/spanien/barcelona/forum/12503.aspx/spanien/barcelona/forum/12503.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-06-03 17:04
Man har väl aldrig lagt det ansvaret på Bojan att "bära laget på sina axlar"? Han har fått hoppa in då och då och han har aldrig riktigt varit en startspelare.. Han behöver mer speltid med andra ord för att utvecklas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2011-06-03 17:04
Hetfield

Hur blir det bråttom om man har världens två bästa mittfältare framför sig som kommer att spela de flesta matcherna?

Ska han bli stämplad som en feg skit utan cojones av dig? Vad är Cesc då? En krigare som vet vad han vill? Där snackar vi om en feg kille som gömmer sig bakom andra. Thiago har väntat tålmodigt utan att ställa till problem. Han passar bra in i gruppen och är alltid glad vare sig han är på bänken eller inte. Han är 20 och redo att vara backup nu.
Atlético addeh
2011-06-03 17:02
Hetfield

Äh, Thiago kommer ingenvart i utvecklingen om man bara låter honom spela Copa del Rey. Han gick in, i Xavis frånvaro, och dominerade borta mot Villarreal. Tyder inte det på att han är mogen nog att kunna axla lite större ansvar än att bara spela CdR?

Man ska inte alltid gå efter ålder.
Barcelona Hetfield
2011-06-03 16:56
Nej, snarare att pressen blev för mycket. Man slängde in honom i hetluften under hans första säsong i A-laget där han fick bära laget på sina axlar när Ronaldinho/Deco var borta.

Nu är det mer hans psyke som är problemet än något annat. Fan, ta det lugnt. De är bara ungdomar, låt de få ha ett helt år i A-laget där allt är lugnt och fint. Värst vad vissa ska ha bråttom.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London
2011-06-03 16:52
Hetfield

Problemet med Bojan är ju att han inte får tillräckligt med speltid snarare än att han har "slitits ut för mycket". Han har het enkelt för tuff konkurrens och får inte kontinuerligt med speltid.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London
2011-06-03 16:50
Hade jag varit Thiago hade jag antagligen lämnat om klubben köpt Cesc. Då hade det inte varit något snack om att ha hjärta för klubben då Barcelona tydligt visar att man inte tror på en fullt ut.

Om Cesc skulle komma skulle jag nästan vilja att Thiago går till en annan klubb och lyckas där, så kan ledningen sen stå där och skämmas för sitt misstag. Man ska satsa på spelarna i den egna klubben och inte alltid bara kolla vad de andra lagen har för material.
Barcelona Hetfield
2011-06-03 16:48
addeh

Thiago kan starta i CdR matcherna och mot lättare motstånd i ligan, varför är det så bråttom med att Thiago ska bli en stjärna? Låt han få ha ett lugnt år i A-laget nästa säsong så får han sin chans.

Hellre det än att slita ut honom och få en ny Bojan.
Barcelona Éluc
2011-06-03 16:43
Keita verkar vara en skön typ i alla fall. ;)
Atlético addeh
2011-06-03 16:40
Hetfield

Har man världens två i särklass bästa mittfältare, tränarens favorit + Cesc framför sig är det inte så lätt att "stanna kvar och kämpa" om en plats. Tycker du måste börja tänkte utanför bubblan nu.

Den här säsongen har Pep använt sig av fyra mittfältare på de offensiva positionerna - Xavi, Iniesta, Keita & Thiago. Och då har den sistnämnde ändå bara spelat 12 ligamatcher varav 6 från start. Det är inte så mycket om man ser det som tarrak gjorde, att vi spelar över 60 matcher.

Hur tror du det skulle se ut nästa säsong om ännu en mittfältare skulle vara med och slåss om speltid?
Barcelona Shanghai
2011-06-03 16:39
Älskar den här spelaren så mycket. Ni måste se.
Atlético addeh
2011-06-03 16:36
Co-signar tarraks inlägg från start till mål, lysande och väldigt bra upplagt.

Det var en omröstning på Mundo Deportivo för ett tag sedan där man fick välja vem man helst ville ha - Thiago eller Cesc. Jag har för mig att Thiago fick över 80% av rösterna. Säger inte det en hel del?
Barcelona Hetfield
2011-06-03 16:32
Tre mittfältare måste väl kunna rotera rätt så friskt bakom två mittfältare (Xavi och Iniesta) när man ska slåss i 4 olika fronter? Pep har kanske inte kunnat rotera så mycket det här året då det inte finns så många alternativ bakom Xavi/Iniesta, men med Thiago och Cesc kan det bli många rotationer. Lite Rijkaard över det.

Thiago får ju lämna om han vill, finns inte så mycket att göra åt saken. Men han kommer att bli stämplad som en feg liten skit utan cojones av mig, stanna kvar och kämpa istället.
Barcelona Frodo
2011-06-03 16:30
Man blir orolig över att höra massa flyttrykten om Thiago. Varför försöker de katalanska tidningarna pusha ut honom?

Nåja, man får hoppas på att det är skitsnack och att Cesc stannar där han är samt att Thiago blommar ut i Barcelona.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London
2011-06-03 16:30
Bra inlägg av tarrak.

Keita behövs enligt mig i truppen. I svåra bortamatcher kan ibland hans spelstil passa in och han är lämpad för att starta. Att han sedan får lite för mycket speltid är en annan sak.

Naturligtvis kommer Thiago få väldigt lite speltid om Cesc kommer. Han är då bakom tre världsklasspelare och en som behövs i vissa matcher och är en av Peps favoriter. Om inte Xavi och Iniesta drabbas av långtidsskador så får han, om Fbaregas värvas, otroligt lite tid på banan, max 10 matcher totalt.

Slutsats: Cesc kan stanna i Arsenal, Thiago är vårt nästa spelgeni.
Barcelona tarrak
2011-06-03 16:14
För att illustrera hur jobbigt det skulle vara för Thiago att få någon regelbunden speltid om Cesc skulle komma är det bara att tänka enligt följande. Barcelona spelar ca 60 tävlingsmatcher per säsong och man har två centrala mittfältspositioner. Detta ger 120 "starter" för mittfältarna att slåss om. Xavi och Iniesta är givna och spelar garanterat två av tre matcher vilket innebär 80 starter. Värvas Cesc för €30-€40 miljoner så vill man självklart ge honom en chans att spela in sig i laget och visa vad han går för. Ett absolut minimum bör ligga på 25 starter. Då har vi 15 starter kvar för Keita och Thiago att slåss om och då Pep anser att laget behöver Keitas annorlunda kvaliteér så kommer han vara mån om att hålla igång maliern, precis som övriga säsonger.

Kontentan av detta är att om Barca inte råkar ut för några allvarligare skador så har vi max 5 starter över till Thiago. Visst, sedan tillkommer även en hel del inhopp, men inte ens där lär han ligga speciellt bra till. I mina ögon kan det omöjligen finnas rum för både Thiago och Cesc och jag skulle ha full förståelse för om den förstnämnde skulle se sig om efter andra alternativ för att undvika att bli en ny Canales.
Barcelona Hetfield
2011-06-03 16:06
Då kan vi enas om att det är Keita som är problemet här, inte Cesc. Om det är Cesc och Thiago som vore bakom Xavi och Iniesta så skulle det funka alldeles utmärkt. Det hela beror på hur mycket speltid Keita får nästa säsong, ska han få spela fler matcher än Messi igen så kommer det att bli problem.
,Sami
2011-06-03 16:04
Nu börjar det hända saker.
Barcelona and Udinese could next week meet to discuss the situation of Alexis Sanchez and to decide if he'll join Barcelona. [sport]
Atlético addeh
2011-06-03 16:03
H.Alavi

"Skulle Cesc värvas in och Thiago lämnar så skulle jag inte klandra honom. Han gör det som är bäst för honom."

Co-sign.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-06-03 16:02
Att blomma ut är definitivt mycket svårare om man har Xavi, Iniesta, Keite och kanske även Fabregas före i kön. Skulle Cesc värvas in och Thiago lämnar så skulle jag inte klandra honom. Han gör det som är bäst för honom.

Sedan kommer det självklart komma upp en massa skit om han att han lämnade för pengarna osv. Jag tror inte att Thiago stannar om Cesc värvas in. Han får den typ av position i klubben som Bojan har nu. En jobbig sådan. Få chanser att visa upp sig.

Även JDS blir drabbad om Cesc spelar i Barcelona.
Atlético addeh
2011-06-03 15:52
el Flaco

Vi får väl helt enkelt acceptera att vi tycker väldigt olika i den här frågan. Jag vill inte ha Rossi, du skulle inte ha något emot värvningen.

Hetfield

"Om Thiago är bra nog så kommer att han blomma ut, det kan jag garantera."

Tror du Thiago blommar ut om han har Xavi, Iniesta, Fábregas & Keita framför sig i hierarkin? Tänk till lite nu. Man måste få speltid för att blomma ut, det är ingenting man gör på träning.

Även om Xavi eller Iniesta skulle bli skadad ser jag hellre Thiago än Cesc. Om det går åt pipsvängen, fine, men då är Thiago inne i hetluften på allvar och allt dåligt för något bra med sig. Sedan kan man inte ha i snudd på lika bra spelare på bänken som i startelvan, det är bara dyrt. När Fábregas, enligt mig, inte ens är självskriven startspelare när Xavi lägger av blir det ännu dummare, men det är ju bara vad jag tycker. Jag vet att du är dökör i Cesc och tror att han kommer ta över efter Xavi och göra det med bravur.
Barcelona haeger
2011-06-03 15:47
Hetfield

Om Busquets kan gå in och starta i en CL final sin första säsong i A-laget i en såpass viktig position som pivote är, så tror jag även Thiago kan göra det som offensiv mittfältare med Iniesta eller Xavi bredvid sig.

Men både du och jag vet att det aldrig lär hända eftersom Keita går före, i alla fall just nu. Man vet aldrig hur Thiago kommer utvecklas under säsongen, han kanske är mer än redo för att vara första alternativ bakom Xavi och Iniesta i april-maj nästa år.
Om inte så har vi både Keita och Afellay som kan spela där.

Fernando Gago - King Of Barcelona

Willians kontrakt går ut efter nästa säsong, så jag tror inte de kommer begära såpass mycket.
Barcelona comprende
2011-06-03 15:47
Fernando Gago - King Of Barcelona

Någorlunda?! Inte 30-50 som Kun, Rossi, Sanchez
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-06-03 15:45
Billig? Shakthar kan väl ta ut exakt hur mycket de vill för honom då deras ägare är snuskigt rika. Under 20m för honom är nog inte möjligt.
Barcelona comprende
2011-06-03 15:44
Om man ska reflektera över vilken typ av spelare man vill ha så är William ( shaktar ) det enda som dyker upp i huvudet. Bra en mot en, jobbar för laget, ung, snabb, någorlunda billig och bra speluppfattning. Han har erfarenheter från Cl, han skulle acceptera en bänkplats.
Barcelona Hetfield
2011-06-03 15:30
haeger

Jag tror att det råder en allmän överskattning när det gäller talanger. Om Xavi eller Iniesta skulle bli skadade när det är dags för CL eller t.ex: el clasico så är inte Thiago redo för det. Cesc är däremot en klar stjärna, en färdig produkt som kan prestera.

addeh

Jag ser det inte som antingen eller, båda kan spela i samma lag. Om Thiago är bra nog så kommer att han blomma ut, det kan jag garantera. Men om Thiago och hans pappa ska börja kräva dittan och dattan så kan de go f*ck themselves. Period.
Barcelona el Flaco - "Luca Brasi sleeps with the fishes"
2011-06-03 15:19
addeh/

Jag tycker inte att Rossi är enbart en bra avslutare. Han har mycket boll i sig och är en smart anfallare, både när det gäller att hitta ytorna bakom motståndarnas backlinje och hur man ska använda sig av sina lagkamrater för att komma till de rätta lägen. Nu kanske det låter som att jag dreglar över Rossi, men så är inte fallet. Säger bara att jag förstår syftet med ett sånt köp. Det viktigaste är dock att vi inte betalar överpris för varken Rossi eller någon av de andra anfallsalternativen.
Atlético addeh
2011-06-03 15:15
Hetfield

Om man har en juvel i ungdomsakademin som har potential att bli bättre än Cesc, är det då korkat att satsa på honom och strunta Fábregas? Nej, det är fullt logiskt och bättre på alla sätt och vis. Inte minst ekonomiskt men förhoppningsvis också i längden sportsligt.

Co-signar det haeger skrev om Cesc & Thiago.

el Flaco

Det låter som att du tror jag bara vill ha in en trollgubbe, vilket inte riktigt är fallet. Jag vill ha en anfallare som är duktig en-mot-en, men också, som du är inne på, är duktig i passningsspelet och kan kombinera med medspelarna. Rossi är sista länken i Villarreal, den som avslutar.
Barcelona el Flaco - "Luca Brasi sleeps with the fishes"
2011-06-03 15:09
haeger/

Co-sign.
Barcelona haeger
2011-06-03 15:06
Hetfield

Man ska ju inte resonera på det här sättet: "Vi köper inte en till mittfältare för Thiago's skull, han kanske blir sur".

Utan på det här sättet: "Vi köper inte en till mittfältare för att vi inte behöver en till eftersom vi har Thiago".

Förstår du?

Vad ska vi med Cesc till? Helt ärligt, Thiago kommer helt klart vara en bra backup till Xavi och Iniesta.

Och sen ni som klagar på Rossi ryktena, och hellre vill se en spelare som är en teknisk lirare som gör sin gubbe och som bryter mönstret.
Har ni aldrig tänkt på att Pep kanske inte vill ha en sån spelare? Han kanske vill ha en liknande spelartyp som Villa som kan gå in och göra hans jobb när Villa inte spelar.
Barcelona el Flaco - "Luca Brasi sleeps with the fishes"
2011-06-03 14:59
addeh/

Som du är inne på beror det på vilken typ av anfallare man vill ha in. Om du eftersöker en dribbler finns det betydligt bättre alternativ än Rossi. Jag däremot skulle vilja ha in en anfallare som kan kombinera med de övriga i laget, släppa bollen på ett tillslag, ta en ny position och gå på djupled. Där skulle italienaren vara bättre lämpad. Allt beror på vad Pep vill ha in.
Annons: