/spanien/barcelona/forum/1231.aspx/spanien/barcelona/forum/1231.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona enkos
2016-04-10 18:52
@Vampíro:

Tydligen gör du det då du hör av dig.
Barcelona Vampíro
2016-04-10 18:09
Yo Livescore, ingen bryr sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-04-10 17:58
Grattis Pep till ännu en titel!
Barcelona enkos
2016-04-10 17:55
Lamela är som Neymar missar öppet mål från 3 meter med huvudet.
Barcelona S.Eto'o
2016-04-10 17:55
Hur kan folk påstå att vi hade en bättre trupp förra säsongen? Trots att Xavi var en rotationspelare var han en stor faktorer till vår trippel. Pedro är trots allt bättre än munir Sandro och Arda tillsammans medan Rafinha var nyttig förra säsongen och Aleix Vidal har inte imponerat särskilt på mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-04-10 17:54
@Reymar:

Vissa firar medan du gråter. Ta så många du behöver..
Barcelona enkos
2016-04-10 17:46
Valencia vinner dock i 91 min och kommer således med bättre självförtroende till Camp Nou..
Barcelona enkos
2016-04-10 17:44
@Rambla~:

Leicester har under hela säsongen bara spelat matcher i ligan och således vilat hela tiden i minst en vecka mellan matcherna. . Det är en stor skillnad mot andra som spelar matcher var tredje dag.. Vill inte ta ifrån deras prestation men skillnad mellan att spela var tredje och var sjunde dag är skillnad. Nästa år när de spelar CL kommer de inse hur det är att spela tajt..
Barcelona Barcelonistas
2016-04-10 17:42
VizzlA - säsongen är givetvis inte körd och vi kmr med allra största sannolikhet stå med titlar när säsongen är över. Men jag tror många här inklusive mig själv är oroliga att det kanske inte kmr bli så bra som man först trodde att det skulle bli.


Med tanke på hur nära vi är trippeln (vi pratar om 6-7 veckor fotboll till innan säsongen är slut) så är det klart att besvikelsen vore enorm om vi inte tar hem den. Fattar ni inte hur historiska vi hade kunnat bli om vi kammar hem trippeln i år igen? En bedrift som hade saknat motstycke i fotbollsvärlden att vinna två raka tripplar... Så känner jag hur ni andra känner har ja ingen aning om.
Barcelona enkos
2016-04-10 17:41
Valencia 1-1 .. har svårt att vinna en match men mot oss nästa vecka kommer ge blod för att ta poäng som vanligt. .
Barcelona Liunil Masse
2016-04-10 17:20
Vi besitter sån kvalié på laget att det är oacceptabelt att spela som vi gjort under 2016. Det går inte att försvara för Lucho!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2016-04-10 17:09
Det har sett riktigt bedrövligt ut senaste matcherna..Men på vissa låter det som att säsongen är körd och ett totalt fiasko..Kanske är det denna svacka som gör att vi spelar gudomligt när allt ska avgöras..Nu är det viktigt att gå vidare i cl och vinna mot Valencia..Sen får det där gudomliga spelet komma med tiden..Men jag är absolut orolig..Men att ge upp redan när vi leder ligan och är i cupfinal och har ett ok läge inför returen.
Barcelona Barcelonistas
2016-04-10 17:03
Rambla - vad tror du själv? Var det Lucho som fick laget att spela så bra förra säsongen under våren elr var det spelarna som hitta gammal form? Själv är jag orolig att Lucho bara varit en stor bluff och att det var Messi som vände på den negativa trenden när Xavi tog ett snack med honom.
Barcelona Rambla~
2016-04-10 16:41
Det handlar nog mycket om vilja, då menar jag inte att spelarna i Barca inte vill för det det vi att de gör, utan den dör viljan man plockar fram långt inom sig själv, där man är beredd att käka taggtråd och spotta blod för att nå målet. Jag trodde Lucho var bra på att plocka fram den ur spelarna. Han gjorde det förra säsongen under våren men tydligen är det svårt att få det att vara beständigt, få det att hålla i sig. Ja eller så var det inte hans förtjänst utan spelarna själva som befann sig i någon slags fighting spirit mode hela våren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-04-10 16:38
Rakitic in 54 Barcelona games this season: Started 40 - Subbed on 9 - Stayed on bench 3 - Not in squad 1 - Injured 1 #fcblive [via lv]
Barcelona Himne del Barcelona
2016-04-10 16:29
Alla går och väntar på att Leicester ska tappa så är det Barcelona som tappar istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-04-10 16:26
Leicester alltså, det är så imponerande det de nu gör i varje omgång i PL. De startar i stort sett med samma 11 spelare i varje match, de är så illa tvungna med tanke på kvalitén de har på truppen, de gör samma byten i varje match. Trots den pressen de nu är under, gör de jobbet fullt ut varje vecka. Så oerhört imponerande att jag numera saknar ord. Ranieri for president!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-04-10 16:04
Fast Messi borde väl ändå vila emellanåt? Problemet är bara att få honom och inse det. Jag kan förstå Luchos ovilja att vila de 3 där framme med de alternativen som finns på bänken. Här måste ju kritik falla på den sportsliga ledningen när de inte kan tillgodose tränarens behov till förstärkningar i truppen. I slutändan beror det ju på ledningens försök att hålla i pengarna det här bokslutet i och med de framtida kostnaderna för Espai Barca. De har istället chansat på att det ska gå vägen ändå med spelare som Munir och Sandro.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-04-10 16:02
Att vinna trippeln två år i rad ska i normala fall vara helt omöjligt men inte för den här generationens Barcelona spelare. Kollar vi från 08-16 så har vi varit på en extremt högnivå. Vi vann trippeln 08/09 och vi var nära att vinna den igen 10/11 där ett turligt Real Madrid lyckades slå oss i CdR finalen. Säsongen 14/15 vann vi trippeln igen.


Spelar tränaren korten rätt i dagens Barcelona så är det bara otur som kan stoppa oss från att vinna trippeln. Det är min personliga känsla.
Barcelona Visca el Barca 17
2016-04-10 15:57
Jag tycker vi måste förstå att inget lag har innan tagit två tripplar i rad. Normalt så värvas eller försvinner spelare som inte gör det här möjligt. Det blir bara löjligt när folk klagar efter 39 matcher utan förlust och att vi ligger bra till att ta fortfarande tre titlar vilket är sinnessjukt egentligen. Håller helt med Dashir. Jag tycker laget ser bra ut vi har haft otur och inte haft flyt vi har nivån och det är allt vi kan kräva efter drömsäsongen förra året!!
Barcelona Barcelonistas
2016-04-10 15:50
Lucho har la roterat hyfsat mycket ändå? Visst kanske inte MSN men Messi är ingen spelare som vill vila. Neymar och Suarez har fått lite vilodagar här och där. Mittfältet har han ändå roterat ganska mycket under säsongen samma med backlinjen. Ingen ursäkt för mig. Lucho har en bättre och bredare trupp den här säsongen. Anfallet hade vi Pedro men han gjorde knappast någon skillnad.
Barcelona Mr. Dashir
2016-04-10 15:44
Wow, att det ska skrivas kris och lucho out efter 2 förluster, gråtande supportrar som säger det är jobbigt att hålla på Barca när vi leder ligan, vann första kvartsfinal i CD, är final i cupen, med världens fortfarande bästa trupp och 5 titlar förra säsongen, då är det nog dags för en reality check.

Bättre var det i början av 2000-talet med nya tränare på löpande band, förluster mot Mallorca på nou camp (min första match live) och jubel över att precis kommit topp 4. Då var jobbigare, men fortfarande rätt nice, inte som Leeds direkt.

Tycker vi ska vara stolta över Lucho och laget, nyligen 38 raka matcher utan förlust, klart det inte skulle fortsätta för evigt. Ni ska se att de vänder snart, det gör det ofta, för livet som barcafan är i stort sätt alltid ett liv i medgång.
Barcelona Barcelonistas
2016-04-10 15:42
LennyRomario - tro mig jag gillar inte heller det här konceptet att man ska vila sig i mindre viktiga matcher för att gå all in i matcher som gäller mest. Jag tycker man ska försöka spela bra i princip alla matcher, hålla en så hög och jämn nivå under en säsong som det bara går. Men samtidigt så hade jag nog kunnat acceptera 15-20 mindre bra spelade matcher om detta koncept verkligen fungerar och resulterar i en trippel än att få 15-20 underhållande matcher under säsongen för att sen inte vinna något. "Jag tycker INTE det var tydligt förra säsongen heller. Att vi var bättre i slutet på säsongen än i början på säsongen, det håller jag såklart med om. Men inte var väl laget så dåligt fram till jul, att LE höll på att få sparken, med flit? För att spara spelarna? Det tror jag helt enkelt inte på." Anledningen till att jag tror på den här teorin är för att spelet är så dåligt ibland att man blir lite rädd faktiskt med tanke på vilket lag vi ändå har. Jag vägrar tro att vi inte är bättre än så här att vi i ändå rätt så många matcher spelar dåligt. Ibland ser du laget spela på en nivå som ingen är i närheten av det är nästan Barca 08-12 nivå för att sen några matcher senare spela lika dåligt som Tata Martinos Barca.
Barcelona the cameroonians
2016-04-10 15:39
Normalt sett brukar Barcelona träna som hårdast i januari för att just kunna nå en formtopp under våren. Under hösten roterar man för att hålla igång truppen och inte slita för mycket på de allra bästa. Transferförbudet, skadorna samt de undermåliga offensiva bänkspelarna gjorde att Lucho inte kunnat hålla sig till en normal strategi. I januari fick förmodligen Sergio och Iniesta vila istället för att träna, och MSN har ju spelat nonstop förutom någon enstaka match för S och N. Dessutom fanns det inga pengar till transfermarknaden i januari samtidigt som Arda inte kunnat avlasta på ett tillfredsställande sätt. Så istället för en formtopp ser vi en dipp och samtidigt finns det ingen trygghet i grundspelet som laget kan falla tillbaka på och som underlättar såväl den mentala som fysiska belastningen. Summerat är det alltså många faktorer som spelat in och det är inte helt enkelt att hitta ut ur snårskogen. Men nog fan ska det gå med lite vilja, våld och vinnarskalle.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-04-10 15:09
@Barcelonistas:
Jag diskuterade det tidigare. Mitt svar var ungefär nåt i den här stilen(vi hade ett par bra matcher bakom oss): "Var det med flit vi inte vara lika bra tidigare? Och skulle det i så fall verkligen bero på att Lucho kommenderat att någon högre växel ska läggas in? Har han tidigare bett spelarna gå på 92%? Eller bara rent allmänt ta det lite lugnt? Att det finns formtoppning vet vi ju onekligen genom friidrott, längdskidor osv. Men vi vet även att de påfallande ofta totalt missar sin formtopp, och att de kommer till ett OS/VM och är inte just på topp. Den formtoppningen förenklat är ju att man tränar hårt (uppbyggnadsperiod), sedan lättar man på träningsbelastningen (men inte intesiteten) en tid och ger musklerna chansen att bygga upp sig, och så förhoppningsvis exploderar man när det är dags för den viktiga tävlingen. Men som sagt, E N elitidrottare har svårt att toppa sin form, så hur ett helt lag med spelare skulle lyckas med det vet jag inte. " Jag tycker INTE det var tydligt förra säsongen heller. Att vi var bättre i slutet på säsongen än i början på säsongen, det håller jag såklart med om. Men inte var väl laget så dåligt fram till jul, att LE höll på att få sparken, med flit? För att spara spelarna? Det tror jag helt enkelt inte på. Men det bör å andra sidan sägas att jag som sagt är oerhört skeptiskt till hela konceptet med att du kan få ett lag att varva upp och varva ned på beställning. Att du på något sätt skulle spela på 90% X antal matcher och sedan konservera den energin så du verkligen kan gå på 100% när det är dags. Tror inte det funkar så, snarare tvärtom om i så sant fall. Har du gått på 90% x antal matcher så är det snarare svårt att varva upp när det är allvar. Känns som att Bayern, med sina tidiga seriesegrar, är ett exempel på det. Sammanfattning: Jag är oerhört tveksam till hela konceptet formtoppning/växla upp i en lagidrott. Oerhört tveksam.
Barcelona Zyzz
2016-04-10 15:00
Pique and Rafinha had discomfort after Real Sociedad game. Had treatment this morning. Not yet clear if Pique will be at next game. [sport]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sam20
2016-04-10 14:16
Om vi nu tänker os att athletico gör första mÅlet på onsdag då måste fasiken lucho Veta Vad Han ska göra annars duger Han inte för oss. Han brukar se helt kluven ut och ingen anning Vad Han ska göra.

Jag hoppas verkligen NU att han har lärt sig från sina misstag
Barcelona Barcelonistas
2016-04-10 14:01
LennyRomario - vrf tycker du det är konstigt att folk inklusive mig själv trodde på just den teorin som du nämner? För mig var det ganska tydligt föra säsongen hur Barca pricka formen perfekt in till våren där man la till en högre växel. Inför Clasicot i höstas så var vi i rätt så dålig form det var under en period där Messi hade varit borta och vi hade stora problem spelmässigt. Vi slog Real med 0-4 borta Messi kom tillbaks och efter det var vi i storform. Att vi är i skitform nu är ju inte så konstigt kolla hur Messi uppträder på planen. Finns ingen glöd kvar där, Neymar är också helt ur form. Det är bara Suarez som är i bra form.
Barcelona Himne del Barcelona
2016-04-10 13:58
Varför gör Barcelona såhär mot oss? Vad har vi gjort för att förtjäna detta lidande de har utsatt oss för i El Clásico och framförallt under gårdagen när spelarna kändes apatiska på ett läskigt sätt?

Jag försöker verkligen tänka att det bara är en fotbollsmatch, men det går inte att komma ifrån hur dåligt man mår när man ser laget i sitt hjärta uppträda utan någon som helst vilja utan bara kort och gott tillåter ett rätt uselt Real Sociedad vinna utan att överhuvudtaget behöva anstränga sig. Det hade varit en helt annan sak om Real Sociedad gjorde säsongens bästa match samtidigt som Barcelona ursinnigt och skoningslöst tryckte tillbaka ett hemmalag som var tvunget att offra sig maximalt för att stå emot. Men i ärlighetens namn kan ju ingen av spelarna på planen ens varit svettiga efter matchen och förutom att det var en fullständigt vedervärdig fotbollsmatch att titta på med tanke på det låga tempot, avblåsningar och alla felbeslut som bara följde på varandra är det nog trots allt det som känns allra värst.

Samtidigt tror jag att det är just den här typen av smärta och lidelse som gör att en kärlek till en fotbollsklubb kan växa sig allt starkare. Jag tror nämligen aldrig att känslan som infinner sig i kroppen, när Iniesta gör ett av klubbens allra mest betydelsefulla mål någonsin på Stamford Bridge, hade blivit lika stark om man inte också hade tvingats genomlida känslorna från när Tamudo löper in mellan Puyol och Márquez och därigenom skickade ligaguldet till Madrid. Det är alltså inte framgångar som bygger upp kärleken till en fotbollsklubb som många kan tyckas tro utan kontrasten mellan när man knappt känner för att se en fotbollsmatch igen i hela sitt liv och när man svävar på moln och det känns som att precis vad som helst är möjligt.

Att vi som sympatiserar med Barcelona ska få lida lite efter förra säsongens framgångar och den magi vi har bjudits på många gånger den här säsongen är kanske inte bara mer än rätt utan någon form av nödvändig balans. Även om Barcelonas uppträdande igår var oacceptabelt lider jag hellre med spelarna än att kasta skit på dem med tanke på hur mycket jag gläds tillsammans med dem under framgångar. För framgångar är ju precis vad det här laget har skämt bort oss med under lång tid.

För tillfället är det tungt att vara Barcelonasupporter men om man sätter det i relation till hur exempelvis Tottenham-supportrar måste må för tillfället känner man sig ganska fånig. Senast Tottenham vann ligan hade vi väl inte ens högertrafik i Sverige ännu. Även om supportrarna säkerligen resonerar om att det utan tvivel kommer gå och helvete måste de ju ofrånkomligen ha fått upp någon slags hopp nu när det verkar vara Leicester som står emellan dem och titeln. För Tottenham (och inte minst Leicester) kommer det dröja länge tills en lika bra chans uppenbarar sig. I Barcelonas fall vet vi att chansen kommer snart igen och om laget skulle tappa ligan trots det tidigare enorma försprånget kommer det att kännas fruktansvärt och deprimerande. Samtidigt kommer det göra att känslorna blir ännu starkare nästa gång vi får uppleva ett oförglömligt moment som leder till framgång och en allt starkare kärlek till FC Barcelona.
Barcelona neymar JR
2016-04-10 13:57
Vårt största problem när vi ligger under är att våra tränare vägrar att göra stora förändringar. Allt för ofta tar pique intentionen självmant och går upp. Samma vart det med Pep och Tito, 0-1 och 0-2 är skitsamma men gå för vinsten helhjärtat. Ut med en ytterback och in med anfallare/mittfältare och satsa.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: