/spanien/barcelona/forum/12754.aspx/spanien/barcelona/forum/12754.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid cbvá
2011-04-12 16:43
Frodo

Vissa här tycker Valdes är bättre än Casillas för att han är bättre statistik så varför kan man inte då tycka att Özil är bättre än Xavi och Iniesta då Özil har bättre statistik?
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-04-12 16:41
addeh

Än så länge har Thiago gjort det riktigt bra och att värva Cesc skulle bara stoppa Thiagos utveckling. Så jag har samma åsikt som dig när det gäller den frågan.

Men en dag vill jag att Cesc ska återvända och detta när Xavi lagt skorna på hyllan. Jag tror Cesc verkligen inte nått upp till sin fulla potential och det kommer han inte heller göra i Arsenal. Kanske gör han en Xavi och blir världens bästa centrala mittfältare när han är 28 år. Jag vill iallafall ha honom en dag men inte i sommar.
Barcelona Hetfield
2011-04-12 16:41
addeh

Cesc har inte alltid spelat i den rollen han gör idag, när han började spela i A-laget så var han en bit ner i banan och han har flyttats upp successivt.
Han har det i kroppen och blodet, varför skulle han inte kunna spela i Xavis roll...jisses.

Vi kommer inte att komma överens där då vi tycker olika. Thiago och Iniesta bredvid varandra vore inte ultimat då båda är för lika varandra, det behövs en mer statisk tempospelare bredvid Iniesta/Thiago föratt det ska bli komplett. Du tycker att Thiago kan ta över Xavis roll, och det tycker jag är fullkomligt skrattretande (with all due respect).

Thiago har inte lugnet och den konservativa spelet föratt ta över Xavis roll, han ska ha en fri roll som Iniesta/Deco. Om du tycker annat så fine, jag respekterar det.

Hunting Bears

Har jag sagt att Cesc ska lastat för något? Förövrigt så har Cesc varit småskadad hela säsongen och den som bär Arsenal idag är Nasri.

Rijkaard flyttade ofta på Xavi, ibland fick han spela som pivote (vilket inte gick så bra), det var när han fick spela bredvid Deco som han briljerade. Men det är ju samma sak med Messi, han kom fram som en klassisk ytter och nu spelar han i klassiska 10:e rollen. Så om man skulle flytta Messi till en ytter igen, skulle han vara dålig? Nej.
Fabregas har växt upp som playmaker och han har det i blodet och i kroppen.

Nåja, vi lär inte enas om frågan då du antagligen underskattar Fabregas.
Barcelona Frodo
2011-04-12 16:40
Figeta - Anims Abidal

Att Pep sa att han var Barcas framtida nr 4 var bara för att vara snäll. Han sa det när Cesc gick igenom en svår tid som en liten pojke.
Atlético addeh
2011-04-12 16:37
Figeta

Jag har aldrig sagt att Fábregas inte skulle klara av uppgiften, men jag tror Thiago är ett bättre alternativ. Vore så förbannat skönt om man gav fyran till ynglingen nästa säsong samtidigt som Cesc stannar i London. Det skulle på något sätt avrunda hela den här karusellen, i alla fall hoppas jag på det.
Barcelona Frodo
2011-04-12 16:36
addeh

Jag håller med dig om att Thiago och Don Andrés är vårt framtida mittfältspar. Sen får man hoppas på att Sergi Roberto kanske kan komplettera som en hårt arbetande backup. När Iniesta trappar ner om 4-5 år så får man återigen ta sig en titt i canteran för är det något klubben kan så är det att producera mittfältare. Enligt Sachin på Totalbarca är Samper och Kaptoum de två största mittfältstalangerna i La Masia så man får hoppas på att de fortsätter att utvecklas.
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-04-12 16:34
addeh

Håller med dig om att Fabregas är som som bäst när han spelar bakom anfallarna men har har alla egenskaper för att klara av Xavi "rollen" utmärkt. Pep såg detta tidigt då han sa att han är Barcas framtida nr 4. Han är alltså från från grund och botten en central mittfältare och med sin styrka som han även fått från PL så skulle han vara ett grym tillskott.
Barcelona Barcaista1992
2011-04-12 16:32
Hola, satt inne å kolla lite videos från säsongen 08/09, och tänkte kolla här om det är någon som känner till några filmer/dokumentärer som gjorts om Blaugrana sen dess och som kan finnas att ladda ner någonstans? Vore nice om du/ni som känner till dom kunde skriva titlarna här :) Viiiissccaaa
Hunting Bears
2011-04-12 16:29
Svårt att påstå att du (Hetfield) vet mer om vart Cesc passar än Wenger. Jag är generellt inte direkt hans största fan men här tycker jag bara du har helt fel. Det är inte logiskt någonstans att tro att du vet bättre än hans tränare sedan 8 år tillbaka vart Cesc spelar som bäst. Hans cirka 30p per säsong tycker jag talar för att han har hittat relativt rätt i sin position. Att han sedan inte vinner några titlar har knappast endast att göra med honom, Arsenal saknar vinnarskallar och jag tycker inte vidare att Cesc kan lasttas för det årliga kollektiva kollapset Arsenal genomgår ungefär den här tiden varje säsong.

Xavi hade väl en något annorlunda roll under Rijkaard eller ännu tidigare, alla förändringar från hur det ursprungligen var behöver inte vara av ondo. Att påstå att Cescs riktiga position är där Xavi spelar idag är fullkomligt ologiskt, han har inte spelat på den positionen på 8 år. Hur kan det då vara hans riktiga position.

Det är en sak att påstå att Fabregas klarar av att spela där helt galant men en helt annan att påstå att det är hans naturliga position. Då är ju Puyols naturliga position högerback och Gareth Bale vänsterback.
Barcelona Frodo
2011-04-12 16:28
Är I.Kaljic samma person som Fernando Gago-King of Madrid? Killen verkar ju vara halvt efterbliven som påstår att Barcelona kom på reklamidén. Att hålla upp handflatan eller använda siffrorna 5 och 0 i samma mening verkar framkalla psykologiska problem för marängerna. Ska nästa steg vara att ta bort hastighetsskyltar där det står 50 så att de paranoida stackarna inte ska reagera? Samme I.Kaljic kopierade Sid Lowes artikel om Benzema från The Guardian för någon vecka sedan.

Sen ser man återigen att maränger ska komma in hit till les rambles med dumma spelarjämförelser. Nu är alltså Özil bättre än Xavi och Iniesta för att han har bättre statistik? Varför inte jämföra Özil med Messi då de har en liknande position? Det kanske inte passar in i deras argument.
Atlético addeh
2011-04-12 16:25
Hetfield

Hur kan du säga att Cesc gör sig bäst i den rollen som Xavi har när han blivit den han idag är på grund av Wenger och den rollen han har i Arsenal? Han började visserligen lite längre ned i banan men fick snabbt flytta upp ett steg i banan vilket också är där han har gjort sig bäst. Jag ser ingen som helst logik i att han ska vara "the one" att ta över efter Xavi bara för att han spelade i den rollen som pojke. Visst, han har spelat i Xavi-rollen i landslaget, men oftast brukar han positioneras lite högre upp även där.

Thiago känns i mina ögon som ett flera gånger bättre alternativ. För övrigt så verkar du gång på gång glömma att Iniesta bara är 26, vilket gör att han har många år kvar på toppen. Thiago & Andrés är snarare framtiden än Thiago & Cesc.

1.70

Jonathan har spelat helt fantastiskt under 2011 och hans medverkan mot Villarreal + att han nu även finns med i den trupp som är rest till Donetsk är ett kvitto på hans prestationer lönat sig. Jag tror också han har en framtid här, även om jag inte tror han kommer bli den crack han en gång förutspåddes till.

Det jag gillar mest mot Jonathan är hans ödmjuka sida och hans uppoffrande för klubben. Det går verkligen inte ta miste på hans kärlek till Barcelona.
Barcelona Messidinho_10
2011-04-12 16:25
Har ni sett detta grabbar, Milan vill köpa Cristina!!
Barcelona Barca4eva
2011-04-12 16:19
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.

Tror inte det är samma sak i CL, turnering är ju ändå ganska kort.
Barcelona Barcamannen
2011-04-12 16:17
Jag tror Guidetti blir vår nästa stora, kollade på en dokumentär
om honom förut, vilket jävls driv den mannen har för att bli något.
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-04-12 16:15
elbraco

Nej inte i CL utan då är det 3. I ligan så är det 5 gula kort.
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-04-12 16:15
Rambla~

Abidal tillbaks under försäsongen? Vad jag läst så skulle han missa 4-6 veckor och kommer då tillbaks inför slutspurten.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-12 16:14
"Pepe missar Champions League matchen mot Tottenham efter att ha dragit på sig tre gula kort."

Känner mig korkad men är det inte fem kort som gäller för att man ska bli avstängd?
Barcelona Rambla~
2011-04-12 16:01
Det finns inget nytt om Abidal & Puyol. Det är klart sen tidigare att Abidal kommer tillbaka först under försäsongen i sommar. Puyol är det tyst om för han får hela tiden ta ett steg tillbaka i sin rehab.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-04-12 15:56
Någon som vet något nytt om Abidal & Puyol?
Barcelona Rambla~
2011-04-12 15:50
Gio var ingen pengakåt idiot. Tja, idiot kanske han var men hans problem var mer att han tyckte det var häftigare att hänga med Ronaldinho och Deco på kvällarna än att gå i säng tidigt. Dessutom så krävde väl både han och hans far i stort sett en plats i startelvan just inför den säsong Pep skulle ta över. När sen Tottenham hörde av sig (ja de betalar väl rätt hyfsat misstänker jag jämfört med vad Barcelona gör för ynglingar som ännu ej slagit igenom på riktigt) var han snabb med att acceptera deras bud.

Okej, pengar var säkert en orsak men jag tror inte det var huvudorsaken utan det var mer brist på självdistans, tålamod och trodde sig vara en större stjärna än vad han egentligen var.
Barcelona Messidinho_10
2011-04-12 15:47
Hetfield

Varför sånt agg mot JDS? Han har väl inte gjort någon illa?
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-12 15:41
Hehe Pep glömmer att vi är i kvartsfinal :)

Hetfield

Seriously, vad har du emot JDS? :P Bara för att hans bror var en pengakåt idiot betyder det inte att han själv också är det...
Barcelona Messidinho_10
2011-04-12 15:34
1.70-ligan - Anims Abidal!

Jag instämmer det där om Zlatan, det kommer ta många år innan vi får se nån liknannde talang som Zlatan i Sverige! Synd att hans agent till pizza bagare förstörde hans karriär när började snacka skit om Pep...
Barcelona Hetfield
2011-04-12 15:31
addeh

Fel. Det är den rollen han har idag, men han spelade i Xavi-rollen i La Masia. Han har det i blodet. Det är idioten Wenger som slösar på bra resurs.

1.70-ligan

JDS har en framtid i Barcelona, absolut. Han kan fylla på vattenflaskor och knyta spelarnas skor.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-12 15:27
Är det bara jag som börjar tro att även JDS kanske ändå har en framtid i Barca, trots allt? Han har ju faktiskt fått träna mer och mer med A-laget, även gjort en del inhopp. Och i Barca B har han tagit för sig under våren. Dessutom har han flera gånger sagt sig ha tålamodet att vänta på lyckan i Barca och kan säkert tänka sig ännu en säsong i Barca B.
Barcelona Messidinho_10
2011-04-12 15:23
Alltså vet i fan om det är värt att pröjsa Arsenal så mycket pengar för Fabregas, när Xavi fortfarande håller, och vi har unga talanger som Thiago t ex. på uppväxt!
Barcelona barca kid
2011-04-12 15:22
Ja nu är allt som vanligt igen efter en helg i världens bästa stad. Dtr är min första barca match och jag har alltid drömt om att få se en, så i lördags blev den verklighet. Innan matchen såg vi när spelarna kom med sinna bilar. Jag såg Adriano, Alves, Afellay, Gurdiola, Villa, Keita och MESSI. Det var den häftigaste känslan som finns när man kom in i arenan och så planen och när hymnen spelades. Det satt 3 fem åringar bakom oss som kunde alla låtar medan jag stod där och försökte sjunga med. Almeria gjorde ju 1-0 och då kände man att dom får inte förlora bara gör att vi kom. Sen vände dom ju matchen, mycket tack vare MESSI. Och några ord om MESSI. Iniesta kom två i ballon d or och ändå så är det så stor skillnad mellan tvåan och etan. Messi gör grejar som jag gör på rasterna i skolan mot dom bästa i världen.

Så ni kan gissa om jag skröt för polarna om att jag har sett Messi.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-12 15:21
Cataloniaboy

Att Dardan har talang tvivlar jag inte en sekund på. Men Zlatan i samma ålder var något extraordinärt. Han stack ut ur mängden, var mer än bara ytterligare en talang som Sverige får fram.
Rexhepi är idag av många svenska talanger. Han kanske kan jämföras med Niklas Hult i Elfsborg, rent talangmässigt. Kanske hamnar i holländska ligan om ett par år, eller lite längre om han har rätt inställning.
Det går liksom inte riktigt att jämföra med Zlatan för 10 år sedan. Nu förstod jag att du inte riktigt menade så heller, men :)
Atlético addeh
2011-04-12 15:16
Hetfield

"Cesc gör sig bättre i en konservativare roll som t.ex: Xavi har idag"

Fel. Cesc har varit som bäst när han i Arsenal spelat strax bakom anfallarna, alltså långt ifrån den roll som Xavi har i Barcelona.

Barcadinho

Skriver under på vartenda ord. Som Tony Gustavsson i Canal+ sade efter Thiagos insats mot Villarreal: "Han är vacker att titta på som fotbollsspelare, det är en unik egenskap i sig".
Atlético addeh
2011-04-12 15:13
Gourmet

"Real Madrid-redaktionen ska kommas ihåg att det ständigt kopierar upplägg som vi kommer på och använder. Det är inte banbrytande, men är det någon slump att vi gör det först och sedan de?"

De orden från Heywood Jablome förklarar det jag ville ha sagt väldigt väl. Naturligtvis har det alltid funnits diverse texter om el Clásico, det sätter jag mig inte emot.

"Vem som lägger upp första inför clasicon varierar från år till år, men att försöka påstå sig vara idéns upphovsman?"

Det var inte min mening att låta som om vår redaktion kläckte idén om en el Clásico-blogg, snarare att jag inte tror det är en ren tillfällighet att de kommer med liknande artikelserier kort efter våra.

[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Om jag förstår dig rätt så vill du poängtera att statistik inte är allt, vilket jag helt och hållet håller med om. Måste ändå säga att jag anser Valdés vara en b'ttre målvakt än Casillas då jag tycker han har varit snäppet bättre än de senaste två åren, men Casillas kommer nog alltid vara nummer ett så länge han håller på och att ifrågasätta hans plats i landslaget som vissa gör är bara horribelt. Detta säger jag inte med Barcelona-glasögonen på då jag alltid tidigare förespråkat att Casillas varit världens bästa.
Annons: