/spanien/barcelona/forum/1244.aspx/spanien/barcelona/forum/1244.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-30 01:54
Robert Fernandez attended the Atletico-Bayern game to watch Atletico winger Yannick Ferreira Carrasco (23). Buyout fee: 40M [sport] Detta gillar jag, dock inte källan...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-29 17:53
Skrivit det innan här men det törs att upprepas; Många Tyskar i Bundesliga är som gjorda för Barça. Kolla på Ter stegen, den perfekta Barçamålisen, Weigl, Kimmich osv. Vi bör rikta mer fokus åt Bundesliga. Barçaspel är deras grej!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2016-09-29 17:51
Någon som har sett Halilovic spela något?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2016-09-29 15:59
På tal om Dahoud så tyckte nog jag att Weigl i Dortmund imponerade ännu lite mer i matchen mot RM. Kan dock inte säga så mkt då jag bara sett dessa spelare ngn enstaka match. Duktiga spelare tyskarna fått fram där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-09-29 15:24
@S.Eto'o:


Senast var väl Thiago Alcantara när han han var top 3 tillsammans med Mata och Götze? Götze vann det året.
Barcelona S.Eto'o
2016-09-29 15:10
Lite OT Vet någon sist Barcelona inte hade en spelare med i golden boy bruttolistan? Tror priset står mellan dembele, Coman, sanchez, rashford, Ali samt donnaruma. Men helt sjukt att Emre mor, pulisic och Kimmich inte är med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2016-09-29 15:04
Katalano

Det håller jag helt med dig om. Det finns helt klart ett potentiellt utrymme för honom att värdera sina lägen och situationer bättre. En annan sak man ofta glömmer av i diskussioner är att ibland gör våra motståndare det väldigt bra. Precis som Mönchengladbach gjorde igår, främst i första halvlek. Så fort Neymar fick bollen svärmade 3-4 tyskar runt honom direkt. Då önskar man ju dels att någon annan kliver fram (i vanliga fall har vi ju även Messi på planen) och dels att Neymar värderar situationen bättre precis som du säger. Spela lite enkelt en stund och sedan bryta mönstret.

Som sagt, jag tycker inte att han lyckades speciellt bra igår även om det till slut resulterade i två assister. Men jag måste ändå försvara honom när han aldrig ger upp. Han fortsätter springa, utmana och försöka hela tiden oavsett hur matchen har varit för hans del och det gillar jag! Även om jag precis som dig, har varit besviken över hans prestationer de senaste två matcherna.
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-29 15:00
Den stora frågan är om Neymar är ett problem i laget. Skulle inte tro det. För att ta reda på det måste man in i omklädningsrummet, men dit har man ingen chans att komma. Om spelarna skulle ha problem med honom på och utanför plan. Då skulle dem inte passa honom hela tiden, för att han ska avgöra. Jag tror det är bara folk här inne som har problem med honom.
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-29 14:37
Bollinnehavet

Självklart är det så att Mascherano inte vinner alla närkamper, men då ska han ha Pique som understöd. I dagens fotboll är det oftast en toppspelare. Det innebär en mittback upp i rygg, den andra understöd.
Detta sköter Pique och Mascherano av väldigt bra efter lång erfarenhet och många matcher tillsammans. No problems!
Barcelona koeman92
2016-09-29 14:29
Gabriel

Intressant analys där om Neymar. Självklart ska man ha i åtanke vilka problem en diskussion med honom om hans beteende skulle kunna skapa. Fast å andra sidan så kan hans beteende också skapa osämja inom truppen, om den inte redan gör det. Hans utbrott mot Rafinha och gnällande mot domaren är alla faktorer som kan bidra till en sämre harmoni inom truppen. Vi märkte ju under Martino hur en infektion inom truppen kunde påverka själva spelet på plan, och då syftar jag bl.a på den osämja som uppstod vid ett tillfälle mellan Alves och Valdés, samt Xavi och Martino.

Med detta sagt så bör man förr eller senare på ett eller annat sätt ta itu med Neymar om han inte skärper sig då hans beteende definitivt kan vara destruktivt för både honom själv och truppen på lång sikt. Om han, Wagner Ribeiro, hans pappa, mamma, syster, svåger eller jag vet inte vem då har ett problem med detta så är det bara att hänvisa till dörren. Jag vet att denna fras är lite uttjatad, men jag tänker säga den ändå: ingen spelare är större än klubben. Och hur bra Neymar än är så är han inte mer oersättlig än någon annan spelare.
Barcelona Iniesta70
2016-09-29 14:21
Dribbla när och hur...?
Jag kan tycka att man kan använda sig av väggpass för att få motståndarna ur spel.
Samtidigt förflyttar du ju dig snabbare utan boll och motståndarna måste ta ett par riktigt snabba beslut,följa med i löpningen eller bollens riktning.
Neymar skulle tjänat på att släppt bollen och tagit ny position,det blir både enklare och tempot höjs,man tvingar nästan sina egna lagspelare att börja löpa.
Titta på Messi när han skjuter in från kanten,släpper bollen på tex Busques får tillbaka,drar en kross,eller instick.
Det har plötsligt tvingat motståndarna att ta ett gäng beslut.
Sånt kan öppna upp motståndare och även väcka lagkamrater.
Barcelona Katalano
2016-09-29 14:01
@Bollinnehavet:
Jag valde att klippa ut citatet ovan från ditt inlägg för att inte fylla forumet med långa citat. Jag håller med dig om att hans roll är att bryta mönstret, vilket han är fantastiskt duktig på, men vad just att bryta mönstret innebär är jag inte lika säker på att vi håller med varandra i. Om Neymar dribblar varje gång han har bollen så är motståndarna alltid med på att det kommer en dribbling och då blir det motsatt effekt, istället för att bryta mönster blir det en väntad handling. Det handlar om att ha en bra balans mellan det säkra spelet och att göra dribblingarna i väl avvägda situationer när motståndarna inte är beredd. Just denna balans tycker jag inte att Neymar haft just de 2 senaste matcherna. Självklart ska han utmana ofta, men om han misslyckas en hel halvlek så borde han spela säkert en bit in i andra halvleken för att sedan blixtra till med ett nytt dribblingsförsök exempelvis. Vissa kanske uppfattar det som att jag ogillar Neymar med mina inlägg om detta idag, men det gör jag inte. Jag är bara besviken på hans spel just i de 2 senaste matcherna. Nu i Messis frånvaro så har jag högre krav på honom just för att han är så fruktansvärt bra. han har inte kommit upp i sin egen nivå helt enkelt.
Barcelona Barca4life98
2016-09-29 13:41
Gabriel Har haft koll på Dahoud litegrann faktiskt, i Bundesliga. Han är en riktigt stor talang och Klopp ryktades jaga honom hela sommaren. Det säger något ;). Kommer säkerligen att lämna Gladbach nästa säsong men han skulle behöva gå till ett lag som är ett hack under Barca, Real, Bayern etc. Lag som Tottenham, Dortmund, Napoli, Liverpool skulle nog passa honom ganska bra i nuläget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2016-09-29 13:34
En sak med Neymar som man måste ha förståelse för är att hans roll, med all rätt, är att göra avgörande saker. Han ska dribbla, han ska slå avgörande passningar och han ska bryta mönstret. För att bryta mönster på en fotbollsplan innebär att du behöver ta en risk. Det är mer riskfyllt att försöka slå en genomskärare genom en fembackslinje än att slå en passning till Pique om du står bredvid honom. Det är mer riskfyllt att försöka sig dribbla förbi två man än att slå en enkel passning bak till Alba. Men om det lyckas så har man brutit mönstret och skapat en farlighet för motståndarna. Misslyckas det däremot, så kan man se dålig ut. Igår såg Neymar dålig ut, men jag skulle aldrig vilja byta hans roll så att han står still och passar tillbaka till Alba istället. Till slut lyckades han med ett par grejer och det gav utdelning för hela laget. Nästa match kommer han förhoppningsvis att lyckas bättre från början och då är han en av världens bästa spelare på det han gör. Sedan är han beteende störande. Hade han spelat för ett annat lag så hade jag nog haft väldigt svårt för honom. Jag förstår om folk som inte håller på Barca ogillar honom och jag har även svårt att försvara honom när man hamnar i diskussion med dessa människor. Samtidigt så har jag blivit mycket mindre kräsen på hur jag tycker att våra spelare bör sköta sig med tanke på hur klubben i stort sköts om nuförtiden. Det var mycket viktigare för mig att alla skötte sig perfekt och var ödmjuka när jag även tyckte att FC Barcelona som klubb iaf var snudd på perfekt och ödmjuk. Det är vi inte längre och det har vi Rosell&Bartos junta att tacka. Ribohn Fan Jag håller med dig angående Mascherano. Han gör det riktigt bra när han ligger tätt i rygg och lyckas kliva framför och bryta motståndarnas uppspel. Men misslyckas han, vilket han gör med hyfsat jämna mellanrum, så blir det ofta till ett högt pris. Sedan tycker jag det är tråkigt att du lägger dig på en riktigt låg nivå i din diskussion med Katalano.
Barcelona Katalano
2016-09-29 13:22
@Gabriel:Att kunna imponera på hans position mot just Barca av alla lag är verkligen något extraordinärt i ett lag som Mönchengladbach. Jag har inte heller sett något av honom tidigare, men nog har han skapat ett intresse att se mer av honom nu i alla fall. Om han prestera liknande nivå någorlunda regelbundet, med tanke på hans ålder, så kommer han definitivt bli upplockad av en större klubb inom kort.
Barcelona Katalano
2016-09-29 12:53
@Ribohn Fan:


Suck, jag ger upp. Det går inte att föra en diskussion med dig. Nu vet jag det i alla fall.
Barcelona neymar JR
2016-09-29 12:51
Allra största problemet var ju trots allt hans roll i första halvlek, det andra problemet är att han oftast fick bollen felvänt. Han ska hålla sig till sin vänsterkant i uppspelningsfasen och inte söka upp bollen. Han rörde sig i allt för stora ytor som han inte är van vid, han ska få bollen och bryta in med sin högerfot då är han som bäst. Nu är det dock för mycket skit på honom för att undvika kasta skit på andra spelare. Neymar ska trots allt försöka och våga utmana nästan varje gång, men vad busken håller på med är desto mer oroväckande. Skyll hur mycket ni vill på lucho men det är inte hans fel att busken står och kladdar på bollen på mittplan varje gång. Han borde bänkas och det borde Neymar med. Ersättare har vi trots att vi möter ett bra celta. Arda och gomes bör spela istället och dem bägge bör granska sig själva. Endast 1 spelare som har en given plats och dessa är inte Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-09-29 12:49
Känner att jag måste få skriva ett par rader om denne Mahmoud Dahoud. Han var för min egen del totalt okänd innan matchen igår, jag hade alltså ingen blekaste aning om vem han ens var och det enda jag kan säga är att det var längesen jag blev så imponerad av en talang som jag blev av honom. Killen är alltså bara 20 år gammal och spelar redan med ett sådant stort självförtroende. Nu vill jag inte ropa "Hallelulja" efter en enstaka match, men utifrån det jag såg igår så verkar grabben vara the real deal. Jag undrar verkligen hur länge till han tillåts stanna i Mönchengladbach, för det lär inte dröja länge innan de största klubbarna är och knackar på hans dörr.

Vilken talang!
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-29 12:43
Katalano

Kul att du tycker mina inlägg är bra, allt har ju blivit så bra här inne!

Det är så enkelt att utan Neymar hade vi inte vunnit dem 2 sista matcherna!
Barcelona Andresito
2016-09-29 12:37
Lite statistik på Neymars matcher denna säsong:

Lyckade dribblingar - Bolltapp - Passningsprocent:
Alaves: 4 - 2 - 71%
Celtic: 6 - 5 - 74%
Leganés: 4 - 6 - 88%
Atlético: 0 - 3 - 78%
Gijón: 7 - 4 - 67%
Gladbach: 2 - 7 - 68%


Här kan man tydligt se att gårdagens match var hans sämsta sett till dribblingar och passningar hittills denna säsong. Både mot Leganés och Atlético misslyckades han oftare än han kom förbi sin motståndare, dock så hade han högre passningsprocent i just dessa matcher. Innan Gladbach-matchen har Neymar kunnat väga upp de misslyckade dribblingsförsöken med ett säkrare passningsspel, med andra ord en avvägning där han väljer att spela säkert för att bollen ska stanna inom laget när han märker att det är svårt att dribbla sig förbi.

Som Katalano säger så bör vi ha högre krav på Neymar. Hans nivå har inte varit på topp denna säsong men den har ändå varit OK. Matchen mot Gladbach var under den nivån och folk tycker ändå att det är bra av vår stjärna. Neymar för snart ett år sedan var den mogna Neymar jag vill se regelbundet. Han tog rätt beslut i rätt läge, det vill säga han visste när han skulle släppa bollen och när han skulle dribbla. Det vi såg igår var en pojk-Neymar som trodde att han kunde göra allt själv och som dessutom hade svårt att hålla sitt temperament i schack. Helt fel steg i hans utveckling till att bli världens bästa spelar.e


tl;dr. Vissa har för låga krav på Neymar. Vi har alla sett vad han kan göra på en fotbollsplan under en längre tidsperiod. Det är den nivån jag vill att han ska komma upp i. För mig räcker inte Cristiano-insatser, det vill säga ett avgörande moment på 90 minuter. Neymar är inte så begränsad.
Barcelona SOMISEREM1899
2016-09-29 12:25
FCB-1899

Riktigt bra? Han var fullständigt usel i stora delar av matchen. Kladdade med bollen, tappade bollen, vägrade passa och när han väl gjorde det så gick den oftast till fel adress. Skamvrå för Neymar.
Barcelona FCB-1899
2016-09-29 12:08
Neymar spelade riktigt bra igår. Hans passning till Arda är världsklass. Hela laget höjde sig andra halvleken. Visca Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-09-29 11:07
@Ribohn Fan:
Bra nivå på dina inlägg, verkligen. Svara på argumenten istället för att vara barslig och ironisk. Tar för givet att du har den förmågan. Jag ger dig hjälp på traven. jag anser inte alls att Neymar kommit upp i närheten av en nivå som kan anses vara nära att bära Barca på sina axlar. Varför tycker du annorlunda? På vilket sätt har Neymar stått ut från mängden som en superstjärna under de 2 senaste matcherna tycker du?
Barcelona Stright outa Barca
2016-09-29 10:21
Dani Alves commented "Come on kid, go hard as you know!" on Sergi Roberto's Instagram post. https://t.co/Q6DjkCFX3c
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-29 10:03
Katalano

Gick inte matcherna på cmore, fan såg felmatcher.
Såg fel på Neymar och Kennedy! Måste ha varit Bajen jag såg!
Barcelona Katalano
2016-09-29 09:52
@GauJon-10:


Du använder samma argument som madridfansen gjorde förra hösten när Ronaldo var urusel och slog till motståndare då och då. "Han visar vinnarmentalitet" sade försvararna då.

Neymar försökte inte kämpa tillbaka bollen, han sökte en ursäkt att sparka undan ben och tackla sina motståndare vilket är en väldigt skillnad jämfört med att visa ett "jävla anamma". Jag trodde han skulle få det gula kortet långt tidigare igår. Vi alla älskar hans konster och vill inte att han ska sluta med sin lekfulla spelstil, men när han har en dålig dag som igår så bör han välja det enklare alternativet mycket oftare och inte fortsätta sig på att dribbla i omöjliga situationer.
Barcelona Katalano
2016-09-29 09:47
@Ribohn Fan:


Du måste se helt andra matcher än jag gjort i så fall. Jag tycker han spelat dåligt i båda matcherna. I helgen räddades han av 2 sena mål efter ett rött kort från Sporting Gijon, och igår var han dålig hela matchen rent spelmässigt. Utöver det så lade han mer energi på att jaga motståndare med fula efterslängar än att faktiskt skapa något. Jag har mycket högre krav på neymar än vad jag sett i dessa matcher. Förra hösten i Messis frånvaror så var han fantastisk, men som sagt, inte just nu.
Barcelona Iniesta70
2016-09-29 09:29
Jag är inget ultra fan av all statistik man matas med match efter match,tycker det kan bli lite missvisande. Har man sett matchen så vet man om nån varit bra eller inte,om man har nån form av koll och ett litet uns av objektivitet.
Kan tänka mig att FIFA spelen gjort folk mer uppmärksamma av all statistik ,jag är mer "Oldschool".
Ett exemplar på missvisande statistik i min mening är Wernbloms ranking inför EM i somras.
Han rankades som den 9 :de bästa spelare i EM! Det var baserat på hans fjolårssäsong.
Det betyder,statistiskt sett att han skulle gå in i nåt av Bayerns,Barcas,eller Reals mittfält.
Om det stämmer i verkligheten...Big Big No no!
Sen tycker jag inte att Neymars Favalan fasoner hör hemma i Barca,visa stil och klass,så skulle man i alla fall komma undan ett par misslyckade matcher,nu blir man ju dubbelt irriterad på dessa Favalan fasoner.
Barcelona GauJon-10
2016-09-29 09:23
Förstår inte varför det diskuteras så fruktansvärt mycket om Neymars inställning!!? Han är ung och har en otrolig mentalitet när det kommer till att vinna det är därför han åstadkommit med så mycket på så kort tid! Vet inte hur många som har spelat fotboll på elit nivå.. Då förekommer det att känslorna kan välla över men det är bara härligt så länge det inte leder till rött vilket det inte gjort för honom, det är på tiden att vi har en spelare med lite jävlar anamma! Han ger allt även när han tappar bollen så fortsätter han utmana det visar att han har grymt självförtroende fattar inte hur man kan klaga på hans konster, när vi älskar å se hans tricks måste man fan klara av å se när han misslyckas med d också. Visst han gör inte sin bästa match men fy skön vi har en mascherano där bak som får oss å se skakigare ut än shakiras höfter, killen har inget å göra i Barca!!


Detta är andra gången du skriver mer sms/msn språk, trots din varning igår. 'Å' stavas 'och'. Gör om, gör rätt nästa gång, eller åk på en time-out. /Mod
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-29 08:59
Katalano

Det är precis det han gör bär hela laget på sina axlar, även dem 2 sista matcherna.
Annons: