/spanien/barcelona/forum/12343.aspx/spanien/barcelona/forum/12343.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Éluc
2011-06-15 15:41
Det där kommer aldrig att hända.
Real Madrid romario11
2011-06-15 15:39
Angående Villa..
Barcelona Deulofeu
2011-06-15 15:37
Värvningen av Villa var något Laporta bara var tvungen att göra som sin sista stora handling eftersom Cesc inte gick att lösa.Jag har dock för mig att vi köpte honom för drygt 400 miljoner. Skulle vi sälja honom för 450 miljoner efter att han gjort 18 ligamål och ett mål i cl finalen han har dessutom hunnit bli Spaniens bästa målskytt i landslaget under tiden i Barca? Tror knappast det bara för att ha råd med Cesc? Nej eftersom Cesc inte säger rätt ut att han vill till Barca efter denna säsong när han blivit utslagen i cl för andra året i rad av barca kan han lika gärna bli kvar där tills hans kontrakt löper ut om han ens är välkommen då? Som 28 åring är han säkert på sin peak men hur bra är inte lillRonnie då Thiag 24? Nej släck alla bränder glöm Cesc för ett tag till man är så jäkla trött på att han inte kan säga på ett schysst sätt att han gjort sitt i Arsenal och att han vill skriva ett nytt kapitel i sin bok.Han har gjort vad han kan för dom han kommer inte längre.Dessutom blir de andra lagen underifrån starkare och nästa säsong kanske de inte ens är topp 4 nu när Pool och Tottenham är på gång igen...Det är nu eller om 4 år som gäller.Jag säger ge nummer 4 till Thiago och se till att han blir vår nya Keita spelare nummer 12 fast lite mer offensiv.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London
2011-06-15 15:33
westinho

Jag tror som sagt han blir glad vad som än händer. Om det var helt upp till honom själv hade hn kanske tagit Barcelona, men som sagt så skulle han nog inte ha några problem med att stanna i Arsenal.

Hela den här Fabregassoppan kan väl bara ta slut. Orkar verkligen inte med styrelsens besatthet av Arsenalkaptenen. Det bästa vore om Thiago gjorde en kanonsäsong nästa säsong eller om Cesc bara går ut och säger att han vill stanna. Vill ha ett slut på den här sagan men det jobbiga är ju att han troligen måste skriva på för oss först innan det blir ett slut.
Barcelona westinho
2011-06-15 15:22
L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London

Really? Jag håller med dig att han skulle inte gråta om han fick stanna i Arsenal. Men jag är säker på att han vill till Barcelona. De tråkiga svaren är för att han inte vill såra Arsenalfansen.
Barcelona Barca4eva
2011-06-15 15:18
Det har ju alltid varit upp till Wenger och klubben. Inga nyheter liksom :p
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London
2011-06-15 15:18
Tycker inte det är så tydligt vad han vill för tillfället. Själv tror jag att han inte har några problem med att stanna i Arsenal men han skulle nog gärna ta chansen om han kunde flytta hem till Katalonien. Någonstans mittemellan, därva alla tråkiga svar utan någon tydlighet.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-06-15 15:18
Cesc: "At this point, who can I fool about what's my dream… If it will happen or not, I don't know, that's not in my hands." [tve]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona westinho
2011-06-15 15:13
Att han säger "Jag är en Arsenalspelare" betyder väl inget? Han konstaterar bara fakta där. Sen säger han att det är upp till Wenger och att det har alltid varit hans dröm att spela i Barcelona. Det är hur tydligt som helst vad han vill.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-06-15 15:07
L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London//

Håller med. Känns som han hela tiden svar überdiplomatiskt på varje fråga och hela tiden helgarderar sig.


Barcelona L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London
2011-06-15 15:04
Cesc är ju knappast tydlig. Från att säga att han är en Arsenalspelare och att Wènger bestämmer till att att han alltid drömt om att spela i Barcelona. Det skulle vara bra om han bara fick en ärlig fårga någon gång om han vill spela i Barca. Förhoppningsvis kan han förklara att han vill stanna i Arsenal så kan styrelsen sluta dräggla efter spanjoren.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London
2011-06-15 15:02
Varför ska vi alltid hålla på och säla våra anfallare. Börjar ju bli lite Real Madridanda över det, man blir aldrig nöjd med det man har. Vi sålde Eto'o och köpte Zlatan, vi sålde Zlatan och köpte Villa. Det här bli det tredje året i rad vi köper en dyr anfallare men det ska inte bli tdeje året i rad vi säljer vår startanfallare som skulle vara tänkt att starta i några år och köptes för dyra pengar.
Barcelona westinho
2011-06-15 14:52
Cesc (Arsenal): "Since I'm 11, I'm saying that playing at Barça is my dream. I don't have to repeat it at every press conference." [tve]

Det råder väl inga tvivel om vad han vill nu eller?
Barcelona Figeta
2011-06-15 14:43
Barcelonito

Jag hade gått med på det direkt. Men nu är det ju ett bullshit rykte ändå!

Tycker att vi ska sälja Villa när vi ändå kan få in pengar på honom och inte som vi gjorde med Henry. Gör Villa en sjukt bra säsong så sälj honom för han kommer inte hålla länge till. Det ända som håller honom uppe är motivationen till titlar likt Henry och nu har han redan vunnit allt.

Jag önskar att alla spelare var som Etoo när det gäller motivation. Han var lika hungrig som ett afrikanskt Lejon!
Barcelona Frodo
2011-06-15 14:43
Dragon Blood

Det är arrogansen från anglofilerna många stör sig på. I en införrapport mellan England-Schweiz för någon vecka sen hånade skribenten en schweizisk spelare för att han spelade i den "enkla spagettiligan" (syftade på Serie A). På olika kommentatorsfält som inte ens berör England eller PL får man höra hur bra PL är samtidigt som de trycker ner alla andra ligor.

Anglofilerna i Sverige definieras enligt mig precis som addeh skriver. Det är självklart inte den riktiga betydelsen men det är så jag börjat tolka det. Egentligen borde det vara som du säger att man bara gillar engelsk fotboll (vilket är den korrekta definitionen) men överhypandet av allt engelskt och arrogansen tillkommer i min egen definition.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-06-15 14:40
Zlatan till VSK!!

Hahaha, snacka om lyft det hade varit, även om det är Zlatan ; )
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-06-15 14:25
Marca och vissa engelska tidningar skriver att Man City tänker lägga bud på David Villa och kan tänka sig att betala 45 milj. euro.

Det är naturligtvis skitsnack men hade klubben sålt honom för så mycket pengar?
Barcelona Vampíro - Gràcies equip 2010/2011!
2011-06-15 14:25
Hetfield:

Visst Fabregas är uppväxt med Barcelonas spel och vi är nog alla överens om att han inte hade haft några problem med att komma in i laget men jag tycker fortfarande inte att han eller någon annan behövs. Vi har redan Keite som en mer defensiv typ på mittfältet och sen en Thiago på uppgång lägg till Afellay som också kan spela på mittfältet och eventuellt någon från B-laget och mittfältet är komplett.

"Cesc är en färdig produkt som skulle kunna avlasta Messi...". Sen när har Fabregas spelat anfallare? Det är väldigt stor skillnad på att spela som offensiv spelfördelare/nr 10 och att ha den rollen som Messi har, jävligt stor skillnad.
Spanien Dragon Blood
2011-06-15 14:22
addeh

Då har du fel definition på anglofil. Du beskriver snarare en anglofil som överskattar engelsk fotboll.
Atlético addeh
2011-06-15 14:17
Dragon Blood

En anglofil för mig är en person som anser att engelsk fotboll och engelska fotbollsspelare är störst, bäst och vackrast vad det än gäller. Precis som Borell och Birro är italienska versionen av anglofiler när det gäller italiensk fotboll.
Barcelona Frodo
2011-06-15 14:15
Hetfield

Ja, visst kan man jämföra Thiago med GDS. Men man kan ju lika gärna jämföra honom med Xavi, Iniesta, Pedro, Busquets etc....Eller?

Att spelarna du nämner har bevisat mer säger ju inte mycket. Det är klart att de har bevisat mer då de fått chansen att göra det. Javi Martinez var med i den spanska VM-truppen. Att Thiago ser ut som hans like när de spelar tillsammans i U21 tyder på att han är redo. Han kommer inte att utvecklas utan speltid.
Atlético addeh
2011-06-15 14:14
Mojito

Pep har fortfarande varit för feg (enligt mig enbart för att Thiago tillhört B-laget) och bara spelat med Keita när Xavi eller Iniesta varit borta. Med maliern på planen är det naturligt att det blir svårt att driva igenom plan A då han är en märkbart sämre passningsspelare än sina konkurrenter.

Dessutom klarade vi oss ganska bra under våren 2010 då vi stora delar saknade Iniesta. Vi åkte visserligen ur CL, men i ligaspelet höll vi Madrid stången.

Vi har som sagt fortfarande inte sett helt vad Thiago går för om han skulle få chansen på riktigt om någon blev skadad, men jag tror han är ett betydligt bättre alternativ än Keita då han bemästrar passningsspelet bättre.
Spanien Dragon Blood
2011-06-15 14:14
addeh

Nu hänger jag inte riktigt med på vad du menar här. Men min poäng är den att en anglofil är en person som har ett stort intresse i av t.ex. fotboll i England och att ni har ett stort intresse av fotboll i Spanien. Att ni då använder ordet anglofil som något negativt när ni är likadana fast till Spanien känns bara dumt.
Atlético addeh
2011-06-15 14:10
Hetfield

Väldigt konstig jämförelse. Banega har knappast varit bra i Valencia under säsongen och har bänkats i ganska många matcher, någon nyckelspelare är att ta i från tårna. I landslaget har han fortfarande mycket att bevisa.

Att Thiago inte är en nyckelspelare i Barça likt Pastore är i Palermo har ju med speltiden att göra. Vem vet vart i utvecklingen Thiago hade varit om han hade spelat 30 ligamatcher förra säsongen?

För övrigt tycker jag du trampar lite väl mycket på Gio dos Santos. Han är den överlägset största anledningen till att Racing klarade sig kvar och såg du någon av hans matcher i Santander-klubben under våren eller Mexiko i VM inser du snabbt att grabben har en otroligt stor dos av talang.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-06-15 14:10
addeh och hetfield

Om någon av Xavi eller Iniesta skulle bli skadade har det visat sig att ersättarna i någon enstaka match kan gå in och fixa jobbet.

Dock anser jag att spelet och framför allt spelidén blir grymt lidande när någon av dessa inte spelar, och så klart ännu mer när båda är borta.
Då är Barca mäsnkliga och har svårt att driva igenom plan A samtidigt som Pep i princip vägrar att använda en plan B (i alla fall när det kommer till spelidén).

Med Cesc i laget skulle i alla fall jag känna mig mycket tryggare, även om det också kan bli överflödets förbannelse och brist på kontinuitet om alla stjärnor skall ha mycket speltid.

Keita tillför ingenting kreativt och Thiago försvinner ff för mycket i matcherna för att agera ersättare under en längre period. Värst är det ju också när Masch och Keita spelar = noll kreativitet och flyt i spelet.

Summerat anser jag att Cesc behövs, men sen är det en fråga om prislappen.
Det han tillför måste ju någonstans återspegla pris och lön.
Barcelona Hetfield
2011-06-15 14:03
Frodo

Men läs det jag skriver, i dagsläget så har Goetze, Özil, Banega och Pastore visat mer. Jag säger inte att någon av de är bättre, men de har bevisat mer. Jag låter Thiago få övertyga mig istället för att jag ska överhypa honom. Om Thiago exploderar och blir en megastjärna så blir ingen gladare än vad jag kommer att bli, men tills vidare så vill jag låta killen få bevisa innan man tror att hans bajs luktar godare än restens.

Thiago är en av mina favoriter (spelar med honom i FIFA :P), men han har fortfarande en lång bit kvar innan man kan säga att han är "klar". Det kan antingen gå åt skogen, eller så exploderar han. Vi får se.

Har ni glömt bort GDS :P? Killen som överhypades som nästa "Ronaldinho", nu lirar han i ett mitten/bottenlag. Ta det lugnt med talangerna, talanger kommer och går med det är få som bevisar något av substans.

Vampiro

Nu pratar vi om ett väldigt speciellt fall i Cesc, man kan givetvis inte göra som Real Madrid. Men faktum är att Cesc är en färdig produkt som skulle kunna avlasta Messi, Xavi och Iniesta, vad är det för fel med att ha en sådan spelare på bänken?

addeh

Men de är nyckelspelare i respektive lag som även får spela i landslaget. Özil är en nyckelspelare i Tyskland och Banega lär starta i landslaget i Copa America osv.
Atlético addeh
2011-06-15 14:01
Hetfield

Det där får stå helt för dig. Jag tycker du överdriver alldeles för mycket och binder dig fast på att Thiago är så pass ung som han är. Grabben har inte givits chansen i CL, hur ska han då kunna prestera? Det råder inga som helst tvivel om att han är en talang utöver det vanliga. Han spelar med ett ovanligt stort lugn trots sin ringa ålder och är inte den som ger vika under matcherna.

Ingen begär att Thiago ska tillhöra världstoppen ännu. Han är nyss fyllda 20 år och har världens två i särklass bästa mittfältare framför sig. Hur lätt är det? För övrigt har inte Götze, Pastore eller Banega visat särskilt mycket i varken landslag eller CL, det är bara i ligaspelet dessa tre övertygat. Och nej, att Pastore samspelat bra med Messi i några träningsmatcher räknas ej som succé.

Dragon Blood

Det är väl ändå skillnad då Spanien är både regerande Europa- och världsmästare och har Europas, förmodligen världens, bästa klubblag.
Real Madrid romario11
2011-06-15 13:58
Tröttsamt, men behöver vi Cesc?
Barcelona Frodo
2011-06-15 13:58
Hetfield

Är du seriös när du jämför Thiago med Özil, Göetze, Banega och Pastore? Vad är skillnaden dessa spelare emellan? Jo, att de andra får speltid vilket Thiago inte får på grund av konkurrensen i Barcelona.

Vet du varför Göezte tagit enorma kliv den här säsongen trots att han började på bänken? Dortmunds Kagawa (som för övrigt är riktigt bra) blev skadad och då fick Göetze chansen under en längre period. Göetze får inte chansen i landslaget. Varför? För att han har en annan ung nr 10 framför sig i Özil. Är Göetze dålig som inte kan konkurrera ut Özil i landsaget? Hur skulle han känna av att ha Xavi eller Iniesta framför sig då?

"Bevisa sig i CL". Ja, för det är exakt det Banega, Pastore och Göetze har gjort va?

Det är snarare du som tror att gräset är grönare på andra ställen och att stora fiskar från små dammar är bättre än det vi har här. Hur hade du tänkt att Thaigo ska bevisa sig i CL när han har Xavi och Iniesta framför sig. Genom att köpa in Cesc?

Vi kan väl lika gärna sälja en av Xavi eller Iniesta så att vissa kan få hem "den förlorade sonen" för är man bra utanför Barcelona så måste man vara bättre än spelarna som spelar i Barcelona. Varför utveckla talangerna vi har här när man istället kan fixa problemet snabbare genom att köpa in etablerade spelare. Det går ju bra för Madrid på den punkten...
Barcelona Vampíro - Gràcies equip 2010/2011!
2011-06-15 13:58
Hetfield:

Men det är ju själva poängen, om vi ska känna oss "säkra" när våra startspelare går sönder behöver vi ju två värdsklasspelare på varje position, hur rimligt låter det?

Jag håller med om att vi behöver rotera mer men då ser jag hellre att typ Afellay och en uppåtgående Thiago får de minutrarna istället för att lägga stora pengar på en mer etablerad spelare.
Annons: