/spanien/barcelona/forum/12803.aspx/spanien/barcelona/forum/12803.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona tarrak
2011-06-12 01:02
Hetfield

Mycket möjligt, men känns likväl lika fel vilket jag tror de flesta (Pep inkluderad) utanför det här forumet håller med om. Keita är i första hand inte med för att stänga matcher, utan för sitt raka box-till-box spel som ingen annan spelare i truppen bidrar med. Även om Keita är långt ifrån Xavi och Iniestas briljans så är det en gåta för mig hur många härinne misslyckas att se Keitas välbehövliga kvaliteér, men det är ingen match jag ens orkar ge mig in på utan jag säger som Bill Wither "You dont miss your water till its gone".

Det jag ville säga var att just nu finns det ingenting som tyder på att Mascherano är ett hot mot Keitas position i laget och tills den dagen vi får se faktiska laguttagningar som tyder på annat, har jag svårt att poängen med sådana spekulationer.

Tack och godnatt!
Barcelona Hetfield
2011-06-12 00:48
tarrak

Jag tror att Barcadinho syftar mer på att Keitas plats kanske blir överflödig nästa år. Om man vill stänga till matcher så kan man slänga in Mascherano och om man vill ha djupledslöpningar och offensiv kraft så finns Cesc och Thiago.
Barcelona tarrak
2011-06-12 00:45
Barcaholic

Ok, förlåt om jag var snabb på tangenterna: Keita har spelat en betydelslös match som pivote, det tar inte bort poängen om att Keita och Maschernao omöjligt kan ses som konkurrenter. Att Keita skulle spelat pivote under sin första säsong har jag inget minne av, men du får gärna nämna en match, även om det inte heller ruckar på min inställning.

Tillägg: Har ett svagt minne av att han spelade pivote i sista betydelselösa matchen mot Depor 08/09, men det är nog det enda.
Barcelona Hyder
2011-06-12 00:37
Barcaholic

Matchen mot Sociedad var av den karaktären att Pep inte ville spela med alla ordinarie spelare och kände förmodligen att han kunde testa något nytt. Keita konkurrerar inte med el Jefecito någonstans. Keita spelar i stort sett alltid på Xavis eller Iniestas positioner och fick inte ens agera Pivote mot United i finalen 2009 då en ung Busi istället fick kliva in i handlingarna. Så snacket om att Mascherano på något sätt gått som Keita i hierarkin finns det inget fog för. Några enstaka matcher i mindre betydelsefulla sammanhang räcker inte för att kunna säga att Keita är en defensiv mittfältare i dagens Barcelona.
Real Madrid BB
2011-06-12 00:35
Affelay_20

Helt ärligt så tror jag faktiskt inte att någon av de två går till real madrid, jag. Tror inte atletico vill släppa aguero till rivalerna och jag tror att palermo skrämmer iväg de flesta klubbarna med. Den extrema prislappen de satt på pastore.
Barcelona Barcaholic
2011-06-12 00:27
tarrak

Keita agerade pivote i matchen mot Sociedad i år där vi förlorade med 2-1 och har första säsongen spelat visa matcher samma position som Mascherano.
Barcelona tarrak
2011-06-12 00:23
Barcadinho

Hur kan Mascherano ha gått om Keita när de aldrig har spelat och förmodligen aldrig kommer spela på samma position?


Barcelona Afellay_20
2011-06-12 00:20
lite of topic
tror ni att Madird köper båda argentinenrna
aguero och pastore?
Barcelona Barcadinho.
2011-06-12 00:17
Jag tror att Keita kommer att spela mindre nästa säsong, men jag vet inte hur Thiagos situation kommer att se ut.

Det låter som att det bara är Keita som tar speltid av Thiago men det stämmer inte. Hans största konkurrenter är egentilgen de omöjliga XaviIniesta.
Kommer tex Cesc så kommer han också ta mycket speltid ifrån Thiago.

Tom om Rossi/Sanchez kommer så kommer det innebära mindre speltid för Thiago.

Han ska ha tålamod Thiago och helst också hans supportrar. Han har inte övertygat än för att hota ordenligt startelvan. För mig är han på samma utvecklingskurva som Bojan mer eller mindre. Han har mycket mer att bevisa. En bra match mot Villarreal är ett bra tecken, men räcker inte än.

(sov gott, jag orkar inte mer för idag, trött).
Barcelona Barcadinho.
2011-06-12 00:06
Hetfield -

Tack och lov att vi inte spelade med Thiago den matchen.

Men du behöver inte vara orolig för mycket. Jag är rätt säker på att Keita kommer att få mindre speltid nästa säsong än den senaste. Särskilt om vi kommer att värva flera alternativ.
Helt klart att Mascherano går förre honom i mittfältet, i fall alla i backlinjen är tillgängliga. Masken har kört om honom i hierarkin.
Men om Masch är tvungen att vikariera i backlinjen, samtidigt som bänken ser lika tunt som sist, så kommer det inte finnas andra alternativ än keita i vissa matcher. Men jag tror att klubben värvar fler alternativ.

Keita är kanske inte ens kvar i klubben till nästa säsong. Det finns lite rykten kring honom.

Granada är f ö i finalen (rättvist) efter spännande straffläggningar.
De kan möta Valladolid eller Elche.
Barcelona Hetfield
2011-06-12 00:00
Frodo

Jag hatar inte Keita, inte alls. Mitt största problem är att Keita prioriteras oavsett situation, det är där det gnager. Jag (som jag sa tidigare) så har jag en viss förståelse då alternativen inte är det bästa, men om Pep upprepar samma sak med Cesc och Thiago på bänken så kommer jag att bli väldigt irriterad.
Jag är hård när jag säger useless, men jag tycker inte att han bidrar med något unikt, eller ens något som egentligen behövs som inte redan finns.

Keita är bra, men i små doser. Inte i 56 matcher.
Barcelona Frodo
2011-06-11 23:58
Hetfield

Inte en enda person här inne har rättfärdigat att Keita fått spela så många matcher? Vart ser du det någonstans? Vad vissa inte håller med om är att han inte är värdelös som vissa här inne framställer honom som. Jag blir också tokig på att han alltid får hoppa in oavsett matchsituation men han är knappast värdelös. Det känns surrealistiskt att rikta så mycket hat och ilska mot en hårt jobbande spelare i laget trots att vi precis har vunnit ligan och CL.
Barcelona Oleguer Presas-King of Barcelona
2011-06-11 23:57
Roligt att vissa här inne leker tränare eller något för Barca. För fan Pep vet ju bäst när han spelar Keita eller? Inte ska någon svensson hemma sitta och säga att det är fel hit och dit?

Pep vet vad han håller på med. Han är ingen idiot. Han vet vad han får när han har Keita på planen.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-11 23:55
Jag tror ingen här inne vill se Keita spela mer än Thiago. Men det finns dem som faktiskt ser den nytta som Keita gör för laget också - han är inte fullständigt useless utan fyller faktiskt, tro det eller ej haters, också en funktion i laget. Sen att han ibland har prioriterats för mycket kan man väl tycka är lite si och så.. men jag tror det blir annorlunda nästa säsong då Thiago får A-lagskontrakt.

I år kändes det dock ganska logiskt och rättvist att Keita gick före Thiago. Sen ska man komma ihåg att maliern faktiskt har gjort det väldigt bra i de matcher han spelat under våren.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-06-11 23:49
Hetfield.

Det finns ju de som hatar Keita här inne. Jag har också blivit galen på honom flera gånger om. Men fan, vi är bortskämda med Xavi och Iniesta och vi kan inte sätta gränsen på en bra mittfältare där deras nivå ligger.

Han var nyttig mot Real Madrid. Och givetvis vill jag också att nästa säsong ska Thiago prioriteras mycket.
Barcelona B-Guden
2011-06-11 23:41
Hetfield

Efter utvisningen ? han ägde mittfältet mot Reals fysiska hela matchen har du inte sett det vet jag itne vad du kan om fotboll...
Barcelona Hetfield
2011-06-11 23:37
Heywood Jablome

Ja, han var bra efter utvisningen, innan dess så satt alla här inne och gapade om byte. Jag är så trött på folk som griper efter vartenda halmstrå för att rättfärdiga att Keita har spelat så många matcher.
Ja, Keita är nyttig men i små doser.

Jag förlåter Pep, men om han ska förstöra Thiago och Cesc säsong pga. att han favoriserar Keita så kommer jag att spy.
Barcelona Barcaholic
2011-06-11 23:32
På tal om Keita, vem visste att han blev vald till turneringens bästa spelare under FIFA U-20 World Cup 1999. Han blev alltså vald trots att det fanns spelare som Ronaldinho, Xavi, Marquez m.m.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-06-11 23:32
Hetfield. Nu är du väl lite orättvis mot Keitas insats mot Real Madrid. Han var ju faktiskt, oväntat, bra mot Real Madrid på Bernabeu.

Barcelona var inte ens tvungna att vinna den matchen, men han hjälpte till extremt mycket i presspelet och var till stor hjälp genom att trycka till Madridspelarna.
Barcelona B-Guden
2011-06-11 23:31
dum eller ? Keita vann förfan alla närkamper hela tiden han var fan en stor del till vinsten, kan nästan säga att vi kunnat förlorat om inte han varit med...
Barcelona Hetfield
2011-06-11 23:15
Ehm, ursäkta men vadå "Keita var bra mot Real Madrid"? Han började väl bli hyfsat bra efter Pepes utvisning, innan dess så satt majoriteten och skrek: Men ta in en kreativ mittfältare, vi gör ju inget.

Innan Pepes utvisning så sprang Keita runt som en vilsen hundvalp och gjorde noll nytta, det kan inte ens den mest Keita älskande personen neka.

Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-06-11 23:14
1.70-ligan//

Men redan nu "tar" ju Keita speltid från Thiago trots att dom inte är samma spelartyp och lägg till Cesc så blir ännu svårare.

Dessutom, precis som du (och Frodo) nämnde så var Keita riktigt bra mot Real Madrid i CL-mötet MEN det var egentligen tänkt att att Iniesta skulle spela men har var inte frisk nog och därför blev det Keita. Ytterligare ett bevis för att Peps filosofi i stort sätt innefattar noll anpassning efter motståndaren även om det gäller Real Madrid med fysiska spelare som Pepe, Xabi, Khedira, Ramos osv. Annars kunde man ju kanske anta att det var just i sådana matcher Keita skulle passa bäst men inte ens den här matchen skulle han fått spela om Iniesta hade varit fit.

Summan blir att Pep vill spela tiki-taka. Alltid. Oavsett mostånd. Och då passar Cesc mycket bättre än Keita.

Tror förövrigt att Romeus passningspel är för dåligt för att spela offensivt, ser mer Sergi Roberto som mer lämpad för en Keita-roll.

Barcelona Barcadinho.
2011-06-11 23:11
Returmatchen i semin -kval till la Primera, om ni har lust för lite fotboll.
Första matchen slutade 1-0 till Celta.
Granada har 1-0 ledning nu, de spelade bättre första halvleken med många mål chanser, tom en straff miss.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-11 23:02
Förresten, den dagen Keita lämnar hade jag gärna sett att man skolat om Oriol Romeu till en lite mer offensiv mittfältare. Då hade han kunnat vara en bra ersättare till Maliern.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-11 22:55
El Kaiser de Michoacán

I mina ögon ska inte Keita och Thiago konkurrera särskilt mycket. Thiago ska spela när vi behöver kreativitet och Keita när vi behöver mer tyngd. Förhoppningsvis kommer både Cesc (om han köps in) och Thiago få rotera flitigt med Xavi/Iniesta. Keita lär också få sin beskärda del, men inte på Thiagos bekostnad som jag ser det. Det är inte med tyngd och huvudspel som ynglingen ska bidraga med.

Och jag hoppas att Thiagos speltid ökar ju längre tiden går och att han redan i höst har gått om Keita i rankingen till de matcher där man bara ska avlasta Xavi/Iniesta och inte behöver hans fysik.
David Villa #7
2011-06-11 22:52
Cesc will call Wenger this weekend to remind him his promise and ask not to play it too hard. Barcelona offer 30M, Arsenal ask 40M. [sport]
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-06-11 22:46
1.70-ligan//

"Fabregas må tillföra mer än Keita, men mailern är också viktig. Vi behöver kanske båda. Det är i alla fall inte "antingen eller""

För Thiagos perspektiv känns det som det är antinge eller. Kommer Cesc och Keita stannar blir det jävligt tajt med speltid för Thiago.


Frodo//

Inget snack om att Keitas huvudspel är riktigt bra och användbart för oss ibland. Men att det är huvudargumentet för att han ska vara kvar tycker inte jag håller. Då kan man lika gärna slänga in Fontás som är stark på huvudet. Keitas måste kunna erbjuda mer om jag ska se att han ska stanna om Cesc kommer.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-11 22:28
El Kaiser de Michoacán

Givetvis ska vi alltid spela vårt eget spel som vi alltid gör. Men det är fortfarande inte dumt att ha en mer fysisk spelare att sätta in om spelet skulle gå i lås. Även om vårt tika taka-spel brukar krossa allt som kommer i dess väg vill jag fortfarande att någon fysisk offensiv spelare att tillgå i truppen.

Keita är inte ett fysiskt monster, men han klarar av att neutralisera andra tuffa spelare. Jag hänvisar till el Clasicot på Bernabeu i CL eftersom det är det bästa exemplet jag kan komma på just nu..

Poängen är att även om Cesc köps vill jag inte se Keita försvinna utan att han ersätts med ytterligare en spelare. Fabregas må tillföra mer än Keita, men mailern är också viktig. Vi behöver kanske båda. Det är i alla fall inte "antingen eller"

Hetfield

Lägg ner nu. Hur kan du kalla Keita för useless? För övrigt har han gjort ett par nickmål i år.
Barcelona Frodo
2011-06-11 22:28
Jag håller med många om att Keita har fått spela för många matcher och i många fall verkar vara garanterad speltid oavsett matchsituation. Däremot håller jag inte med om att han inte fyller någon funktion i truppen. Anledningen till varför han slängs in för att försvara en ledning är väl ändå ganska självklar? Vad gör lag när de försöker få in en kvittering mot oss? Spela bättre teknisk fotboll än oss genom att spela bollen på marken? Nej, de spelar bollen direkt och långt där de fyller på med mycket folk inne i straffområdet. I såna lägen är Keitas huvudspel och styrka bra att ha. Att slänga in en defensiv mittfältare som Mascherano är inte lika bra i såna lägen då han knappast är bra på huvudet.

Han var klockren i första CL-matchen mot Real där Pepe framstod som en mes i närkamper mot honom. Möter man ett lag som Bilbao med massa köttare kan det vara bra att ha honom. Däremot ser jag inte poängen att slänga in honom varje match vilket Pep gör. Har man en bra ledning kan man lufta några andra som exempelvis ungdomarna. Att han har fått spela 56 matcher i år är ca 20 för många (många inhopp ska tilläggas) och förhoppningsvis minskar antalet framträdanden markant nästa säsong.
Barcelona Hetfield
2011-06-11 22:26
basaric

Numera så slår vi sällan hörnor, vi kör bara korta passningar. Även vid fasta situationer så drar spelarna oftast på skott.

Keita = Useless.
Annons: