/spanien/barcelona/forum/12677.aspx/spanien/barcelona/forum/12677.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Guti Haz. Mi Amor<3
2011-04-18 19:17
Vill inte starta något världskrig här inne, men en debatt kanske. Något jag har tänkt på ett tag är Pep som tränare, att han rent ut sagt är värdelös.


Guardiola som tränare, jag menar att Barcas koncept sitter så långt ner i ungdomsåren. Alla lagen från 5år och uppåt kör med samma spelstil. Barcelona har haft flera tränare de senaste 7 åren, men ingen har misslyckats. Tror att det handlar mer om speliden som redan finns i barca-spelarnas huvud än dem egenskaperna som tränarna bärt på.

Guardiola har i stort sätt bara låtit spelarna som spelade innan han kom spelat som dem gjorde, just innan han kom. Han har enligt Zlatan lekt Shakespeare i omklädningsrummet, utan att lyckats. Spelmässigt så är Barca likadant idag som för 5 år sedan.

Sedan kommer värvningarna, det absolut viktigaste/största en tränare kan göra för att påverka lagets förmåga. Där man ska hitta en spelare som är skräddarsydd för det laget man har.

Köpet av Maxwell, visst han ingick i Zlatan affären. Men man ska inte slänga pengar i sjön bara för att se om dem flyter. En bra uppbackning till Abidal, absolut men han har inte leverarat alls som dem kraven folk hade på han.

Först kom Chygrynskiy: En mittback som spådes en stor framtid, plockades till Barcelona för över 240 m. kr. Vi vet ju alla hur det gick för honom, 1 säsong sen värvades han tillbaka till Shahktar för 100 m.kr.

Värvningen av Zlatan var det många som diskuterade, en targetspelare i världens bäst spelande lag, 1+3 blir inte 2. Det borde Pep ha vetat, att sedan betala 450 m.kr PLUS deras bästa spelare Etoò, för Samuel var just det med sina 30 mål i La Liga. Enligt många (där bland mig själv) Borde det nästan ha varit tvärtom. Etoo var världens bästa anfallare, strax före Villa som också kommer hamna på denna listan.

David Villa, världens bästa anfallare under sina sista säsonger på Mestalla. Enligt mig den enda spelaren som varit i närheten av samma kliniska avslut som Ronaldo (Nazario de Lima) hade under sin storhetstid. Villa ligger i toppen av skytteligan men har inte åstakommit någonting. Han har sprungit runt som en vilsen höna på kanten. Rent katastrofalt om ni frågar mig och sätta en anfallare av den kalibern på kanten i stället för centralt.

Mascherano, hade han gått som fri transfer så hade jag förstått att den kan vara en bra uppbackning. Men att betala över 200 m. kr för en spelare vars karriär bara gått rakt ner, som inte har några egentliga tekniska egenskaper är bara rent galenskap!

Det är endå läggligt att ta med Affelay här, han har inte direkt presenterat sig själv på riktigt ännu. Men av det han visat så kommer han inte bli mycket bättre än Jesper Blomqvist come-back i Hammarby...


Adriano tror jag dock kan komma undan med hedern i behåll, det är inte riktigt min typ av spelare men han kan lyckas. Barcelona är ju trots att bäst på att ta fram spelare med en udda spelstil till världsspelare som Pedro, Bosquets.

Jag kan inte se varför Guardiola skall hyllas, alla stora beslut han tar har ju varit åt helvete. Han har ju inte ens en egen spelide, han har ju bara glassat på den som var innan han kom.

Det är precis som om att han tog jobbet bara för att sittplatsen han fick på bänken var lite bättre än den platsen han blev tilldelad på sitt säsongskort.


Var vänlig mot-argumentera mig om jag har fel.
Barcelona Hetfield
2011-04-18 19:10
Los mejores

Har du missat allt skit aftonbladet har skrivit om Barcelona sen deras gullegris Zlatan fick lämna oss? Nej, just det.

Vem bryr sig om Fränden, hon är bara anställd föratt hon är "hyfsat" attraktiv och kan tala spanska. Det kallas för könskvotering.
Real Madrid Los mejores
2011-04-18 19:08
Var lite källkritiska gott folk, tror inte allt på vad som skrivs i katalansk press när det har en negativ invändning mot Real Madrid och vice versa.

Hetfield

Ja, men inte ens du kan förneka att Barcelona är ett lag hela Sverige gullar med. Det är bara inse. Dock börjar grenen att knäckas, folk börjar inse hur saker och ting egentligen ligger till. Folk komme ur sina skal och lyssnar inte längre på Fränden och hennes skit gäng. För inte fan är ni mer ödmjuka än Real Madrid eller någon annan klubb? det är så folk försöker få det att låta.

Fast vet aftonbladet, det vet väl säkerligen som 50% av alla Barca fans inte ens vad "mes que un club" står för.
Real Madrid mofasa!real!
2011-04-18 18:50
Ja våran ledning är lite dumma ibland, sparkar tränare 24/7 , jag tror personligt om vi hade haft capello kvar hade vi spelat mycket bättre, samma sak med pellergrini.
Men faktum är att Real madrid är vidare i Cl och Cupen. När hände det senast med dessa tränare, om real ger chansen till mourinho 1 år till, så tror jag på starkt på att det blir ett bättre real offensivt.

Ni måste tänka på att finns inget lag i världen som har den bollskicklighet ni har i mitten. Xavi - busquet - Iniesta är helt underbara i mitten, de trollar fram och tillbaka. Jag tror knappast helt ärligt att ni hade spelat så här bra med andra spelare där i mitten. även om anfallarna heter messi,villa,pedro osv.

Raderar man ut i mitten, så blir det oerhört jobbigt för er att spela, så klart ni kommer ha chanser, men knappast lika mycket som ni är vana med. Och det måste ni medge?

Vill ni att real ska spela som er måste real byta mittfält, real spelar ej på samma sätt, har ej spelarna i mitten för det. förut hade man det med zidane - makele osv nu har vi ej det. Finns bara få spelare som kan spela det spel som ni gör,
En trio utav fabregas/schweinsteiger - DM - xabi hade kunnat ge ett spelande mitt. Då blir det offensivt nog.

Men just nu är det bara naivt av real att spela så mot er. Snälla om ni hade fått i er 2-6 , 5- 0 genom att man spelar så, när man ej har spelarna till det så, så tror jag inte heller ni hade spelat på samma sätt.

Ursäkta för ett långt inlägg och stavfel om det finns.
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-04-18 18:42
Det här är så sjuukt patetiskt dåligt av säkerhetsvakterna!

Kolla på länktipset, där ser man ha som lekte runt med det gröna lasret som kan orskaka blindhet, rakt framför vakterna.

Hoppas fan att RFEF ser samma sak och agerar, så jävla fegt och jobbigt. Gäller även idioterna på Camp Nou som gjorde desamma mot Cristiano, idioterna i rom som gjorde det mot Muslera och alla andra idioter..
Barcelona Barca Barca
2011-04-18 18:35
Shac81

Du har rätt i det du säger, men du får heller inte glömma att Real Madrid har extremt mycket press på sig, vi är favoriter men pressen är på er. Ni har inte slagit Barca (oss) på 3 säsonger nu och det är nog dags att göra det efter, några miljarder på transfern o några tränar byten. Sen att du med din argument om att ni är ett påstartat projekt köper man inte så enkelt längre, så har jag hört från flera real fans i flera år. Ni ger inte någon tränare en extra säsong på sig. Ja fruktade real mycket mer med Pelligrini än med Mourinho. Men det är en smak sak, många och säkert du tycker Mourinho är den bästa tränaren att tillgå.
Offensiv fotboll behöver inte heller vara den fotbollen just barca spelar, för barca spelar en EXTREM offesiv fotboll. Real spelar mer offensivt än många storlag ute i Europa. Skillnaden på er och oss är att ni inte duttar runt på mittplan, utan kör mer rakt på mål.

:) med ett smile på slutet förstår du att ja inte menar något illa...
Barcelona Blaugrana91
2011-04-18 18:32
Shac81

"Jag skulle inte bli ett dugg förvånad ifall Mou ligger bakom alla Di stefanos uttalanden"

HAHAHA, vi alla vet att Mourinho är psykiskt störd, men så störd är han nog inte...
Real Madrid Shac81
2011-04-18 18:16
Med all respekt till Di stefano och alla andra fotbollslegendarernas åsikter om hurvida Barce är överlägsna Madrid så tycker jag att all detta gynnar oss (Madrid) i slut ändan. Barca blir ju än mer favoriter än vad de har varit tidigare, och så som det är så har ju nu Madrid inget o förlora, den här pressen som Madrid har på sig konstant förflyttas nu till Barcelona och det är ju enligt mig en bra sak för klubben. Jag skulle inte bli ett dugg förvånad ifall Mou ligger bakom alla Di stefanos uttalanden. Om det är nåt Mou är skicklig på så är det ju o skydda sina spelare och plocka bort pressen ifrån laget.

Och sen måste ni ju cule tänka på att även om barca är ett skickligt samtspeltlag så har Barca oxå sina svagpunkter. Pressar man högt upp emot Barca och spelar tufft emot de jaa då kan jag säga att mycket är vunnet. Hur kan man kritisera Mourinho för den taktiken han hade i lördags. Det är hans första säsong i klubben, klubben värvade flera startspelare inför säsongen, dessutom förlorade han med 5-0 i första classicot, tills laget blir samspelt så tycker jag är denna formation som han ställde på plan var den rätta. Det går inte o spela tikitaka fotboll direkt på sin första säsong dessutom mot ett Barca som klassas som klubbens bästa lag någonsin. Sätt er på Mourinhos situation och yttra er därefter. Kör Mourinho sin defensiva taktik även nästa säsong jaa då är jag nog den första som kommer och kritisera och kanske vill att han ska försvinna ur klubben. Mourinho har själv sagt precis ibörjan av denna säsong att han kan inte formera ett defensivt lag med denna trupp han har, utan att han ska sakta få ihop detta lag till och samman svetsa de så att de kan köra ett offensivt 4-2-3-1 uppställning.

Ps Jag förstår alla er cule här att ni vill att vi ska ställa upp ett offensivt lag på plan mot er, men tänk på att Barca är ett färdigt projekt medans Madrid är ett påbörjat projekt. Jag som förespråkar offensiv fotboll i alla lägen förstår vilken sits klubben är i och kan ta ett defensivt Madrid i matcherna emot er denna säsong. Men fortsätter Mourinho och köra den här taktiken även i nästa säsong aaa då är jag som sagt den förste som vill ha bort Mourinho ifrån sin plats. Jag har förtroende för Mou och tror kommer och alltid ha förtroende för denna oerhört skickliga coach.

Så som ni Cules är stolta och ha Pep som coach (även jag som madridista erkänner pep som en av de bästa coacherna just nu) så är jag väldigt stolt och glad och ha the special one i Real Madrid.
Real Madrid Guti Haz. Mi Amor<3
2011-04-18 18:14
M Shadows

Hellre spotta på någon som gjort fel i spelartunneln där bara dem såg, än att skämma ut sig inför hela världen och straffa någon i publiken.

Sen så visst, om Pepe har spottat någon så ska han ha ett redigt straff och höga böter. Absolut, det är minst lika osportsligt. Finns dock ingen som bekräftat att han gjort det, förutom någon skvallerblaska...
Andreas-
2011-04-18 18:14
Guti Haz:

Synd att det inte var pistolskott han avlossade, finns bara vedervärdiga människor i Madrid. Så enkelt är det.
barcarobin
2011-04-18 18:13
det är lugnt grabbar bolibompa är väl slut snart? Guti Haz. Mi Amor<3
går nog och lägger sig snart med andra ord.
Real Madrid MetallicA - Pepe > Qatar
2011-04-18 18:12
Guti Haz. Mi Amor<3//

Du skämmer ut dig själv och alla Realfans. Ja, Messi skulle ha fått gult där men man behöver inte spotta på honom för det. Troll...

BTW Förhoppningsvis är det bara rykten, annars var det väldigt fult gjort av Pepe.
Real Madrid Guti Haz. Mi Amor<3
2011-04-18 18:12
Hetfield


Lär mig vad? Snälla utbilda mig om vad han siktade på, jag trodde faktiskt han var medveten om att det satt människor vid sidan av planen.

Men ÅTER IGEN, pga det var Messi så "finns" det lixom inte att han skulle göra det med flit. För att Barca består av 11 änglar med glorian runt magen.. Näää inte riktigt, han siktade in sig, laddade, och lossade skottet med flit. True story.
Barcelona M Shadows
2011-04-18 18:11
Guti Haz. Mi Amor<3
Så det är okej att spotta på en människa?

Jag försvarar inte det Messi gjorde men jag tycker Realfansen har hängt upp sig på den incidenten för mycket.
Barcelona Hetfield
2011-04-18 18:08
Guti Haz

Snälla rara du, sluta bete dig som en idiot. Återvänd till skolan och lär dig lite. Ja, Messi skulle få kort för det, men han menade inte att skjuta på publiken.

Äh, du är ett troll. Just ignore.
Real Madrid Guti Haz. Mi Amor<3
2011-04-18 18:07
barcarobin


vadå hörde, han såg väl för fan sidlinjen? Det var ju inte direkt så att han rensade, eller försökte rädda bollen från att gå ut. Det var ett rent skott bara.

Men eftersom att det var en barca-spelare som gjorde det så blir det inga konsekvenser såklart..
Real Madrid Guti Haz. Mi Amor<3
2011-04-18 18:03
samma här, ignorera inlägget under... för forumets skull.
barcarobin
2011-04-18 18:02
: Guti Haz. Mi Amor: kan ju inte påstå att dte var 2 meter direkt, och sedan tror jag inte messi hörde så mycket.
Barcelona Barca4eva
2011-04-18 18:02
Nu hoppas och ber jag att alla ignorerar inlägget nedan...för forumets skull.

Just do it.
Real Madrid Guti Haz. Mi Amor<3
2011-04-18 18:00
Hoppas det var den lilla indianen Messi han spottade på, vem fan är så dum i huvudet och lossar det skottet mot publiken från 2m? Jävla pajas
Barcelona Barca4eva
2011-04-18 17:58
¡Barca! - Crèma Catalana

Det är förmodligen inte sant då det ändå bara är rykten samt så länkar du Aftonbladets version vilket förvränger det hela ännu mer. *host* Patrik Sjögren *host*
Barcelona Blaugrana91
2011-04-18 17:57
¡Barca! - Crèma Catalana

Skulle inte förvåna mig om han gjorde det, Pepe är ett svin.
barcarobin
2011-04-18 17:57
mofasa!real: Mycket bra skrvet och det stämmer och sp som ni spelade är inte patetiskt överhuvudtaget som många påpekade på denna sida.

man U, chelsea, real madrid arsenal , ja listan kan bli större men alla spelar defensivt mot oss inget patetiskt med det bra skrivet!.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-04-18 17:51
Pepe spottade på Messi efter matchen? Rykten, men om det är sant så är det riktigt lågt..
Barcelona Riiio!!
2011-04-18 17:49
mofasa!real! /

Sant sant och vettigt skrivet!
Real Madrid mofasa!real!
2011-04-18 17:43
Vill inte starta något onödigt hära, men Jag som real fan vet att barcelona är världens bästa lag just nu, bara acceptera det. Det finns 1 sätt att stoppa barca och det är så som real spelade, hur tråkigt det än är. Just nu går det inte att spela öppet mot barca, ni är så boll skickliga att ni kan spela ut vilket lag som hellst.

Jag säger inte att real ska spela såhära, vill inte det heller oehört tråkigt. Men om man byter tränare och sånt varje år, så måste man spela så hära. Vill ni se ett bättre real måste mourinho sitta kvar och man fortsätter på det man på börjat. Aja ska bli kul att se cupen och cl.

Ha det bra.
Barcelona Barca4eva
2011-04-18 17:40
Barcelona mi corazon Barcelona mi corazon

På det sättet att du loggar in och smutskastar en spelare utan att tänka på konsekvenser, som att det kan provocera. Då blir det bara onödigt med tjafs.
Barcelona Barcelona mi corazon
2011-04-18 17:29
Och hur menar du det va fult skrivet
Barcelona Barca4eva
2011-04-18 17:28
Barcelona mi corazon

Det där var ju bara det så onödigt fult skrivet.
Barcelona Barcelona mi corazon
2011-04-18 17:26
Marcelo sa till alves att han dök för straffen, så jävla äcklig den här marcelo är
Annons: