/spanien/barcelona/forum/12562.aspx/spanien/barcelona/forum/12562.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Myrran
2011-05-11 19:04
Barça 11 for Levante; Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Abidal, Busquets, Xavi, Keita, Afellay, Messi and Villa


ABIREY!!!!
Barcelona Messidinho_10
2011-05-11 18:38
För en gång skull har Johanna Fränden skrivit nåt som jag håller med om

"1. Leo Messi, Barcelona

De flesta superlativ om Leo Messi går numer på tomgång Det gör inte han själv och i år har den lille argentinaren breddat sitt spel ytterligare. Leo har slagit 19 målgivande passningar, gjort 31 mål i ligan och tagit sig till final i spanska cupen och Champions League. Ligasegern har han i en liten ask redo att öppnas i kväll.

Han är inte bara världens bäste spelare, han är det vid 23 års ålder. Leo Messi är ett 169 centimeter gigantiskt underbarn som nuddar vid himlen när han spelar fotboll."
Barcelona Messidinho_10
2011-05-11 18:34
Messi är gudabenåad fotbollsspelare som har vunnit det mesta redan vid 23års åldern! Att få spela med/mot honom måste vara ett Privilegium!!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-11 18:26
Cigge

Ja, kan väl egentligen hålla med om allt. Messi har blivit en spelfördelare, assistkung, målkung och dribbler på en och samma gång vilket, dels formar ännu ett argumet till att han är bättre än Ronaldo men också gör att Xavi och Iniestas roller blir lite mer tillbakadragna och handlar lite mer om att styra spelet längre bak. Framförallt Xavi har ju blivit väldigt defensiv denna säsong och i uppspelsfasen ligger han ibland som någon sorts mittback. Özil spelar som du säger som en släpande anfallare vilket gör att han gör fler assist också, såklart.

Özil är väl snabbare för att han i grunden är en kantspelare, har jag för mig. Han brukade i alla fall i Bremen spela mycket på kanten där han var snabb och teknisk och tog sig förbi motståndarförsveret, han har också som du säger bättre tillslag på liggande boll. Men det Iniesta är bättre på väger åtminstonde enligt mig upp så att han blir ganska klart bättre, måste jag nog säga. Spelförståelsen, passningsspelet, tekniken på små ytor är är bara många av de saker han är bland de bästa i världen på, kanske till och med den bästa.
PedroRodriguez
2011-05-11 18:24
Cigge

Özil har likt Iniesta ruskigt gracil bollkontroll. Båda har paradisisk teknik och är playmakers av rang. Det finns mycket likheter. Iniesta är dock en mycket vassare fotbollspelare i sig, och höjer sig ofantligt mycket när det vankas stormatcher.

Özil är en rejält ståtlig fotbollspelare som verkligen imponerat på mig den här säsongen. El Clasico matcherna har väl inte varit särskilt maffiga men overall har han ju varit ruskigt rekordelig denna säsong. En viktig byggsten för Madrid i framtiden.
Cigge
2011-05-11 18:17
L.A.M Nr 10

Hehe, jag skulle vilja säga att Iniesta är ett par snäpp bättre istället för några.

Precis, Özil spelar ju på sätt och vis som en släpande anfallare. Han letar ytor bakom motståndarnas mittfält, medan Iniesta så gott som alltid, kommer rättvänd mot motståndarförsvaret.

Även om Iniesta är ett par snäpp bättre än Özil idag, har Özil några verktyg som jag anser att han är bättre på. Det är tillslaget på bollen och snabbheten.

Det här med att Özil gjort så många fler assist än Iniesta tror jag dels beror på att Özil har en något högre utgångsposition, men också att Messi är spelfördelare och målgörare i ett. Känns som att Messi har tagit över Iniestas och Xavis tidigare assist. Kanske bara är något jag fått för mig.

Som sagt, Özil och Iniestas spelstil är ögongodis rakt upp och ner.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-11 18:07
Iniesta spelar väl i en lite mer defensiv position än Özil. Tysken är ju släpande anfallare/offensiv mittfältare vilket egentligen är Messis roll i Barcelona. Iniesta och Xavi håller till på mitten och styr spelet mycket där. Tror det är därför Özil har lite mer assist än de båda. Dock går ju Iniesta upp ibland.

Tycker förutom det att spelarna är rätt så lika i spelstil, och att Özil är riktigt duktig men Iniesta är några snäpp bättre.
Barcelona Oleguer Presas-King of Barcelona
2011-05-11 18:01
Det finns en anledning till varför flera legendarer och experter redan nu påstår att Messi är bästa fotbollsspelaren genom tiderna. Om han är det eller inte det vet jag inte men han är klart bland de bästa genom tiderna just nu och jämförs med de bästa hela tiden. Jag har aldrig sett eller hört någon placera Ronaldo i den kategorin bland de bästa i världshistorien. Så vitt jag vet så har Messi vunnit priset som världens bästa fotbollsspelare de 2 senaste åren och han kommer antagligen få det priset igen.

Han för sitt lag mot CL-final och eventuellt en cl-titel, ligaguld och har chans på Copa America titeln i sommar.

Vad har Ronaldo vunnit? Spanska cupen?

Som sagt det finns en anledning varför Messi placeras bland de bästa genom tiderna.
Cigge
2011-05-11 17:53
PedroRodriguez & Diar Iniesta Shekha

För det första vill jag förklara vilken underbar fotbollsspelare Iniesta är. Hans bollkontroll är rent fotbollsgodis och en av mina favoritspelare.

Jag undrar dock om ni inte kan se likheterna i Iniesta och Özils touch? Bollen ser emellanåt ut att vara klistrad vid fötterna när dessa spelare tar emot bollen.

Givetvis är Iniesta mer meriterad och, som ni säger, som bäst när det väl gäller. Både Iniesta och Özil är användbara på många mittfältspositioner tack vare deras underbara spelförståelse.

Jag säger inte att Özil är lika bra som Iniesta. Inte än. Jag anser dock att Özil har stora möjligheter att vinna Ballon d'Or i framtiden. Det som talar emot både Iniesta och Özil är att de hellre spelar fram än gör mål själva. Det leder till att de gör för få mål för att kunna vinna Ballon d'Or, vilket är otroligt synd då jag tycker en passning kan vara så mycket finare än ett mål.

Inget provocerande inlägg, utan en liknelse Iniesta och Özil emellan.
Barcelona B-Guden
2011-05-11 17:50
Visst Ronaldo är grym, men killen ha inte samma inteligens som Iniesta och Messi.
Förr kunde Ronaldo utmana flera som Messi gör, nu tar Ronaldo sig oftast bara förbi en försvarare.
Sen att Messi även går ner och hämtar boll och sådant gör att han kan starata ett anfall som han sedan avslutar eller tår med en Assist.

Just nu kan man inte säga att Ronaldo är bättre än messi. Sedan får marängerna tycka sitt men det skiter jag i
Coach pep-
2011-05-11 17:22
Riquelme i sina glansdagar! Magnifico!
Barcelona Frodo
2011-05-11 17:19
L.A.M Nr 10

Jag gillar också att kolla på playmakers med fin touch och passningsspel. Vi har Xavi, Iniesta och Messi som är playmakers av högsta klass. Messis avslut är inte det som jag gillar mest med honom.

I Real gillar jag mest att kolla på Özil. Han rör sig fint och har en fantastisk spelförståelse. I andra klubbar är såna som Silva och Pastore roliga att kolla på. Intelligens går inte att mäta lika lätt men man ser tydligt vilka som har det och inte har det.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-11 17:18
Coach pep-

Ja, i passningsspelet är naturligtvis Messi en bit bakom. Xavi är bäst på att styra tempot och bollinehavet, Messi är bäst längre upp på att göra assister och styra spelet samt dribbla förbi försvaret ibland. Det bästa kommer med Iniesta då han är lite av en blandning av de båda vilket bara kan leda till fotbollskonst.
Coach pep-
2011-05-11 17:10
L.A.M Nr 10

Känner likadant!

Dock har Messi en bra bit upp till Xavis och Iniestas nivå vad gäller playmaking tycker jag. Messi slarvar mycket mer i första touchen än vad Iniesta gör, tar felbeslut och passar fel betydligt oftare än Iniesta och Xavi när han går ner på mittfältet och hjälper till. Men han kommer upp i deras nivå så småningom. Just nu är han bara 3e bäst i världen på det. :P
Barcelona Dani Alves=The King
2011-05-11 17:05
Grabbar idaaaaaaaaag bliiir de GUUUUUUUUUUUUUUUUUULD
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-11 16:59
Samtidigt måste man ju säga att Xavi är den bästa i världen på att vara motorn i ett lag och hålla tempot i passningsspelet. Att han gör över 100 passningar per match är ju knappst någon slump.

Btw, grattis Iniesta!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-11 16:57
Coach pep-

Håller helt med. Själv tycker jag det vackraste att titta på i fotboll är vackert passningsspel, speciellt när det går snabbt med 1-2 touch på mitten, och det kanske är därför jag hejar på Barca. Xavi sköter passningsspelet lite längre ner, men Iniesta och Messi är för mig de mest kompletta playmakers. De kontrollerar spelet och samtidigt har de en gudmolig teknik, snabba på små ytor och kan dribbla förbi flera spelare en efter en.
Coach pep-
2011-05-11 16:47
Folk tror det svåraste är att göra mål och att den som gör mest mål är bäst. Det stämmer till viss del men playmakers, alltså de som verkligen spelar fotboll, värderas tyvärr inte lika högt. Trots att de utför det som kanske är svårast med fotbollen.

Teknik, första touch, passningar, spelsinne och säkerhet med boll är aspekter som Iniesta är världsledande i. Han är det närmaste vi kommer Zidane och han är världens bästa fotbollsspelare tillsammans med Messi. Sen handlar det om vem man föredrar mellan de två. Iniesta har sånt Messi inte har och vice versa.

Jag tar inte ifrån Ronaldo något, men att se på Iniesta och Messi är någonting alldeles speciellt, precis som det var med Ronaldinho.

Grattis Iniesta!
Barcelona g23s
2011-05-11 16:45
Abbe. - Anims Abidal!

Haha, härligt tröjbyte @ 0:33 :D
Men hur som helst var det en fin gest av Ronaldo.
Barcelona Blaugrana91
2011-05-11 16:41
Salcini

Nog tycker jag klubben ska satsa på att även köpa in unga spelare, sen hoppas jag ju såklart också att spelare som Deulofeu och Rafinha i framtiden får chans att kunna spela i A-laget. Men bara för att man har talangfulla spelare på gång i La Masia så bör ju inte det stoppa klubben för att köpa in en och annan ung spelare utifrån också. Våra spelare från akademin kommer ändå få sin chans, dessutom är det bara bra med lite konkurrens. :)

1.70-ligan - Anims Abidal!

Det är bra att du ser det från två olika sidor, fick mig att fundera lite. ;) Haha
Men som sagt jag vill ändå helst att vi satsar på yngre spelare, visst Forlan är en rutinerad spelare, men vi har trots allt ett par rutinerade spelare redan nu.

Sen ur ett ekonomsikt perspektiv så vore ju Forlan såklart ett "bättre" alternativ men Barcelona har drygt en halv miljard+pengar från ev. försäljningar av spelare och utlånade spelare i budget. Dessutom har vi gått till final i CL det ökar omsättningen ännu mer. Så nog finns det ordentligt med pengar som räcker till både en eller två klassvärvningar.

Jag menar tänk en anfallstrupp nästa säsong bestående av Messi, Villa, Pedro, Alexis Sanchez, Afellay och Bojan. Vore läskigt bra enligt mig. ;)
Och då skulle vi kunna rotera mycket mer också och därmed undivka att spelarna blir slitna och skadade.
Barcelona Trippeln
2011-05-11 16:38
Alla Real anhängare som plötsligt har fått luft efter Ronaldos ''desperat på att göra mål mot skitlag när allt är avgjort'' men Messi har gjort en större total siffra än Ronaldo samt överlägset mer assists alltså har han överlägset mest poäng gentemot Ronaldo.

Messi spelar final i Cl samt har vunnit ligan... vad har Ronaldo gjort hahaha
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-11 16:37
När börjar matchen ikväll?
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-05-11 16:37
Idag fyller Iniesta år och ikväll kommer han bli att mästare. Det kan inte bli bättre.. Och ni som vill jämföra honom med Özil , ni kan ringa mig först när Özil vinner CL vid 22 års åldern och därefter kan vi göra något. Visca Iniesta y Visca Barca!!!
Barcelona Abbe. - Anims Abidal!
2011-05-11 16:36
Vad fan, han börjar växa i mina ögon.

Gör något dumt igen, jag älskar att hata dig!
PedroRodriguez
2011-05-11 16:33
Iniesta är ett geni och de stora matchernas man. Helt omöjlig att sno bollen ifrån och med ett spelsinne som få besitter. Nu har han börjat slipa på målskyttet också. Levererar i ALLA stora matcher. Världens bäste mittfältare.

Jag får panik när Özil jämförs med honom.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-11 16:28
Frodo

Tycker också Iniesta är bäst i världen efter Messi, nämnde inte det för att mitt inlägg handlade om jämförelsen mellan Messi och Ronaldo, vilket egentilgen är en icke-diskussion enligt mig.

Andrés Iniesta är för mig det mest underhållande som finns i fotboll. Visst är Messi bäst, men Iniestas passningsspel, dribblingar, hur han tar sig ur trånga situationer så lätt, vändningarna, ja allting är fotbollskonst och allt det där har gjort att han är min absolut favoritspelare alla kategorier. Förlåt Messi:)
Barcelona Messidinho_10
2011-05-11 16:16
Jag minns när grande Iniesta satt på bänken match efter match på Reejkards tid och väntade snällt på sin tur, och nu är han bäst i världen!!

Visca Barca y Iniesta!!
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-05-11 16:13
Blaugrana91

Tja, det finns ju för och nackdelar med allting. Först och främst, jag är ganska säker på att Forlan har mer att ge. För mindre än ett år sedan var han bäst i VM och med den fysik han har (otroligt vältränad) är det snarare ett miljöombyte som behövs för att vi ska få se uruguayanen tillbaka i gammalt gott slag.

Sen är det ju två olika typer av värvningar om man värvar Forlan eller låt oss säga Suarez:

Med Forlan får vi en ny "Henke" - en rutinerad spelare som accpeterar bänken och som gör det ruskigt bra så fort han får chansen. Det är också en spelare som kan vara lite av en mentor för de unga. I den rollen kan jag inte tänka mig en bättre än Forlan. Han kommer garanterat leverera. Och som jag sa, lagom till han lämnar kanske Deulofeu är redo att flyttas upp.

Köper vi istället Sanchez får vi en spelare som kommer att hålla i många år framöver. Det är en spelare för framtiden, som vill fajtas om en plats i startelvan. Det kan absolut bli en riktigt succé och hans värde kan stiga enormt de kommande åren. Men det är mer pengar i en sådan affär. Och det kan eventuellt hämma våra egna talanger, även om jag inte tror det är ett jätteproblem. Villa lämnar om ett par år och vi kan inte reservera messa platser under tiden åt spelare som Bojan osv. De får kriga för sin plats som alla andra. Konkurrens är bra!

Summa summarum. Jag tycker båda affärerna känns klockrena fast på olika sätt. Båda två hade säkerligen tillfört mycket till klubben. Frågan är bara vad klubben är mest sugna på och vad man är ute efter i övrigt. Köper man Forlan finns ju mer pengar över till annat.
Därmed inte sagt att jag hellre ser honom komma än Sanchez, Neymar eller nån annan ung värvning.. men det är absolut ett intressant alternativ :)
Barcelona Salcini
2011-05-11 16:10
Blaugrana91:

Ska det verkligen vara en ung anfallare vi ska ha då? Jag menar vi har Deulofeu och Rafinha på gång. Bojan tycker jag skall få en riktig chans nån gång att verkligen få rotera i startelvan. Det är en mer rutinerad herre vi behöver känns det som. En som löper mycket och kan bryta mönstret, accepterar lite bänk och kan göra mål när han kommer in. Forlan får gärna komma för mig.
Barcelona Frodo
2011-05-11 16:08
L.A.M Nr 10

Enligt mig är Iniesta världens näst bästa spelare. Att trycka in några hattricks när festen är över imponerar inte särskilt mycket på mig. Folk baserar sina argument alldeles för mycket på statistik när det gäller fotbollsspelare. Att Messi har överlägset bäst statistik gör inte honom till världens bästa spelare. Att han är en klinisk striker, intelligent playmaker, oberäknelig winger och en köttare allt i en och samma kropp gör honom däremot till det.

Messi är nummer 1 och Iniesta nummer 2 i världen. Det är bara att kolla på våra stora matcher de senaste åren för att se det.
Annons: