/spanien/barcelona/forum/12885.aspx/spanien/barcelona/forum/12885.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-04-28 16:25
Rambla och Hetfield

Håller absolut med om att man inte ska komma undan för att den andra inte blir skadad. Går det åt andra hållet dock, dvs att spelaren blir rejält skadad tycker jag dock domaren ska ta ett rött kort hur ful tacklingen än var. Där kan man ju använda Ramblas exempel, man får ju ett längre straff om man mördar en person än om man "bara" gör ett mordförsök. Jag tycker domaren reagerade så på bland annat Eduardos och Ramseys skador, det var inte solklart rött egentligen men när domaren såg hur sne foten var så ger han direkt rött kort.
Barcelona haeger
2011-04-28 16:25
Ni ser ju även hur han fortsätter satsningen och går mot Alves ben för att försöka skada, så ser det ut i alla fall.

Vampiro

Haha ja, såg även ett inlägg där en person trodde att vi skulle vara i en nere period i flera år. 1 år senare så går vi och vinner ligan :P

Abbe

Och personer som trodde på att Ashley Cole var riktigt nära oss en gång i tiden, folk i det här forumet skrev med han i startelvor. Haha lite komiskt.
Barcelona Hetfield
2011-04-28 16:24
Jag rekommenderar att ni tittar på videon "Lost Art of Murder" skickade, det visar vilken vidrig person den där Pepe verkligen är.

Sådana som Pepe ska låsas in i ett mentalsjukhus och få vistas ute med vakter. Han får ju Hannibal Lecter att framstå som en mysig jultomte.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-28 16:23
L.A.M

Ser också gärna att Pedro bänkas i helgen, fast samtidigt, om Messi är skadad måste han nog spela. Då får det bli Afellay-Villa-Pedro. Trist om Leo inte kan spela då det är Pedro och Villa som ser tröga och slitna ut..
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-04-28 16:21
Tycker det skulle vara bra om Pedro bänkades någon match, helst i helgen. I cupen tycker jag i och för sig att han var bra i andra halvlek, igår var han däremot ganska usel genom hela matchen. Det blir ju inte bättre för honom att han får gå ut p.g.a skada och att hans ersättare gör en fantastisk assist några minuter efter.

Afellay tycker jag bara ska spela ytter. Visste inte riktigt hur hans spelsstil var då jag inte har sett honom spela så mycket, mycket pga att han inte får så mycket speltid men också för att jag ganska ofta kan missa matcher. Nu mot Osasuna samt igår har jag dock sett att han är en klassisk "springa förbi på kanten" ytter. Han har en grym acceleration och även långa ben som gör att han lätt som en plätt löper förbi Marcelo, som såg ut som en pojklagsspelare. Mot Osasuna var det också många gånger han sprang förbi på kanten. Han kanske har andra kvalitéer också, men för mig och av det jag sett så ska han starta som ytter, helst höger.
Barcelona Rambla~
2011-04-28 16:20
Hetfield

Med den logiken så straffas du inte om den person du har skjutit med en pistol överlever. Du siktade mot huvudet men missade och träffade istället honom i benet. Då ska du gå fri. :P
Barcelona Frodo
2011-04-28 16:15
Hetfield

Sen när har logiskt tänkande varit marängernas starka sida?

Rambla~

"Bevis" från AS, Marca och Punto Pelota ska man inte ge mycket för. Det finns inga gränser för hur långt de kan gå. AS skämde återigen ut sig igår med en redigerad bild.
Barcelona Barca4eva
2011-04-28 16:11
koon

Där håller jag också med, misstänkte lite fiffel faktiskt när de visade en sådan video. Lukta lite AS-taktik.

Men såklart blir jag inte förvånad om det ändå är sant att han filmade. Det kan lika väl ha varit en filmning.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-28 16:11
Jag tycker det är oerhört löjligt att Madrid klagar på OSS när vi filmar. Man ska inte kasta sten i glashus... dock tycker jag vissa spelare i Barca borde stå på benen lite oftare. Det skadar klubbens annars så vackra image när Busquets t.ex. faller för ingenting. Det är ju en fantastisk fotbollspelare, inte ska väl han behöva hålla på med sådant?
Lost Art Of Murder
2011-04-28 16:10
Den här videon får mig att börja undra om någon av Alves och Pepe ens träffar bollen.

Kolla runt 00.04
Barcelona Abbe. - Anims Abidal!
2011-04-28 16:10
haeger

Haha, ja, jag sitter faktiskt och bläddrar i arkivet nu. Hittade ett inlägg från el Flaco där han rapporterade om att Barça var intresserade av Dani Jarque. Vem trodde då att han skulle gå bort några år senare liksom? Sorgligt.
Barcelona Hetfield
2011-04-28 16:09
Få se om jag har förstått marängernas logik nu.
De säger att Pepe inte förtjänade röda kortet för att Alves inte blev skadad, då betyder det att man ska bli varnad utifrån hur skadad motståndaren blev? Det märks att Mourinho tränar laget.

Så innan domaren ska ge ett kort så ska han fram till den skadade spelaren och undersöka HUR skadad den är, därefter ge ett kort utifrån skadan. Briljant!

So what om Alves inte blev skadad, Pepes intention var att skada när han satsar sådär och kommer med dobbarna i knähöjd. Jag hade tyckt desamma om en Barcelona spelare hade gjort så. Det fanns en match där Alves gjorde en ful tackling som jag blev sur för.
Lost Art Of Murder
2011-04-28 16:08
Någon osynlig naturkraft måste ha gett Alves en knuff när han befinner sig i luften. För Pepes satsning är ju helt korrekt och ska inte ens vara gult kort. Allt handlar endast om Alves bryter sitt ben eller inte, endast då kan han få rött kort.
Barcelona Rambla~
2011-04-28 16:05
koon

Intressant det där med det tekniska och filmbiten. När det gäller Punto Pelota så förvånar ingenting längre. Hur kan Avles göra en sådan luftfärd utan att träffas?
Barcelona Vampíro - Ánims Éric Abidal
2011-04-28 16:04
haeger:

Haha Giuly, men det var på tiden att de tog tillbaka den funktionen. Det kan vara bra att "gå tillbaka i tiden" för att uppskatta dagens framgångar ännu mer. Såg f.ö flera inlägg från min sida där jag hyllade Saviola till skyarna efter några mål i cupen, fail.
Barcelona koon
2011-04-28 16:03
Angående filmen som ligger AB och som visar att Pepe inte träffade Alves.

För det första: Sådan satsning mot dobbarna ger rött kort för intentionen.
Sen kan man bli besviken på Alves OM han filmar.
Det var inte en så kallad mjuk repris. Den var väldigt ryckig och filminspelning fungerar på precis likadant sätt som vanlig fotografering. Kameran tar bilder per sekund, oftast 25 eller 50. Hinner kameran inte ta en bild på den korta stund det tar för Pepes film att gå från bollen till Alves ben ser det också ut som om han inte träffar.

Filmen kan dessutom ha importerats in i ett redigeringsprogram och konverterats till en mindre film med färre frames per sekund (ffp) och då ser det så ut, utan att de har redigerat den med vilje.

Barcelona Rambla~
2011-04-28 16:02
Kul sen att det är rövhålet som uttalar sig. Han är ju verkligen en trovärdig förespråkare för den "rena" fotbollen. Att han ens har mage att uttala sig.
Barcelona Barca4eva
2011-04-28 16:00
koon

Afellay kommer få nyttig speltid nu i ligan, förövrigt tror jag också att han matchas in försiktigt.Barcelona Rambla~
2011-04-28 15:58
Lost Art Of Murder

De där bilderna är från spanska Punto Pelota, programmet där flera hard core-maränger sitter och hetsar med sitt barcahat. Det förvånar mig inte om de har tagit bort flera "bildrutor" i den där filmen. Så som tex AS brukar manipulera sina bilder. Det är klart att pepe träffar Alves. I en slowmotion beroende på vinkel är det lätt att få det att se ut som om det inte är någon beröring alls. Det är som du nämner helt ointressant ändå, det är satstningen i sig som ska straffas.
Barcelona koon
2011-04-28 15:56
1.70-ligan - Anims Abidal!

Tror att Affelay matchas in försiktigt i truppen. Han kom ändå i vintras och har inte fått den tid som sommarvärvningar får på sig att ta sig in i spelartruppen, både som människa och spelare. Han kommer in, mitt under brinnande säsong, och för sammanhållningen i gruppen så skulle han nog varit tvungen att utmärkta sig ordentligt för att ta en mer ordinarie plats.
Pedro kan få svårt att behålla sin plats om han inte börjar leverera, och då tänker jag främst på nästa säsong.
Affeley är ett utmärkt komplement och kan mycket väl spela till sig en ordinarie plats.
Assisten han gjorde igår till Messis första mål är ett ypperligt bevis på att hans spelstil passar laget mycket bra. Ett par snabba dragningar och in med bollen till en framstormande Keita.
(Vet inte varför Keita får stå som exempel för en målgörare, men han känns "framstormig") :p
Barcelona Rambla~
2011-04-28 15:54
Abbe:

Har du inte förstått? Barcaspelarna träffas aldrig på hälsenorna, Arbeloa och Marcelo trampar inte medvetet på liggande spelare, de svävar i luften, det är ingen beröring. Ungefär som när Jesus gick på vatten.
Barcelona Barca4eva
2011-04-28 15:52
Semifinalen är inte över än. Visst, att göra 2-3 mål samtidigt som man håller nollan i Camp Nou händer verkligen inte ofta...även om Hercules lyckades med denna bedrift. Men man ska ändå inte tro att vi är klara. En stabil seger eller ett kryss hoppas jag på, då blir det final i Wembley för vår del!

Visca Barca!
Lost Art Of Murder
2011-04-28 15:51
Nu lägger Aftonbladet fram "bevis". Pepe träffade inte Alves. Synd bara att det är helt irrelevant för det röda kortets vara eller icke vara då satsningen med sträckt ben och dobbarna före ska vara rött kort. Men AB kan väl inte reglerna.
Barcelona Rambla~
2011-04-28 15:51
Jag undrar vad Mourinho säger till sina spelare. Till Kaka tex: "Kaka, you are great player but in big games you should kick legs, not the ball."

Nu fick ju Kaka visserligen inte spela igår. Stackaren fick värma upp i 30 min utan att göra ett inhopp. Det samma för Higuain. Varför inte gå framåt när man spelar den första av två möten i en semifinal och det på hemmaplan? Jag kommer aldrig att förstå mig på den taktiken.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-28 15:48
Vilken underbar dag att vakna upp till. Den numera obligatoriska segern på Bernabeu är avklarad även denna säsongen. Vi ska inte ta ut något i förskott, men vist det det bra ut.. :)

Men det är en sak som jag grubblat lite över och som börjar oroa mig lite och det är inte Villas, utan Pedros form. Han är just nu en skugga av sitt forna jag och jag saknar den Pedrito vi såg i vintras något enormt...Kanske är det pga skadan han drog på sig som han inte kommit upp till den nivån, men det börjar bli frustrerande med två forwards ur form. Det finns så mycket mer att kräma ur det här laget.

Det är tråkigt att se Pedro i det slag han är i nu. Han är inte direkt dålig, men långt ifrån så bra han kan vara. Istället börjar han ägna sig åt filmningar och sådan skit. Kanske skulle han må bra av att petas en match? Afellay känns just nu hetare.
Frågan är dock om Pep någonsin kommer att göra detta. Det känns inte så. Och det är fel tycker jag. Givetvis ska Pedro vara vår startman när han är i form, men när han inte är det, varför inte låta Afellay få chansen? Det skulle gynna båda två. Ibi skulle må bra av ökat förtroende och Pedro skulle förstå att han måste börja leverera för att göra startplatsen till sin...ibland känns det som att Pep ger klubbens egna talanger förtur. Kanske inbillar jag mig bara, men om det är så bör han tänka om. Missförstå mig nu inte, jag älskar att man satsar på egna produkter men får inte låta det gå överstyr. Man måste se till lagets bästa och en spelare utifrån ska ha lika stor möjlighet att kämpa till sig en startplats, så att säga.

Tänk oss att vi är inne på nästa säsong. Vi har köpt Neymar och Afellay är kvar. Båda har kommit in laget väl och har presterat på försäsongen. Pedro är fortfarande ur form och har ännu inte nått upp till den sjuka nivå han en gång hade. Just nu är han sämre än både Ibi och Neymar. Tror ni Pep hade gett någon av killarna utifrån förtroendet eller hade han fortsatt vänta på Pedro?

Missförstå mig absolut inte nu, jag älskar Pedro! Han är en av mina favoriter och jag hoppas han kommer vara en startspelare för Barca i många år framöver. Jag bara tog honom som ett exempel till min teori.

Kanske har jag fel. Kanske är det bara så att Pep helt enkelt är väldigt försiktig med sina förändringar och att det inte har med att göra med varifrån spelaren kommer. Jag menar, det tog ju ett bra tag innan Pedro i superform petade en trög Henry från startelvan.
Barcelona Abbe. - Anims Abidal!
2011-04-28 15:47
Efter tre matcher av tufft, och i perioder vårdslöst, spel av marängerna så är det Barça som får mest kritik av dem "neutrala" - för att man omringar domaren när han blåst frispark.

Visst, det kanske inte är så snyggt, men hur ska Barçaspelarna markera att man inte tillåter att Madrid-spelarna ska sparka av hälsenorna gång efter annan?
Atlético addeh
2011-04-28 15:40
Abbe

Tack för det. Bra nyheter, då kan Alves spela returen utan att vara alltför försiktig.
Barcelona Barca4eva
2011-04-28 15:39
Fille s

Forumet är tillfälligt stängt för utomstående, ja
Barcelona Kim ★
2011-04-28 15:37
Kanonbra inlägg i debatten, Neselrot!
Barcelona Fille s
2011-04-28 15:36
Är vårat forum nu äntligen stängt?
ser inte en enda bitter real kommentar som de annars brukar hagla om?
låter nästan för bra för att vara samt, någon som kan bekräfta??
Annons: