/spanien/barcelona/forum/12802.aspx/spanien/barcelona/forum/12802.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Gotha
5/16/2011 15:18
Kungligamadrid

Ärligt talat, det är ju inte av ringa betydelse att Real Madrid är en av de mest framgångsrika klubbarna. Om de inte varit det, så skulle dem inte ha Attityden "störst bäst och vackrast" precis som Manchester United.
Jag menar om IFK MALMÖ skulle ha attityden "störst bäst och vackrast" i världen så hade man ju bara skrattat ju, för det är löjligt.

Det är absolut så att hat mot stora klubbar bygger till viss del på framgångarna.
Real Madrid KungligaMadrid
5/16/2011 15:18
//B-Guden

Ett mycket givande inlägg! Båda två är briljanta spelare, men ingen av dem kommer att tillhöra bland historiens största tills någon fört sitt land till VM-guld. Zidane har gjort det och han är, utan tvekan, ansedd som en av historiens största trots danskskallen på Materazzi.

Om man frågar mig så har Ronaldo, som förvisso är 2 år äldre, bevisat lite mer genom att att ha dominerat världens tuffaste och just nu bästa liga fullständigt. Jag älskar La Liga, men PL är just nu snäppet bättre med fler bra lag=fler toppmatcher. Sen att matcherna oftast inte är roliga att kolla på är en annan femma.
Real Madrid MetallicA - ¿Por qué?
5/16/2011 15:17
Ville bara påpeka att det knappast bara är i Sverige hatet mot Barca finns. Jag kommer från Kroatien, och i länderna de flesta länderna i Balkan ser man t ex "FC UEFA" och liknande saker. Men att det är jävligt stort här i Sverige kan vi nog alla enas om.
Barcelona Rambla~
5/16/2011 15:17
Gotha

Jag syftade inte på dig personligen att leta fel hos Messi. Det var mer en allmänn reflektion från min sida. Visst, jag kan förstå att det kan se ut som om man fösöker odla någon slags myt om han han skulle vara en helyllegrabb och allt det där. Men titta på honom, det enda han vill är ju att spela fotboll. Han vill inte ha alla denna uppståndelse, synas på premimärer med värsta bilen och hetaste donnan vid armen.
Real Madrid Gotha
5/16/2011 15:14
Ja, i Sverige är vi löjliga ärligt talat. Framför allt är det ju media som bygger på åsikterna, så många människor som sväljer artiklar från Aftonbladet, Expressen etc.
Barcelona Blaugrana91
5/16/2011 15:14
KungligaMadrid

Folk hatar Barca för att dem:

1. Är avundsjuka på att detta är ett av världens bästa lag genom tiderna

2. För att Barca vinner i stort sett allt som går att vinna.

3. För att dem tror på allt som skittidningar likt Daliy Mail (Cesc-cirkusen) och Aftonbladet (Zlatans skitsnack) skriver om klubben.

4. Folk har fattat klubbens motto helt fel, verkar som många tror att Més Que Un Club betyder att Barca ser sig vara finare och bättre än alla, vilket dem såklart inte gör.

5. Folk verkar störa sig på att klubben har Unicef på tröjan (?)....

Där har du ett par anledningar till hatet mot Barca.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
5/16/2011 15:14
icke-KungligaMadrid

Isåfall hade Di Maria inte vart fotbollsspelare nu. Ni är snabba på döma Busi men ta en titt på eran egna flicka först.
Barcelona Hetfield
5/16/2011 15:13
"Hatet" för Barcelona kommer främst av avundsjuka, och det säger jag inte av arrogans, utan det är ren fakta. En liten minoritet kommer alltid att hata det laget som vinner mest. Om Real Madrid hade vunnit CL osv. så hade folk också hatat de.

Sen kan jag säga att Mourinho är bland de mest hatade tränarna i världen, både av fans men främst av journalister/experter.
Real Madrid Gotha
5/16/2011 15:12
Rambla

Nej, håller med, det är en löjlig diskussion med Messi vs. Ronaldo. I min ögon svider det inte, men vet att det gör det på andra.

Ja, domarna har ett eländigt svårt jobb, det är dom som kan stävja problemen genom att blåsa, ge kort etc. Men det känns som att om dem skulle köra stenhårt skulle det vara 1-2 spelare kvar på planen i varje lag numera nästan.

Angående Messi kan jag inte påstå att jag försöker hitta fel, bara undrade för många supportrar(inte bara Culés) skyddar sina egna spelare genom att säga "men ni gör samma sak" etc. Och jag tycker det är tråkigt, känns som att folk inte vågar kritisera sina egna.

Jag avskyr att Di Maria filmar, är glad att Ronaldo gör det mindre än förr, men alla spelare borde bara sluta med det. Jag saknar spelare som Maldini, Raul och andra gamla ikoner i toppfotbollen som var hederliga i mycket större utsträckning än de flesta spelare är idag, tyvär.

Barcelona B-Guden
5/16/2011 15:12
wow ronaldo vann skytteliga och då är han bättre än messi de flesta ipuberten eller vad ert forum heter har varit enig om att Messi är bättre än ronaldo men nu när ronaldo vann skytteligan är han bäst.

Visst Ronaldo är bäst kan ni gå nu ?
Real Madrid KungligaMadrid
5/16/2011 15:11
Tycker det är väldigt synd att se världens största sport ha misslyckats. Det är minsann andra bullar i t.ex. hockey och handboll. I varje fotbollsmatch så ser man filmningar hit och dit. Jag kanske är ute och cyklar, men jag ser inte problemet i att stänga av spelare i efterhand för t.ex. filmningar och andra fulheter?

Säger det igen, Uefa, Fifa och allt vad de heter har misslyckats. Tror knappast det var så här mycket filmningar förr i tiden, men vad vet jag.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
5/16/2011 15:10
Efter att ha läst på Puertan och sett hur många som önskade att Messi bröt benet innan matcherna och speciellt efter att de hyllade Ramos efter hans spark på Messi och hans beteende mot Xavi och Puyol, så blev jag faktiskt lite lättad efter Messis skott mot publiken.

Även om han gjorde fel... :)
Barcelona el Flaco - "Luca Brasi sleeps with the fishes"
5/16/2011 15:10
Miguel Rico skrev en lysande krönika häromdan som handlade om att Madrid försöker bara destabilisera Barcelona genom att klä sig till änglar och låtsats bry sig om att få rasism från fotbollen. I första mötet på Bernabéu i Champions League skanderade flertal madridistas rasistiska glåpord mot Dani Alves och i cupfinalen på Mestalla höll några ultras från Madrid i banderoll som hyllade Adolf Hitler. Om Real Madrid verkligen hade varit intresserade att bekämpa en kamp mot rasismen är det nog bäst att de tar en titt på sin egna supportrar.
Barcelona Barca4eva
5/16/2011 15:08
Hatet mot Barca, det existerar nästan bara i Sverige. Det säger väl mycket om landet.
Barcelona Rambla~
5/16/2011 15:08
Folk tycks har fått för sig att Messi är någon slags korggosse. Knappast att han är. Han har brister precis som alla andra spelare/människor. Han gör också dumma saker ibland, även om det kanske inte är så ofta.
Real Madrid KungligaMadrid
5/16/2011 15:07
Dummaste jag hört att alla måste hata en bara för man råkar ha en framgångsrik period...

Varför skulle det vara en tävling att få sympatier från andra lags supportrar. Jag tog bara upp att "folk" generellt sett mycket mer frekvent snackar negativt om barca nu. Anledningen till det är upp till var och en, men att det skulle vara för ni är framgångsrika just nu köper jag inte.

Folk i England hatar inte Man Utd för deras framgångar, utan mest för deras attityd, "vi är störst, bäst och vackrast" osv. Lite som Real Madrid, därav det eviga hatet mot Real Madrid. Sen att vi råkar vara ett av de mest framgångsrika laget i historien är irrelevant, tycker jag.

Tror ni verkligen att folk börjat hata er för er attityd som är helylle? Njae, tveksamt.
Barcelona Gonzalez_Barca
5/16/2011 15:06
Gotha

Kom ihåg att samma publik som Messi sköt på även försökte få honom att bli blind med det gröna laser som han fick på sig, mitt framför näsan på säkerhetsvakterna som inte gjorde någonting åt det, trots att man ser klart och tydligt från över 70 meter vart lasret kommer ifrån.
Barcelona Rambla~
5/16/2011 15:04
Gotha

På fråga 1 (om det nu är en fråga) svarar jag: Nej tack, har ingen lust att ge mig in i den enligt mig fåniga debatten. Messi är världens bästa spelare enligt de flesta. Jag vet att det svider i marängers ögon. Det är något ni helt enkelt får acceptera.

2. Ja, jag precis som dig avskyr detta fuskande. Tyvärr, alla sysslar med det. Förhoppningsvis (hur många gånger har man inte hoppats på detta?) så blir domare hårdare på detta inom en snar framtid.

3. Det var dumt gjort av Messi helt klart. Någon borde ha tagit honom i örat. Dock är kanske inte Pepe rätt person att göra det. Fast det är lite komiskt hur nästan hela världen försöker leta upp "fel" hos Messi. Senast var det en icke-nyhet tidningar skrev om att han hade gett sig på nödutgången på flygplanet de flög hem med efter matchen mot Levante. Jag menar, hallå? Finns det inte viktigare saker satt skriva om?
Real Madrid Gotha
5/16/2011 15:04
Hetfield

Jag kan inte påstå att jag har höga tankar om alla Barcelona-spelare, många har sjunkit på senare år. Jag är madridista men Xavi var en magisk spelare för mig redan 2002 osv.

Men för mig blir problemet att, Messi är kanske världens bästa fotbollsspelare. Och om han siktar på reklamskyltarna, så anser jag att han ska inte få en felträff. Så antingen är han inte så bra som jag tror, på fotboll, eller så är han en sämre människa än jag vill tro?

Sen, jag kan tycka, att även om man gör saker av misstag, så ber man om ursäkt om man skjuter rakt på publiken. Eller är det bara jag som tycker det är sjävklart att göra det om man INTE gjorde det med flit?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
5/16/2011 15:02
Adebayor är en legend. Barcelonas 14:e spelare, efter domaren och UEFA.
Barcelona Hetfield
5/16/2011 14:58
Jo, Real Madrid är ju så älskade.

Rambla

Det sorgliga är att om Mourinho hade haft cojones och varit en man så hade han kunnat spela offensivt och faktiskt vinna mot oss. En ovan Mascherano som mittback hade varit rena busleken för Higuain, Özil, C.Ronaldo. Vem slänger de in istället?

Adebayor....

Gotha

Om jag utgår ifrån hur Messi är som person och hans historik så tror jag att han ville träffa reklamskyltarna, men att han fick en otroligt klumpig felträff. Var det korkat att ens skjuta iväg bollen? Ja visst.

Ville han skada någon i publiken? Nej, det tror jag inte.
Barcelona Rambla~
5/16/2011 14:58
KungligaMadrid

Nej, ni tar priset! Dessutom, jag skiter väl i andra lags sympatier som oftast grundar sig på bitterhet och hat. Är det en tävling för dig, att få sympatier från andra? Så typiskt Madrid. :)
Real Madrid Gotha
5/16/2011 14:56
Rambla

Sure.

1. Apropå Ronaldo vs. Messi eländet. Det är ju en subjektiv sak vem som är bäst, varje människa har olika åsikter om vad en bra fotbollsspelare är, vad man vill se av dem etc. Vem som är bäst det kan inte jag avgöra, jag vet vad jag tycker, men. Skillnaderna mellan dem är ju att Ronaldo har en bredare repertoar som han är väldigt bra på. Medan Messi fokuserat på de saker han är riktigt bra på och blivit bäst på dem specifika sakerna. Sen vilket man då tycker är bäst, är ju upp till var och en.

2. Vad gäller osportsligt så är ju tyvär typ 70% av fotbollsvärlden osportslig numera, tycker jag. Filmningar har ju blivit en del av spelet, vilket är hemskt. Jag saknar tiden när alla hatade Pippo för att han var den enda(typ) som filmade och gjorde det ofta.

3. Minns inte vad Culés har haft för åsikt angående Messis medvetna/omedvetna projektil på publiken på Bernabéu?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
5/16/2011 14:56
KungligaMadrid

Alla hatade Madrids Galacticos, alla hatade Leeds på 70-talet, alla i England hatar United nu... Oroa dig inte, det kommer med framgång :)
Barcelona Barca4eva
5/16/2011 14:55
Trolls be trolling.
Real Madrid KungligaMadrid
5/16/2011 14:52
Vad är det som är löjeväckande i världens ögon? Knappast ni som har sympatier från andra lags supportrar. Ta en sväng på stan, där för övrigt 9/10 håller på ett engelskt lag, och börja snacka lite fotboll. Du kommer bli förvånad över hur många som äcklas av Barcelona nu. Du vet laget som de senaste åren varit laget man inte kan hata.

Alla supportrar är subjektiva när det gäller ens egna lag, men ni tar nog fan priset!
Barcelona Rambla~
5/16/2011 14:52
Hetfield

Precis! Det finns många situationer Barca hade kunnat anmäla Madrid för, speciellt för saker som skedde under CdR-finalen. Mourinho föll på eget grepp. Han gick ut och kritiserade domarval, Pep, att Barca får fördelar osv. Detta var en smutsig kampanj från hans sida INNAN första CL-mötet. Pep och Barca svarade med samma mynt. "Vill ni inte spela fotboll" så tänker inte heller vi göra det. Skyll dig själv Mourinho, säger jag.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
5/16/2011 14:52
Hahahhahaha, Rambla är lagom objektiv. Ta det med honom :D
Barcelona Rambla~
5/16/2011 14:49
Gotha

Shoot! :P
Real Madrid Gotha
5/16/2011 14:47
Hej

"viftar vit flagga"

Undrar om här är någon någorlunda "objektiv" culé som vill snacka lite?
Annons: