/spanien/barcelona/forum/1221.aspx/spanien/barcelona/forum/1221.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Socrates
2016-05-12 19:58
Neymar JR:

Visst går det att också dra den slutsatsen. Jag säger inte heller att det är onödigt att en mittback i Barcelona kan spela försvarsspel, däremot att det är en annan typ av försvarsspel samt att du är mer involverad i det offensiva. Puyol var en aggressiv försvarsspelare som också var ganska kvick, dessutom stöpt i sin tidigare ytterbacksroll. Relativt lik Mascherano i sin spelstil. Jag är helt med dig på att den yngre generationens mittbackar är överlag bättre offensivt än vad den äldre är. Dock så vill jag hävda att de individuellt inte är lika skickliga då man i ungdomslagen tränar mer kollektivt försvarsspel idag än vad man gjort tidigare. Detta är dock endast en hypotes.

Lion24:

Jag ställer mig lite tveksam till att vi kan hitta så fantastiskt mycket bättre mittbackar än Pique och Mascherano. Det är lätt att tro att gräset är grönare på andra sidan, framför allt efter en sliter sitt hår mer om någon av våra mittbackar gör ett misstag kontra om en annan mittback gör det. Ta Hummels som exempel. Jag upplever att han är relativt lik Pique. Han har en hög högsta nivå, men kan även han kan göra brutala misstag där han går bort sig. Jag är tveksam om vi i slutändan skulle känna oss så mycket tryggare med Hummels än Pique. Pique anser jag dessutom har skärpt till sig oerhört mycket de senaste två åren. Det var väl i början av förra säsongen som han till och med var bänkad ett flertal matcher? Innan dess var han en stor säkerhetsrisk och även jag var trött på honom, idag anser jag att han näst intill har hittat tillbaka till den nivå han höll innan han blev tillsammans med Shakira. I övrigt är även jag trött på hans beteende utanför planen, men det går i alla fall inte lika mycket ut över spelet på plan längre. I Mascherano kan vi möjligtvis ha världens bästa stötande mittback. En oerhört vital del i vårt försvarsspel för att vinna bollen högt. Han är såpass kvick i fötterna att han kan ta sig runt anfallsspelare när en boll är på väg mot denne. Det blir fel ibland, absolut, men jag tycker att han lyckas oftare än missar med god marginal och det gör att vi bibehåller kontroll på motståndarnas planhalva oftare.

Skall vi idag värva in en tilltänkt mittback så är det inte för en startelva utan för bänken. Helst ung och utvecklingsbar men tillräckligt skicklig för att starta vissa matcher oproblematiskt. Vi kommer dock behöva leva med ett antal misstag från denne. Mascherano är den som jag anser vara viktigast att ha en framtida ersättare till, då han är äldst av nuvarande mittbackspar. Barca behöver den stötande mittbacken för att kunna erövra boll tidigt.
Barcelona Andresito
2016-05-12 19:57
[QUOTE=Josep "Pep" Guardiola Sala]fan har en känsla av att smutslaget från madrid, kommer ta pogba i sommar. lite pengar plus james och han är deras=(. SNÄLLA BARTO GÖR NÅT!!!! arda, adriano, alex song och cash o pogba är vår. [/QUOTE] Pogba vore en ren och skär lyxvärvning för Madrid. Det är verkligen inte en spelare de behöver. Vem ska han spela istället för? Modric och Kroos är givna. Istället för Casemiro och gå tillbaka till obalansen som kostat dem rejält den senaste säsongen? Real Madrid behöver en defensiv mittfältare. Fransosen är fel spelare för det. Det är ingen omöjlighet att Pogba spelar i Juventus karriären ut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-05-12 19:55
[QUOTE=Davids3]Enligt en fb-sida finns det rykten om Ferrari som potentiell sponsor på våra tröjor. Någon som läst något om det? [/QUOTE] Ska tydligen vara vara ett substanslöst rykte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-05-12 19:54
[QUOTE=Davids3]Enligt en fb-sida finns det rykten om Ferrari som potentiell sponsor på våra tröjor. Någon som läst något om det? [/QUOTE] Rent påhitt. En googling på FC Barcelona Ferrari visar inga artiklar angående sponsring.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-05-12 19:31
Villarreal player Denis Suarez (22) has today informed his coach Marcelino that he will leave this summer to return to Barcelona. [catradio]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2016-05-12 18:17
Enligt en fb-sida finns det rykten om Ferrari som potentiell sponsor på våra tröjor. Någon som läst något om det?
Barcelona Fuerza
2016-05-12 18:09
@the cameroonians:


Om man har läst lite metod i statistik förstår man att en fjärdedel av 140 000 ger en väldigt god indikation på vad även 140 000 personer skulle rösta. På samma sätt intervjuar man ca 1000 personer i Sverige månatligen för att följa partisympatier. Med det sagt behöver man inte intervjua hela den röstberättigade befolkningen (drygt 7 miljoner människor) eller ens en fjärdedel av dessa 7 miljoner. 1000 personer räcker gott och väl.

Men nu ska jag inte vara en besserwisser...
Barcelona Reymar
2016-05-12 18:06
Barca - Puyol

Är skeptisk till en värvning av Benatia då han inte alls spelat bra Bayern och är väldigt skadebenägen även om Bayerns Läkarteam är urusla.
Barcelona Liunil Masse
2016-05-12 16:25
Málaga B forward 'Kuki' Zalazar (18), who was linked with Barcelona B, would be happy to join the club. Negotiations are ongoing. [sport] Fantastic. Grym talang!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - Puyol
2016-05-12 16:14
Bayern München kommer sälja Benatia och jag tycker han är bättre än Mashe och resten av våra mittbackar förutom Pique. Benatia kommer passa perfekt tror jag. München kräver 200 miljoner och den summan betalde vi Malbro för. Barca bör agera och köpa Benatia helt klart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-05-12 15:53
Varför ska vi köpa mittbackar! Våran bästa lagdel det här året!
Barcelona Lion24
2016-05-12 15:02
Xaviesta

Jag tänkte faktiskt mycket på just det där att Suarez också var problematisk innan han kom. Jag tvekade på honom just på grund av det när han var i stort sett klar men Suarez har skött sig nästan exemplariskt. Det kan lika väl vara så att Ben Arfa också undviker skandaler och rubriker men det stora problemet är egentligen inte att han börjar missköta sig, utan att han ser och påverkas av andra spelares brist på disciplin. Speciellt i en tid då vi saknar riktiga ledare i laget. Lucho känns som en tränare som bara ger taktiska instruktioner och ska försöka motivera spelare inför match, inget mer. Spelarna är nästan i stort sett fria att göra/säga vad dom vill som inte är förbjudet i kontraktet. Annars är det parodi att man måste leta efter spelare som är gratis och närmar sig 30-strecket men vi vann ju trippeln förra året och det var ju Bartomeus magi som fick det hända, inte sant?

När det gäller Piqué så är jag väl medveten om hans Barca hjärta. Jag såg en video som länkades här inne efter Valencia matchen där Piqué var den som var mest förkrossad och visade hjärta. Men lika mycket som han vill att Barca ska vinna gör han det för att kunna ha nånting att säga till Madrid. Han älskar Barca lika mycket som han hatar Madrid. Jag behöver inte sånt skit. Jag vill ha fokus på mig och mitt lag. Titlarna de senaste åren talar sitt tydliga språk. Alla vet. Men att Piqué efter vunnen titel säger till sina lagkamrater med pokalen i hand ''låt oss fira så det sticker i ögonen i Madrid'' är för mig barnsligt, oprofossionellt och man måste fundera vart Piqué tankar riktigt är. Visst kan man skicka en eller två pik till rivalerna men Piqué är besatt av att folk ska se/veta. Han behöver inte oroa sig, folk ser, dom vet.

Såg på Barcastuff för ett tag sen att Piqué var den som hade fått mest böter på grund av förseningar till träning med en lång distans. Är detta Barca kärlek? Om han har sån obeskrivlig kärlek till klubben så ska han vara först, varje dag till träningarna för att vara ett exempel till andra spelare som då möjligtvis ser och tar efter. Lägg till att han skämmer ut sina egna lagkamrater (säga vad man vill om dom), framför andra lagkamrater inför fansen. Piqué älskar Barca men han älskar Barca lika mycket som han hatar Madrid. Vi alla Ogillar Madrid men ingen behöver bli besatta av dom, i alla fall inte spelarna! Anledningen till varför jag är tveksam till en spelare som Ben Arfa är mycket på grund av Piqué. Det absolut bästa vi kan göra är att sälja den här odisciplinerade spelare som då inte kan påverka de andra spelarna på något sätt.

Jag håller med om Ardas prislapp och ålder var överdriven. Jag tror att Arda var tänkt som en typisk Lucho mittfältare i Barca: alibispelare. Jag tror att Lucho såg Arda som en blandning av Iniesta (bollkontroll) och Rakitic (arbete) men det är inte lätt för en sån spelare att helt plötsligt börja alibispela, vara ny, 6 månader bakom i matchrytm och prestera direkt i ett lag som spelmässigt började sjunka. Rakitic hade också svårigheter de första halvåret.

Socrates

Det finns inget annat lag i världen där mittbackarna är så viktiga i spelet med boll som i Barca. Jag håller med om att offensiven är viktig för försvararna men det sker alldeles för stora misstag bland de vi har. Piqué är ofta ofokuserad och ''dum'', Masch är Masch. På bänken så håller inte de spelarna. Jag håller med om att det är extremt svårt att försvara i Barca trots att man oftast har mer boll än motståndarlaget men det finns bättre och man kan bättre. Det gäller att uppgradera sig och hitta bättre fokuserade och mer disciplinerade mittbackar än framförallt Piqué.
Barcelona neymar JR
2016-05-12 14:45
Socrates Då är det bara att nämna Puyol för se det från den andra sidan. Med defensivt skickliga backar (speciellt mittbackar) så skapas det en lugn och mer frihet för mittfältarna framför allt. Nu är det så att dom är professionella fotbollsspelare och speciellt den yngre generationen har tillräckligt bra funktionell teknik/passningsspel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-12 14:25
Legend Puyol on Piqué: "He's the best DF at this time. A leader, great in defence
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Socrates
2016-05-12 13:58
Diskussion kring att Barca bör värva mittbackar som i huvudsak kan försvara i första hand: Absolut, en mittback måste kunna försvara. Dock så anser jag att det offensiva spelet är ännu viktigare för en försvarare i Barcelona. Med det offensiva spelet, men jag helt enkelt när vi har bollen. Mycket av Barcelonas grundfilosofi bygger ju mycket på att anfall är bästa försvar. För att den tesen skall gälla så krävs det att vi har spelare som är duktiga i det offensiva. Idag så lyckas vi med detta pga att vi 9/10 gånger väljer att försöka spela oss ur svåra pressade situationer nära eget mål och dessutom lyckas majoriteten av gångerna. Pique är ju en mittback som är skolad i La Masia, han har även spelat som mittfältare under en del av seniorkarriären, när han var utlånad till Zaragoza. Mascherano är ännu mer extrem sett till vad hans mest spelade position har varit i karriären. Jag är själv nöjd med detta mittbackspar. Jag anser inte att någon av de behöver bytas ut, åtminstone inte till nästa år. De erbjuder båda ett bra offensivt spel, samtidigt som det defensiva håller hög klass. Visserligen gör de misstag, men det finns inte heller något lag i världen som ligger så högt upp i banan som Barcelona och jag ser sällan mittbackar som behöver jobba så mycket individuellt som i Barcelona. De jobbar till exempel väldigt ofta man-man i försvarsspelet, framför allt när motståndarna går på kontring. Och skall vi vara ärliga, så är det framför allt kontringar som du oftast får försvara dig mot i Barca, inte något kollektivt possessionspel. Det är således inte helt lätt att anpassa sig som mittback (eller vilken annan position som helst) i Barcelona. Jag tror att många erkänt duktiga mittbackar skulle få problem. Antingen så är de inte tillräckligt skickliga en-mot-en eller också så brister de i det offensiva spelet. Kan vara en orsak till varför Abidal blev så framgångsrik som mittback, eller varför Mathieu ses som ett alternativ. Även Puyol började seniortiden som ytterback och spelade tillräckligt länge i Barcelona för att också behärska det offensiva tillräckligt bra, han kunde åtminstone se till så att han var spelbar i trängda lägen. Så visst, att en försvarare skall kunna försvara är viktigt. Men i slutändan så behöver vi också se till vad en mittback oftast gör i Barcelona, jag hävdar att den just nu spelar mest offensivt, framför allt eftersom vi har offensivt skickliga mittbackar. Om vi prioriterar en försvarsspelare som inte har lika bra offensiva kvaliteter så kommer vi få se ett Barcelona som behöver spela mer försvarsspel. En tanke som slog mig under tiden som jag skrev var att det kanske skulle kunna vara intressant med Dani Alves som mittback, sett till ovanstående argument. Framför allt som en ersättare till Mascherano, då de båda är bra på att kliva upp på felvända spelare och ibland till och med kliva förbi. Vi skulle också få en mittback som är relativt snabb, bra en-mot-en och även riktigt bra i det offensiva spelet. EDIT: Efter närmare eftertanke så är nog Dani Alves inte tillräckligt reflektiv i sitt agerande på planen och positionsspelet lär därför bli alltför lidande i för många avseenden. Jag anser dock att det fortfarande är en intressant och jag bevisas hellre fel än att det inte testas alls.
Barcelona Deulofeu
2016-05-12 13:40
Spanien vidare vinst med 4-2

Barca nummer 9 Ruiz hann peta in en boll han också! Supertalang född 2000!

Mot kvartsfinal!
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-05-12 13:23
Deulofeu

han är min drömvärvning med. fysiken, arbetskapaciteten, skotten, tekniken. huvudspelet!. killen har allt. kan vara lite ojämn men han är ung!

har en känsla av att han gillar barca mer än real. spelare som neymar, alves tror jag lockar honom, sen har han ju talat öppet om iniesta och messi.

Det jag försöker säga att barca måste utnyttja dessa fördelar.

Ett annat plus med pogba är just storleken, defensiva kvarliteer och styrkan/ kylan. alltså kan han bli perfekt ersättare till busi om några år. så egentligen är inte en miljard så mycket. det är som att ta 2 betala för 1 haha. jag menar köper man de bruyne för 700 så förstår jag att pogba kostar miljardern.

önskar att vi hade bayerns ledning=(.

visca barca och ut med barto
Barcelona Deulofeu
2016-05-12 13:20
i U-17 lerder Spanien mot Italien med 2-1.

Samtliga 5 Barcaspelarna startade matchen.

Högeryttern Mboula assisterade till 2-0 målet.

Vår nummer 9 Ruiz nyss utbytt.

Mbouala har gjort en mycket fin turnering hittills med bla 3 matcher 1 mål samt två assists.

Spanien är just nu vidare som gruppetta och kommer spela kvartsfinal.

Matchen sänds på eurosport 2.
Barcelona Deulofeu
2016-05-12 13:14
Det som är tråkigt med Pogba är att han kommer stänga en plats på mittfältet för någon annan ung juvel.Men å andra sidan han är 23 och bland de bästa i världen på sin position och kommer så vara i 10 år till.

Lite tråkigt när vi fått fram spelare som S.Roberto,D.Suarez samt Rafinha men fördelen med alla dom som gör att de kan stanna och spela är att de kan spela på väldigt många positioner.

Jag vill att vi värvar in unga vältränade spelare som sällan är skadade

Sälj dököttet och minska truppen.

pogba 47 matcher 10 mål 16 ass
Laporte 45 matcher 2 mål 2 assist
Bellerin 43 matcher 1 mål 7 assist

Unga hungriga dyra javisst men de kan ju spela massor!
Barcelona Deulofeu
2016-05-12 13:08
Josep "Pep" Guardiola Sala

Jag delar din rädsla

Zidane stannar kvar och han har gjort det riktigt bra kan fortfarande vinna ligan samt champions league.

I cl är Madrid stora favoriter.

Att Zidane gillar Pogba är ingen nyhet precis och där får de verkligen hela paketet men framför allt ger han laget mer balans mål assist fysik allt han är helt komplett.

Men han är dyr.

Juve verkar intresserade av alla Madrids spelare och de kommer nog göra något byte där och dessutom är Morata utlånad.

Att vi skulle värva Pogba ser jag nästan som en omöjlighet.

Ingen att sticka under stol med men han är min största drömvärvning.

Ung profil som har precis allt och en sjuk vinnarskalle han vill inte bara bli bäst utan bäst och mest komplett på allt! Han kommer lyfta laget dit han kommer min enda förhoppning är att han stannar ett år till i Juve så vi hinner skaffa mer pengar...

Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-05-12 12:51
fan har en känsla av att smutslaget från madrid, kommer ta pogba i sommar. lite pengar plus james och han är deras=(.

SNÄLLA BARTO GÖR NÅT!!!! arda, adriano, alex song och cash o pogba är vår.
Barcelona Andresito
2016-05-12 12:36
Barcelona betalade €34M för Arda. När han köptes var det enda negativa priset sett till hans ålder. Spelstilen och fotbollskunskaperna var annars perfekta för dagens Barcelona. Anledningen till misslyckandet är helt och hållet Ardas fel. I Barcelona spelar han vare sig som han gjorde i Atlético, Galatasaray eller turkiska landslaget. Felet sitter i hans skalle att inte våga göra bort sig. Man märker en enorm skillnad inom loppet av en vecka när han först spelar med Barcelona och sedan med landslaget. Han går från en bekväm alibispelare till en ledare likt Messi som alltid söker boll och som alltid vill skapa något framåt. Precis sådär var han även i Atlético, och jag trodde att han skulle bete sig på samma sätt i Barcelona. Tyvärr så har han inte åldern på sin sida att komma till rätta i Barça, inte med talangerna som konkurrerar med honom. Hade han varit 23 så hade jag behållt honom i en säsong till, men nu tycker jag det är bäst att få in pengar för honom medan man kan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-05-12 12:01
@ Xaviesta:

Jodå, det måste finnas flera här inne som räcker upp handen. Minns tydligt hur jag fick rejäla mothugg när jag undrade varför vi värvat en hårt kämpande mittfältare för 400 miljoner. Det fanns flera som menade att Arda besitter ungefär Iniestas egenskaper, eller i alla fall var tänkt att spela som Iniesta.

Dessutom så hade jag missförstått hela värvningen. Arda värvades inte för hur han spelar i Atl Madrid, utan för hur han spelade i Galatasaray och turkiska landslaget.

Vem vet, en sommarledighet och till hösten är det kanske jag som sitter och hade fel om Arda. Men just nu känns det inte särskilt troligt.
Barcelona neymar JR
2016-05-12 10:10
Själv så hade jag skyhöga förväntningar på Vidal, trodde verkligen att han skulle vara en injektion till våren. Hans snabbhet & löpvillighet väntade jag ivrigt på. Tyvärr får man vänta än längre om han inte redan nu skeppas iväg. Vidal är annars en spelare jag trodde skulle passa perfekt för lucho och för våran högerkant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-05-12 09:49
Xaviesta

Du avslutade ditt senaste och som vanligt välskrivna tillika tänkvärda inlägg, med följande uppmaning: "Alla som spänt förväntade sig vårmirakel från Arda under hösten då han snällt väntade ut sitt ut-ur-fängelse-kort från Uefa räcker upp en hand". Och konstaterade sen snabbt och smått lakoniskt "Nä, just det".

Men jodå, jag är en av ganska många som faktiskt förväntade mig bra mycket mer av Arda Turan. Så på din direkta uppmaning räcker jag nu upp min hand från den skamvrå, där vi rodnande viskar till varandra: "You can´t win ´em all".
Barcelona the cameroonians
2016-05-12 06:17
[QUOTE=Liunil Masse]Jaha så 86% av medlemmarna röstade ja till Qatar på tröjan. Helt jävla sanslöst!! Hur fan är det möjligt?? [/QUOTE] Nej, 86% av de som dök upp till det referrendum som Rosell kallade till 2010. Då handlade det om Qatar Foundation, men det medlemmarna inte fick veta rakt av var att QF hade rätt att byta namn under kontraktstiden. Dessutom hotade Rosell med att behöva sälja Messi och Xavi om de inte fick in sponsorpengar, men de borde läst mellan raderna eftersom ex-presidenten även skanderade att klubben nu skulle ha €100 miljoner att spendera i varje transferfönster. Konstigt att €33 miljoner om året skulle ge sådana summor att spendera när klubbens ekonomi samtidigt sades vara en katastrof. Men medlemmarna skrämdes upp och cirka 27000 röstade för en sponsor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2016-05-12 04:02
Lion24 Välskrivet inlägg, och som oavsett vart du står i dom aktuella frågorna, alltid är en fröjd att läsa. Men jag vill flika in några synpunkter på vissa delar som jag ser från ett annorlunda perspektiv. Jag väljer att ställa mig likgiltig i frågan om Ben Arfas vara eller icke vara i vår klubb. Jag håller delvis med dig men jag hade samma farhågor om Suàrez och den värvningen visade sig vara fantastisk med tanke på alla hans tidigare skandaler i sina tidigare klubbar så man kanske ska vara försiktig med att döma grabben. Men jag räknar inte Ben Arfa som en riktig värvning om han nu kommer. Att vi ens går efter en spelare som är gratis eller spelare som närmar sig 30 retar mig riktigt mycket då det är en strategi och en desperation som småklubbar står för och förespråkar. Nu handlar detta jag tänker avsluta min rant med inte direkt om Ben Arfa utan mer rent allmännt om värvningar i sig. Vi behöver nämligen införskaffa kompetenta scouter och reformera vår vävningspolicy samt sluta klamra oss fast vid vissa hyperirriterande falska sanningar som att varenda nyförvärv måste kunna spela i alla tre lagdelar. Jag vill inte ha in spelare som är 70% på allt, det räcker med sånt. Jag vill ha in specialister som är 100% på det dom gör. Inga fler mittfältare som mittbackar eller anfaller som mittfältare eller mittfältare som anfallare. Aces in their fucking places tack, ursäkta språket. Ben Arfa, om han anländer, kommer inte att räknas som en värvning i min bok och det är inte killens fel alls utan istället mitt "personliga" problem med amatörerna som styr vår anrika klubb. Pique må vara loj, må reta gallfeber på en och må tramsa sig med periscope och instagram och fan och hans moster men han har ett äkta Barcahjärta som bultar för inte bara klubben och dess fans men för hela katalonien och självständighetsrörelsen! Ett sånt hjärta går inte att köpa för pengar och därför bör vi aldrig sälja det heller. Han kan vara den fula ankungen många gånger men han är vår ankunge och Campen är hans damm. Du får försöka hitta ett sätt att leva i symbios med den tanken, min vän. Slutligen vill jag bara understryka din egen första-rad i Arda-stycket som jag och många andra har problem med, nämligen att ingen av oss fattar varför Arda värvades för 400 miljoner till att börja med. Problemet för mig har inte varit att turken har presterat under förväntan eftersom jag inte förväntade mig mer än såhär från någon som slipats under en alldeles för romantiserad och överhypad anti-fotboll a la Mourinho under Simones järnhandske, utan snarare varför han ens värvades överhuvudtaget. Alla som spänt förväntade sig vårmirakel från Arda under hösten då han snällt väntade ut sitt ut-ur-fängelse-kort från Uefa räcker upp en hand. Nä, just det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2016-05-12 02:26
Ben Arda? Av det jag sett och hört, mycket duktig spelare. Har inte följt han alls i Nice men såg honom några gånger när han var i England. Statistiken för en offensiv mittfältare i ett lag som Nice talar sitt tydliga språk. Gillar såna kreativa spelare som kan göra saker med boll. Problemet är bara att Ben Arfa är problematisk. Det är inte så att jag bara vill ha ''snälla och tysta'' spelare i klubben, jag gillar spelare med attityd, men i dagens Barca med brist på disciplin hos flera spelare samt tränare så ser jag det som ett stort problem med ännu en sån spelare. Hade Pep varit kvar i klubben, eller bara spelare som Xavi, Puyi och Valdes så hade jag inte varit orolig men det är alldeles för riskabelt med en sån spelare i laget när man inte längre har så många spelare kvar med karaktär och disciplin. Jag personligen lägger extremt stor vikt vid disciplin. Att Zlatan kallade några av våra spelare för ''skolpojkar'' gjorde mig extremt stolt när jag fick läsa det för första gången. Det säger ganska mycket att Xavi var den som tog stort ansvar och förenade spelare-tränare förra säsongen, men vem ska göra det idag? Jag älskar Iniesta och han får likt Xavi själv avgöra när han vill dra sig tillbaka men Iniesta är inte riktigt kaptensmaterial. En kapten är inte bara en kapten som ska skälla eller väcka andra spelare på matcher, det kan den tillbakadragne och blyga Iniesta också göra, en kapten är en kapten vid alla situationer, på plan, omklädningsrummet, överallt. Just nu har vi möjligtvis Masch som kaptensmaterial men han har inte så hög status även om han är omtyckt. Han är inte egen produkt eller katalan. Den stora anledningen till varför jag inte vill ha hit Ben Arfa är inte så mycket på grund av just Ben Arfa (även om det naturligtvis spelar in), det är andra spelares och tränares brist på disciplin.

Angående Arda och Vidal så har jag inga problem med att de stannar kvar nästa säsong. Jag har tålamod med dom. Problemet var att Arda och Vidal börja spela när vi osynligt och ovetandes började falla. Vad ska göra så att två nya spelare som inte alls är i samma matchtempo som de andra ska prestera och sticka ut på ett positivt sätt när vi knappt haft spelare i form under våren (förutom Suarez och möjligtvis Leo ibland)? Det är ju väl omöjligt att du som ny ska höja ett ''fallande'' skepp. Jag överdriver något fallande men ni förstår. Jag gillar spelaregenskaperna Vidal har: mycket energisk, fyller alltid på (!), aggressiv. Visst har han lite problemet med att försvara men jag tror han kan slipa på det. Blev ju inte bättre att Piqué skämde ut han framför hans lagkamrater inför fansen när Vidal fick frågan hur bänken var (nåt sånt). Det absolut viktigaste och bästa vi kan göra är att sälja Piqué i sommar. Det är så att jag nästan, bara nästan accepterar att vi säljer Piqué och inte köper in en ny mittback och fortsätter med Bartra, Masch, Mathieu och Vermaelen. Piqué är för mig ett stort problem och han har varit det sen Cesc kom till klubben.

Om jag hade fått välja vilken mittfältare jag hade velat ha till Barca så hade inte Arda varit med på listan men han kan fungera bra i Luchos Barca. Han jobbar hårt, gör sitt 'Lucho=mittfält alibi spela' så att han drar isär försvararna för att öppna upp ytor åt MSN och han har en ganska bra bollkontroll. Men det är omöjligt för Arda eller Vidal att prestera under 2016 där vi bortsett från de senaste omgångarna knappt spelat en bra fotbollsmatch. I och med att de är nya, är 6 månader bakom de andra spelarna i matchrytm så borde väl förväntningarna på just dom två vara lägst? Hur som helst så hoppas jag att Lucho lärt sig från sina misstag till nästa säsong, då tror jag att Arda och Vidal kan anpassas mer naturligt med övriga spelare.
Barcelona grande jw
2016-05-12 02:26
"Ex-Barça man Cuenca wants to score winning goal for Granada"

"The winger thinks it would be "amazing" to be the man to deny Barcelona the La Liga title"

Puta Cuenca. Ännu en bitter sopa som inte höll måttet.
Barcelona Puyols inställning
2016-05-12 00:35
Har hela tiden tänkt att jag inte kan köpa tröjan med qatar på men i protest ska jag nog fan köpa nästa gång jag är i Barcelona och täcka över/förstöra innan jag går på match.
Annons: