/spanien/barcelona/forum/12700.aspx/spanien/barcelona/forum/12700.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-07 16:24
Hetfield

I klubblaget Benfica har han ju inte spelat så många riktigt stora matcher, i VM tyckte jag inte han var så dominerande som alla säger. Han var helt klart bra och klarade sig mot allt motstånd, men att säga att han ägde hela vänsterkanten är överdrivet.

addeh

Ja, problemet är ju Adriano. Han kommer inte få knappt någon speltid alls om det blir som det där scenariot, då Abidal och Coentrao spelar som vänsterbackar och Dani Alves tar alla matcher på högerkanten.
Barcelona Blaugrana91
2011-05-07 16:23
Gällande Coentrao visst vore kul om han kom hit, men jag undrar har klubben ens visat något stort intresse för honom? På vissa låter det så.
Det enda jag vet var att man hade några scouter på plats vid något tillfälle som kollade på honom, i övrigt har jag inte hört något mer.
Atlético addeh
2011-05-07 16:22
LAM

Allvarligt, hur smart är det att värva en mittback när vi har en hel drös av talanger på väg upp + Abidal som kommer vara tredjevalet efter Piqué & Puyol.

Vi måste tänka på lagets bästa, inte Adrianos bästa. Han kommer få speltid ändå. Alves borta fem matcher per säsong? Vi kommer spela i tre, kanske fyra turneringar nästa säsong, jag kan garantera dig att Adriano kommer få speltid. Var inte orolig för det.
Atlético addeh
2011-05-07 16:20
LAM

"Nej, om Coentrao kommer så kommer Abidal att vara nr.1 i de tuffa matcher det de första 1-2 åren, sen kommer Coentrao successivt att ta över."

Den meningen förklarar allt väldigt bra. Abidal kommer vara nummer ett som vänsterback, men även nummer tre som mittback, om inte Fontás gör braksuccé direkt, och då kommer Coentrão finnas tillgänglig som vänsterback. Som Hetfield sade, lite som Gio & Sylvinho var förut, eller som Busquets och Mascherano är nu. Skillnaden är väl att om Coentrão värvas är det tänkt att han skall ta över permanent när Abidal slutar.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-07 16:20
Hetfield

Ja, fast då får ju inte Adriano så mycket speltid ändå. Dani Alves kanske är borta 5 matcher per säsong, och om nu Coentrao och Abidal ska dela på vänsterbacksrollen så blir det ju inte så mycket matcher där heller för brassen.

Hur man än gör så tycker jag det blir bättre med en ny mittback. Då kan Abidal och Adriano dela på rollen som vänsterback och Fontás och den nya mittbacken är reserver till P & P. I de stora matcherna kan då nyförvärvet starta om Piqué eller Puyol är borta, i de lättare matcherna antingen den nya eller Fontás.
Barcelona Hetfield
2011-05-07 16:16
Fan, kan inte åsnorna som äger Svenskafans fixa redigeringsfunktionen, till och med de mest primitiva forumsajterna har det. Asswipes.

"Tycker inte att Coentrao har visat så myckety så att han ska få starta i de flesta matcherna"

Ehm, startspelare i Benfica och ordinarie (succe) i Portugals landslag där han ägde kanten i VM, räcker inte det?
Atlético addeh
2011-05-07 16:15
LAM

Äh, varför ska vi strunta i att värva en vänsterback bara för att Adriano gjort bra ifrån sig i Abidals frånvaro? Brassen går ju sönder i varje match och dessutom är han högerfotad och kommer vara andravalet som högerback. Se det som en positiv sak istället att han kan lira vänsterback vid behov.

Coentrão skulle värvas för om ett par år ta över helt permanent som vänsterback, Adriano värvades som truppspelare och kommer aldrig vara något annat.
Barcelona Hetfield
2011-05-07 16:13
LAM

Nej, om Coentrao kommer så kommer Abidal att vara nr.1 i de tuffa matcher det de första 1-2 åren, sen kommer Coentrao successivt att ta över. Lite som det var med GVB och Sylvinho, då GVB spelade de stora matcherna och Sylvinho spelade de mindre matcherna.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-07 16:11
Hetfield

Tycker inte att Coentrao har visat så myckety så att han ska få starta i de flesta matcherna. I de tuffa matcherna ska Abidal vara vänsterback. Där kommer det andra problemet. Du menar alltså att Abidals ska vara reserv, efter hur han har spelat i år?
Barcelona Hetfield
2011-05-07 16:06
En till mittback? Please.

Puyol, Pique, Fontas och Abidal räcker gott och väl för mittbackar.
Vänsterbackar: Coentrao, Adriano
Högerbackar: Alves, Adriano

Se, Adriano kommer att få speltid om Maxwell försvinner.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-07 16:05
addeh

Nja, värvar man en tillräckligt bra mittback behöver inte Abidal vara första alternativet om P eller P är skadad. Om man köper en vänsterback kommer alltså Adriano vara tredjeval på den positionen vilket han definitivt inte gjort sig förtjänt av.

Om vi bara köper en bra mittback kommer vi inte ha några skadeproblem som oroar och alla kommer spela få ganska mycket speltid, Fontás får spela mittback i de lite lättare matcherna.
Atlético addeh
2011-05-07 15:57
LAM

Håller verkligen inte med dig i det resonemanget då Abidal kommer vara tredjealternativ som mittback oavsett vem som värvas. Om vi inte värvar en vänsterback utan istället en mittback, säg Botía, och drar en hypotetisk situation där Puyol är skadad. Då skulle Abidal gå in bredvid Piqué centralt och Adriano lira till vänster.

För att göra en lång historia kort; det mest logiska & bästa vore att värva en vänsterback av rang.
Barcelona älskabarcelona
2011-05-07 15:56
Nu när Madrid har i princip gjort klart med Sahin så betyder det bänken för Özil antar jag och att Kaka lämnar klubben .
Atlético addeh
2011-05-07 15:53
Figeta

Precis, på bänken gör han ingen skada, men som backup till Abidal är han inget vidare. Han har aldrig varit dålig, bara att han inte håller världsklass, och eftersom Abidal kommer få spela mycket centralt även nästa säsong behöver vi mer kvalité på vänsterbacksplatsen.

Adriano i all ära, men han är dels väldigt skadebenägen och även vårt enda alternativ som högerback.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-07 15:44
Tycker Coentrao är lite onödig, hellre att vi lägger summor på en mittback istället. Abidal och Adriano kan dela på vänsterabacksrollen, Dani Alves spelar de flesta matcher högerback och om han inte gör det så starta Adriano, Piqué och Puyol tar mittbackspositionerna med Fontás och Botía som reserver.

Problemet i år har väl inte varit riktigt brist på reserver, utan snarare att reserverna inte håller(*host* Milito). Därför tycker jag man bör köpa lika många spelare som man säljer. Maxwell, Milito ut, Fontás och Botía in.
Barcelona Abbe. - Anims Abidal!
2011-05-07 15:27
På tal om vänsterbackar så var Giovani van Bronckhorst på besök på Ciutat Esportiva tidigare idag.
Barcelona Figeta
2011-05-07 15:20
Hetfield

Skulle du göra det lika bra som honom så får du gärna byta plats med honom fine :)

Det jag vill komma fram till är att det inte är många som har en så bra vänsterback på bänken. Adriano som även kommer få sitta på bänken när alla är friska är enligt inte mycket sämre än vad Coentrao är.

Samtidigt kommer det bli intressant om vilka från ungdomsakademin tar plats i A-truppen i framtiden speciellt när vi nu har en ganska "gammal" backlinje.
Barcelona Alvés
2011-05-07 15:08
Finalen sänds på tv3
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-05-07 15:01
Minns inte riktigt vart jag hörde/läste det, men att den visas på Viasat Fotboll känns som en självklarhet. Vi får invänta deras beslut.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-05-07 14:57
B-Guden

Har för mig att TV3 sänder finalen.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-05-07 14:57
Ni som är i Barcelona idag, glöm inte Barcelona B matchen =)
Barcelona B-Guden
2011-05-07 14:53
Nån som vet vilken kanal som CL Finalen kommer spelas på ?
om det är viasat kan man då köpa kanalen för en dag eller bara matchen `?
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-05-07 14:39
Alltså vi kan nog glömma Coentrao. Han har inte ens ryktats hit, förutom något enstaka löst rykte och kommer med all säkerhet gå till Bayern eller Real.
Vi får sikta in oss på en annan försvarare, för det är ett måste inför nästa säsong. Om det blir en mittback eller vänsterback spelar mindre roll eftersom Abidal kan spela på båda de positionerna, utifrån vilken spelare som värvas in. Bästa möjliga affär får avgöra om det blir en mittback eller vänsterback. Personligen tycker jag man borde överväga att gå på både Botia och Taiwo som vi tillsammans skulle kunna få för 3 miljoner :P
Barcelona Hetfield
2011-05-07 14:30
Ge mig Maxwells lön så skulle jag inte heller klaga.
Barcelona Figeta
2011-05-07 14:28
addeh

Vad är felet på Maxwell? han klagar aldrig och gör det helt okej när han får sitta på bänken. Han är perfekt att ha på bänken.

Det ända vi behöver göra tycker jag är att sälja Milito och satsa på Fontas/Botia. Vi får inte glömma att Busquets och Mascherano även finns att tillgå.
Atlético addeh
2011-05-07 14:24
Hetfield

Hehe, jag tycker bara att om man ska lägga skyhöga summor på en spelare bör det vara någon som har det där lilla extra, inte en David Villa-typ till. Sedan må det hända att jag överskatta La Masía men angående anfallsfrågan känns den egna akademin ganska ointressant då de största talangerna på dem positionerna spelar i Juvenil A och inte kommer vara på tal i A-laget på minst ett par år. Permanent A-lagsplats, syftar jag naturligtvis på då.
Atlético addeh
2011-05-07 14:21
haeger

Adriano blir ju den som drar nitlotten, men jag tror ändå han skulle få en del speltid. Kanske inte lika mycket som vänsterback, men som högerback. Vi medverkar i tre turneringar, kanske fyra nästa säsong om vi vinner Champions League, och tro mig, har vi sju försvarare i truppen kommer samtliga få spela en hel del.
Barcelona Hetfield
2011-05-07 14:20
addeh

Och jag tycker att du överskattar La Masia ;)

haeger

Jag gillar Adriano, så med all respekt så väljer jag Coentrao före Adriano alla dagar i veckan.
Atlético addeh
2011-05-07 14:19
H.Alavi

Om vi utgår ifrån att Coentrão värvas och att Fontás flyttas upp så tror jag inte speltiden för någon av dem kommer bli ett problem. Puyol klarar inte två matcher i veckan längre och då kommer det ofta bli så att antingen Abidal eller Fontás kommer spela bredvid Piqué medan Coentrão huserar till vänster.

Även Abidal börjar bli till åren och med tanke på vad han genomlidit på sistone kännas det tveksamt om han kommer orka hård matchning nästa säsong.
Barcelona haeger
2011-05-07 14:14
addeh

"Alla skulle få mycket speltid"

Tror du på det själv? Adriano skulle nöta lika mycket bänk som han gjorde i höstas, och det som jag sagt förut förtjänar han inte eftersom han har varit hur bra som helst.

Hetfield

Räcker inte Abidal och Adriano som vänsterbackar? Om Abidal går in som mittback så lär han göra det efter nästa säsong.
Annons: