/spanien/barcelona/forum/1265.aspx/spanien/barcelona/forum/1265.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Liunil Masse
2016-03-06 15:40
[QUOTE=BlueRed]Eller så tar Neymar bara tillfället att åka tillbaka till sitt hemland? Varför måste det vara att han tog ett gult med flit för att åka tillbaka till Brasilien? Han kan likväl ha tagit kortet för att få det överstökat så han ligger på 0 igen. Om han mår bra av att resa till Brasilien för att sen komma tillbaka och må ännu bättre och vara mer fokuserad så fine by me. Eibar ska laget kunna klara av utan Neymar. [/QUOTE] Jag undrar hur de andra spelarna i laget känner som kommer träna medan Neymar tar det lugnt i Brasilien. Plus att Neymars form har varit rätt dålig den senaste tiden. Han borde verkligen inte dra till Brasilien då. Det är opfroffisionellt beteende från hans sida, inget annat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2016-03-06 15:38
Jävla skit, ingen Munir för helvete. Då spelar vi redan med 11-10 spelare ute. När vi har Munir på plan känns det som att vi har en man utvisad
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tiki-Taka
2016-03-06 15:24
Skulle spelat med iniesta istället för munir. Spelat med arda på topp
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BlueRed
2016-03-06 15:13
Eller så tar Neymar bara tillfället att åka tillbaka till sitt hemland? Varför måste det vara att han tog ett gult med flit för att åka tillbaka till Brasilien? Han kan likväl ha tagit kortet för att få det överstökat så han ligger på 0 igen. Om han mår bra av att resa till Brasilien för att sen komma tillbaka och må ännu bättre och vara mer fokuserad så fine by me. Eibar ska laget kunna klara av utan Neymar.
Barcelona DM1982
2016-03-06 15:07
Barcelona line-up (official): Bravo - Alves Pique Mascherano Alba - Rakitic Busquets Arda - Messi Suarez Munir #fcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-03-06 15:05
[QUOTE=neymar JR]Konstigt att neymar var i Barcelona och tränade igår, fast att han var i Brasilien enligt några. Men men han är ju en magiker trots allt.. [/QUOTE] Åkte efter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2016-03-06 15:03
Unofficial: Munir will replace Neymar, who is suspended, in today's line-up #fcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-03-06 14:50
Konstigt att neymar var i Barcelona och tränade igår, fast att han var i Brasilien enligt några. Men men han är ju en magiker trots allt..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-03-06 14:29
[QUOTE=Liunil Masse]Vad är det man läser att Ney har åkt till Brasilien till på torsdag. Var det därför han tog sitt 5e gula så han kunde åka till Brasilien? Äckligt beteende o sätta sina medspelare i skiten mot ett starkt hemmalag... Än värre att klubben accepterar det!! [/QUOTE] Och inte är det första gången... Bara att hoppas att det inte får någon negativ effekt, för det sista vi behöver är mer kontroverser och spänningar i klubben nu när säsongen är på väg in i avgörande skede. Matchen på lördag vore så här på förhand en bättre möjlighet att vara avstängd, men då har ju redan syrran hans fyllt år och vem vet vilken spelare som står näst i tur att "vila". Någon som har koll på avstängningsläget i laget förresten?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-03-06 14:04
[QUOTE=Visca el Barca 17]Ok, Villareal förlorade igår mot Las Palmas allt kan hända. Hoppas vi vinner idag och inte slappnar av som Bayern och Psg har börjat göra. [/QUOTE] Spelarna lär ha ett par tre dagars ledighet att se fram emot efter dagens match med tanke på att nästa drabbning inte är förrän nästa helg mot Getafe. Kan hända att fokus inte är helt hundra, men med tanke på hur laget reagerat i underläge känner jag en stor tilltro till att det ska ordna sig även idag. Bara att hoppas att de når ända in i kaklet i eftermiddag på en trång arena i halvkasst väder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-03-06 13:59
Vad är det man läser att Ney har åkt till Brasilien till på torsdag. Var det därför han tog sitt 5e gula så han kunde åka till Brasilien? Äckligt beteende o sätta sina medspelare i skiten mot ett starkt hemmalag... Än värre att klubben accepterar det!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-03-06 13:52
[QUOTE=neymar JR]Själva incidenten med kimmich blåses upp allt för mycket. Men incidenten han hade med läkarteamet var pinsamt. Där fick man faktiskt se en riktigt psykotisk Pep guardiola. Eller hans utbrott mot fjärdedomaren som snabbt vände till "fjäsk". Visst har Pep tappat bort sig i Tyskland men dom kallar inte Bayern för fc Hollywood för ingenting... Tyvärr så kommer Pep få ett helvete i England med tanke på median därborta. [/QUOTE] Förhoppningsvis får han bättre uppbackning av Citys ledning än han fick av Rosells dito.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
2016-03-06 13:49
Ok, Villareal förlorade igår mot Las Palmas allt kan hända. Hoppas vi vinner idag och inte slappnar av som Bayern och Psg har börjat göra.
Barcelona Liunil Masse
2016-03-06 13:31
Kröjff Här har du när Pep beter sig likadant i Barca som han gjorde igår mot Kimmich.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-03-06 13:14
Själva incidenten med kimmich blåses upp allt för mycket. Men incidenten han hade med läkarteamet var pinsamt. Där fick man faktiskt se en riktigt psykotisk Pep guardiola. Eller hans utbrott mot fjärdedomaren som snabbt vände till "fjäsk". Visst har Pep tappat bort sig i Tyskland men dom kallar inte Bayern för fc Hollywood för ingenting... Tyvärr så kommer Pep få ett helvete i England med tanke på median därborta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-03-06 13:09
Fuerza

Att du i ditt försvar av Peps kompromisslösa ledarstil med offentliga utskällningar som ett stående inslag, samtidigt passar på att nämna Zlatan i syfte att visa hur det går när spelare inte kan ta hans kritik för att i nästa andetag titulera mig "Herr Jantelag", blir sammantaget tämligen motsägelsefullt i sin helhet.

För om jag inte minns fel så var det just att Barca enligt Zlatan genomsyrades av förhållningssättet att alla skulle dra sitt strå till stacken och inte försöka sticka ut , som som gjorde att den store svensken pekade på "skolpojkssyndromet". Som han menade genomsyrade klubben i sin s k självbiografi. Han kom att prata om Pep Guardila som "filosofen". Men bångstyrige Ibra hade väl lika gärna kunnat valt "Herr Jantelag". Eller hur?

Barcelona the cameroonians
2016-03-06 12:56
Apropå Puyol så kommer vi faktiskt väldigt snart att få möjlighet att se honom i Blaugrana igen. El Cápita kommer nämligen att ingå i ett lag med Barcelona-legender anförda av Ronaldinho som ska möta brassens före detta mexikanska klubb, Querétaro, i en vänskapsmatch 1 april.

Andra spelare som kommer att delta är t. ex Edmilson, Deco, de Boer och Belletti.
Barcelona Kröjff
2016-03-06 11:47
Fuerza

Ska jag tolka din gäspning som att du anser att även kritik mot Mourinhos ledarstil och reaktioner gentemot Ronaldos ständiga målfiranden till överdrift, omfattas av "jantelagen"? Och vet du va´, vår ikon och kapten Carles Puyol såg uppenbarligen det som sin uppgift att hålla efter sina brasilianska lagkamrater, när dom bröt mot jantelagen genom att dansa samba efter ett mål. Gäspa bäst du vill till bifogad länk.
Barcelona Kröjff
2016-03-06 11:30
DM1982 Eftersom jag ibland jobbar med i någon mening mer eller mindre direkt våldsamma människor till vardags och tror mig kunna läsa kroppsspråk ganska bra. så är min egen tolkning av Peps "utbrott" mot Sanches att det först andas enkom besvikelse. För att sen övergå i aggression i så mening att Guardiola gissningsvis säger till Sanches att chilenaren skulle ha avstått att spela med skadekänningar och inte försöka dölja dessa, för att få speltid genom att inte informera sin coach. En fullt normal och förståelig reaktion i min bok. "Nacksvinget" på Fabgregas kommer jag mycket väl ihåg. Ja, så till den grad att jag även minns att Cesc säger nånting troligtvis mycket provocerande till Pep innan dennes reaktion går från omfamning till spontan ilska. Dessutom är väl Cesc Fabregas det unika undantaget från regeln, med tanke på att han med sin blotta existens tycks reta upp vanligtvis sansade barcasupporters till smärre vansinne. När till och med en stillsam nästintill nedsövd trivseltomte som Vicente del Bosque skickar av honom från planen under ett träningspass, ja då har det gått långt. Men jag vidhåller nog att Guardiola går längre å längre i takt med tiden.
Barcelona Fuerza
2016-03-06 11:28
@Kröjff:


... och du får alias 'Herr Jantelag'. *gäsp*
Barcelona DM1982
2016-03-06 10:58
[QUOTE=Kröjff]DM1982 Om liknande scener som den vi nu diskuterar och Peps offentliga hånande av det medicinska teamet i den flerfaldiga tyska mästarklubben, också utspelade sig inne på Camp Nou eller "annorstädes" i Spanien, så har kanske vissa individers insinuationer härinne helt rätt; mina mediciner har tagit ut sin rätt och jag är inte längre tillräknelig. Kan du möjligtvis presentera ett videoklipp som kan få mig att även minnas dessa "incidenter"? Menar du möjligen vad som framgår i bifogad länk? Tja, som det ibland brukar heta i sådana här sammanhang, det finns grader även i helvetet. [/QUOTE] Hittar inte klippet där Pep blir arg på Messi. Det är under en match mot Real och han är fysisk och skriker på Messi. Annars har vi lite andra klipp när Pep lackar ur i Barcelona. https://youtu.be/zHuzvVJAdL4 https://youtu.be/jsIbdODadWc
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-03-06 10:42
DM1982 Om liknande scener som den vi nu diskuterar och Peps offentliga hånande av det medicinska teamet i den flerfaldiga tyska mästarklubben, också utspelade sig inne på Camp Nou eller "annorstädes" i Spanien, så har kanske vissa individers insinuationer härinne helt rätt; mina mediciner har tagit ut sin rätt och jag är inte längre tillräknelig. Kan du möjligtvis presentera ett videoklipp som kan få mig att även minnas dessa "incidenter"? Menar du möjligen vad som framgår i bifogad länk? Tja, som det ibland brukar heta i sådana här sammanhang, det finns grader även i helvetet. Sen hör det ju kanske till saken att scenen verkar utspela sig i Bayern också och att Messis bortaställ har Qatar Airways fastkletat på bröstet. Om det nu har nån betydelse.
Barcelona DM1982
2016-03-06 10:23
[QUOTE=Kröjff]Apropå Peps offentliga utskällning av en till synes förstummad tysk påläggskalv. Gör nu experimentet i tanken och försök se Mourinho i Peps ställe och förslagsvis en purung Neymar JR under dennes första barcasäsong i birollen som spelaren mitt i stormens öga. Något säger mig då att ordet passion aldrig ens hade kommit på tal. Snarare psykopati. Nu påstår jag ju inte att den gode Guardiola plötsligt gått och blivit psykopat. Däremot vill jag nog ändå hävda att han med framgångarna och tiden fått en skruvad självuppfattning. Samt att Jaget blivit "något" större än laget. Faktiskt riktigt sorgligt att se, ärligt talat. Är väl bara en tidsfråga innan han förväntar sig att tilltalas "Sir". [/QUOTE] Fast ditt resonemang försvagas kraftigt när man vet att Pep har varit så här hela tiden. Messi har fått utskällning under match, Sanchez fick en utskällning när han skadade sig efter landslagsmatcher. Pep har inte förändrat sig. Pep har skrivit på för ett annat lag redan. De flesta tränarna skulle nog inte lägga ner så mycket krut på enskilda spelare då, det gäller inte Pep. Visar att han bryr sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-03-06 09:52
Apropå Peps offentliga utskällning av en till synes förstummad tysk påläggskalv. Gör nu experimentet i tanken och försök se Mourinho i Peps ställe och förslagsvis en purung Neymar JR under dennes första barcasäsong i birollen som spelaren mitt i stormens öga. Något säger mig då att ordet passion aldrig ens hade kommit på tal. Snarare psykopati. Nu påstår jag ju inte att den gode Guardiola plötsligt gått och blivit psykopat. Däremot vill jag nog ändå hävda att han med framgångarna och tiden fått en skruvad självuppfattning. Samt att Jaget blivit "något" större än laget. Faktiskt riktigt sorgligt att se, ärligt talat. Är väl bara en tidsfråga innan han förväntar sig att tilltalas "Sir" i Manchester City i ordets traditionellt sett strikt adliga bemärkelse.
Mascherano#14 el Jefecito
2016-03-06 03:29
@Lion24:
Jag är inte det minsta förvånad över att du "studerar" Peps gamla Barcamatcher och gärna tittar på Bayern enbart för att lära dig mer. Det märks tydligt på detta forum att du är taktiskt lagd och jag läser mer än gärna dina taktiska analyser och dina "titta på detta klippet från (tex) 29 sek in" där du inte som många andra bara är bolltittare utan du ser hela situationen från många olika synvinklar och i flera steg. Mycket läsvärt! Däremot tror jag att Pep mycket väl visste vad han gjorde när han tog tag i Kimmich direkt på mittplan. Visst hade han kunnat göra detta i omklädningsrummet utanför kamerornas synfält men jag vill påstå att detta blir en helt annan grej när han gjorde som han gjorde. Den gode Kimmich hade säkerligen tagit till sig det som Pep sa om han hade sagt det i omklädningsrummet, men nu blev det en annan grej av det. Läser Kimmich tidningen imorgon så står det där. Har han twitter så har han säkert redan blivit påmind om "hårtorken". Ett och annat skämtsamt sms från någon polare har säkert också inkommit. Hans partner, om han har någon, lär ha frågat när han kom hem. En och annan sportsändning kommer att visa det. Youtubar man "Pep crazy" om 5 år så kommer det att komma upp. Och tillomed om han skulle logga in här på Les Rambles så kommer han bli påmind. Det är fokus på Kimmich nu och det gäller för honom att hantera det, och gör han det så kommer han med all sannolikhet komma vidare som en bättre fotbollsspelare. Nu vet jag ju som sagt var inte vad Pep sa. Men en sak är säker. Kimmich vet definitivt vad han sa och han lär aldrig någonsin glömma det.
Barcelona Lion24
2016-03-06 02:15
Om nån frågar mig om jag vill att någon i ''mitt'' lag ska vinna skytteligan så säger jag självklart. Om nån frågar mig om jag vill att någon i mitt lag ska vinna assistligan eller Zamora (mest hållna nollor) så säger jag självklart. Jag vill att ''mina'' spelare ska vara framgångsrika på alla plan. Är det en prioritet? Ett stort nej. Så länge som mitt lag vinner själva titeln så spelar det andra inte så stor roll. För i slutändan kommer man ihåg laget som vann titeln. Jag vet vilket lag som vann La Liga för 10 år sen men jag kan helt ärligt inte komma ihåg vem som vann skytteligan.

Samtidigt, så förstår jag att skytteligan spelar stor roll för vissa maränger. Med all respekt, Real Madrid har vunnit så lite de senaste 7-8 åren att dom tar det lilla dom får. Jag är helt nöjd med att vi fortsätter rada upp titlar medans Real Madrids fans och spelare kan få det som blir över. Låt oss fortsätta hålla den här vägen, för båda lagen.

Angående Pep-Kimmich incidenten. Jag såg händelsen och själva matchen. Jag är ett STORT Pep fan, om jag har tid så tittar jag gärna på Peps matcher med Barca för att lära mig, studera hans taktik. Jag tittar även på Bayerns matcher (om jag har tid) enbart för Pep, bara för att studera hans taktik mer. Men just den incidenten var överdriven tycker jag. Efter alla mina ''studier'' om Pep så har jag förstått att det är en extremt passionerad och disciplinerad tränare. Men inte framför kameror! För mig känns det som att Pep hellre vill visa sin passion än att lära Kimmich nånting. Jag tror inte att många spelare får ett höjt självförtroende när tränaren ''hoppar'' på en framför miljoner tittare. Mycket bättre att ta det privat med spelaren än framför alla dessa kameror.
Barcelona Fuerza
2016-03-06 02:11
Finns en del skitnödiga personer som tycker att Pep gjorde "fel". Det är sådana personer som inte tål kritik generellt. I vardagsliv, i arbetsliv, överallt. Pep är inte där och kritiserar för att håna Kimmich. Han är där och kritiserar för att Kimmich ska bli bättre ... för att Kimmich ska tillföra ännu mer till laget.

Det är därför Zlatan kom i kläm med Pep. Zlatan är en fantastisk fotbollsspelare men hade kunnat bli ännu bättre om han kunnat bita i det sura äpplet lite oftare. En del kan inte ta kritik helt enkelt för att de tror sig redan kunna allt som behöver kunnas. De kan inte släppa på stoltheten för att de ser kritik som något djupt personligt. Då fäller man ut sin försvarsmekanism. Svag mentalitet i mina ögon. Kimmich visar sin storhet genom att stå kvar och ta till sig kritiken. En riktig man och elitidrottare.
Barcelona Lionel12
2016-03-06 00:43
Såg precis real matchen och man ska inte ta segern ifrån dom, men. Vilket uselt försvarspel och målvakten står på hälarna titt som tätt. Det mest positiva var att Ronaldos son verkade titta på Youtubeklipp på den store Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-03-06 00:08
Luis Enrique wants defender Jeremy Mathieu (32) to stay next season. The Frenchman has denied a report that he's looking for an exit. [md]


Fantastiskt nyhet!
Hoppas att det blir av.
Barcelona Júnior.
2016-03-06 00:03
Tycker att det finns en viss charm med hela Pep-Kimmich situationen, på ett liknande sätt som när Mascherano sällan är med och firar med laget utan istället finner sig vid tränarbåset för att diskutera taktik. Även om Pep stundtals kan vara väldigt impulsiv så är det rätt uppenbart att han endast hade goda intentioner när han gick fram till Kimmich. Sedan kan man diskutera om det var rätt tillfälle att ta samtalet med den unge tysken men det är alltid intressant som fotbollssupporter att få vittna vad som vanligtvis sker bakom stängda dörrar. "Mer sådant!" säger jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: