/spanien/barcelona/forum/12613.aspx/spanien/barcelona/forum/12613.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2011-05-24 16:42
Seriöst så skiter jag i vem vi köper så länge det inte blir Rossi, jag vill inte ha Villas long lost brother i laget.

Ge mig Cesc och en anfallare, vare sig det blir Neymar eller en äldre herre så är jag nöjd för säsongen. Coentrao vore också fantastikt.

Men om man ska se till Peps värvningspolicy så lär det det sluta såhär: Rossi, Botia, Angel och livstidskontrakt till Keita med en option att bli hederspresident när han har lagt skorna på hyllan.
Atlético addeh
2011-05-24 16:41
Figeta

"du som skrattar åt Chelsea när dem lägger 50 milj på Torres."

Jag skrattade visserligen inte åt Chelsea när dem värvade Torres men kom igen, det är extremt stor skillnad på spanjoren och Agüero. Kun är en av få spelare i världen som helt på egen hand kan avgöra en match. Han är ingen klassisk striker, han är en spelare som kan göra det mest oväntade när man som minst anar det och avgöra matcher på egen hand.

€65 miljoner för Kun är grymt mycket, det skulle svida rejält i plånboken, men att se honom i Juventus, City eller allra värst Real Madrid, skulle få mig att vilja spy.

Bara tanken av Messi & Kun tillsammans på Camp Nou gör att jag får ett leende på läpparna.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-05-24 16:38
addeh

För €65 miljoner, hade vi även kunnat köpa Sanchez, Angel och Coentrao och ändå haft pengar över. Var lite rimlig. €65 miljoner plus €10 miljoner i lön varje säsong, räkna ut det själv.

Kan räkna upp minst 10 andra scenario för klubben som är bättre än €65 miljoner för Aguero.
Barcelona Figeta
2011-05-24 16:37
addeh

låt mig skratta lite hahahahhahhaha!

65 milj euro för Aguero? du som skrattar åt Chelsea när dem lägger 50 milj på Torres. Nej nej nej, där gick gränsen när det gäller hur mycket man vill ha en spelare till klubben.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-05-24 16:34
Rambla

Okej, det hade jag ingen aning om. Finns det liknande regler i andra länder eller är det bara i Spanien?

Figeta

Jag har för övrigt aldrig sagt att jag vill ha Kun för ens 45 milj euro.
Jag spekulerade bara i att Rosell kanske, notera KANSKE, har jobbat i det tysta med Aguero och fått honom för ett billigare pris. Det kändes inte helt omöjligt med tanke på hans sätt att jobba och det faktum att Aguero själv har gått ut med att han vill lämna Atletico. Sen passade den bra in på min andra teori - att Barca släpper en transferbomb efter finalen, med flera spelare klara. Men efter att ha förstått lite mer om hur det ligger till med Kun kan vi nog åtminstone så gott som avskriva det ryktet.
Atlético addeh
2011-05-24 16:33
LAM Nr 10

Jag hade inte gråtit om vi pungade upp €65 miljoner för Kun. Det kanske kan låta konstigt med tanke på vart klubben befinner sig rent ekonomiskt, men har man chansen att värva en spelare som Agüero bör man ta den, oavsett pris.

Jag väljer Kun före Villa sju dagar i veckan. Hur snabbt argentinaren skulle komma in i spelsystemet är en annan fråga, men att han i slutändan skulle peta Villa ser jag som det mest troliga. Så jävla bra är han, Agüero. Bättre som ytterforward än spanjoren dessutom.
Barcelona Blaugrana91
2011-05-24 16:30
"Rossi (Villarreal): "Barcelona rumours? I'm not getting involved in these issues. Personally, I didn't talk with anyone." [via efe]"

Mycket rykten nu...:P

Rossi låter ju inte så aktuell för oss trots allt.

Och nu läste jag Sport där det står:

"Roig: "There is no contact with Barcelona for Rossi"
Barcelona Rambla~
2011-05-24 16:26
1.70

Så fort en klausul löses för en spelare så måste köpande klubb betala inkomstskatt på 43%. Detta gäller enbart alla spanska klubbar. Barca fick betala det för tex Keita när de värvade honom från Sevilla. Så glöm €45m som alla surrar om här.
Barcelona Figeta
2011-05-24 16:26
1.70-ligan - Anims Abidal!

Villa för 40 milj euro. Jo då är Aguero nog värd 45 milj euro.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-05-24 16:20
Rambla

Vad pratar du om? Kuns utköpsklausul ligger på 45 milj euro. Ska man lägga oå 43% i skatt?

Det har jag aldrig hört talas om. Men isåfall är det ju samma sak vilken spelare man än köper.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-05-24 16:18
Måste bara säga att hela det här spelet är väldigt genomtänkt av både Aguero och Atletico. De skrev på ett nytt kontrakt för inte så länge sen. Atletico satte en rimlig, men ändå väldigt dyr klausul på honom, som samtidigt skrämmer både Real och Barca. Hans klausul gör honom mycket billigare för utländska lag att köpa honom.

Samtidigt skulle han få sin "nya" lön nästa säsong, vilket gör att han nu i sitt nya lag kommer att förhandla utifrån den nya lönen han aldrig fick i Atletico.

Det här spelet är överenskommelse mellan Aguero, hans agent och klubben. Det har varit klart att hans lämnar sedan i januari då det snackades mycket om honom.

Harry Redknapp sa för nån månad sen att hans kompisar i City har berättat för honom att de redan har 2 bomber klara till nästa säsong. Aguero känns som en sån bomb.

Barcelona Rambla~
2011-05-24 16:17
Cataloniaboy

Eller så är det där något som skrivs bara för att det läcktes ut att Barca var på väg att värva honom? De vill inte skapa oro i truppen inför finalen. Logiskt sett är det ju Maxwell som lär ryka om José Angel värvas.
Barcelona Cataloniaboy
2011-05-24 16:14
Jag läste i Silly-Season-artikeln att vi antingen kommer låna ut "Cote" en säsong eller matcha honom i B-laget. Det bästa alternativet är väl att låna ut honom en säsong till ett annat lag i högsta serien. Att matchas i Segundá ser inte jag som ett utvecklande steg för att sedan kunna konkurrera om en plats i A-laget.
Barcelona Rambla~
2011-05-24 16:14
1.70

43% av den summan i skatt. Tror du att Barca ska vara skattesmitare? Tror du att de kommer undan med det?
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-24 16:13
addeh

Tycker du vi ska lägga rekordbud för att få Kun? Kom igen, vi köpte Villa för 40 miljoner förra sommaren och någon av de båda vill knappst sitta på bänken ett längre tag. Vill vi ha Kun så blir det för över 50, och det tror jag inte Rosell vill betala. Gör han det så måste vi sälja Villa för att inte gå för myckët minus.
Barcelona Rambla~
2011-05-24 16:13
Ok, för alla som inte kan räkna. Så här mycket kostar Kun om Barca eller Real Madrid vill värva honom: €64,35m.

Atléticos ledning vägrar att förhandla. Vill någon värva Kun är det klausulen som gäller. Jag tror att de står på sig, för de är envisa. Precis som Leindoro var envis när vi ville värva Filipe Luis.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-05-24 16:11
Aguero har väl, så vitt jag vet, någon utköpsklausul som inte är alltför hög? Så några 65m+ lär det inte röra sig om i alla fall.
Barcelona Cataloniaboy
2011-05-24 16:08
Skulle Kun lämna för Real är han ju en riktig jäkla svikare. Dessutom finns det inte plats för honom i deras laguppställning. Jag ser honom varken som en nummer 9- eller nummer 10-spelare. Jag tycker att han är njuten i ett 4-4-3 som kantspelare, helst ute till vänster. Det var ju från vänsterkanten han gjorde sina tre mål i helgen.
Jag tror att han kommer stanna i Spanien, vilket betyder att det antingen blir oss eller Real.
Att vi inte har tillräckligt med pengar för att få loss honom är rent bullshit. Dock tycker jag inte att vi ska lägga alla våra övergångspengar på honom, det verkar ju dock tyvärr som att Atletico kräver närmare 50 miljoner euro för honom. Det talar ju för Real, som kan hosta upp hur mycket som helst.
Barcelona Rambla~
2011-05-24 16:08
Jo, för Barca lär ju lägga ut 65m+ för att få hit Aguero. Väldigt troligt. :P

Kun kommer inte att gå till Madrid. Att han skulle föredra det är bara vanlig bs från Marca. Mourinho vill inte ha honom, han vill ha en stor target medans Perez är så kåt på Aguero för att han är det närmaste Perez kommer att komma att få en spelare som liknar Messi.
Atlético addeh
2011-05-24 16:04
Hetfield & 1.70

Barcelona, Chelsea och Manchester City känns tillsammans med Juventus som de mest troliga alternativen för Kun. Att han går till den forna italienska storklubben tycker jag dock känns ganska otroligt då Juve inte ens spelar i Europa League nästa säsong och i ärlighetens namn inte har någon speciellt bra trupp att utmana nästa säsong heller. Visserligen har Agnelli lovat en revolution i Turin-klubben men nej, Agüero går inte dit. Varför byta ned sig? Det är knappast att ta ett nytt steg.

City känns väldigt troligt om Tevez lämnar, vilket allt pekar på.

Chelsea är ett alternativ då det känns tveksamt om Drogba blir kvar nästa säsong. Neymar är ryktenas man till London dessutom och Abramo kommer knappast hosta upp för både brassetalangen och Agüero.

Sist då Barcelona. Varför skulle han vilja gå dit? Det är världens bästa klubb, han har flera gånger sagt att han gillar spelet och är dessutom god vän med Messi. Bara en sådan sak kan göra att klubben anstränger sig lite extra.

Att vakna upp på söndag, efter en lång natt av CL-firande och läser att Kun är klar. Hur otroligt vore inte det? Jisses, det kan knappt bli så bra. Gaaah.
J.Janerique
2011-05-24 15:58
Skulle vara svårt att placera Agüero i Chelsea. Helt enkelt för att Drogba stannar enligt officiellt håll (hitills), Torres finns där redan och Anelka kritat på nytt kontrakt. Sen lär väl Barca vara ute efter Rossi mer eller?

Känns som Fabregas måste göra ett val i alla fall i sommar...
Barcelona Cataloniaboy
2011-05-24 15:58
Det känns lite ironiskt att det är just Arsenal vi frågar om vi får låna deras arena. Vem vet, snacket mellan Pep och Wenger kanske har gått så här också:
Pep: "Öhh, förresten, skulle vi också kunna få låna någon spelare till träningen ifall någon skulle gå sönder?"
Wenger: "Vilken spelare tänker du på?"
Pep: "Ehh, Cesc kanske? Måste vi betala något?"
Wenger: "Ja, 50 miljoner euro."
Barcelona Rambla~
2011-05-24 15:51
elbraco

I andra artiklar står det London Colney. Jag är övertygad om att det är träningsanläggningen det handlar om. Varför skulle de träna på Emirates? Den enda arena de behöver träna på är Wembley, vilket då säkert också får göra dagen innan finalen.
Barcelona haeger
2011-05-24 15:51
Andreas - V.V [Barney S]

Så här satt jag, ser nu att jag knappt såg halva läktaren framför mig men jag vet att jag såg lite mer av den än vad som visas på bilden.

Det mäktigaste var ändå när man gick längst fram på läktaren i slutet av matchen och kollade runt på arenan när himmelen var mörk och över 90.000 personer var på plats. Så sjukt grymt!
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-05-24 15:48
addeh

Åhfan! Det kom som en rejäl överraskning för mig. Tråkigt för Atletico och tråkigt för ligan. Samtidigt är det en spelare jag gärna ser i Barca.. vilket de flesta här inne verkar göra :P

Att han går till Real känns knappast troligt. Det skulle vara om de hostar upp ett sjukt bud och erbjuder Aguero en monsterlön så både Kun och Atleti blir nöjda. Hade varit en rejäl prestigevärvning från marängerna. Men det känns långsökt, väldigt långsökt.

Som jag ser det finns det två tänkbara destinationer som känns mer troliga än de andra:

1. Chelsea. Klubben har varit efter Kun i flera år och lär garanterat hugga nu. Ett överpris lär inte stomma Abramovic.

2. City. Motivering - City är alltid City... frågan är väl om Kun lockas av industristaden? Risken är väl större nu åtminstone, när de ska spela CL..

3.Barca. Ja, faktiskt! Att han inte varit på tapeten särskilt mycket betyder ingenting. Det är snarare ett tecken på att han faktiskt kan vara aktuell. Vi vet alla hur Rosell jobbar och att en spelare som Rossi kommer hit känns allt mindre troligt. Åtminstone känner jag så!

Nu när Kun har gått ut med att han vill lämna klubben kanske Rosell kan få hit honom för ett någorlunda OK pris. Kanske är Atletico intresserade av någon av våra utlånade spelare också, för att få ned priset. Eller en utlåning av Bojan?

Vi får se vad som händer.
Men jag har sagt det förut och jag säger det igen - skulle inte förvåna mig om Rosell släpper en bomb efter finalen. Varför skulle han annars skjuta upp värvningen av Jose Angel när den läckte ut? Jag tror han jobbar för fullt i det tysta och Rossi är bara en rökridå. Det är en annan spelare som kommer köpas in. Vem det är och när det blir återstår att se. Men att det blir Kun på söndag känns inte helt otroligt längre :P
Barcelona Hetfield
2011-05-24 15:47
Om man ska gå igenom kandidaterna:

Barcelona: Rätt så troligt, men det innebär att ingen Cesc, Coentrao, Neymar, Sanchez osv. kommer hit.

Real Madrid: Kun älskar Atletico, han är faktiskt vicekapten. Högst osannolikt.

Chelsea: De har redan Torres och Drobga, lägg till att det sägs att Neymar är nära Chelsea, blir lite överflöd. Inte särskilt sannolikt.

Man C: Om Tevez försvinner så lär Kun bli mannen de siktar på. Högst troligt, har pengarna och lönebudgeten.

Liverpool: De har redan spenderat 40 miljoner på Carroll, tror inte att deras budget räcker för Kun.

Juventus: Det mest troliga, Agnelli kommer att göra allt för att få Kun, nu har de dessutom pengar i kassan.
Atlético addeh
2011-05-24 15:47
Jag skulle utan att tveka kunna acceptera att vi lade ett rekordbud på Kun för att få honom. Då skulle Qatar-pengarna kommer väl till pass.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-24 15:46
Kan inte förstå hur folk kan vara så kåta i anfallare hela tiden. Ska vi alltså för tredje året i rad värva en för över 40 miljoner? David Villa kanske inte gjort sin bästa säsong men han har definitivt inte varit ett fiasko. Och vem säger att Aguero kommer göra succé? Kommer ihåg att i stort sett alla var säkra på att Villa skulle göra det. Jag har i alla fall lärt mig att ingen värvning till Barcelona är säkert.

Tycker man bör lägga pengarna på någon lite billigare som kanske kan ta över Villa i framtiden. Ingen storstjärna helst. Neymar om man får honom för under 20 miljoner. Rosell får gärna överraska mig med någon man inte alls spekulerat om tidigare.
Barcelona haeger
2011-05-24 15:45
Andreas - V.V [Barney S]

Jag kommer ihåg nu att jag satt längst ner fast nästan längst bak på läktaren, om du förstår hur jag menar.
Ska se om jag hittar en bra bild som förklarar hur det såg ut.
Barcelona Blaugrana91
2011-05-24 15:43
"Atletico Madrid forward Sergio Aguero (22) has offers from Real Madrid, Barcelona, Juventus, Chelsea, Manchester City and Liverpool. [cope]"

City eller Chelsea känns troligast, har svårt att tro att vi kommit med ett bud, men man vt ju aldrig?
Annons: