/spanien/barcelona/forum/12742.aspx/spanien/barcelona/forum/12742.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2011-06-18 14:39
elbraco

Varken Menez eller Vucinic spelar centralt, så det är inget Bojan behöver oroa sig för eller konkurrera med. Båda spelar som yttrar.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-06-18 14:32
Låna ut Bojan till Roma. Totti är gammal, Vucinic på väg bort (?), och Menez är väl offensiv mittfältare oftast? När Bojan är i form kan han lätt konkurrera med dessa herrar om en startplats.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-06-18 14:30
Rambla & el Flaco

Klart han har rätt att vara nervös men killen kan ju knappt slå en pass rätt. Är man så pass bra att man kan starta i Herculés måste han ju veta om det, annars är det något med självförtroendet. Han måste kunna prestera oavsett om en annan människa står och skriker på dig eller inte.

Förhoppningsvis var det väl andra faktorer som spelade in. I början var han rätt kass men de första tio minutrarna kanske man inte ska förvänta sig stordåd eller drömmål direkt. Han lyckades ju rätt bra i slutet av videon, när de andra spelarna började heja på honom.
Barcelona F_C_B
2011-06-18 14:25
Rambla~

Tårarna bara rinner när jag ser det målet. Rivaldo är för mig ALLT. För mig är han världens bästa spelare utan tvekan. Helt sjukt hur svag jag är för den människan.

Kommer ihåg när jag var på plats i Milano den här säsongen för att se Milanoderbyt. Jag skulle då träffa två vänner som anlände i Milano en dag innan. Det första dom säger gissa vilken spelare som vi träffade på hotellet? Jag svarar vem, och dom säger Rivaldo och visar mig en bild på honom som dom har tagit tillsammans. Mina knän kunde inte hålla längre, jag ville gråta, gråta av ilska av att jag inte var på plats. Att man befinner sig i samma stad och så nära en spelare som betyder så mycket för mig, men samtidigt så långt ifrån.

Rivaldo, världens bästa spelare någonsin, iallafall för mig!
Barcelona Barcadinho.
2011-06-18 14:21
Spelstilen i Serie A kan event passa bra för Bojan. Lite långsammare tempo, hans teknik kan räcka där. Det kommer inte att krävas av honom så mycket annat arbete som press på boll, vilket kan göra att man orkar bättre när chanserna dyker upp. I den här ligan räcker det ofta med att anfallare gör mål, då är alla nöjda. Annat hårt arbete rankas mindre.
Lucho kommer förmodligen att ge honom förtroende, för att börja med.
Det är också bra att Bojan behåller och vara i en någorlunda stor klubb med lite krav och press från olika håll. Han behöver utveckla sig på den här saken också. Att klara sig höga krav som dock är mindre än hos oss.

Klubben Roma är kanske en rörig klubb, men med en ny ägare och tränare så kan man hoppas på en ny och bättre organisation. Jag träffade förresten nyss en bekant till mig på en fest som kommer från Roma. Han är förstås mer insatt i klubben och vi snackade om fotboll hela kvällen. Han säger att han tror på ett långsiktigt projekt. Han tror inte på stora saker redan på en gång från Lucho och den nya ägaren. Det kommer att dröja tills man bygger en stabil grund för att verkligen kunna slås om tunga titlar. Tycker att det är en intressant åsikt, så därför tar jag upp den.

Frågan är förstås om median, aägaren och publiken kommer att orka. Och det är det som är den stora risken för Bojan. Att en tränare tar med ”sin spelare” till en ny klubb är alltid en risk. Vad händer med Bojan om Lucho får spark efter en medioker säsong. Lucho kan tom få spark tidigare än så, ifall starten i ligan går åt pipan. Kan lika gärna sluta som för GDS när Juande Ramos tog honom ”med sig” till England från Spanien. Juande försvann fort från Tottenham och det påverkade Dos Santos framtid.

Men man måste ibland ta små risker i livet. Bojan lever för bekvämt med sin svaga status i Barca. Han behöver kanske ta en risk för att komma vidare . Man kan alltid återvända, om det går bra. Jag skulle ta chansen i Roma om jag var Bojan...
Barcelona Hetfield
2011-06-18 14:13
Förhandlingarna om Sanchez verkar vara på full gång, det är mycket snack mellan klubbarna.
Barcelona Hetfield
2011-06-18 14:08
Cigge

Hur fick du Roma till att bli Newcastle? Till skillnad från Newcastle så spelar Roma ute i Europa varje år och har slutat 2:a de senaste åren.

Vucinic och Menez hänger löst, jag skulle tippa på att en av de ryker. Borriello är skit, dessutom så spelar varken Menez eller Vucinic som centrala anfallare, båda används som yttrar. Den enda Bojan har att konkurrera med är Borriello och kanske Okaka (om han stannar).
barcarobin
2011-06-18 13:38
Skulle gärna se Boja i DIF :D lugn trygg mijlö kommer garanterat vara med i första 11 an hela tiden. :D
Cigge
2011-06-18 13:27
Angående Bojan så tror jag att det är helt fel klubb att komma till om man behöver regelbunde spetid i en lugn klubb. Roma är Premier Leagues Newcastle. Har spelarmaterial, men framförallt löner som borde räcka till europaspel säsong efter säsong. Inte nog med det så finns Vucinic, Totti, Boriello och Menez i truppen. Det är inga spelare som jag tror Bojan bänkar det första han gör.

Jag skulle vilja säga att Bojan bör gå till en klubb i en lugn miljö där han får vara stjärnan för ett tag och hitta sitt rätta jag igen. Vad sägs om Mallorca?
Barcelona el Flaco
2011-06-18 13:22
Det målet kan man aldrig få nog av. Vilket episkt ögonblick! En annan detalj kring den matchen är att det var Guardiolas sista ligaframträdande för Barça, men under presskonferensen efteråt sa Pep att allt fokus borde gå till Rivaldo för hans insats och mål mot Valencia. Lika ödmjuk som vanligt.
Barcelona Rambla~
2011-06-18 13:12
Igår var det 10 år sen Rivaldos klassiska chilena mot Valencia. Fifan, jag kommer aldrig att glömma det målet. Inte heller Gasparts galna firande på hedersläktaren. Fuck återhållsamhet och artighet när man sitter tillsammans med motståndarens president i det ögonblicket. Där släpptes alla hämningar och galenskap tog över. :D
Barcelona el Flaco
2011-06-18 13:07
elbraco/

När en yngling får debutera spelar det ingen roll om det är i en storklubb som Barça eller Madrid, eller i en liten mindre förening som Herculés. Det mänskliga psyket och nerverna fungerar nog likadant i alla scenarion. I mitt tycke var Kikos nervositet och ångestpanik förstårligt. Fotbollspelare är trots allt mänskliga.

Rufete, vilken kung han var i det ögonblicket. "Que le den por culo al partido".
Barcelona Rambla~
2011-06-18 13:03
elbraco

Vadå? Har du en galen tränare som hela tiden försöker lägga sig i varje rörelse du gör på planen i en match där du debuterar i, är det kanske inte så konstigt att man till slut blir nervös? Speciellt när du är så ung och inte har spelat på den nivån förut.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-06-18 12:58
Heywood

Jaha, det är det som händer :P såg videon i förrgår men fattade inte riktigt varför dom stod och skrek på han. Trodde han höll på att få en ångestattack eller något. Stort av Rufete anyhow!

Sen vet jag inte vad jag tycker om att killen höll på att kissa på sig av nervositet när han debuterar för ett lag som Hercules...?
Barcelona Rambla~
2011-06-18 12:55
Heywood

Hehe, jag har läst och sett det klippet förut. Rufete, vilken kung och karaktär. Det är just sådana spelare som är så viktiga att ha i ett lag. Ber tränaren hålla käften, haha. Stackars Kiko blev ju bara mer nervös när tränaren Vigo (inte Viktor som felaktigt skrev tidigare, mindes inte riktigt hans namn) hela tiden gapade på honom vid minsta lilla misstag.
Canzo
2011-06-18 12:45
Rambla

Ok, då kommer han förmodligen användas som ytter i A laget mao?

Om han har lik spelstil som Pedro så kan det ju vara en kanonvärvning om han lyckas anpassa sig och göra bra ifrån sig.

Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-06-18 12:40
Hmm... intressant spelare. Det är ju spelare som dessa som Guardiola lyckas få in i spelsystemet och förvandla de till något bra.

Skillnad är det på överbetalda spelare. :-)

Sid Lowe skrev ju om Kiko i sin ligasummering. Han länkade det här klippet. Killen var så nervös när han fick hoppa in i en match och gjorde enkla misstag. Tränaren skrek på honom och gav honom sällan ro. Då stiger Francisco Rufete från avbytarbänken och kommer till hans hjälp.

Här är Sid Lowes text om det;

"Teenager Kiko Femenía was making his First Division debut for Hércules and things were not going well – easy passes went astray, he could not control the ball and his manager, Esteban Vigo, was screaming and swearing at him from the touchline. Anxiety gripped and the kid was going to pieces, when team-mate and proper mate Francisco Rufete stepped in, warning his coach off, telling him to leave Femenía on the pitch with a no-nonsense "fuck the match", and spending the rest of the game prowling the touchline shouting encouragement and reminding him to breathe."
Barcelona Rambla~
2011-06-18 12:21
Canzo

Han spelar som yttermittfältare eller ytter beroende på vilket spelsystem som används. Han beskrivs som en spelartyp som påminner mycket om hur Pedro var när han slog igenom av förre tränaren som Kiko debuterade för i ligan.
Canzo
2011-06-18 12:14
Rambla

Spelar inte Kiko som mittfältare och inte ytter som Pedro?
Barcelona Rambla~
2011-06-18 11:35
Det verkar som om man är överens med Hercules om Kiko Femenía. Barca har höjt sitt första bud en aning. Han kan bli en culé inom kort. En framtida Pedrito? Åtminstone så beskriver Hercules förra tränare Victor honom så.

Kiko kommer till en början att alternera mellan B-laget och A-truppen. Han är ju bara 20 år så det kan han göra hur många gånger som helst nu när Barca B spelar i Segundan.
Barcelona Rambla~
2011-06-18 11:24
Hetfield

Hehe, då är vi överens. Google-översättningar bllir lite galna ibland. Detta understryker ju vad Rosell sa på sin presskonferens. Ingen egen produkt från La Masia kommer att lämna utan en sådan klausul. Åtminstone inte de spelare man själva tror på i framtiden.

För Barcas del är det ett smart sätt att få in pengar om Bojan säljs, de behöver ju kapital med tanke på vilka spelare de ryktas vara intresserade att värva. För Roma är det dock smartare att försöka få Bojan på lån, för då kan de lägga ut pengar på andra lite större namn, som tex Higuain som de nog är sugna på. Bojan verkar också hellre vilja lämna på lån, han vill ju som sagt inte stänga dörren för en framtida karriär och succé i Barcelona. Han är fortfarande envis på den punkten att lyckas i klubben. Frågan är ju bara hur lockande det är för Roma att låna utan att få en köpoption?
Canzo
2011-06-18 11:21
Jag tycker Bojan gör rätt om han går Roma på lån. Han kommer ju antagligen få mycket speltid då Roma inte har så vassa anfallare och Vucinic är på väg till Juventus och att Luis Enrique är tränare. Hoppas han bygger till sig lite då han är allt för klen för tillfället och faller väldigt lätt.
Barcelona Hetfield
2011-06-18 11:16
Rambla

"Bojan verkar vara bort från Barcelona (lån) med köpoption."

That's what I said. Jag menar att vi får en köpoption, inte Roma. Det var kanske inte så tydligt :P
Barcelona Rambla~
2011-06-18 11:06
Hetfield

Det står antingen ett lån eller försäljning rakt av med en option att enkelt köpa tillbaka honom. En köpoption där Barca skulle få lägga till 20% på försäljningsumman. Om Barca sälljer honom för €10m, så kan de senare köpa tillbaka honom max €12m (10m + 20%). Det är ganska så uppenbart att man inte vill släppa taget helt om honom, så någon köpoption tror jag inte Roma får förutom €10m då med inkluderad köpoption tillbaka för Barcelona.
Barcelona Hetfield
2011-06-18 10:20
el Maestro

Jag tror på det. För det första så vet nog Bojan att det kommer att bli nästintill omöjligt att utvecklas om Sanchez eller Rossi köps då även Afellay är i laget.

Lägg till att i Roma så har han i stort sett noll konkurrens. De har bara Borriello som är rätt så stel och medioker, han skulle få den speltid han förtjänar. Dessutom har han Totti bakom sig som serverar.

Dessutom så kändes hans tal i firandet som ett "hejdå". Han var rätt så dyster och ledsen.
Barcelona el Maestro!
2011-06-18 10:14
Hetfield
Det kan vara media påhitt. Barca släpper inte Bojan om iman inte har någon som kan ersätta honom. Rossi? Om man inte lyckas med att värva Rossi då tror jag att Bojan stannar.
Det beror således på vilka spelare som kommer in i truppen om Bojan ska släppas.
Jag hoppas på själv att han spelar i Roma i nästa säsong. Han behöver spela regelbundet för att kunna utvecklas.
Barcelona Hetfield
2011-06-18 10:10
Jag sa ju grabbar, Bojan verkar vara bort från Barcelona (lån) med köpoption.
Barcelona Hetfield
2011-06-18 10:06
Jag tror att vi kan stryka bort Neymar till Chelsea då de verkar vara ytterst nära att få Lukaku. Bra köp, den grabben kan bli hur stor som helst, nästa Drogba.

"Inter Milan has problems finding a coach because he'd only join for one year since in 2012, Guardiola would become Inter coach."

Lol.

Varför skulle Guardiola gå till det äckelklubben.

Barcelona el Maestro!
2011-06-18 10:04
Test!
Kaljic 40 year old virgin
2011-06-18 02:56
Mourinho spetsade Tottenham och Lyons vattenflaskor med råttgift, han gjorde de även med våra spelare men de räckte fortfarande inte till. Dessutom måste han ju ha mutat domaren i både matcherna, att Adebayor, Carvalho, Alonso, Ramos m.fl. fick vara kvar på planen är ju helt otroligt
Annons: