att ha en till bollhoggare? Messí, Xavi och Iniesta vill altid ha boll. Pedro och Villa är målskyttar som istället löper till sig bollar från medspelare. Sanchez är inte en sådan typ. Han vill ha bollen lika mycket som de tre förstnämnda på grund av att han ska kunna dribbla och utnyttja sina egenskaper. Kan vi verkligen erbjuda honom det? Kanske, kanske inte.

Att ha en målskytt som Villa ute till vänster är bara så smart. Han tar de där löpningarna och han gör målen (även om han har varit ur form har han en skön statstik). Pedro rör ingen, inte Sanchez, inte Ronaldo, inte Robben.

Sedan måste man även ha i åtanke att chilenaren inte alls var någon produktiv spelare innan denna säsongen. Han har exploderat i år men jag skulle helst vilja se honom prestera lite mer än en säsong innan jag skulle släng ut helt obergipliga summor på snubben. Han är grym, det är det inget snack om.
Barcelona Figeta
5/8/2011 15:47
Hyder och Hetfield

Vadå inte bidra med något nytt? har ni ens sett Sanchez spela eller? Han är sjukt snabb, han är enormt fysisk, kan göra oväntade grejer. Värvas han så kommer han till 100% starta. GIllar Villa väldigt mycket men tyvärr så kommer han eller Pedro få sitta på bänken när alla är friska.
Barcelona Hetfield
5/8/2011 15:43
Hehe, Stoke-Arsenal 2-0

Snälla Perez, ta in Wenger :P
Barcelona *klappklapp* Pique!
5/8/2011 15:41
Tycker inte att det finns någon direkt anfallare där ute som jag vill ha i barca. Bara Samuel Eto'o :( och han kommer vi aldrig se i Barcelona tröjan igen.
Barcelona Criff -Llourinho
5/8/2011 15:32
Jag antar att endast tacklingar som träffar förtjänar röda kort?
Eller hur var det nu igen?
Jag har hellre 10 filmare, än 10 spelare som bryter benen.
Tacka domarna i Spanien att dem blåser för minsta lilla knuff, istället för som i England där dem inte ens blåser när någon nästan bryter benet.
Barcelona Hyder
5/8/2011 15:29
Hetfield

Co-signar. Att lägga ut så mycket pengar på en spelare som inte bidrar med någonting direkt nytt är inte värt det. Ska man tänka logiskt ska man köpa in en spelare som kan avlasta Villa. Någon som kan göra mål. Sanchez är inte en utpräglad målskytt, att tro det är att vara allt för optimistisk. Att tro att man kan reducera de där 30milj är också optimistiskt.

Neymar hade varit rolig. Han är dock ett wild-card. Ingen vet hur bra/svårt det kan komma att bli att acklimatisera sig. Dessutom är han en så pass ung spelare att man direkt har Gerard i åtanke. En sådan talang från de egna leden är ingen man bör hämma utvecklingen på. Jag vill ha en äldre anfallare. Vem vet jag inte. Det är det som är kruxet.

Rosell kommer aldrig lägga ut monstersummor som det snackas om på en spelare som Sanchez. Han är för mycket ekonom för att ha samvete nog att göra det. Hans värvningar i Adriano, El Jefecito och Ibi är spelare av klass för en gemensamt sett billig peng som är underbar att titta på.
Barcelona VizzlA^^ "Gracies Equip"
5/8/2011 15:17
Man1


Cristiano Ronaldo. Som skoputsare till Leo messi.


Ärligt talat så hade jag vilja se någon av dessa: Coentrao, Neymar/Sanchez
Barcelona Hetfield
5/8/2011 15:16
addeh

Huh? Han har fått sitt rejäla genombrott i år, det är nu alla lagen har börjat jaga honom på allvar. 30 miljoner för en spelartyp som La Masia bajsar ut varje år känns som att snorta hundbajs.

Bläh. Jag har ingenting emot att man spenderar pengar, men köp en spelare som erbjuder något nytt.
Barcelona Man1
5/8/2011 15:10
Om ni fick välja en spelare att värva i sommar. Vilken skulle ni ta?
Atlético addeh
5/8/2011 15:06
Hetfield

En dundersäsong? Han har ett dunder-VM bakom sig och en ytterligare en godkänd säsong dessförinnan. Hellre 30 miljoner euro för Sánchez än att inte värva någon anfallare av klass överhuvudtaget.
Barcelona Hyder
5/8/2011 15:05
Enligt vissa tidningar i Spanien kommer Puyol att vila ikväll till förmån för Fontás som vänsterback. Nu är denna position inte optimal för någon av dem två spelarna men det kan bli intressant att se ungtuppen i en het match som derbyt ikväll.

Många tror även att Ibi får starta istället för Pedro och att Iniesta går upp i anfallet istället för Villa för att lämna plats åt Keita på mitten. Man ska vara försiktiga med att exprimentera i en sådan här match. Jag vill ha en vinst mer än någonsin ikväll. Inte för att vi ska gå tillbaka till en 8p ledning utan för att det är Espanyol vi möter.
Barcelona L.A.M Nr 10
5/8/2011 14:43
Figeta

Att erbjuda Jeffren eller Bojan som lånerbjdande skulle vara en lysande idé. Speciellt Jeffren har en spelstil som är väldigt lik Alexis Sánchez, och även om han inte är lika bra som chilenaren så skulle han bli en bra ersättare, om han nu får vara skadefri. Udinese skulle också vara en bra klubb för Bojan eller Jeffren att komma till, då de har en offensiv spelfilosofi, är ett bra lag som utmara i Italien samt att det inte skulle vara någon omöjlighet att ta en plats.

Men nu verkar ju en deal vara rätt klar, hade varit bättre om Rosell hade tänkt på det här om lån innan han började med affären. Då hade man lätt kunna få ner priset till 20 miljoner.
Barcelona Hetfield
5/8/2011 14:40
Seriöst, jag kommer att bli galet irriterad på Rosell om han lägger sådana summor på Sanchez. Han sa att han inte tänker betala mer än 40 miljoner för Cesc, sen så ska han slänga 30 miljoner på en spelare som har haft en dundersäsong i Udinese?

F*cking strange.
Barcelona Siempre Barça
5/8/2011 14:40
om sanchez kommer då blir våran anfall paret bli hur bra som helst. Pedro 23 år. Messis 24 år och sanchez 22 år och om bojan blir utlånad i ett eller två år då har vi skit bra anfallare i 10 år framöver . eller vad tycker ni alla andra
Barcelona Figeta
5/8/2011 14:38
Måste bara skriva att när jag läste om Sanchez ryktet igår så ville jag verkligen inte ha honom. Men efter diskussioner med er och allt man ser vad ni skriver så börjar man plötsligt bli lite sugen på honom.

En sak jag tror är att Rosell kommer göra ett kap där med om han värvas. Kanske erbjuda Bojan som utlåning eller Jeffren.
Barcelona L.A.M Nr 10
5/8/2011 14:29
Måste säga att man trots allt blir lite sugen på att se Sánchez spela i Barcelonatröjan, trots att jag rent generelt är mot dyra värvningar. Men det finns ju många fördelar med ett sånt här köp. Nu får vi fyra världsklassanfallare i truppen och vi kommer nästa säsong ha råd med att rotera och peta spelare om de har dålig form, vilket vi inte haft i år då både Pedro och Villa varit ut form men ändå fått starta de flesta matcherna. Sánchez är en riktigt bra tekniker och det är väl det man saknat lite sen Ronaldinho, en spelare som kan hitta på lite vad som helst när han har bollen. Messi är ju grym han också men han är inte riktigt killen som står och gör massa finter och sånt på kanten, han bara kör på.

Det finns ju negativa aspekter också. Att vi nu har säkrat framtiden ser jag både som bra och dåligt. Vi har nu tre klassanfallare som är unga och alla kommer spela i Barceloan i minst 7-8 år till, om alla spelar bra. Men eftersom jag alltid vill satsa på ungdomsakademin så känns detta inte speciellt bra för Rafinha, Deulofeu och Bojan. Bojan har ju i och för sig inte bevisat att han ska ha en startplats i framtiden, men både Gerard och Rafa kommer ha ruskigt svårt att ta en plats i framtiden, vilket är grymt tråkigt.

Sen det här med priset är ju lite sjukt. Tycker ändå, trots att han gjort en grym säsong och var bra i VM, inte att han är värd priset 30 miljoner euro. Han har helt enkelt inte bevisat tillräckligt, hade föredragit om klubben förhandlat ner det till åtminstonde 20-25. Men gör han succé och tar en startplats kommer jag troligen få äta upp mina ord. Hoppas han får mig att göra det.

Sen måste jag bara skriva några ord om Ronaldo. Visst är en fantastisk fotbollsspelare och gör en supermatch igår. Grejen är ju hans målskytte. Att han i någon matcher kan göra 4 mål men sedan i flera matcher i rad vara helt ur form är för mig knappast ett bra tecken. Han har säkert slagit rekord i antal hattricks denna säsong, men det är för många matcher han spelar jättedåligt. Han kanske leder skytteligan, men jag tror knappast han har gjort mål i fler matcher än t.ex Messi. Det hade varit mycket bättre för Real Madrid om han gjort ett eller två mål i de flesta matcherna istället. Real har ju denna säsong tappat väldigt många poäng mot botten och mittenlag, hade Ronaldo spridit ut sitt målskytte mer hade de nog haft mer poäng än vad de har i nuläget.

Jag vet att han avgjorde cupfinalen, men som många har sagt så spelar han allt som oftast inte bra i stormatcher. Skillnaden mot Messi är att argentinaren när han inte gör mål så hjälper han sitt lag på andra sätt, vilket vi inte minst s¨g i 5-0 mötet då han var bäst på plan trots att han gick mållös. Så gör inte Ronaldo, när han inte nätar går han runt och grinar och bara gör sitt lag sämre, vilket vi såg i CL och stnudtals i ligamötet på Bernabéu.

Förlåt att jag drog in Messi i det hela. Poängen var att bara för Ronaldo gör fyra mål i en match så betyder det inte att han är bäst i världen. Det handlar om att han är ojämn. Dock så gör han som sagt en riktigt bra match igår, och det ska jag verkligen inte ta ifrån honom.
Barcelona Hetfield
5/8/2011 14:27
elbraco

Båda kan spela på kanten, det jag menar är att Neymar är en bättre målgörare. Vill man ha en som kan utmana på kanten eller en som gör mål från kanten, det är där frågan ligger.

Jag tycker att vi har gott om spelare som är snabba och tekniska på en kant, prioriteringen ligger i att skaffa en spelare som är en klinisk anfallare. Jag ser inte hur Sanchez skulle kunna ändra på en matchbild jämfört med Neymar som har en unik förmåga att göra mål från alla distanser och vinklar.
Atlético addeh
5/8/2011 14:24
Hetfield

Du har rätt i det att Neymar är en mer utpräglad målskytt än Sánchez, och att den sistnämnde är mer av en dribbelgubbe. Men faktum är att båda är väldigt tekniska och gör också många mål, även Sánchez.

Jag tror inte det är någon större skillnad på prislappen mellan Neymar och Sánchez.

Hur som helst så vore jag överlycklig om någon av dem kritade på i sommar.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
5/8/2011 14:20
Hetfield

Bara av intresse, var ska Neymar isåfall lira då du säger att han är bättre på strikerpositionen? Ska man sätta Messi på en kant eller ska man ändå flytta ut Neymar på kanten (där du själv tycker Sanchez är bättre)?
Annons: