/spanien/barcelona/forum/12259.aspx/spanien/barcelona/forum/12259.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Maestro!
2011-06-26 14:39
"Spanska tidningar hävdar att Barca har gått bakom Malagas rygg och betalat pappan pengar? Du har nog missuppfattat det här. Det är Malaga som har betalat ut en massa pengar till en 11-åriing för att han ska stanna".

Hehehe, det är nog Google-översättningarna som gör att vissa får allting i bakfoten. Missförstånd, missförstånd!
Att dag in och dag ut sitta och försvara hur Wenger agerar måste ändå vara rätt jobbigt i slutändan.
Istället för att lägga in en ordentlig investering på ungdomar i yngre åldrar så väljer Wenger att locka till sig 15-16-åringar som har bekostats av andra klubbar.
Det är så han bedriver sin filosofi. Det ska vara kvalité och det ska kosta så lite som möjligt. Det är Wengers filosofi. Kanske är det smart men då får räkna med kritik och ibland stämningar som det har skett.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:38
OTBAG

Komiskt? Du kanske skulle se i vilken stor utsträckning det sker i stället för att så fort ni hittar ett case om Barcelona, komma in här med era moraliska lektioner.

Ja, jag tycker att Arsenal är omoraliska och inte bryr sig om hur de snor spelare från andra klubbar utan att vilja kompensera klubbarna för det hårda jobb de lagt ner under flera års tid för att utveckla och utbilda sina talanger.
Spanien Dragon Blood
2011-06-26 14:38
Hetfield - Thiago isn't going anywhere

Det är relevant för att jag är intresserad av det.

Så, ingen som vet vart man kan se info om alla ungdomar i Barca? Hittar inget på wiki eller på FCB's hemsida.
Spanien S-P
2011-06-26 14:37
Hetfield - Thiago isn't going anywhere @

Fabregas vill också spela kvar i Arsenal. Fabregas har ett kontrakt i fyra år till. Han är vår kapten och har gjort tredje mest assist Premier Leagues historia. Eftersom han är under kontrakt är det Arsenal som bestämmer om han ska säljas eller stanna.

Vill ni ha honom får ni punga ut pengarna vi begär, passar det inte så värvar ni honom inte. Hur svårt ska det vara? Det är bland annat ni som har gjort att marknaden ser ut som den gör idag.

Helt plötsligt passar det inte att värva dyrt, trots att ni varit med i leken tidigare angående dyra värvningar?

Priserna följer marknaden var det ja.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:37
När fansen i ett lag sitter på tronen och klankar ner på andra lag pga. deras ekonomi så vet man att något är fel. När deras ekonomi är viktigare än 6 titelslösa år....det visar ju ambition :P

Snacka om att Wengers propaganda har funkat, så länge Arsenal har bra ekonomi så är Wenger säker.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:34
S-P

Jaha och? Var det Merida som självmant kom på att gömma sig under flera månader? Var det han själv som kom på idén. Ah förresten, jag drar till London för att se om gräset är grönare där över.

Äh, varför försöker man ens.
Barcelona Blaugrana91
2011-06-26 14:34
"Barcelona will in the coming days make a 13M bid for Fenerbahce left back defender Andre Santos (28). [fanatik]"

Lät ju inte så trovärdigt....OM det stämmer är det ganska korkat, varför lägga €13 Miljoner för Andre Santos och inte €3 Miljoner för Jose Angel? Aja lär ju ändå vara fake. :P

Sen ser jag att det återigen kommer massa Arsenalfans och tjafsar om Barcas ekonomi...
Bara för att Arsenals ekonomi är "stabil" så verkar deras fans tro att dem kan sitta och klanka ner på alla andra klubbaras ekonomier, har sett att dem klagat på även United för att dem har skulder.

Ja Barca har skulder, men klubben har sänkt dessa ordentligt sen Rosell och den nya ledningen kom. Barcas intäkter ökade iår och slutade på drygt €420 Miljoner, Man gjorde en förlus på €21 Miljonert , men den var bra mycket mindre än förra året. Klubben har sänkt sina utgifter och nästa år kommer Barca gå med vinst.

Arsenal borde för övrigt inte få kallas FC, borde heta Arsenal Ab istället, dem är ju mer ett företag än en fotbollsklubb...
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:33
S-P

Cesc vill bara till Barcelona, och om det är så att HAN vill till oss. Varför ska vi då betala så mycket för honom? Förklara gärna för mig. Det vore en sak om Cesc var öppen för Man C, Chelsea osv. men när det bara gäller mellan oss och Arsenal, vart är logiken i att betala så mycket för honom?

F*ck that. Ni fick honom och nu ska vi betala så mycket för honom. Var glada och tacksamma istället.

Dragon Blood

Hur är det relevant? Vi betalar klubbarna och förhandlar med de. Det kallas för respekt. Vi sitter inte och kidnappar talanger (Merida) eller skicka lobbyister som flörtar med ungdomar utan kontrakt.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:33
Rogge

Jag vill bara att Arsenal och Wenger håller sig borta från La Masia. Det börjar räcka nu. Det är allt.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:31
Rambla

Haha go man. GO! Jag älskar hur Arsenalfansen öppnar käften utan att veta vad de pratar om.

Spanien S-P
2011-06-26 14:31
Rambla~ @

Arsenal blev aldrig dömda, det var Merida som blev.
Spanien Dragon Blood
2011-06-26 14:31
Är det någon som kan tipsa om någon sida där man kan se nationaliteter på alla ungdomar i Barca? Vore intressant att se hur stor % som har värvats från utlandet.
Spanien OTBAG
2011-06-26 14:31
Rambla~//

Jag kan mycket väl ha missuppfattat det jag hört från de som läser de spanska tidningarna som gett mig denna information.

Tycker dock att det är en aning komiskt att detta sker när stor del av Les Rambles kallat Wenger för pedofil och hur omoraliska vi är.
Spanien S-P
2011-06-26 14:31
Hetfield - Thiago isn't going anywhere @

Marknaden sätter priset säger du. Är det då konstigt att vi vill ha över 50 miljoner pund får vår stjärna, som kommer hålla i över 10 år till på högsta nivå? Det är klubbar som ni som har gjort att marknaden ser ut som den gör idag, varför då gnälla när det helt plötsligt inte passar längre?
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:30
S-P

Merida och Arsenal, eftersom han då var en arsenalspelare, blev kallade till rätten och blev dessutom dömda att betala lite över €3m.


Blev inte Arsenal kallade till rätten när det uppdagades om trafficking med afrikanska barn mellan Afrika och Belgien? Ni arsenalfans är väl de sista som ens ska öppna käften med tanke på hur mycket ni verkar vara inblandade i.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:28
S-P

För det första så var det en helt korkad och irrelevant jämförelse. Ni sätter inte priset, priset utgår ifrån marknaden, annars så kunde ICA göra så att äpplen kostar 1000 kr styck (om man ska utgå från exemplet du tog upp.)

Poängen är att när man förhandlar så vill säljaren sälja för så dyrt det går medan köparen vill ha det så billigt det går. Det gäller att hitta linjen mellan de så att båda är nöjda. Vad vill ni att Barcelona ska göra? Betala det Arsenal vill ha bara för att göra er glada?

Ekonomi funkar inte. Låna en bok om ekonomi så ser du en helt fascinerande värld.

Snälla, väx upp. Livet funkar inte så.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:26
OTBAG

Spanska tidningar hävdar att Barca har gått bakom Malagas rygg och betalat pappan pengar? Du har nog missuppfattat det här. Det är Malaga som har betalalt ut en massa pengar till en 11-åriing för att han ska stanna.

Om nu Barca betalar en massa pengar för ungdomar (vilket de inte gör) så hade de väl ändå matchat Arsenals 30 ggr högre lön för en 16-åring när det gäller Toral, eller hur?

Dubbelmoral? Det kan tyckas. Grejen är ju den att detta sker ju inte konstant som i fallet med Arsenal.
Spanien S-P
2011-06-26 14:24
OTBAG @

Co-sign! Så vitt jag vet har Arsenal aldrig blivit kallade till rätten. Eller försökt värva barn för den delen.
Rogge
2011-06-26 14:23
Rambla, jag vet inte vem som snackade om checkkredit och ekonomisk doping, men inte var det jag i alla fall. Sedan spelar det väl ingen roll i vilken akademi man letar, allt är väl lika illa eller är det bara La Masia man ska hålla sig ifrån?
Spanien OTBAG
2011-06-26 14:20
Känns inte den här Brahim-storyn ganska komisk med tanke på de dagliga diskussioner Arsenal- och Barcelona-fans har haft under minst ett års tid. Spanska tidningar hävdar att Barcelona gått bakom Malagas rygg och betalat pappan en summa pengar för att han ska komma till La Masia.

Några på detta forum har ansett att Wenger är en pedofil, att han ska sluta dreggla utanför La Masia osv osv, men är inte detta lite av dubbelmoral från Barcelonas sida? Jag minns att Rosell även uttalade sig om detta i samband med ena CL-mötet med Arsenal, han kallade Arsenal omoraliska bland annat.

Vad är skillnaden?

Länktips.

EDIT:

Lägger upp ett citat som Sandro Rosell sagt:

"Legally they have done nothing wrong but it's a little immoral.

"For us it's very important to keep this group of kids who have grown up together in La Masia.

"We don't like it that clubs come in with offers of money just before they turn 16.

"There are two philosophies — ours is to invest in La Masia and the other is to fish all over Europe for kids of 15 like Arsenal."

Hrmpf. Först Elliot Kebbie (16 år) från Leeds, sedan en elvaårig kille från Malaga. Är det inte viktigt för Malaga att ha kvar sina jämnåriga som växt upp tillsammans i Malaga?
Barcelona Shanghai
2011-06-26 14:15
Thiagos mål i all ära, men Giovannis mål damn både Messi och R10 klass på det målet. Jag tycker fortfarande synd om killen som valde fel klubb när han lämna oss, annars tycker jag att han har större potential än Bojan, Pedro och Jeffren.

Synd igen att han inte stanna kvar och bevisa vad han kunde för han är helt magnifik, det såg vi under VM i Sydafrika när han dominera.
Atlético addeh
2011-06-26 14:08
"Heh, liknelsen med en kycling passar verkligen in i sammanhanget."

Haha, co-sign. Fábregas är den rena definitionen på glaslirare.

För övrigt undrar jag hur Thiago reagerar på att varje dag sammankopplas med nya klubbar i media. Hoppas det inte slår slint i huvudet på honom utan att han har kvar fötterna på jorden. Var fantastiskt att se honom fira med Barçasupportrar igår.
Barcelona danko101
2011-06-26 14:01
Barca4eva

Tänkte bara om nån visste att fanns nån grund till det ryktet?

Vet nån om det finns nått ställe i Göteborg där barcafans samlas och kollar på matcher ihop?
Barcelona Rambla~
2011-06-26 13:59
Heh, liknelsen med en kyckling passar verkligen in i sammanhanget. :D
Spanien S-P
2011-06-26 13:56
Hetfield - Thiago isn't going anywhere @

Klart vi sätter priset eftersom vi äger honom. Eller går du till ICA och försöker köpa kycklingfilé som kostar 99 kr för 39 kronor?

Enkelt, passar det inte så köper man inte kycklingen för 99 kr utan istället siktar in sig på något annat.
Barcelona Barca4eva
2011-06-26 13:56
Danko101 Det är ju ett rykte...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona danko101
2011-06-26 13:53
Vet nån om ryktet om att Aguero ska till juve stämmer?
Barcelona Rambla~
2011-06-26 13:47
Hetfield

Precis, alla försöker köpa så billigt som möjligt. Alla klubbar använder olika strategier eller taktik. Även om jag tycker att det är fånigt och onödigt av Rosell att ens nämna det till media. Håll istället käften och jobba i det tysta.

Det roligast jag har läst var ändå. Tar man en checkkredit kan det likställas med ekonomisk doping. :D
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 13:44
Rambla

Killen verkar inte ens förstå grunderna till ekonomi. Han vill tydligen att vi ska böja oss och betala det Arsenal vill ha, och om vi inte gör det så har vi dålig ekonomi och är snåla.

Om alla betalade för det säljaren ville ha så skulle det bli inflation, it's simple stuff. Det är därför man förhandlar så att båda parterna kan kompromissa.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 13:27
Rogge

Ingen här har påstått att Barcelona är perfekt eller har en stabil ekonomi, men det blir lite tragiskt när du hela tiden försöker analysera precis varje minsta lilla detalj som sker i den här klubben och bara försöker få allting till negativt och förkastlig. Är det ditt kall här i livet eller?

Dessutom, bara för att man tar en checkkredit är det knappast ekonomisk doping. Du som är så insatt borde väl veta vad en checkkredit och varför företag håller sig med sådana, eller?

Wow, du hittar ett tillfälle där Barca träter med en annan klubb om en 11-årig spelare. Vips anser du att tack vare det så ska Barca inte kunna kritisera Arsenal för vad de gör. Jo, för Barca är ju så ofta och jagar spelare i tex Arsenals akademi. Det sker hela tiden typ.
Annons: