/spanien/barcelona/forum/12709.aspx/spanien/barcelona/forum/12709.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Alvés
2011-04-05 19:47
Hyffsad elva som ska kunna slå Real när dom väl har en bra dag och vi får hoppas på det idag,
Gomez;
Corluka, Dawson, Gallas, Assou-Ekotto;
Sandro
Bale Modric Lennon;
Vdv;
Crouch
Barcelona Hetfield
2011-04-05 19:46
haeger

Kom igen, lägg av. Pep är en underbar tränare, men han kan inte ändra på en persons psyke. Snälla, ta det lugnt med att hylla Afellay, han har knappt fått spela så att börja göra honom en "spelare som har förvandlats till det bättre" är lite överdrivet.

Pep kan inte ändra på alla personers psyke, vissa har inte psyket (Zlatan, Hleb, Chyg, Caceres) osv.
Delafoue må ha talang, men om en persons psyke är dåligt så har det 0 betydelse.
Benzema har talang så det rinner i överflöd, men hans psyke är lika bra som en liten flicka som har tappat glasset och gråter.

L.A.M

Jag påstår att det är tröttsamt att så fort en talang gör ett par mål så ska folk sitta och onanera till det i 900 år, låt personen ifråga få prestera i A-laget innan vi börjar stämpla de som "nästa Messi" osv.
Bara föratt Delafoue har gjort ett par mål så betyder det inte att han kommer att bara landa och producera för oss direkt.
Bojan, GDS osv?
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-05 19:44
Hombre

Det är klart att ingen av talangerna kommer att bli en Messi, då han vid åldern 23 har vunnit allt en fotbollsspelare kan drömma samt blivit utsedd till planetens bästa två gånger. Men många kan nog bli världsstjärnor, jag tycker definitivt inte att La Masía ör överskattat. Sen tror jag inte den är bra nu bara för att den har en bra period, det här är en strategi klubben började med när Cruyff startade som tränare, och först nu börjarv den verkligen ge resultat.
Hombre - Go[al]nzalo El Rey Will Show us The Way
2011-04-05 19:44
petersays

Läs mellan raderna.

Kommer det komma en ny Messi?
En ny Iniesta?
En ny Xavi?

Nej det kommer inte komma fler såna spelare. Därmed har jag inte förnekat att det kommer komma upp bra spelare från La Masia, men inga likt dessa 3.
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-04-05 19:43
Hetfield

Cavani skulle nog platsa hos oss men det betyder inte att vi ska värva honom för de. Casillas platsar Barca och även Rooney. Ska vi värva dem också? Jag vet att du inte menar exakt det jag skriver men det måste finnas en gräns med alla dessa köp vi gör. Som Frodo skriver så är 8 av 11 spelare från startelvan och det visar hur talangfull akademi vi har och om Deulofeu är en av de största talangerna där så har han all potential till att ta en startplats om några år. Detta måste vi utnyttja på bästa sätt och inte slänga bort en sådan grym spelare genom att värva någon som kommer sätta Gerard på bänken.
Barcelona Hetfield
2011-04-05 19:42
Hyder

Men problemet (som jag ser det) är att du sitter och vägrar inse att Cavani är UNG och han har TALANG, om Villa kan flytta från centern till kanten, varför skulle inte Cavani kunna göra det? Villa har kvickare fötter, men allt annat så är det jämbördiga. Du tycker att Villa har gjort det bra på kanten, varför skulle inte Cavani kunna göra samma sak?
Om du har sett Napolis matcher (som du påstår) så vet du att Cavani är en rörlig anfallare, han är ingen Jan Köller som står i boxen och väntar på bollen. Han rör sig överallt, han är på kanterna också.
Du har fastnat på att Cavani är en "renodlad center", men det var också Villa en gång i tden.

Don't get me wrong, jag diggar el Guaje, men jag anser än idag att 40 miljoner ( + bonus) är överpris av astronomiska proportioner för en spelare som har max 3-4 år kvar i kroppen i toppnivån.
Dessutom så tar du för givet att han kommer att kosta en halv miljard vilket är lite överdrivet, jag tror snarare att hans pris landar på 30 miljoner (beroende på om Cavani tjatar sig hit).

Jag har 3 krav på en ytter (på vänsterkanten): Bra kondition, målfarlig och kunna erbjuda med en ny dimension.
Cavani stämmer in på alla 3, därav är köpet klockrent.

Svaret på din fråga är: Nej, inte till en början. Men med tiden så kan han bli lika bra på kanten, till och med bättre.
Så mycket tror jag på honom. Han är kung. :)

Barcelona petersays
2011-04-05 19:41
"dessa spelare är one of a kind och det kommer typ en spelare var trettionde år från ungdomsakademin."

Messi? Iniesta? Xavi? Pedro? Busquets? Puyol? Pique? En på trettio år? Alla dom spelarna är helt klart i världstoppen på sina positioner och passar perfekt in i laget. En på trettio år spricker t.o.m. när du själv bara räknar upp Iniesta och Messi.
Barcelona Hyder - Anims Abidal
2011-04-05 19:40
haeger

Co-sign. Hetfield har bara en otrolig/överdriven förkärlek till Cavani, det är svårt att se det goda hos andra spelare då. Som exempelvis en riktig ytter och talang i Deuloufeu.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-05 19:40
petersays

Det skulle vara något. Kul också att det inte skulle vara så förvånande om det hände:)
Barcelona petersays
2011-04-05 19:38
Förhoppningar på dagens:
Ramos får svårt mot Tottenhams vänsterkant och drar på sig två gula inom loppet av första 45. Madrid surnar ur och gnäller på domaren. Står 1-1 ganska länge men VdV sätter in 1-2 efter långvarig press.

Mourinho får gärna bli bortkörd från planen också.
Barcelona haeger
2011-04-05 19:35
Hetfield

Om du tänker efter, tror du då på att Deulofeu kommer vara "passiv och ointresserad" när han får chansen i A-laget med Pep som tränare?
Det låtar nästan omöjligt i mina öron.

Afellay var lite likadan i PSV, kolla hur han uppträder nu på plan.
Hombre - Go[al]nzalo El Rey Will Show us The Way
2011-04-05 19:35
Frodo

Det är snarare ni som överskattar La Masia.

La Masia har en bra period nu, talanger kommer på löpande band. Men alla talanger är inte nya Messis och Iniestas, dessa spelare är one of a kind och det kommer typ en spelare var trettionde år från ungdomsakademin.

Men jag är imponerad över hur ni sköter om er ungdomsakademi, önska att Madrid var lika bra då det finns juveler där.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-05 19:35
Hetfield

För det första är det ingen striker vi behöver utan en vänsterytter som ersättare till David Villa när han om några år börjar bli sämre. Och vad spelar det för roll om klubben inte brukar producera talanger på just en position? Om det kommer fram en jättetalang, skam man bara ignorera honom för att han spelar på "fel" position där vi brukar värva spelare?

Sen tycker jag inte vi underskattar La Masia, det är världens bästa ungdomsakademi och vi skulle bara kunna leva av den och fortfarande vara ett topplag, när det finns spelare från ungdomsleden är det bara onödigt att göra ett dyrt köp på den platsen. Man ska ge Deulofeu en chans, om han är kass, vilket han förmodligen inte kommer att vara, så kan man väl köpa in en vänsteranfallare i fall det inte finns någon annan ungtupp.

Sedan är det skillnad på Cavani och Villa. Villa är sen ett halvt decenium tillbaka kännd som en av världens bästa anfallare. Alla visste att han var snabb och det är en av hans bästa egenskaper. Han visade även i VM att han kan spela vänsterytter på hög nivå och göra det riktigt bra, en av Spaniens bästa och delad skytteligaseger. Jag tror inte Cavani skulle passa som ytter då han för mig känns som en typiskt center och målkung.
Barcelona Hyder - Anims Abidal
2011-04-05 19:34
Hetfield

Nu kommer du med antaganden som absolut inte stämmer.

1. Serie A är den enklaste ligan att följa vilket jag även har gjort under hela säsongen.

2. Som fotbollsälskare, hur skulle jag på något plan kunnat missa Uruguay under VM?

Villa för 40milj var en väldigt bra värvning på grund av ett par olika orsaker. Han är spanjor, han känner dem flesta av våra startspelare, han har spelat på kanten under både Del Bosque och stundtals under Aragones, han är en målskytt av rang som även vet hur man pressar motståndarna och han har en teknik och kvickhet som gör honom till ett alternativ som ytter.

Jag har sett Cavani väldigt många gånger och jag kan konstatera följande: han är en makalös fotbollsspelare. Han är även en målskytt av rang, han är stor och relativt rörlig för sin storlek. Han är dock inte i närheten av att vara en ytter på samma sätt som Villa var i sommras, kan vi enas om det åtminstone? Därav är det ett otroligt slöseri att lägga ner en halv miljard på en spelare som inte passar in till 100% på den position vi senare behöver förstärka.

Du stirrar blint på "Napoli-Cavani" som är helt otrolig i sitt lag. Han kommer inte få samma förutsättningar att göra dem sakerna om han spelar ute på en kant omringad av ett gäng andra bollkära spelare. Kan du se dig Cavani på en kant, ta emot bollen och passa tillbaka den till mittfältet? Jag ser Cavani som en spjutspets av rang, en sådan som inte bara kan göra mål utan som kan göra väldigt mycket annat. Att spela ytter är inte en av dem. Då kan vi lika gärna köpa tillbaka Eto'o och sätta honom på samma kant.

Är Cavani som ytter ens i närheten av en lika bra spelare som en Cavani i mitten? En enkel fråga, vill gärna ha ett enkelt svar :)
Hombre - Go[al]nzalo El Rey Will Show us The Way
2011-04-05 19:33
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.

Ronaldo startar!
Barcelona Frodo
2011-04-05 19:25
Hetfield

Jag tycker snarare att det råder en underskattning av våra egna spelare och La Masia. Supportrar till storklubbar har oftast inställningen "gräset är grönare på andra sidan" vad gäller spelare i andra klubbar. Man har ständigt ett behov av att köpa spelare X som ska ersätta spelare Y i det egna laget.

8 av 11 spelare i startelvan är från La Masia. Ytterligare några till är bänkvärmare. La Masia är jävligt bra och vi ska fortsätta satsa på det. Det betyder självklart inte att alla kommer att bli megastjärnor men det finns massvis med oslipade diamanter och vi bör fortsätta med satsningen.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-05 19:22
Än är det väl inte 100 att Ronaldo spelar, även om han lär göra det?

För övrigt gav våran nästa ligamotståndare Almeria sin tränare kicken idag. Även Palermos tränare har förlorat jobbet...

Hetfield
Pique har sagt att Del Bosque är en av de bästa tränarna han har haft. Självklart tog han Pep först, men han nämnde Del Bosque trots att de inte tränar kontinuerligt. Tror "desvärre" att spelarna har fullt förtroende för honom och väljer att spela om han säger att de ska göra det, men man tycker ju att dom borde säga ifrån om de tvingas spela Copa America.
Barcelona Hetfield
2011-04-05 19:16
Hunting Bears

Tanken är väl att det ska attrahera fler tittare och glans till turneringen. Det skulle inte förvåna mig om den fega fetknoppen Del Bosque spelar med det bästa laget hela tiden och en av Barcelona spelarna blir skadade.

Suck.
Barcelona Hetfield
2011-04-05 19:15
L.A.M

Jag tror att det råder en allmän överskattning av La Masia talanger bland oss culés, vi tror att så fort en talang gör ett par mål så är han nästa "Messi". Don't get me wrong, jag älskar filosofin att använda egna spelare, men samtidigt så är det bra med nya influenser genom köp av utomstående spelare.
Vi har under de senaste 10 åren köpt strikers och det har ju gått bra. La Masia kan producera underbara mittfältare/backar men strikers..no.

Jag är även här skeptisk till Delafoue som en framtidsspelare för laget (om han ska bli en kantspelare), då det verkar vara en tekniskt begåvad spelare utan substans. När jag har sett honom spela så är han väldigt bra i sina bästa stunder, men han kan bli väldigt passiv och ointresserad, det skulle inte funka för Barcelona.

Hyder

Och 40 miljoner för en spelare som skulle bli 29 år och som inte ens är en ytter var ett bra köp eller? Jag tycker att det är lite ironiskt att du tycker att det är bra föratt Villa kan spela som ytter, men sedan så viftar du bort Cavani som ytter (som dessutom är yngre och snabbare), det rimmar bara illa.
Cavani ÄR teknisk och snabb, han KAN utmana, han är ingen Pippo Inzaghi som står still.

With all due respect, jag tror inte att du har sett tillräckligt mycket av Napoli och Cavani om du har sådana tankar, jag kan garantera att om du ser honom i Napoli och i Uruguay under sommaren så kommer dina tvivel att bli som bortblåsta :P

addeh

Who gives a s*it about Anders Svensson? :P
Hunting Bears
2011-04-05 19:12
Förstår dock inte logiken i att Spanien kan spela i Copa America? Varför inte ta med Honduras eller Kanada som faktiskt tillhör den Amerikanska kontinenten och som har ryktats ska bli inbjudna. Vad har Spanien med detta att göra?
Barcelona JH'
2011-04-05 19:09
Jag fattar noll, varför skulle Spanien spela Copa America? Har jag missat något?
Barcelona Frodo
2011-04-05 19:08
addeh

Oroväckande minst sagt. Xavi och Puyol fick vila senast sommaren 2007. Känner man det spanska fotbollsförbundet väl så vet man att de kommer att försöka casha in så mycket stålar som möjligt. Klubbarna och spelarnas hälsa kommer de inte att ta hänsyn till.
PedroRodriguez
2011-04-05 19:04
s.eto

Troligtvis inte. Han avstår nog Shakhtar men chansen är mycket stor att han spelar mot Almería.
Atlético addeh
2011-04-05 19:02
Detta att Spanien kanske kommer spela Copa América i sommar oroar mig. Missförstå mig inte, jag älskar att kolla på La Selección, men just den här sommaren var det menat att spanjorerna skulle få lite välförtjänt vila efter tre intensiva somrar med EM, Confederations Cup & nu senast VM. Detta var sommaren som framför allt Xavi & Puyol skulle vila upp sig inför vad som förmodligen kommer bli sista versen. Och med det menar jag inte att båda enbart kommer hålla på i en säsong till, utan att nästa gång spelarna får vila under en längre period, ja då är det nog som pensionerade fotbollsspelare.

Hade Spanien tackat ja till erbjudandet och ställt upp i turneringen med ett reservbetonat lag, då hade det inte varit något annat än en fröjd. Men om jag förstått mig på Vicente del Bosque rätt så skulle han garanterat tagit med sig bästa möjliga trupp, i alla fall i hans tycke.

Sedan är det naturligtvis upp till spelarna själva att välja om man vill delta eller inte, men jag tror inte alltför många skippar en sådan här möjlighet om den dyker upp.
PedroRodriguez
2011-04-05 18:54
L.A.M

Nja, Tottenham har dippat en del sen i höstas. De tog & vann övertygande på San Siro mot Milan, men höll på och förlora hemma i London. Milan ägde stundtals matchen och skapade de vassaste chanserna. Man vet aldrig med Spurs.

Blir en match att kika på. Ett kryss är inte alls omöjligt med tanke på att, Benzema som faktiskt presterat rejält på sistone inte kommer att medverka. Samtidigt är Bale tillbaka.
Barcelona Frodo
2011-04-05 18:54
Real kommer att ställa upp med ordinarie startelva förutom på Benzema. Jag ser inte hur de inte kommer att vinna. Jag hoppas självklart på att de åker ut men de är i grund och botten ett bättre lag än Tottenham och bör vinna.
LOTG - Daniel Alves da Silva
2011-04-05 18:50
L.A.M

Är nästan villig att hålla med dig där, om det inte vore för Spurs oberäkneliga form. En bra dag på jobbet, visst då utmanar dom flesta lag i världen men när formen dippar... ja då blir dom utspelade av självaste Milan. Hoppas att Bale & co är på spelhumör ikväll helt enkelt.
s.eto
2011-04-05 18:48
Någon som vet om Puyol är med i truppen till imorgon?
Barcelona Trippeln
2011-04-05 18:44
Jag är nästan 100 på att Tottenham inte kommer skämma ut sig idag, de kommer som underdog och det finns ingen som helst börda på deras axlar vilket kan underlätta något enorm till deras fördel i slutändan!
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-04-05 18:40
Klarar Tottenham bara oavgjort mot Real kommer de gå vidare. Kan inte se Real stå som segrare på WHL där Spurs är grymt starka. Det här blir väl egentligen Reals stora test, nu får de möta ett lag med organiserat försvarsspel och ett starkt lag på alla positioner. De har mött oss, och där gick det inte så bra så nu får vi se om de tar sig vidare från det här.

OBS, jag räknar inte Milan som ett stort test då man inte tar sig långt i CL med enbart några duktiga individuallister. Det kaksnek funkar för att vinna i Italien men när man ska ut i Europa så går det inte. I alla fall, vi får se om Real är tillräckligt starka och samspelta för att ta sig an engelskt motstånd, jag har faktiskt på känn att Spurs kan klara kryss alternativt vinna med uddamålet på Bernabéu och då har man fördel i returen.
Annons: