/spanien/barcelona/forum/12875.aspx/spanien/barcelona/forum/12875.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona haeger
5/5/2011 23:12
Tycker även att Marquez var farligare på huvudet i offensivt straffområde.
Lost Art Of Murder
5/5/2011 23:09
Var är den underbara tacklingen på Raul då Khazal :(
Barcelona Barcadinho.
5/5/2011 23:08
L.A.M Nr 10 -

Marquez spelade som pivote/mittfältare i VM sist med landslaget och gjorde ett bra jobb.
Barcelona Frodo
5/5/2011 23:07
Marquez hade en aggressivitet som inte Pique inte besitter. Däremot var Marquez mycket mer nonchalant än Pique och slog vansinnes passningar emellanåt. Visst blir man lack när Pique sover ibland men Marquez gjorde det ännu mer frekvent. Det är något man måste räkna med att spelskickliga mittbackar gör då de har så mycket självförtroende med bollen att det ibland övergår till arrogans.

Tyvärr fick inte Marquez den cred han förtjänade när han var här. Barcelonafansen gillade honom men globalt så insåg inte många hans enorma talang.
Barcelona Khazal
5/5/2011 23:07
1:24 in i videon. Inget märkvärdigt, men det är så fruktansvärt skickligt.
Barcelona L.A.M Nr 10
5/5/2011 23:03
Det roliga är att Marquez i de flesta lagen i världen skulle vara motorn på mitten som allt spel kretsar kring, om han nu spelade innermittfältare. Nästsn läskigt hur spelskicklig han var för att vara back.

På tal om det så tycker jag man borde testa Piqué i pivote-rollen. Tror han skulle klaar den utmärkt, han har tekniken, styrkan och hjärnan för att klara en sådan position. Han skulle även få mer utrymme att gå in i straffområdet, med sitt huvudspel skulle vi inte behöva spela med Keita bara för att kunna slå inlägg oftare. Piqué är även oerhört teknisk och han skulle kunna göra många mål med fötterna också. Han spelar på denna position i katalanska landslaget.

Nu pratar jag om som att man ska spela Piqué på den platsen i varje match, och så är givetvis inte fallet. Men man bör testa honom i någon match i slutskedet av säsongen här när vi ändå snart kommer att avgöra ligan.
Barcelona Barcadinho.
5/5/2011 23:01
Kul skräll av lilla Braga som kommer spela EL-final genom att slå Goliat - Benfica.
Samma Braga som började säsongen i aug med att slå Sevilla från CL i kvalet.
Barcelona Barcamannen
5/5/2011 23:01
Ska vi räkna med att Armenteros kommer hit om några år då...
Barcelona Khazal
5/5/2011 23:01
Marquez vs Pique i respektive prime är ganska svårt att avgöra, iom att Pique faktiskt har flera år framför sig. Men Rafa hade en passningsfot som ytterst få backar kan drömma om, och är det någon som är nära honom på den fronten är det väl Pique.

Marquez prime är nog bättre än Piques än så länge, men hade jag fått välja hade jag valt Pique.
Min favorit brytning av Marquez måste vara den mot Real, vet inte om det är mot Higuain vid en omställning, helt makalös!
Barcelona Trippeln
5/5/2011 23:01
Frodo

Jag har försökt hitta videoklipp på det men kan inte hitta.
Lost Art Of Murder
5/5/2011 23:00
Ja den var fin. Någon som har ett klipp på den tacklingen? :P
Barcelona Trippeln
5/5/2011 23:00
Marquez was simply brilliant, utan tvekan! Pique är inte långt bakom honom, inte mycket...
Barcelona Frodo
5/5/2011 23:00
Lost Art Of Murder

Den var på Raul. Tacklingen var episk.
Lost Art Of Murder
5/5/2011 22:58
Favoritminnet med Rafa är ju dock den sinnesjukt hårda tacklingen i el clasico. Minns inte vilket match, det var i samma sekvens som Higuain och Gago sparkade ner Messi.
Barcelona Barca Barca
5/5/2011 22:55
Marquez tre första år i klubben var helt fantaskiska. Sen började han bli lite ojämnare, men trippel säsongen var han också riktigt jävla bra. Sista säsongen började han svajja lite. Men hans tid i klubben överlag var helt fantastisk, en ledare i försvaret.

Pique vs Marquez ?
Svårt, men ja föredrar Pique. Känns som om Marquez kunde bli lite för nonchalant i vissa lägen, kan bero på att han var extremt teknisk för att vara mittback. Vilka här inne på forumet minns Marquez tackling på Lampard säsongen 05/06 när vi slog ut Chelsea i åttondelen, returmatchen på Camp nou ? fyfan säger ja bara...:)
Barcelona haeger
5/5/2011 22:49
Som ni säger var även Marquez brytningar klockrena. Jag gillade verkligen hans spel vid fötterna och hans blick för spelet som Vampiro nämnde, vilka bollar den spelaren kunde lägga alltså.
Barcelona L.A.M Nr 10
5/5/2011 22:45
Piqué måste väl ha lärt sig lite av Marquez också med tanke på att de har ganska lika spelstilar. Crossbollarna är Marquez och kommer alltid vara bättre på men Piqué är ju inte direkt dålig om vi säger så.

Angående backar vs backar så kan man ju säga att Puyol är Uniteds Vidic och tvärtom medan Piqué och Ferdinand. Naturligtvis är det skillnad på spelstilar, speciellt mellan Vidic och Puyol, men jag tycker ändå man kan se likheten. Vidic är bättre än Puyol och Piqué är bättre än Ferdinand.
Barcelona Hetfield
5/5/2011 22:45
Jag håller nog el Kaiser högre än Pique pga. att han var helt enkelt jämnare. Pique behöver i dagsläget ha Puyol bredvid sig för att inte tappa fokus medan el Kaiser var en ledare. Marquez tacklingar var legendariska, han må vara brutal ibland men han träffade alltid bollen. Han var nästan som mister Miyagi :P Ah, nostalgi på hög nivå.

Det är fortfarande imponerande att Pique är SÅ bra trots hans ålder, mittbackar brukar "peaka" rätt så sent, så Pique har långt kvar när det gäller potentialen.
Barcelona Vampíro - Ánims Éric Abidal
5/5/2011 22:41
Rafa Marquez i sin prime hade en teknik och blick för spelet som gjorde de flesta mittfältarna avundsjuka. Kombinera det med hans stenhårda närkampsspel och eleganta brytningar så får du en helt unik försvarare, en av Barças absolut bästa backar i modern tid, no doubt.
Barcelona haeger
5/5/2011 22:33
Marquez håller en högre klass när det gäller crossbollar och han är mer elegant i sin spelstil, resten håller jag nog Piqué högre.
Lost Art Of Murder
5/5/2011 22:28
Piqué.
Barcelona Hetfield
5/5/2011 22:27
Vem är bäst, Pique eller Marquez när de är/var som bäst?

Ärligt nu.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
5/5/2011 22:21
Varför får många fans damp när någon tycker att någon annan än deras favorit är bättre? Jag tycker också att Vidic är bättre än Pique för närvarande. Han har tagit på sig kaptensrollen i världens svåraste lag att leda. Där är han lagkapten före Scholes, Ferdinand, Giggs, Evra osv. Det är en uppgift som kräver riktiga bollar. Dessutom är det kanske endast Vidics förtjänst att de har räckt ända fram den här säsongen. Medan Evra, Ferdinand har varit borta och Rafael, Fabio, Oshea, Neville, Evans och Smalling har roterat runt honom så har han ändå lyckats hålla världsklassnivå.

Det viktigaste vi bör tänka på är att tillsammans med Pique som enskild individ i ett lag som består av 11 spelare, har vi världens bästa lag. Sen kvittar det om han heter Pique eller något annat. Laget sätter man främst.
Barcelona Frodo
5/5/2011 22:19
Real sägs ha gjort klart med Callejon. Den här killen är nästan lika bra på att fixa "straffassister" (som nån maräng kallade det) som di Maria. Talangfull spelare men jag undrar hur han resonerar med tanke på hur det sett ut för Pedro Leon det här året. Om de värvar Sahin så är det helt klart ett bra köp. Synd dock då Dortmund har ett mycket ungt och intressant lag som kommer att spela CL nästa säsong. Det kan visa sig vara ett riktigt dåligt karriärsdrag för honom.
Lost Art Of Murder
5/5/2011 22:16
DivineNerd

Ja det tror jag säkert. Men bollsinnet kommer nog sen tidigare än det där. Men jag tror säkerligen att han lärt sig mycket i United.
DivineNerd
5/5/2011 22:15
Jag måste bara säga, jag håller med om att Pique är en riktigt grym mittback. Han är bra på allt, han är dock inte lika bra som Vidic på många saker. Han är mer följsam i Vidic och bättre med fötterna. Vidic är dock jämnare, bättre huvudspelare (även offensivt, vet att Pique är grym) Starkare och snabbare, han är bättre på att bryta. Hade inte United haft Världens två bästa mittbackar hade Pique stannat i United. Och jag tror att han hade varit perfekta mittbacksparet tilsammans med Vidic. Även om Ferdinand och Vidic är ännu bättre. ( Med det inte sagt att Ferdinand i nuläget är en bättre mittback, även om statistiken säger att han är världens bästa) Och btw Lost Art Of Murder om du vill kan du googla pique ferdinand vidic eller liknande, du kommer hitta att pique har sagt en hel del bra saker om ferdinand och vidic och att dom har lärt honom mycket.
Atlético addeh
5/5/2011 22:14
Äh, kan vi bara lägga ned Piqué vs. Vidic diskussionen nu? Den är ju helt meningslös då vi pratar om världens två förmodligen bästa mittbackar och skillnaden mellan dem är hårfin.

Det är nog på den positionen, i mittförsvaret, som Barcelona och United är som jämnast.
Lost Art Of Murder
5/5/2011 22:13
Tycker Piqué gick ner sig hela den perioden som Puyol var borta.
Barcelona Figeta
5/5/2011 22:12
Pique har som de flesta här nämt inte varit den "riktiga" Pique under denna säsongen. Mycket beror på att Puyol varit skadad och hela shakira storyn. Nu senast mot Real så såg vi den Pique vi är vana vid och man märker direkt hur viktig Puyol i försvaret inte bara för att han är en grym mittback utan att han är El Capitano som höjer hela laget prestation.
Barcelona Frodo
5/5/2011 22:11
Lost Art Of Murder

Jag tycker att Thiago Silva och Abidal har varit de bästa mittbackarna den här säsongen. Nu var ju Abidal borta en tid pga sin hälsa men sett till ren dominans var han en jätte. Många glömmer bort Thiago Silva för att han inte får tillräckligt mycket exponering i media men han är enligt mig den största anledningen till att Milan kommer att vinna ligan.

Nu kan man ju med säkerhet inte säga att en mittback varit bäst för ingen kollar ju på alla lag varje match.
Annons: