/spanien/barcelona/forum/12363.aspx/spanien/barcelona/forum/12363.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-06-12 14:51
Figeta

Men å andra sidan så förstör vi bara ligan mer om vi värvar Borja Valero.. Sen så klagar folk på att de andra lagen viker ner sig mot oss och Madrid, skitlätt att göra det när vi rensar de på deras stjärnor varje silly season.
Barcelona Figeta
2011-06-12 14:49
Frodo

Men har en spelare som Cesc överlevt PL (vet att han skadat sig mycket) och sedan kommit till Spanien så säger det sig självt att han kommer få det lättare här fysiskt.

Man kan vara fysiskt stark på olika sätt. Cesc är mycket mer uthållig än Xavi och Iniesta och tål samtidigt mer stryk. Han har spelat ca 7år i England för fan!

Har sagt det tidigare och säger det igen. Varför inte värva en billigare variant utav Cesc. Det är Borja Valero jag pratar om! skulle acceptera sin roll som backup och skulle inte heller stoppa Thiagos utveckling. Keita kan samtidigt stanna och bidra med lite styrka då och då. Alla tjänar på detta :D Sen blir vår crack Sanchez.

Max 450 blir det för båda.
Barcelona Hetfield
2011-06-12 14:47
Vampiro

Om man ska gå på råstyrka så är Keita starkare än Cesc, men Cesc är inte heller rena duvungen. Han är faktiskt rätt så stark i kroppen, kolla på ett par matcher så ser du.

Keita är väl en typisk alibispelare, han springer bara runt sen om han gör 1 bra sak så hyllar man honom men man glömmer bort resten.
Barcelona Vampíro - Gràcies equip 2010/2011!
2011-06-12 14:45
Frodo:

Jag co-signar tillbaka på det första stycket. Varför har folk fått för sig att Fabregas har någon märkvädrig fysik bara för att han spelar i England? Det är bland det dummaste jag hört, killen går skadad nästan en tredjedel av varje säsong. Att sedan jämföra det med Keite är inte heller speciellt genomtänkt då Maliern är helt överlägsen i mina ögon när det kommer till det fysiska spelet.

Sluta överskatta Premier League, visst spelas det mycket hårdare än i La Liga men tro fan inte att alla spelare är några supermänniskor. Silva, Lennon, Modric och Nani är bara några exempel på spelare som klarar av PL alldeles utmärkt och de hade knappast varit bland de mest fysiska i varken Barça eller La Liga.
Barcelona Hetfield
2011-06-12 14:44
Frodo

Cesc har redan tackat nej till Chelsea och Man C, lägg till att han tackade nej till Arsenals erbjudande om att höja hans lön med 2 miljoner euro. Han har tydligen sagt till Wenger att han vill lämna.

Vad mer kan han göra?
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-06-12 14:40
Cesc will call Wenger this weekend to remind him his promise and ask not to play it too hard. Barcelona offer 30M, Arsenal ask 40M. [sport] . Jag hoppas detta är sant
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-06-12 14:36
45 miljoner för Cesc? Va fan tror dom, låt han stanna i Arsenal han är inte värd den summan. Och varför är han tyst som en mus, han bör gå ut i media och säga att han vill till Barca om han nu vill lämna.. Han gör det bara svårare att köpa honom genom att vara tyst..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2011-06-12 14:34
Figeta

Nog för att Barcelona överlever utan Keita men Cesc skulle knappast bli en av de mest fysiska spelarna i La Liga. Man blir inte automatiskt stark som en björn bara för att man spelar i PL vilket vissa inbillar sig om. Hört talas om köttare som Amorebieta och liknande? Cesc är bra för att han är en grym passningsspelare och inte på grund av hans fysik. Han är knappast mer fysisk än några av våra bolltrollare.

addeh

Jo, det säger vilket intresse marängerna har för sina egna talanger. Allt handlar om megavärvningar så det är inte konstigt att majoriteten av de inte har en aning om deras ungdomsspelare.

Vampíro - Gràcies equip 2010/2011!

Co-sign!
Barcelona Vampíro - Gràcies equip 2010/2011!
2011-06-12 14:34
shift:

Vi får hoppas att han gör det. Vill Fabregas komma till Barcelona får han gå ut och säga det, jag orkar inte med hans mesiga stil längre där ingen får bli sårad. Vad förväntar han sig, att Barça ska göra allt skitjobb så han kan lämna Arsenal som en hjälte? Nej det går inte, om du vill till Barelona, var tydlig annars stanna där du är!
Barcelona Figeta
2011-06-12 14:28
Efter att ha spenderat hela gårdagen på Liseberg så har man inte kunnat delta i diskussionerna. Har läst allt som skrivit igår och då verkade det som att Cesc och Sanchez var nära. Helt plötsligt så är dem inte lika nära längre och andra spelare börjar ryktas till oss. Silly Season som sagt!

Angående Keita diskussionen så tycker jag inte att man måste ersätta honom ifall han säljs. Vi spelar i La liga och det är inte fysisk fotboll här. Cesc skulle nog vara en utav dem mest fysiska i La Liga. Sen har vi vår filosofi som vi följer och anpassar oss därför inte efter motstånd. Om Keita accepterar att vara 5:e val och göra något enstaka inhopp för att stänga matcher så är jag nöjd med honom men om han är kvar på Thiagos bekostnad så är det bara säga Tack och Hej för Keita!
Atlético addeh - Cada minuto de Thiago se Cesc distancia
2011-06-12 14:25
Frodo

Reagerade också på det. Tala är silver, tiga är guld, som man brukar säga. Har man inte fullständig koll på något bör man inte uttala sig.
Barcelona Frodo
2011-06-12 14:24
Cataloniaboy

Jag tror precis som dig att Milla kommer att bygga laget kring Thiago. Han var tränare för Spaniens U19-lag förra året och då byggde han laget runt Thiago så han känner till hans egenskaper väl. Spanien har förövrigt riktigt bra centrala mittfältare som Martinez, Herrera, Parejo, Thiago och Perez.
Barcelona Frodo
2011-06-12 14:20
Det är rätt illa när en Barcasupporter kan mer om Reals talanger än någon från Reals redaktion. Jese är inte någon viktig kugge i det spanska U19-laget. Han är inte ens uttagen till mästerskapet.
Barcelona Cataloniaboy
2011-06-12 14:18
För att lämna Silly Season för en stund. Ikväll spelar spelar Spanien sin första EM-match mot England. Det är fem Barcelona-spelare med i truppen: Miño, Montoya, Thiago, Jeffren och Bojan. Jag tror definitivt att Thiago och Bojan startar, kanske även Jeffren. Jag tror att Milla kommer bygga spelet rätt mycket kring Thiago, precis som i B-laget. Spanjorerna har ett mycket starkare lag än för två år sedan här i Sverige. Jag tror definitivt att det står mellan Spanien och England, kanske även Schweiz, som slog ut Sverige i kvalet.

Tänkte åka över och se finalen, tyvärr så spelas alla matcher i norra Danmark och det skulle ju ta flera timmar att ta sig dit jämfört med Köpenhamn.
Valencia shift
2011-06-12 14:06
Wenger on Cesc: "The Spanish press have been talking for years. I'll be clear: Fabregas is still a Gunner, and will be for a long time".
Barcelona Frodo
2011-06-12 13:41
Wenger har tydligen sagt att Cesc är en Arsenalspelare och ska fortsätta vara det i många år framöver. Nu måste det väl ändå vara dags för pojken utan cojones att stiga fram? Vi lär antingen betala överpris eller så kommer vi att slösa bort hela sommaren och ändå inte få honom. Som jag tidigare har nämnt så vill jag inte se Cesc i Barca men klubben och Pep verkar fast besluten om att få hit honom. Jag hoppas bara inte det blir ännu en lång såpa där inget händer till slut. Wenger och Arsenal verkar vilja jävlas och därför är det dags för Cesc att stiga fram snart om Barca inte vill bli blåsta på en hög summa pengar.
Barcelona Barca4eva
2011-06-12 13:40
1.70-ligan

Självklart stannar han :p
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-12 13:26
Denna artikeln från officiella hemsidan stärker än mer på min tro och förhoppning att Afellay kommer stanna i Barcelona.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-12 13:00
Barcar4eva

Hehe, det kan vara skoj ibland men nu börjar det bara bli för mycket :P Nya uppgifter varje dag. Man vet inte alls vad som stämmer och inte.

... ska jag vara ärlig tror jag Willian blir vår förstärkning i anfallet tillslut. På mittfältet kan det lika gärna bli Pastore som Cesc om prislappen Arsenal sägs ha satt stämmer. Samtidigt har jag en ganska stark känsla att Rosell kommer plocka någon spelare från Sydamerika. Vågar inte gissa på vem, men känner på mig att det blir någon.
Barcelona Barca4eva
2011-06-12 12:54
1.70-ligan

Det är exakt därför jag inte gillar att diskutera vid den här tidpunkten. Jobbigt med Silly fu**ing Season.
Barcelona Rambla~
2011-06-12 12:52
pepparpep

Jag tror att Sanchez vägrar en övergång till City. Det har han gjort förut.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-12 12:48
Jävlar vad skönt det kommer bli när alla barcas nyförvärv är presenterade. Just är det bara jobbigt med alla spekulationer. Ena dagen är Cesc nästan klar, nästa har Arsenal satt en prislapp på 45milj euro plus en spelare. Samma sak med varenda spelare. Jag börjar undra om någon av de spelare som ryktats hit allra flitigast verkligen kommer att dyka upp här i slutändan.
Atlético addeh - Cada minuto de Thiago se Cesc distancia
2011-06-12 12:44
Hetfield

Det vore myt att säga att Cesc klarar sig hundra procent i Premier League då han går sönder fem gånger per säsong. Att jämföra spanjorens fysik med Keita är bara absurt. Den bubblan måste till och med du kunna se utanför. Bara för att Fábregas är duktig i Premier League, där hårt och tufft spel råder, betyder inte det att han klarar av samma saker som Keita gör.

Skulle vi spela med Iniesta och Cesc en match tror jag knappast den sistnämnde skulle få order att göra det som Keita normalt sett uträttar på planen, det vill säga stänga ytor, ta djupledslöpningar och så vidare.

Jag säger inte att Keita är bättre än Fábregas, men att jämföra deras fysik är fel.
Atlético addeh - Cada minuto de Thiago se Cesc distancia
2011-06-12 12:40
Barcadinho

Borta mot Villarreal var dock Keita ganska usel och byttes ut nästan omgående i andra halvlek. Det var också efter att han utgick som målet kom. Det var för övrigt Thiago som spelade i Xavis ställe.

Under hela hösten var det Chyg-rysningar när man såg att Keita och Mascherano skulle spela tillsammans. Hemmamatchen mot Hércules är ett exempel, bortamatchen mot FC Köpenhamn ett annat. Under våren blev det bättre, men faktum kvarstår att det är en kombination jag hoppas Pep undviker i framtiden. Om det nu går vill säga.
Real Madrid pepparpep
2011-06-12 12:36
Rambla> Jag tror City vinner racet...
Barcelona Rambla~
2011-06-12 12:31
Värvningen av Sanhez ser ut at bli allt svårare när nu de båda Manchester-lagen ska blanda sig i också. Det lär bli för dyrt. Fast Sanchez egna vilja bör ju spela in och han verkar ju inte vilja gå till City. United är nog en annan femma.

Nu börjar det skrivas allt mer om alternativ till Sanchez. Spelare som Hazard, William och även Griezmann enligt AS.
Barcelona Hetfield
2011-06-12 12:08
elbraco

26 matcher? I wish. Han har spelat 56 matcher, flest matcher i hela laget.

Frågan är om han ens stannar om han blir bänkad i förmån för Thiago och Cesc.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-06-12 12:03
För min del kan vi behålla Keita, why not liksom. En lojal spelare som alltid kämpar för laget. Däremot kanske han inte behöver sina 26 matcher per säsong utan istället typ...15? Han är ett perfekt substitut mot de mindre lagen när Xavi & Iniesta beöver vilas. Han känner Barcelonas spelstil och det är inget som ska underskattas. Säg att Barca startar med Thiago, JDS, Fontas, Bartra etc mot ett mindre lag - ingen av dessa vet hur man spelar i A-laget.
Hans erfarenhet kommer spela stor roll om man köper in nya spelare i sommar, vilket man självklart kommer göra.

Gör en Pinto av han. Sätt han på bänken och låt andra spelare ta till vara hans erfarenhet och personlighet. Då lär sig nyförvärven att det inte bara är superstjärnor och divor i laget utan även "family guys" som Keita och just Pinto.
PedroRodriguez
2011-06-12 11:39
knoxx

Att bryta uppspel, tackla , markera och undsätta mittbackarna i det defensiva arbetet. Det är inte Cesc. Ingen balansspelare. Där skulle han icke funka.

Hetfield

Han har ett jävla rörelsemonster faktiskt. Rör sig över stora ytor och terroriserar försvar genom offensiva framstötar.
Barcelona Hetfield
2011-06-12 11:24
tarrak

Ja, jag tycker att Cesc är bättre än Keita när det gäller allt. Jag tror att du underskattar hans fysik, när man är en playmaker i PL så utsätts man ständigt får hårda tacklingar, efter alla åren i PL så är han nog rätt så stenhård.
Cesc rörelsemönster är faktiskt fantastiskt, jag har sett honom live och hans löpningar/djupledslöpningar är bland det bästa jag har sett. Han löper ständigt så att han "timar" det rätt med offside fällan.

Folk underskattar även Cesc defensiva egenskaper, när jag såg honom live så var han alltid på spelarna och ständigt där när spelarna behövde honom. Det finns inget Keita kan göra som Cesc inte kan göra lika bra eller bättre.
Det är vad jag tycker.
Annons: