/spanien/barcelona/forum/12816.aspx/spanien/barcelona/forum/12816.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Manita-Barcelona > Real Madrid
2011-04-18 16:15
Di Stefano: "Messi is the best player in the world. His football is spectacular, and he's an example of professionalism." #fcblive #clasico

Di Stefano: "Barcelona's football shouldn't be watched with the eyes but with the soul. To see this team play is a delight for all." [marca]

Alfredo Di Stefano (honorary president Madrid): "Barcelona simply played brilliant at the Bernabeu. The whole world saw their superiority."
Barcelona GerardPique3
2011-04-18 16:14
Jóse Felicano

Om de nu stämmer att han har sagt så är han grym!

Vi är ett Lejon och en mus hahaha grymt
Celta Vigo Jóse Felicano
2011-04-18 16:05
Från Sid Lowes artikel i the guardian:

"ore, in fact, than Barcelona. But some voices do matter and on Monday morning Alfredo Di Stéfano, Real Madrid's greatest ever player and the honorary president, spoke out too. "Barcelona's football was simply brilliant," he said in his weekly column. "Their superiority was there for the whole planet to see: the whites were cornered all game. Barcelona play football and dance. They treat the ball with adoration and respect, almost nurturing it. To see this team in action is a delight."

And Madrid? "Madrid," he said, "are a side with no personality. They just run back and forth constantly, tiring themselves out. We saw clearly that their approach was not the right one. Barcelona were a lion, Madrid a mouse.""
Barcelona Criff
2011-04-18 16:02
Mesudine Zizil
Vet inte hur länge du har hållt på Real Madrid, men så som Real spelade mot Barca och har gjort ett tag. Är inte värdigt en klubb som Real Madrid.
Det är just därför Di Stefano bland andra hyllar Barca & snackar ner på Mourinhos spelide.
Man ska spela fotboll mot den största rivalen, inte backa hem & kontra.
Barcelona Riiio!!
2011-04-18 15:59
Casillas stod mot Murcia om jag minns rätt så det är nog 100% att Casillas står på onsdag
,Sami
2011-04-18 15:52
Kommer bli spännande att se om Casillias står imorgon eller Dudek.
Barcelona Riiio!!
2011-04-18 15:47
B-Guden

Hoppas det! Blir det straffar så har vi redan vunnit haha :P
Barcelona Riiio!!
2011-04-18 15:33
Cataloniaboy- Anims Abidal!

"Mitt blod pulserar vid tanken på att jag kan bära den vita tröjan, ELLER EN SOM TILLHÖR ETT LIKA STORT LAG, säger Cavani till Copa Americas hemsida"...

så nej vi behöver inte ge upp Cavani men det finns inte heller plats för honom nu. Hellre ha kvar vår anfallsupsättning som den är nu med skillnaden att sälja/låna ut Jeffren och köpa/låna in någon stor o tung anfallare som kan bryta lite mönster o som kan ligan som te.x Kanoute och fortsätta ge Bojan chansen som nu innan han skadade sig. Sen när både Villa och då te.x Kanoute börjar dippa så kan man satsa på någon centralanfallare av klass..
,Sami
2011-04-18 15:33
Hoppas verkligen inte Real spelar som i Lördags Handbollsförsvar på deras egna hemmaplan! Sjukt tråkigt.
Barcelona B-Guden
2011-04-18 15:26
Riiio!!

Ja Pinto kommer stå om han inte skadar sig det har pep sagt. Cupen är Pintos tunering oavsett det blir madrid eller nåt annat lag i Finlen. sa han.
Barcelona Cataloniaboy- Anims Abidal!
2011-04-18 15:23
Kan vi glömma Cavani?
Mesudine Zizil
2011-04-18 15:21
Barcelonistas // Bara för att Muhammad Ali lät Foreman slå sig trött för att sedan ta rätt tillfälle för att knocka honom gjorde inte segern mindre värd.
Real Madrid Shac81
2011-04-18 15:21
Barcelonistas

Ok vi får se. Matchen är på onsdag och det är snart. Med poängen vi fick i lördags så tror jag att det leder till mer självförtroende för spelarna och att de kommer o våga spela sitt spel. Jag säger att det blir en händelserik match där bägge lagen skapar målchanser.
Barcelona el Maestro!
2011-04-18 15:20
"Man ska aldrig underskatta sin rival i en sån final match. Jag säger bollen är rund och allt kan hända inom fotboll."

Jag har inte sagt att Barça kommer att vinna finalen. Jag har bara talat om lite olika scenarier. Vad som skulle kunna hända om det ena laget får det första målet i matchen.
Jag hoppas givetvis på att en vinst för Barça. Jag hoppas på att Mourinho ska gå titellös i år. Det skulle bli intressant att följa kalabaliken i Madrid i fall det skulle hända. Ska Peres sparka ännu en tränare eller ska han ge honom en säsong till? Det skulle bli en intressant följetong i sommar igen.
Barcelonistas
2011-04-18 15:17
Shac89

Madrid kan ej slå Barcelona på egen maskin, enda sättet för er är att spela väldigt defensivt och som rambla säger stressa oss för mistag. Elr att Barcelona har en utav sina sämre dagar.
Barcelona Riiio!!
2011-04-18 15:16
Ingen mer förutom mig som tror att Pinto kommer stå på onsdag??
Barcelonistas
2011-04-18 15:14
Jag har inte blundat för något, jag är inte direkt stolt när Busquets överdriver en situation och rulllar runt på planen av smärta.

Jag tycker man kan se att ramos medvetet sparkar ner Messi, men det är vad jag tycker.
Barcelona Rambla~
2011-04-18 15:12
Shac81

Frågan är vad du menar med offensivt? Det vi alla vet är att om Mourinho försöker mäta sig med Barca och "go for it" så är de chanslösa. De är inte skickliga nog att föra en match mot Barcelona. De får helt enkelt försöka stressa fram misstag från Barca och kontraslå.

Jag är absolut inte säker på vinst. Allt kan hända i en final, en avgörande match där ingen bryr sig om utvisningar då det inte blir någon påföljd till CL-mötena.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-04-18 15:11
addeh/

Keite såg lite obekväm de första minuterna när han hoppade in, vilket å ena sidan är ganska förstårligt med tanke på att han nästan aldrig spelat på pivotepositionen förr. Med det sagt tycker jag samtidigt att maliern spelade upp sig, men jag föredrar naturligtvis Busquets eller Mascherano som pivote sju dagar i veckan före Keite.
Real Madrid Shac81
2011-04-18 15:01
el Maestro

Det är precis det jag sa förut. Folk förväntar sig ett defensivt Madrid, men jag kan nästan satsa på allt jag har att Mou kommer och ställa ett offensivt lag på plan. Även om Barca är ett skickligt spelande lag så tycker jag Madrid ett av de få lag i världen som kan visa tyngd och spela sig fram till mål chanser. Tycker ni verkar vara oerhört säkra på vinst. Man ska aldrig underskatta sin rival i en sån final match. Jag säger bollen är rund och allt kan hända inom fotboll. Ha det bra cules och må det bästa laget vinna på onsdag./ Hala Madrid para siempre
Mesudine Zizil
2011-04-18 15:00
Barcelonistas // Tycker absolut att Ramos gjorde fel men det jag menar är att man inte kan blunda för sina egna spelares handlingar samtidigt som man kritiserar det andra lagets spelare.

Jag får spyreflexer när Di Maria filmar precis som när Busquets filmar, samma sak med Ronaldo.

Och sen kan du inte veta till 100% att han gjorde det medvetet men man vet att Abidal tog strypgrepp medvetet, man kan ju liksom inte råka ta strypgrepp på någon :).
Atlético addeh
2011-04-18 14:58
el Flaco

Jag håller med att det var fel av Pep att plocka bort Villa och slänga in Keita på Emirates när vi faktiskt hade matchen i våra händer. Jag instämmer också att maliern kom in i ett helt annat läge i lördags, på en lite ovan position dessutom. Men du måste väl ändå hålla med mig om att Keita inte gjorde någon vidare insats på Bernabéu? Han tappade mycket boll och det var oerhört påtagligt att vi hade tappat Busquets på mittfältet.

Shac81

Det var lite med glimten i ögat jag påpekade att vi förlorade när Keita kom in, dem flesta här inne vet att jag inte är något större fan av maliern så jag kände bara att jag var tvungen.
Barcelonistas
2011-04-18 14:55
Mesudine

Ramos tackling var medvetet, visst har Alves gjort liknande tacklingar, men aldrig för att skada någon annan spelare. Där är det en väldigt stor skillnad, som ni madridfans inte förstår, inte alla dom flesta.
Barcelona el Maestro!
2011-04-18 14:52
Shac81//

Mourinhos taktik ser ut följande:
Mourinho kommer inte att ställa upp med 7 försvarare, 2 kantspelare och en anfallare som han gjorde i den senaste matchen. Han kommer att spela med antingen Kaka eller Özil i startelvan. Får han in 1:a målet byter han ut Kaka eller Özil mot en försvarare och matchen blir likt den vi såg i lördags.

Peps taktik:
Pep ändrar inte så mycket. Han rör inte om laget. Han har en vinnande koncept som går ut på att anfalla, att pressa, ta tillbaka bollen när man förlorar och att försvara sig genom att hålla bollen inom laget så mycket det går.

Puyol kommer att starta matchen. Beroende på hur det går för laget kan Puyol bytas ut i andra halvleken. Får Pep in 2 mål kan han byta ut Puyol mot Mascherano exempelvis.

Gör Barca 1:a målet då tror att det kan vara kört för Real Madrid däremot.
Barca är väldigt bra på bortaplan. Real Madrid har hackat på bortaplan.
Mesudine Zizil
2011-04-18 14:49
Barcelonistas // Du kanske tycker det är ok när Alves gör liknande tacklingar eller när Abidal tog stryptag på RvP?
Barcelonistas
2011-04-18 14:39
Visca Barca messi 10

Du kanske tycker det var ok av ramos att sparka ner Messi? ...

oj förlåt för jag kalla ramos för idiot http://www.youtube.com/watch?v=mW64GJPj_4M&feature=related
Real Madrid Shac81
2011-04-18 14:35
Trippeln

Det är bra att du är säker på Barca vinst i cupfinalen. Ni är ju favoriter till och vinna denna match. Men jag tror ärligt att ni kommer och se ett annat Madrid på onsdag. Mourinho är känd för chocka folk med sin taktik o laguttagningar. Tror att ni kommer och få ett offensivare Madrid på onsdag. Jag tror att det kommer och bli en jäkligt tight match och att Real kommer och ta hem den med en udda målsseger. 3-2 till oss då jag tror att det kommer och bjudas på ytor för respektive lag. Någon förnedring kommer och aldrig bli tal om.
Barcelona el Maestro!
2011-04-18 14:34
Abbe. - Anims Abidal!
Just det, glömde att lägga till Mascherano. Han kommer inte att ligga på latsidan.
Barcelona Abbe. - Anims Abidal!
2011-04-18 14:31
el Maestro!

Mascherano kommer nog ligga på gränsen också.
Barcelona el Maestro!
2011-04-18 14:30
Någon som vill sätta en slant på att det kommer att bli en utvisning i cupfinalen?

Själv tror jag att det kommer att bli minst en utvisning. De som ligger sämt till är enligt mig; Pepe, Ramos, Alonso/Lass och Busquets, Piqué och Milito om han spelar i matchen.
Annons: