/spanien/barcelona/forum/12434.aspx/spanien/barcelona/forum/12434.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2011-05-07 17:27
haeger

Vi tar ingenting för givet, vi spekulerar bara. Väsentlig skillnad.
Barcelona Frodo
2011-05-07 17:15
Rivaldo_gudarnas gud

Ja, Bale blev vald till den bästa spelaren av spelarna i PL av en anledning. Anledningen är hype. Klarar han inte av vänsterbacksplatsen i Tottenham ser jag inte hur han ska klara av det i Barcelona "utan bekymmer" som du säger.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2011-05-07 17:03
Frodo//

Bale blev utsedd till årets spelare i England av en anledning. Killen har utvecklats enormt senaste året och skulle klara av en vänsterbackplats i Barca utan bekymmer då han får anfalla fritt. Sen har han va jag vet en ganska medioker lön just nu i Tottenham. En klart bättre investering än upphaussade coentrao som alla kommer dra i och tricga upp priset på men som inte bevisat ett smack än. Om du inte tycker han är den bäste vänsteryttern så får det stå för dig. Jag ser ingen bättre iaf. Prestationerna i cl visa klart och tydligt vilken världsspelare han blivit.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-05-07 17:01
Tittade precis klart på första halvlek mellan Everton och Man City på Goddison park. Måste säga att jag är ruskigt imponerad av David Silva som har tagit en nyckelroll i Mancinis lagbygge. Även Yaya Touré har växt från den där pivote rollen i FCB till en dribbler och målskytt. Detta kan bli en historisk vecka för Man City, om 8 dagar kanske de vaknar upp till en ny värld där de är FA-cup mästare och har en klar kval-plats till CL.

Något att räkna med till nästa säsong? Tror definitivt att om Mancini får behålla sina viktigaste spelare så kommer detta vara en klubb som kommer kriga ute i Europa.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2011-05-07 16:55
Abbe amis abidal//

Sen när blev Benfica ett storlag? Hur ser konkurensen ut på Portugals vänsterback (ferreira/duda)? Samt vm? Du är väll fullt medveten om att Portugal endast spela 4 matcher där? 4 matcher gör knappast än världsspelAre. Efter vm tycker jag han vart stabil men knappast nått extraordinärt.
Barcelona Frodo
2011-05-07 16:51
Rivaldo_gudarnas gud

Bale är en medioker vänsterback. Han är heller inte världens bästa vänsterytter. Han kostar mycket och drar en hög lön.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2011-05-07 16:48
Personligen hade jag hellre sett bale i Barca än coentrao ifall vi ska köpa någon. Tror inte coentrao kommer komma upp i abidals kaliber så därför ser jag ej vrf vi skulle värva honom. Bale är värdens bästa vänsterytter. Man får ståfräs bara av tanken att ha honom och Alves ruschandes längst kanterna.
Barcelona Abbe. - Anims Abidal!
2011-05-07 16:47
"Ehm, startspelare i Benfica och ordinarie (succe) i Portugals landslag där han ägde kanten i VM, räcker inte det?"

Jag tycker ärligt talat inte det räcker. Anledningen till att jag inte är för ett köp av Coentrao är för att jag helt enkelt inte sett han särskilt mycket, så egentligen kan jag inte uttala mig särskilt stort om ämnet i fråga. Men du snackade om Sanchez tidigare idag att han bara har gjort en bra säsong, är det inte lite så med portugisen också? Jag ser fortfarande en risk i att det bara är en "one-season-wonder". Men som sagt, jag tittar inte heller på den portugisiska ligan.
Barcelona haeger
2011-05-07 16:42
addeh & Hetfield

Förstår inte ens hur ni kan ta för givet att Coentrao kommer värvas, jag kan garantera er att han inte kommer. Han lär hamna i Bayern Munchen.
Atlético addeh
2011-05-07 16:35
LAM

Med det argumentet att inte såra någon borde vi ju egentligen inte flytta upp Thiago då det skulle ge Keita mindre speltid. Du kanske hör själv hur dumt det låter.

Som sagt, jag ser inte det som ett problem. Adriano värvades för att vara backup åt Dani Alves i första hand då Puyol inte orkar spela alla matcher och vara enda alternativet bakom Dani. Att han även kan spela vänsterback ser jag bara som en bonus.

Alves spelar många matcher, fine, men i Copa del Rey och flera ligamatcher kommer Adriano få speltid, tro mig.
Barcelona Myrran
2011-05-07 16:32
När ni ändå pratar om vänsterbackar så har Barca hittat en alternativ lösning, Van Bronckhorst va på träningen idag :)
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-07 16:24
Hetfield

I klubblaget Benfica har han ju inte spelat så många riktigt stora matcher, i VM tyckte jag inte han var så dominerande som alla säger. Han var helt klart bra och klarade sig mot allt motstånd, men att säga att han ägde hela vänsterkanten är överdrivet.

addeh

Ja, problemet är ju Adriano. Han kommer inte få knappt någon speltid alls om det blir som det där scenariot, då Abidal och Coentrao spelar som vänsterbackar och Dani Alves tar alla matcher på högerkanten.
Barcelona Blaugrana91
2011-05-07 16:23
Gällande Coentrao visst vore kul om han kom hit, men jag undrar har klubben ens visat något stort intresse för honom? På vissa låter det så.
Det enda jag vet var att man hade några scouter på plats vid något tillfälle som kollade på honom, i övrigt har jag inte hört något mer.
Atlético addeh
2011-05-07 16:22
LAM

Allvarligt, hur smart är det att värva en mittback när vi har en hel drös av talanger på väg upp + Abidal som kommer vara tredjevalet efter Piqué & Puyol.

Vi måste tänka på lagets bästa, inte Adrianos bästa. Han kommer få speltid ändå. Alves borta fem matcher per säsong? Vi kommer spela i tre, kanske fyra turneringar nästa säsong, jag kan garantera dig att Adriano kommer få speltid. Var inte orolig för det.
Atlético addeh
2011-05-07 16:20
LAM

"Nej, om Coentrao kommer så kommer Abidal att vara nr.1 i de tuffa matcher det de första 1-2 åren, sen kommer Coentrao successivt att ta över."

Den meningen förklarar allt väldigt bra. Abidal kommer vara nummer ett som vänsterback, men även nummer tre som mittback, om inte Fontás gör braksuccé direkt, och då kommer Coentrão finnas tillgänglig som vänsterback. Som Hetfield sade, lite som Gio & Sylvinho var förut, eller som Busquets och Mascherano är nu. Skillnaden är väl att om Coentrão värvas är det tänkt att han skall ta över permanent när Abidal slutar.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-07 16:20
Hetfield

Ja, fast då får ju inte Adriano så mycket speltid ändå. Dani Alves kanske är borta 5 matcher per säsong, och om nu Coentrao och Abidal ska dela på vänsterbacksrollen så blir det ju inte så mycket matcher där heller för brassen.

Hur man än gör så tycker jag det blir bättre med en ny mittback. Då kan Abidal och Adriano dela på rollen som vänsterback och Fontás och den nya mittbacken är reserver till P & P. I de stora matcherna kan då nyförvärvet starta om Piqué eller Puyol är borta, i de lättare matcherna antingen den nya eller Fontás.
Barcelona Hetfield
2011-05-07 16:16
Fan, kan inte åsnorna som äger Svenskafans fixa redigeringsfunktionen, till och med de mest primitiva forumsajterna har det. Asswipes.

"Tycker inte att Coentrao har visat så myckety så att han ska få starta i de flesta matcherna"

Ehm, startspelare i Benfica och ordinarie (succe) i Portugals landslag där han ägde kanten i VM, räcker inte det?
Atlético addeh
2011-05-07 16:15
LAM

Äh, varför ska vi strunta i att värva en vänsterback bara för att Adriano gjort bra ifrån sig i Abidals frånvaro? Brassen går ju sönder i varje match och dessutom är han högerfotad och kommer vara andravalet som högerback. Se det som en positiv sak istället att han kan lira vänsterback vid behov.

Coentrão skulle värvas för om ett par år ta över helt permanent som vänsterback, Adriano värvades som truppspelare och kommer aldrig vara något annat.
Barcelona Hetfield
2011-05-07 16:13
LAM

Nej, om Coentrao kommer så kommer Abidal att vara nr.1 i de tuffa matcher det de första 1-2 åren, sen kommer Coentrao successivt att ta över. Lite som det var med GVB och Sylvinho, då GVB spelade de stora matcherna och Sylvinho spelade de mindre matcherna.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-07 16:11
Hetfield

Tycker inte att Coentrao har visat så myckety så att han ska få starta i de flesta matcherna. I de tuffa matcherna ska Abidal vara vänsterback. Där kommer det andra problemet. Du menar alltså att Abidals ska vara reserv, efter hur han har spelat i år?
Barcelona Hetfield
2011-05-07 16:06
En till mittback? Please.

Puyol, Pique, Fontas och Abidal räcker gott och väl för mittbackar.
Vänsterbackar: Coentrao, Adriano
Högerbackar: Alves, Adriano

Se, Adriano kommer att få speltid om Maxwell försvinner.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-07 16:05
addeh

Nja, värvar man en tillräckligt bra mittback behöver inte Abidal vara första alternativet om P eller P är skadad. Om man köper en vänsterback kommer alltså Adriano vara tredjeval på den positionen vilket han definitivt inte gjort sig förtjänt av.

Om vi bara köper en bra mittback kommer vi inte ha några skadeproblem som oroar och alla kommer spela få ganska mycket speltid, Fontás får spela mittback i de lite lättare matcherna.
Atlético addeh
2011-05-07 15:57
LAM

Håller verkligen inte med dig i det resonemanget då Abidal kommer vara tredjealternativ som mittback oavsett vem som värvas. Om vi inte värvar en vänsterback utan istället en mittback, säg Botía, och drar en hypotetisk situation där Puyol är skadad. Då skulle Abidal gå in bredvid Piqué centralt och Adriano lira till vänster.

För att göra en lång historia kort; det mest logiska & bästa vore att värva en vänsterback av rang.
Barcelona älskabarcelona
2011-05-07 15:56
Nu när Madrid har i princip gjort klart med Sahin så betyder det bänken för Özil antar jag och att Kaka lämnar klubben .
Atlético addeh
2011-05-07 15:53
Figeta

Precis, på bänken gör han ingen skada, men som backup till Abidal är han inget vidare. Han har aldrig varit dålig, bara att han inte håller världsklass, och eftersom Abidal kommer få spela mycket centralt även nästa säsong behöver vi mer kvalité på vänsterbacksplatsen.

Adriano i all ära, men han är dels väldigt skadebenägen och även vårt enda alternativ som högerback.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-05-07 15:44
Tycker Coentrao är lite onödig, hellre att vi lägger summor på en mittback istället. Abidal och Adriano kan dela på vänsterabacksrollen, Dani Alves spelar de flesta matcher högerback och om han inte gör det så starta Adriano, Piqué och Puyol tar mittbackspositionerna med Fontás och Botía som reserver.

Problemet i år har väl inte varit riktigt brist på reserver, utan snarare att reserverna inte håller(*host* Milito). Därför tycker jag man bör köpa lika många spelare som man säljer. Maxwell, Milito ut, Fontás och Botía in.
Barcelona Abbe. - Anims Abidal!
2011-05-07 15:27
På tal om vänsterbackar så var Giovani van Bronckhorst på besök på Ciutat Esportiva tidigare idag.
Barcelona Figeta
2011-05-07 15:20
Hetfield

Skulle du göra det lika bra som honom så får du gärna byta plats med honom fine :)

Det jag vill komma fram till är att det inte är många som har en så bra vänsterback på bänken. Adriano som även kommer få sitta på bänken när alla är friska är enligt inte mycket sämre än vad Coentrao är.

Samtidigt kommer det bli intressant om vilka från ungdomsakademin tar plats i A-truppen i framtiden speciellt när vi nu har en ganska "gammal" backlinje.
Barcelona Alvés
2011-05-07 15:08
Finalen sänds på tv3
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-05-07 15:01
Minns inte riktigt vart jag hörde/läste det, men att den visas på Viasat Fotboll känns som en självklarhet. Vi får invänta deras beslut.
Annons: