/spanien/barcelona/forum/12672.aspx/spanien/barcelona/forum/12672.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-03-27 19:02
Hetfield

Okej, ska vi ta upp alla felköp Monchi har gjort så skulle han också hamna under ditt resonemang om vad som gör en sportchef dålig.
Sevilla är inte Barcelona, och det skiljer en hel del på hur klubbarna agerar vid spelarköp.

Back-up plan?
Man gick ju för Villa som plan A, men det lyckades inte.
Plan B var ju Zlatan.
Paln C? Tja, det fanns inte så många andra fyssikt starka nummer 9 som var värvningsbara. Lätt att vara efterklok...
Och hur var det nu, vem sålde Zlatan? Txiki eller Zubi?

Anser ff att du kritiserar fel person.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-03-27 18:56
Hetfield/

När det ryktades om att Ferran Soriano skulle ställa upp i valet trodde jag att han skulle kunna hota Rosell i valurnorna. När istället Marc Ingla, som ingick i Sorianos team, tog över kandidaturen gav jag upp hoppet. Ingla saknade Sorianos pondus och spenderade dessutom hela valkampanjen med att försöka smutskasta Rosell istället för att försöka förmedla sitt eget projekt till röstarna.
Barcelona Hetfield
2011-03-27 18:55
L.A.M

Correction. Köpet av Pique var inte Txikis, det var tack vare Laporta och Piques mamma.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
2011-03-27 18:52
Värvningarna Keirrison, Henrique, Caceres, Hleb, Chygrynskiy etc måste ju vara de dummaste en enda klubb har gjort på enbart några säsonger. Att alla spelare kostade en miljard kronor blir ju ännu roligare när ingen av dem spelar kvar i klubben. Men man måste också komma ihåg att Txiki även gjort bra köp, då tänker jag på blandat på Yaya, Dani Alves, Piqué, Keita med flera.
Barcelona Hetfield
2011-03-27 18:50
el Flaco

Ja, men du verka vara en av de som var hyfsat öppen, nu syftade jag på vissa andra.
Det var kanske inte Ferrer, men lutade du inte mot någon av kandidaterna? Ingla, Benedito?

Rosell var ju rena Bill Clinton under valet, väldigt len och välskött kampanj enligt mig.

Det spelar ingen roll om han motiverar det, det var ju lika korkat. Man kan ju inte bara köpa spelare i hopp om att tränaren ska gilla honom, det är ju ingen julpresent. Sportchefens roll är att ha bra kommunikation med tränaren, men även att kunde sätta ner foten och säga nej, vilket han borde ha gjort när Pep ville ha Chyg.

Förövrigt rätt så mysig bild på kandidaterna.

Mojito

Nu var det ett rätt så dåligt exempel du tog upp ifall du ska skydda Txiki, det är väl snarare korkat av en sportchef att inte ha en backup plan så att det leder till en sista minuts köp av Zlatan eller hur?

En bra sportchef hade haft plan B och C ifall A inte klickade, men även sagt nej till att köpa en storväxt ukrainare för 25 miljoner euro.

Monchi köpte Alves för 2-4 miljoner och sålde för 30 + miljoner, en vinst på 10 gånger summan. Det är en skicklig sportchef.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-03-27 18:49
Haha, spenderat senaste 2 timmarna och kollat på Elche mot Tenerife..

Det är inte vackert när Elche maskar som fan i slutet i ledningen 1-0 och Tenerife spelarna tröttnade och sparkade ner 2 stycken spelare som resulterade i 2 röda :P
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-03-27 18:48
Hetfield

Tycker att du är orättvis mot Txiki när du anser att han ska vara ansvarig för t ex köpet av Zlatan. Det gjordes ju på direkt order av Pep, och att summan blev så stor berodde ju på att Real köpte Kaká för en extrem summa som Barca var tvungna att matcha då Zlatan vid denna tidpunkt var mycket bättre.

En sportchef måste tänka brett, och om man ser till vad truppen behövde så förstår jag att han satsade på Henrique och Keirrison som namn för framtiden.

Det är väl mer Pep man ska skylla på och inte Txiki, eller i alla fall bristen på kommunikation dessa herrar emelllan.

Rosell i medgång oroade jag mig aldrig för, det är en Rosell i motgång som jag är hiskeligt rädd för. Hoppas att han inte får chansen att visa den sidan, för det betyder ju att Barca misslyckas. Och det kan man ju inte hoppas på, bara för att bevisa att man hade rätt.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-03-27 18:35
Hetfield/

Ingen fara. Jag var själv en av de som var skeptiskt till Rosell, just pga sin historik med det dåliga tålamodet, men tyckte samtidigt inte att han var någon antikrist som skulle sänka hela klubben. Men jag var skeptiskt, det erkänner jag.

Sen stödde jag ingen av presidentkandidaterna under valet, mest för att jag tycker valet var ganska illa skött av samtliga inblandade. Tappade intresset mot slutet med tanke på att ingen var kapabel att presentera sin projekt med ett välutfört sätt. Ferrer? Jag nämnde honom i min Fail awards 2010. Han gjorde förmodligen den sämsta kampanjen av alla kandidater. :P

Txiki har motiverat de köpen (K9, Henrique) med att det var framtida värvningar och att man måste alltid planera ifall huvudtränaren skulle lämna och då att spelarna hade kunnat komma till användning om den nye tränaren hade räknat med de. Trots det håller jag med att köpen var illa tänkta och utförda. Låt oss stämpla de som Fails och gå vidare. :)
Barcelona tikitaka
2011-03-27 18:34
Hola culers! Har lite pengar över nu så jag tänkte äntligen fixa en barca tatuering! har ni några ideer så var snälla och dela med er :)
Barcelona Hetfield
2011-03-27 18:27
el Flaco

Sorry om du tog åt dig, jag syftade inte på dig när jag sa det. Du var inte pro-Rosell under valet, jag tror att du röstade på Ferrer (?).
Det som störde mig under sommaren var att folk satt och hängde Rosell som rena Darth Vader utan att ge honom en ärlig chans.

Det finns inget i världen som kan bortförklara eller ursäkta att under hans sista år så har vi lagt som sagt över 1 miljard kronor på spelare som inte ens är kvar i klubben, det är inte acceptabelt. Han må ha gjort otroligt bra köp (Alves, Yaya osv) men samtidigt så är det snudd på äckligt att kasta iväg pengar på spelare utan att prata med tränaren.

Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-03-27 18:23
Hetfield/

Att bedöma Txiki efter hans sista säsong är lika orättvisst som att endast minnas Ronaldinho efter hur han presterade det sista året. Man måste se till helbilden och utifrån det perspektivet gjorde Txiki ett väldigt bra jobb ifrån sig under de sju åren som sportchef. Han kanske saknar Valadanos karisma eller Monchis öga för talanger, men han förde oss tillbaka på Cruyff-spåret och återvända till de fotbollsmässiga ideologierna som ledde till framgångarna.

När det gäller Rosell har jag berömt honom när han förtjänar det och kritiserat honom när jag anser det har varit befogat. Tycker inte att jag har kastat överdrivet mycket skit över honom under de senaste nio månaderna.
Barcelona Hetfield
2011-03-27 18:16
el Flaco

Äh, past is past. Onödigt att dra upp Rijkaard grejen, man kan ju vända på saken och säga att om han inte tog hit Ronaldinho så hade vi inte heller vunnit något eller hur?
Om jag inte har fel så var det också tack vare Rosell som Deco kom till oss också.

Dessutom ser jag inte varför Txiki ska vara immun mot kritik, hans sista säsong var fan katastrofal med tanke på att vi spendera över 1 miljard på spelare som inte ens är i klubben.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-03-27 18:12
Hetfield/

Rosell har inte varit hel felfri under sina första nio månader, även om han har gjort ett bra jobb om man ser till helheten. Och sett till hans historik med hans dåliga samarbete och förtroende för Rijkaard och Txiki under hans tid som vicepresident tycker jag att oron för Rosell för befogat.
Barcelona Blaugrana91
2011-03-27 18:10
Det har ju diskuterats ganska mycket om ev. värvningar idag och det fick mig att börja fundera lite.
Vi har ju just nu €50 miljoner i transferbudget, vilket är ganska mycket, men tänk på att denna lär höjas om vi säljer några spelare.

Jag tycker att följande spelare ska lämna klubben i sommar:

Milito- Man får max €5 miljoner för honom
Jeffren- €4-7 miljoner kan man nog få för honom
Maxwell- Ungefär €10 miljoner borde man väl kunna få för honom?

Sammanlagt blir det ungefär: €20 miljoner, som då läggs på vår nuvarande transferbudget, då blir det totalt €70 miljoner.

Dessutom tycker jag att klubben bör sälja spelarna som just nu är utlånade, jag menar ingen av dem kommer kunna ta någon plats i Barca så varför inte sälja dem då?

T.ex.
Zlatan lär säljas till Milan för €24 miljoner

Cáceres har varit riktigt bra i Sevilla och dem lär köpa honom och priset har jag läst är på €5 miljoner.

Sen har vi ju Hleb, Henrique, Victor Sanchez och Kerrison, nu har jag ingen aning om vad priserna är på dem, om någon vet dem exakta priserna så får den gärna berätta. Men jag skulle väl gissa på att man kan få max €10 miljoner för alla dessa tillsammans?

Om vi då säljer dessa så får vi in ungefär €39 miljoner att lägga till transferbudgeten och då är den uppe i €109 miljoner.

Tro nu inte att jag vill att klubben ska spendera hela den summan för det vill jag absolut inte! Men med den summan kan vi köpa några spelare och samtidigt få en hel del pengar över, vilket är väldigt bra för klubbens ekonomi.

Då skulle man exmeplvis kunna köpa:

Cesc eller Pasotre
Coentrao

eller
Neymar
Coentrao

Men som sagt det var bara en idé från min sida ,vad tycker ni?
Barcelona Hetfield
2011-03-27 18:07
Och trots allt så satt folk under sommaren och kastade dynga på Rosell ;)

Prioritet nr.1 för Rosell under sommaren är att göra sig av med spelare som är på lån och att bli av med spelare som ska försvinna, sen kan man börja undra över vilka man vill köpa.
Det sägs att Man C ville köpa Zlatan, det innebär mer cash i kassan för Barcelona.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-03-27 18:04
elbraco/

Det stämmer. Ända sedan Laporta vann presidentvalet 2003 ville Rosell värva Ronaldinho då han hade en bra relation till både honom och hans bror som var spelarens agent. Rosell var Nike-representant när han reste med det brasilianska landslaget under VM-2002 så han känner det brasilianska fotbollen utmärkt.

Själva historien till hur Ronaldnho värvades har Rosell förklarat i detalj i sin bok Väldigt roligt att få läsa hur förhandlingarna gick till och hur dealen nästan aldrig blev av då PSG krävde för mycket pengar.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-03-27 17:58
"Det var Rosell som kom överens om det tack vare hans kontakter. Han jobbade ju tidigare för Nike i Brasilien, därav kontakterna."

Rosell verkar vara en man som kan använda sina kontakter. Enligt ryktena var det ju Rosell som fixade Gaucho till Barca tack vare sina Nikekontaker.
Barcelona barca!!231
2011-03-27 17:18
Hetfield

kan du skicka länk?
Barcelona Hetfield
2011-03-27 17:16
"Barcelona president Sandro Rosell has opened talks with Santos over their two stars Neymar and Paulo Henrique Ganso.
Rosell has close ties to Brazilian football thanks to his role with Nike and was instrumental in bringing Ronaldinho and Deco to the club.
El Confidencial says he has now made a move for Neymar and Ganso, opening talks with Santos about the pair’s availability.
Rosell is also in contact with the management firms which own percentages of the registrations of each player."

Förklarar väl det hela bra.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-03-27 17:14
Har inte den förtursklausulen ha att göra med att vi har lånat ut Keirrison till Santos?
Atlético addeh
2011-03-27 17:14
barca!!231 & Blaugrana91

Det har att göra med Keirrison-affären då han är på lån i just Santos. Exakt hur det ligger till har jag sämre koll på, men det är via Kierrison Barcelona har fått så kallad "förtur" på Neymar.

Precis som Hetfield säger måste Santos först kolla med oss om vi är intresserade innan de förhandlar med andra klubbar.
Barcelona Gonzalez_Barca - Anims Abidal
2011-03-27 17:14
barca!!231 & Blaugrana91

Har väl något att göra med att de kom överens om någon deal när Keirrison drog dit på lån. Dock har det förnekats från Santos håll.
Barcelona Hetfield
2011-03-27 17:13
Barca

Det var Rosell som kom överens om det tack vare hans kontakter. Han jobbade ju tidigare för Nike i Brasilien, därav kontakterna.
Barcelona och Santos har en klausul där det står att Barcelona har förtur.

Det var även tack vare Rosells kontakter som Ronaldinho kom till oss.
Barcelona Blaugrana91
2011-03-27 17:10
Hetfield

Jag har också hört att vi har förtur på Neymar.
Har dock ingen aning om varför.
Barcelona barca!!231
2011-03-27 17:07
Hetfield

aha, hur kommer det sig?
Barcelona Hetfield
2011-03-27 17:06
Barca

Om jag har förstått det rätt så har vi förtur på Santos spelare, dvs. både Neymar och Ganso osv.

Det betyder att om Santos bestämmer sig föratt sälja de så måste de prata med oss först.
Barcelona barca!!231
2011-03-27 17:04
Hetfield

Vad menar du med att barca har förtur på Neymar?
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-03-27 17:01
Hellre satsa på Delofeu än Neymar men samtidigt vill man inte se Neymar i något annat lag då han kan bli hur bra som helst och veta att vi kunde fått honom om vi ville.
Barcelona Frodo
2011-03-27 17:01
Jag vill bara se en saftig värvning och det är en vänsterback av högsta klass. Abidal skulle fortfarande vara förstavalet som vänsterback men med tanke på att han även är världsklass som mittback hade alla fått speltid.
Barcelona Hetfield
2011-03-27 16:58
När det gäller Neymars psyke så bråkade han tydligen med tränaren, men jag tror att tränaren fick sparken så det kan ju ha varit tränaren som har varit douchebagen i sammanhanget.

Jag blir sällan imponerad av överstegsfinter och dribblingar, men Neymar visade även spelförståelse och ett enormt bra skott. Inte så konstigt att vi har förtur på honom.
Tack Rosell!
Annons: