/spanien/barcelona/forum/12757.aspx/spanien/barcelona/forum/12757.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Ezequiel Garay #19
2011-04-21 17:58
Gabriel han var ju offside? En halv meter typ...
Barcelona Blaugrana91
2011-04-21 17:57
Har redan kommit över matchen igår, visst vi vann inte men vi var sett över hela matchen bättre, visst dem var bättre än oss i första, men inte så överlägsna som vissa vill få det till. I andra halvlek var vi däremot helt överlägsna dem, vi spelade återigen ut dem och dem ska vara glada att Casillas hade en bra dag, annars hade vi vunnit med minst 1-0. Att dem sen får in ett mål på tur i förlängning säger mig inte ett dugg...Dem hade tur och vi hade det inte.

Anser jag att dem förtjänade vinsten? Nej.

Komiskt att dem även tappade bucklan som sen blev mosad av bussen, kanske var ett litet tecken på att bucklan var i fel händer så att säga...:)

Hade varit kul att vinna cupen, men enbart av den anledningen att vi hade kunnat vinna ännu en trippel, enligt mig var ändå Cupmatchen den som var mest ok att förlora (om man kan säga så?), hade vi förlorat ligamatchen hade det varit 5 poäng och hade kunnat bli nervöst, CL-matcherna kommer vara otroligt viktiga, men bara vi spelar som i andra halvlek så bör det inte vara några problem.
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-21 17:55
Gabriel
Instämmer helt i ditt inlägg 17:18. Klockrent.
Barcelona Manita-Barcelona > Real Madrid
2011-04-21 17:52
"Arbeloa Ramos and Pepe should perhaps consider Kung Fu instead of football...clearly they have more talent in the former? sport. Kicking and stamping on people cuz you are inferior skill-wise? Shoving and picking on Messi because of his small size? Lol ya real brave men they are. "

Måste hålla med den här kommentaren.
Zaragoza Nina (Red.)
2011-04-21 17:50
Hej!

Jag vill bara fråga apropå det jag läste i er blogg; om Pep som vägrade skaka hand med Juan Carlos.
Var stod det att läsa?
Barcelona Hetfield
2011-04-21 17:47
Jag säger som artikeln: Jag är så glad att Mourinho inte tränar Barcelona. Han må vara ett geni och han må vinna titlar, men att ha honom som en ambassadör för en klubb är som att ha Hitlers ansikte för UNICEF eller Röda Korset.
Andres Iniesta Lujan#8
2011-04-21 17:47
Här borde Arbeloa blivit utvisad, de finns även en annan situation där han går in med dobbarna före rakt på adrianos lår.
Barcelona Frodo
2011-04-21 17:45
Gabriel

Klockrent inlägg!
Barcelona Gabriel
2011-04-21 17:41
Ezequiel Garay #19

Vadå vad menar jag? Kan det bli tydligare än hur jag skrev det, du verkar ju ha fattat också. Målet var korrekt. Kolla på reprisen på youtube eller något så ser du att Pedro står i linje med Arbeloa och alltså inte är offside.

Men syftet med mitt inlägg var inte att ta upp den situationen egentligen (men valde att göra det ändå), snarare att poängtera att Real Madrid tilläts att spela över gränsen mot oss och så länge som domarna tillåter sånt spel så blir det svårt att vinna, framför allt då vi varken kan eller kommer att försöka spela på samma sätt.
Barcelona Barca4eva
2011-04-21 17:39
Almer/skribent för Åtvidabergs FF

Tackar, 39:an tar man gärna ;-P
Real Madrid Ezequiel Garay #19
2011-04-21 17:38
Gabriel vad menar du med att Pedros mål va korrekt?
Atlético Almer/skribent för Åtvidabergs FF
2011-04-21 17:35
Kanske lite sent. men det finns 50-tal bilder från matchen igår på länken för er som är intresserade.
Barcelona Gabriel
2011-04-21 17:29
Ride_The_Big_One(6)

Jo, absolut. Mitt svar till dig var inte ett argument till att vi inte behöver en sån typ av spelare, det var mer bara ett "annat typ av svar". Hoppas du förstår vad jag menar? Men självklart skulle jag vilja ha en ny Maxi typ. En bra och billig sådan som accepterar bänken men även kan ändra på matchbilden när det behövs, enklare sagt än gjort att hitta det rätta alternativet men jag håller med om att det skulle behövas.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-04-21 17:24
Gabriel

Ber om ursäkt för att jag inte hinner läsa igenom det du skrivit här under(sen till match).

Det jag menar är att att ha en fysisk trupp spelare kan göra det där lilla extra, kommer du ihåg maxi lopes mot chelsea som vann allt pga sin vilja att gå upp för att störa.

Man vet vad man får med Mou, han ber de spela efter hans önskemåll och det är att spela på och över gränsen, och tjurar som en kärring till median så domaren vågar knappt vara i centrum i rädsla. Arbeloa borde ha blivit utvisad för sina fula tilltag men det störde oss inte från att vinna matchen, det var snarare andra saker som gjorde att vi inte tog oss vidare.

Handet på hjärtat hade du inte velat ha en spelare som tar upp kampen mot försvararna på lång bollar när det inte finns ytor till instick och djupleds bollar?

Är nyfiken på vad du tycker, därför skriver jag detta i hast. Läser ditt svar när jag kommer hem.

Ha det gött Barca bröder och systrar
Barcelona Gabriel
2011-04-21 17:18
Problemet vi har ligger inte i att möta fysiska lag, problemet ligger i att vissa domare tillåter oschysst spel mot oss. Det är då vi har problem. Det är samma sak varje gång. Vi är beroende av våra snabba och tekniska spelare men till vilken nytta är det när motståndarlaget kapar oss och använder sig av, rent ut sagt, smutsigt spel för att stoppa oss? Det behövs hårdare straff för detta, nolltolerans. Men det är precis det Mourinho är så bra på, att manipulera domarna innan han spelar mot oss för att på så sätt sätta extra press. Han är väl medveten om hur han ska stoppa oss, med oschysst spel och fula knep.

Ta igår som ett exempel bara. Att Arbeloa inte blev utvisad efter Villa incidenten är ett stort frågetecken, men självklart vågade inte domaren visa ut någon Real Madrid spelare pga av Mourinhos alla uttalanden innan matchen. Kan inte fatta att hans bölande i media verkligen ger frukt, för det gör det. Det var samma visa nu senast på Bernabeu, där borde det ha varit Pepe som skulle ryka. För att inte tala om hur smutsigt Inter spelade mot oss förra säsongen.

Mourinhos enda chans till att vinna över oss är genom att spela smutsigt och fult. Aggressivt är en sak, fysiskt också, det handlar inte om det. Det handlar om smutsigt och fult. Saker som borde resultera i utvisningar hela tiden. Ibland har det funnits domare som skiter i Mourinhos bölande och ger det röda kortet ändå, bara att hoppas på att så blir fallet i CL för tillåts Real att spela som dem har gjort de två senaste mötena mot oss så lär dem gå vidare.

Ibland önskar jag bara att någon från Barcelona hade gått ut och svarat Mourinho, även om det är precis vad han vill. Hade det varit jag hade jag avslöjat hela hans taktik vad gäller skaffa sig fördelar innan matcherna genom att sätta press på domarna. Visst, det är inte direkt som att det är någon hemlighet, men i och med att Guardiola är så tyst som han är så sätter inte han direkt någon press tillbaks på domarna - det hade inte direkt skadat om han gjorde det, då hade kanske inte Mourinho fått så mycket extra hjälp som han får.

Att Real Madrid vann igår har ingenting att göra med att de var bättre än oss, för det var de inte, även om vi spelade uselt i den första halvleken. Saken är den som det alltid har varit när hans lag har besegrat oss. Hans lag har fått tillåtelse till att spela över gränsen för att skada våra spelare, tillåts hans lag inte att göra det mot oss så har vi gått segrande mot han varje gång - och då gråter han på utvisningar osv. Dessa senaste två matcherna mot dem borde vi ha vunnit om det inte vore för domarna. Liga matchen bryr jag mig mindre om, men där borde vi ha fått två straffar medans den straffen som Real fick var ett jävla skämt. Igår skulle Arbeloa blivit utvisad tidigt i matchen samtidigt som Pedros mål var korrekt och borde ha godkänts.

Nu är det CL, Real brukar inte få samma fördelar med sig i Europa som dom får med sig i Spanien. Dom blir lika chockade varje gång, haha.

En sista sak. Copa del Rey är en turnering utav mindre betydelse. Den enda funktion den har är att vinna den ifall man har chans på trippeln.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-04-21 17:15
Mrfaariis

Target spelare som är allround i sitt spel är inte så lätta att köpa in, inte många som har dessa attribut som är tillgängliga till ett bra pris. Du såg hur det gick med statyn Zlatan, visserligen är Kanoute en mer rörlig target spelare. Smartast hade nog varit att köpa in en billig target spelare för att kunna ha i truppen för bredden skull. Då gäller det såklart för ledningen att rannsaka igenom vad som finns och behövs. Inga dumristiga köp, och man ska ta sin tid så det gynnar klubben.

Kanoute,Roque santa cruz är några spelare som kan vara en fynd som rotation spelare. Finns säkert flera men jag kommer bara på dessa på rak arm. Man bör även kolla in den tyska ligan, för de som har lite boll i sig och som har fysiken. Behöver inte vara en 400 miljoner värvning, man kan alltid hitta fynd spelare, en plan B behövs i dagens fotboll då alla kör med en destruktiv men effektiv taktik för att stoppa snabba bolltrillande spelförande lag.

Gillar att du blickar framåt, vi har inte förlorat CL nu när Mou visat sitt ess i förtid så borde Pep ha fördelen med att chocka. Nu vet de hur de kommer ställa upp och spela, varför ska man ändra ett vinnande spel?

De har hittat sitt sätt att spela mot oss, nu är det upp till Pep att stiga fram och justera och olja maskineriet så de vet om allvaret.

Barcelona F.C Barcelona No.1
2011-04-21 17:14
När säsongen är slut hoppas jag barca har cl och ligan. Hellre cl än copa del rey.
Barcelona Mrfaariis
2011-04-21 17:00
Det enda vi behöver är en lång target player som kan hoppa in när vi ligger under. En som kanoute eller något. Men iallafall vi ska inte böla visst vi förlorade men om vi slår ut dem i CL så har ingeting hänt. Helt plötsligt blir det en magisk säsong för oss och en fiasko säsong för dem. Så ni ska inte ta åt er så mycket. Vi får tillbaks puyol i semin, vilket är oehört bra för jag tycker att han saknades jävligt mycket igår.
NYA TAG GRABBAR VI SLÅR UT DEM I CL !!
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-04-21 16:57
Problemet är att väl att vi inte har spelare att slänga in som kan förändra en match.
Visst hade jag velat ha en spelare av Neymars kaliber, men till vilket pris pratar vi om då om?

Vet inte om Real kommer konkurrera om honom då de hade en sån stor flopp med Robinho, de har dessutom fyllt kvoten på offensiv yttrar.

Hur bra kontakt har Rosell med Brasse stjärnorna tro?

Hoppas ledningen tar sig en titt på truppen tills nästa säsong, bygg för framtiden och bygg rätt borde mottot heta. Vi måste ha en plan b när vi möter fysiska lag. Vi har lika svårt varje gång
Atlético addeh
2011-04-21 16:48
1.70

Om vi säger så här. Ta igår som exempel, vi ligger under och jagar mål. Jag hade i alla fall hellre slängt in Neymar, en vindsnabb ytter med näsa för mål, än spelare som Afellay & Pastore. Argumentet att den sistnämnde skulle kunna hota i luftrummet köper jag inte då han skulle bli uppäten av Pepe & Co.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-04-21 16:44
Hetfield

Har inte det varit problemet innan?
Affe köptes in som backup för Pedro, innan så förlitade man sig på start 11an enbart. Han kommer nog inte ta platsen före Pedro när båda är i form, men det känns ändå bra att bredda på truppen. Nu måste ledningen ta sig en titt på den offensiva biten när det gäller den centrala biten.

Mycket hype kring denne Pastore, sett han lira 4-5 matcher och det känns som en bra spelare no doubt, men har han inte sin position högre upp i banan?

Jag gillar Fab för sitt direkta spel och avslut som en central mittfältare, stämmer pengarna så skulle jag vilja se honom i Barca en vacker dag före Pastore.
Andreas-
2011-04-21 16:40
Riktigt piss det här, förlusten känns bara värre o värre för varje timme som går. Hemskt.

Helt sjukt att Real kan ge så bra motstånd.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-21 16:39
Addeh

Det får stå för dig. Jag tycker det vore en riktigt bra trupp inför nästa säsong..

Heftield

Pastore! Utan tvekan.

.. nu ska jag själv lira match.
Barcelona Hetfield
2011-04-21 16:33
Nej tack till Afellay, använd honom som ett delbyte för en bättre spelare. Afellay är inte Barcelona material, inget illa om honom.

Pastore eller Cesc? That's the question. Jag tror inte att de mest inbitna La Masia fantasterna kan neka till att vi behöver fler spelare som kan göra skillnad, det är inte fel att ta in utländska influenser. Åh vad jag saknar en "Larsson" typ, en som alltid presterar oavsett läge.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-04-21 16:33
Jaha, så har man botat gårdagens baksmälla och bedrövelse med ett par timmar i solen.

Man måste trots allt gratulera Real till en bra match och framför allt en positiv första halvlek. Det märks att marängerna är något mer taggade och sugna efter några år utan hetluft. På samma sätt märks det att våra egna krigare sliter hårt och inte har det där riktiga flytet i spelet. Mättnadskänsla? Nja, men det märks att vi har en liten och skadedrabbad trupp så här i slutet av säsongen.

Matchen kunde sluta hur som helst, men skönt att det slapp avgöras på straffar.

Frågan är nu om spelarna kommer tillbaka ännu mer laddade och revanschsugna eller om luften gått ur nu. Risken finns att vi viker ner oss likt 07/08, även om vinnarmentaliteten varit bättre under Peps tid som tränare.

Till sist undrar jag om Pep vågar ta det något obekväma beslutet att bänka Villa i CL till förmån för Afellay, oavsett behöver han vila minst en match för han ser riktigt sliten ut för tillfället.

Men, ge inte upp culés, efter motgång kommer framgång - och nästa seger väntar redan runt hörnet! Visca!
Atlético addeh
2011-04-21 16:30
1.70

Jag vet att du är smått kär i Afellay men än så länge har han inte presterat ett smack och att sätta honom från start istället för Villa vore ganska korkat enligt min mening. Jag håller med att Villa, om han inte börjar göra mål, ska bänkas, men jag ser hellre Iniesta som anfallare och Masche, Thiago eller till och med Keita från start. Okej, nu överdrev jag, inte Keita.

Angående ditt silly season snack. Pastore är knappast den spelaren som löser våra anfallsproblem. Som nu, när Villa inte presterar, vi har ingen att sätta in. Speciellt inte då Bojan är skadad. Afellay gör sig inte bäst som ytter och har som sagt inte presterat ett smack i blårött ännu.

Hade jag fått handplocka en anfallare till nästa säsong hade det varit någon ytter med god teknik och bra sinne för mål. Typ Neymar, Alexis Sánchez eller Agüero, även om jag gärna ser att den sistnämnde stannar i Atlético.

Vertonghen känns också som en dum värvning. Inte för han är dålig, men då vi har en hel drös av mittbackar i canteran och även Botía i Sporting som är väldigt intressanta vore det onödigt att lägga en massa pengar på honom.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-21 16:27
Det känns fel att diskutera silly season efter ett nederlag, men eftersom säsongen snart är slut och en vissa spelare troligen lär lämna i sommar är det ju ändå ett aktuellt ämne. En viss rensning/förändring lär ju ske. Jag hoppas på följade trupp nästa säsong

Valdes(Pinto)
Alves(Adriano)-Pique(Vertonghen)-Puyol(Fontas)-Abidal(Taiwo)
Busuqtes(Mascherano)
Xavi(Thiago)-Iniesta(Keita)
Pastore/Villa-Messi(Bojan)-Pedro(Afellay)

Möjligen att Botia köps in också. Eller att han kommer istället för Vertonghen. Men helst båda två! Vi behöver mer bredd i framförallt backlinjen, men även i anfallet... och med den här truppen hade vi definitivt haft både bättre bredd och klass i dessa lagdelar. Sen är det väldigt många månsidiga spelare i truppen. Botia kan spela på kanten, Adriano lite överallt. Mascherano och Abidal kan med den äran spela mittback. Afellay och Pastore kan med fördel ta steget ned till mittfältet. Iniesta kan flyttas upp till anfallet... och Vertonghen är väl kanske mångsidigast av alla?

Vissa kanske tycker Pastore är överflödig, men jag tycker faktiskt inte det. Av följande anledningar framförallt:
* Det är en otroligt bra spelare, som skulle passa in utmärkt i Barca (inte minst med Messi)
* Han vill ha speltid och det skulle han faktiskt kunna få! Villa orkar inte varje match, så han och Pastore kunde turas om där uppe i anfallet. På så sätt slipper vi ha en spelare ur form där uppe lite då och då.Sen lär det även bli speltid på mittfältet för honom... skador dyker ju lätt upp under en säsong, som bekant.
* Dessutom - Han vill till Barca. Jag ser honom gärna här istället för en annan klubb..

Jag tycker inte detta är en orimlig trupp. Till största del är det egna talanger som köpts hem eller flyttats upp. Sen görs tre värvningar utifrån (Pastore, Taiwo och Vertonghen). Men de ersätter Maxwell, Milito och Jeffren. Och särskilt dyra blir de inte, förutom Pastore då.. men som sagt, han skulle bidraga med oerhört mycket. Mer än någon annan crack.

Sen breddas truppen med de spelare som flyttas upp från Barca B. Vi behöver faktiskt lite mer bredd inför nästa säsong. Håller bara spelarna klassen finns det speltid för alla, utan tvekan. Och då slipper vi slita ut vissa spelare.
Detta vore enligt mig drömtruppen!
Barcelona Davids3
2011-04-21 16:20
Andersson
Han är egetnligen deffensiv mittfältare där han än så länge lyckats göra sitt jobb tycker jag. Tror det var hans andra match som mittback igår i barcelona.
Atlético AnderssonTheOne
2011-04-21 16:18
jag följer sällan Barcas matcher, men spelar Mascherano som mittback för er? Hur presterar han?
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-04-21 16:14
1.70-ligan - Anims Abidal!
Ja som du ser så är det bara reservna i backlinjen som håller måttet för att spela i Barca. Ta tex reserverna på mitten och i anfallet , hur bra är de egentligen? Thiago och Masken okej , men resten nej. Tex igår när spelet ej funka , vi kunde inte göra ett piss, vi har ingen som kan komma in o förändra matchbilden. Majoriteten av spelarna på bänken är inte tillräckligt bra för att spela i Barca. Jag älskar Pep och jag skulle inte byta honom mot någon tränare i världen , men han har också svagheter. Han köper inte spelare som vi behöver på grund av akademin , och när våra spelare blir skadade så använder han inte ens akademin. Tex en spelare som Fontas får inte ens chansen mot Almeria.. Sen varför ska man behålla Milito när han inte ens får spela? Det är bara onödigt..
Annons: