/spanien/barcelona/forum/12740.aspx/spanien/barcelona/forum/12740.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
,Sami
2011-04-02 15:24
Ser att Robbie Keane är på väg in för West Ham. Visste inte att han spelade där.
Barcelona DM1982
2011-04-02 15:23
Man kan ju undra vad Alex Ferguson skulle kunna hitta på om han var tränare för Barcelona. Han passar säkert inte för vår slags fotboll men det skulle vara kul att se.
PedroRodriguez
2011-04-02 15:22
Haha Ferguson verkar göra det igen. Man U vänder ett 0 - 2 underläge till 3 - 2 efter ett hattrick av Rooney.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-04-02 15:21
Haha, Rooney äkta hattrick.. xD
,Sami
2011-04-02 15:21
DM1982
Och där kom 2-3 haha. Sjukt starkt av United.
Barcelona Barca4eva
2011-04-02 15:20
Hade en känsla av att Man U skulle göra så här, inte första gången. Hoppas de vinner nu
Barcelona DM1982
2011-04-02 15:15
,Sami

Nu står det 2-2 och det är tjugo kvar. ManU ska man aldrig räkna bort, de vet hur man slutför en match.
LOTG - Daniel Alves da Silva
2011-04-02 15:11
Vilken tränare det än blir så ska blir hans huvudsakliga uppgift att fortsätta med Peps idé och inte ändra något. Borde man inte utse en "praktikant" redan nu som följer efter Pep och analyserar etc?
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-02 15:01
Pep borde ta en adept från klubben helt enkelt. En ungdomstränare kanske? Vore bästa lösningen...en ny stortränare som redan är känd känns helt fel. Kort meddelande men är på iphone. Skriver högskoleprovet. Fett kul.
,Sami
2011-04-02 14:47
United ligger under mot West Ham med 2-0! Fi fan.
Barcelona el Maestro!
2011-04-02 14:35
"Co-sign. Med Wenger hade vi fått stå ut med att inte vinna jack shit i flera år och få höra frasen "Nästa år kommer vi utmana om titlar" tills vi dör."

För mig låter det som om du sitter med en kula där du kan se hur framtiden kan se med Wenger vid Rodret. Lite väl vågad.

Tror du verkligen att Wenger skulle kunna ändra på klubbens vinnermentalitet och grundläggande koncept genom att ändra på värvningspolitiken?

Barca som klubb har ett koncept som ingen tränare enskild kan ändra på. Det gäller att köpa konceptet eller att söka sig till någon annanstans.
Wenger blir en huvudtränare inte en ”manager” som han är i Londonklubben.

Barca ska ha en stomme bestående av cantera och ett antal värvade storstjärnor. Wenger tar inte med sig sitt sätt att tänka i Arsenal till Barca. I Arsenal är han tvungen att agera som han agerar på grund av begränsade resurser.

Vid anställningen ska tränaren få höra hur klubben vill att tränaren ska agera,ramarna, målen och filosofin. Vill han inte agera enligt dessa direktiv får han inte jobbet.
Barcelona totalvotboll
2011-04-02 14:22
tjena grabbar jag har två biljetter till Barca-depor. Sista matchen på camp nou och tyvärr kommer jag inte kunna åka på den. Någon som är intresserad av att köpa? Ni får båda två för 1000 kr. Ganska bra biljetter bakom målet, man ser allt. Jag har sett villa real och atletico madrid från samma sittplatser och är väldigt nöjd. hör av er, skicka PM vid intresse.
Atlético addeh
2011-04-02 14:15
Kom att tänka på en sak. Adriano är ju den enda spelaren som i den 19-manna trupp som reser till Vila-Real som regelbundet spelar vänsterback, vem skulle gå in i brassens position om han blev skadad? För det har ju hänt ett flertal gånger att Adriano varit tvungen att kliva av sista tio på grund av känningar.

Keita vore ett alternativ, annars om inte minnet sviker har jag för mig att Fontás spelade vänsterback i ett par matcher ifjol.

Förhoppningsvis får vi aldrig reda på svaret men det är alltid kul att spekulera lite.
Hasseklasse
2011-04-02 14:12
Visca Barcelona!!!!
Barcelona Gonzalez_Barca - Anims Abidal
2011-04-02 13:57
Bara jag som får ont i magen av att läsa dessa tränarspekulationer? :(

Men måste jag vara tvungen att välja så vore det nog Marcelo Bielsa som vore perfekt. Han gillar ju att spela offensiv fotboll och har bra kontakter i fotbollsvärlden. Har för mig att Pep pratade gott om honom i någon presskonferens för några månader sedan.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-04-02 13:40
Skulle inte förvåna mig ifall Rosell hade försökt hämta hit sin gamla favorit Scolari den dagen Pep lämnar.

Annars ser jag ingen klockren efterträdare till Pep. Luis Enrique är helt klart ett alternativ, men det är samtidigt svårt att förutse hans framtid de kommande åren. Sägs att han kanske vill ha ett sabbatsår för att tillbringa mer tid med familjen. Om han däremot hamnar i Sporting vore det väldigt svårt att få loss honom därifrån.

addeh: "Alltså skulle jag inte vilja se varken Wenger eller Leonardo för att nämna två som efterträfare."

Co-sign. Med Wenger hade vi fått stå ut med att inte vinna jack shit i flera år och få höra frasen "Nästa år kommer vi utmana om titlar" tills vi dör. Leonardo har inte åstadkommit med någonting för att ens nämnas i diskussionen.
Atlético addeh
2011-04-02 13:27
Om vi nu ska fortsätta spinna vidare på tränarspekulationerna måste jag bara höja ett finger och säga att jag inte vill ha någon utomstående som aldrig jobbat med FC Barcelona förr att ta över efter Pep. Alltså skulle jag inte vilja se varken Wenger eller Leonardo för att nämna två som efterträfare.

Oscar García, min favorit att ta över efter Luis Enrique i Barça B, vore ett alternativ.
Barcelona el Maestro!
2011-04-02 13:18
Tito vilanova blir nog inte huvudtränare för Barca efter Pep. Jag tror att han följer med Pep. De är tvilligssjälar. Det går inte att skilja åt dem,.
Barcelona el Maestro!
2011-04-02 13:12
Det skulle förvåna mig om Pep är kvar som tränare efter säsongen 2012, d.v.s. när hans kontrakt går ut.
Låt oss bara hoppas på att han hinner med att vinna ett par tunga titlar fram till dess.
Anledningen att han inte blir kvar är att han kommer att bränna ut sig om han fortsätter att vara tränare för Barça. Han är den som vet bäst om klubbens och fansen förväntningar på honom som tränare. Du ska vinna titlar i varje år och du ska spela vackert, o.s.v.
Med den arbetsinsats som han lägger ner i arbetet varje dag så går det helt enkelt inte att vara tränare för Barça i mer än 4-5 säsonger. Pep har familj och små barn som antagligen har lidit under hans tränartid.

Pep kan bli president istället. Ställer han upp för presidentposten i nästa mandatperiod då åker jag själv ner personligen och lägger in min röst för honom. Skulle han ställa upp så är det bäddat för honom. Det finns inget bättre alternativ än Pep för den posten. Han är en levande legend för klubben. Han känner klubben in och utan. Han är Barça förkroppsligad.

Det finns två alternativ som kan ersätta Pep.
1. Luis Enrique. Han är given.
2. Arsène Wenger. Han är enligt mig det första alternativet om Luis Enrique inte är redo för att ta befälet.
Det är två tränare som kan garantera en kontinuitet av den nuvarande filosofin spelmässigt(Peps/Cruyffs filosofi) och även när det gäller ”policyn” mot ungdomsverksamheten. .
De har dessutom faktiskt något eget att tillföra ytterligare. Nya dimensioner och ytterligare lite förfiningar. Det går alltid att förbättra sättet som Barça spelar om man har rätt tränare vid rodret.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-04-02 12:51
Såg nyss intervjun med Piqué från Informe Robinson (som någon här inne på forumet länkade till igår) och min favoritdel var nog när Piqué går in och berättar om sin relation med Puyol: "När han (Puyol) finns på planen har jag inget att säga till om. Jag försöker bestämma, men han tillåter mig inte" sa Piqué med ett leende på läpparna.

Dessutom berättade både Xavi och Cesc om den intima relationen de båda mittbackarna har även utanför fotbollsplanen. Puyi ska tydligen ha fått en nytändning och en ny syn på livet i och med Piqués återkomst till Barcelona. Det verkar vara en optimal symbios dessa två emellan. Puyol har föryngras och Piqué har fått utvecklats och mognat under kaptenens vingar.

Hoppas detta innebär att Puyol kan bibehålla sin höga nivå under de resterande åren i sitt kontrakt. Med tanke på att han är min favoritspelare genom tiderna har jag svårt att acceptera att han ska lägga skorna på hyllan om ett par år.
Barcelona Trippeln
2011-04-02 12:03
Bra video!
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-04-02 11:55
L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!

När han tar över Sporting kan han samtidigt få låna Bojan. Skulle vara bra för hans utveckling.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-02 11:50
addeh

Det är som du säger lite för tidigt än för att spekulera om tränare. Pep har väl inte sagt när han ska sluta, dock blir det väl ganska snart(1-2 år) och det är alltid kul att bara snacka. Lucho hoppas jag tar över något mittenlag i La Liga för att på sätt få lite erfarenhet tills han förhoppningsvis kan ta över efter Pep(hoppas det tar ett par år). Sporting skulle vara bra för honom tror jag.
Atlético addeh
2011-04-02 11:43
Pep har fortfarande inte sagt rakt ut att han lämnar tränarposten efter nästa säsong så enligt mig känns det alldeles för tidigt att börja spekulera i en efterträdare. Luis Enrique är absolut ett alternativ men som sagt, vem vet vart han befinner sig om ett par år.

Mycket kan avgöras ikväll. Seger och jag skulle vilja påstå att ligatiteln är så gott som säkrad.
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-04-02 11:39
Vilket fotbolls dag/kväll vi kommer vara med om idag. Blir PL från ca 2 till 6. Sen blir det Real,Derbyt mellan Inter Milan och avslutar kvällen med en sjuukt viktig match Villarreal Away. Snart ska man dra med kompisen och tippa inför dagens matcher och köpa lite godsaker.
Barcelona Decinho
2011-04-02 11:08
Hetfield,

Med tanke på Luchos hängivelse och agerande för klubben så borde väl ingen hysa några tvivel om vilken klubb som ligger honom varmast om hjärtat?

Jag tänker främst då på citat som: "Nu har jag äntligen hittat hem", o.s.v när han nyss genomfört det förbjudna klubbbytet. Eller hans målgester på Bernabeu, där han visade upp de blåröda färgerna för hela publiken. Det finns exempel i massor. Det som är klart är i alla fall att Lucho är en helhjärtad culé (och Sportinguista, precis som Villa)!
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-04-02 11:01
Hetfield

Att han har spelat i Real Madrid gör bara honom mer till en Culé då han inte blev behandlad på rätt sätt där. Han och Etoo är nog de största Real hatarna vi haft i vår klubb pga av att dem spelat där och blivit orättvist behandlad.
Barcelona Hetfield
2011-04-02 10:58
Gabriel

Lucho har spelat för Real Madrid, är han en helhjärtad culé? Jag vill inte dissa en legend, men han spelade trots allt i Real Madrid från 91 till 96.

Men man ska väl ge personer en andra chans, han har tydligen visat vart han står i frågan om klubbval. Om man ska hårddra det så tillhör hans hjärta Sporting om inte annat (likt Villa).

Figeta

Jo, om valet kommer mellan Barcelona och Real Madrid så är han en culé, men många culés ser nog på sättet "Har du spelat för Real Madrid då är du infekterad, därför är du ingen culé".
Barcelona Decinho
2011-04-02 10:57
Vad tror ni om Afellays möjligheter att få spela innermittfältare tillsammans med Iniesta idag? Okej visst, jag inser att Pep aldrig kommer peta sin gullegris Keita i en match som denna. Men rent hypotetiskt sett, skulle Ibi klara av en innermittfältsroll mot ett lag av Villarreals kaliber? Vad tror ni?

Jag själv kan tycka att det skulle vara en intressant lösning på Xavis frånvaro och jag hoppas faktiskt Pep vågar ta chansningen. Även om jag vet att det aldrig kommer hända...
Barcelona Hetfield
2011-04-02 10:47
Frågan är om Lucho har tålamodet att vänta på Pep eller om han vid den tiden har tagit över ett lag eller storlag.

Mina kandidater till att ta över om (hoppas inte) Pep lämnar oss:
Leonardo
Villas Boas
Löw
Guidolin
Annons: