/spanien/barcelona/forum/12172.aspx/spanien/barcelona/forum/12172.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London
2011-06-02 13:17
Nina

Då är det väl ändå två nedköp för Zaragoza, då varken Abraham eller Edu Oriol är ordianrie i Barca B?
Zaragoza Nina (Red.)
2011-06-02 13:14
@Cataloniaboy, jag tror tvärtom att de kan få ganska mkt speltid i Zaragoza, särskilt Oriol eftersom Agapito Iglesias ämnar försöka sälja Lafita.
Man kommer dessutom försöka hitta en ny klubb åt Ivan Obradovic (eftersom det finns pengar att tjäna även på honom) så Abraham och Paredes lär enligt vad jag fått omtalat för mig turas om lite på vänsterbacken beroende på hur det går, precis som Paredes och Obra gjort den här säsongen.
Barcelona Rambla~
2011-06-02 13:12
addeh

Hur den målvakten som släppte in bakåtnicken kan vara lagkapten är en gåta? Vilken tavla. :P
Barcelona L.A.M Nr 10 - Sergio Busquets, King of London
2011-06-02 13:12
Cesc ska inte komma pga av Thiago, då tappar jag all respekt för Pep. Jag vet faktiskt inte om det skulle kunna hända. Å ena sidan verkar han ha fullt förtroende för Thiago då han gett han mycket speltid i år, men han verkar också vara helt beroende av att få ta hem Cesc, varför vet jag inte. Det känns som det är en orestigevärvning för honom, det är inte bara för det han skulle tillföra till truppen.

JDS ska faktiskt inte räknas bort. Han har spelat väldigt bra i Barca B på våren, och även om han fyller 21 i år, kanske redan fyllt, så ska ett a-lagskontrakt inte uteslutas. Det är dock väldigt hård konkurrens bland ungdomarna på mittfältet, där även Thiago och Sergi Roberto finns, och Rafa Alcántara, 18 år, på väg upp från Juvenillaget.

Vi får se vad som händer med alla de här mittfältarna. Klart är att vi i alla fall knappst behöver oroa oss för framtiden, och ett köp av Cesc eller Pastore skulle kännas rätt onödigt.
Atlético addeh
2011-06-02 13:11
Hetfield

Bra, då är vi mer överens. Du har en poäng att det inte måste va antingen eller, men om Keita även är kvar kommer det bli väldigt svårt för Thiago att få speltid kommande säsong. Det går inte förneka.

Även om man har potential att bli en av världens bästa mittfältare kan chansen att bli det slopas om man inte får den speltid som krävs.
Atlético addeh
2011-06-02 13:09
Vet inte om det har nämnts här inne tidigare men Neymar sköt sitt Santos till Copa Libertadores-final i natt. Han har nummer #11 på ryggen.
Barcelona Hetfield
2011-06-02 13:04
addeh

Fair enough, det kommer att påverka, men jag ogillar argumentet med "Cesc eller Thiago", det är "Cesc och Thiago". Jag tror på att om man har talang och skicklighet så kommer man långt här i världen, om Thiago har den skickligheten så kommer han att bli en klasslirare, oavsett om Cesc kommer eller inte.

Los mejores

Jag menar ju inte att vi ska byta rakt av, det är tänkt att de spelarna jag nämnde skulle användas för att sänka priset på Cesc.
Atlético addeh
2011-06-02 13:01
Hetfield

Gillar inte ditt argument att "Fábregas ankomst skulle inte påverka Thiago då det är olika spelatyper". Naturligtvis skulle det påverka Thiago enormt om Cesc värvades. Oavsett att det är två lite olika spelartyper vi pratar om konkurrerar de om samma position, det vill säga på det centrala mittfältet. Det är ungefär som Keita och Thiago nu. Hade inte maliern funnits i truppen, tror du inte Thiago hade fått mer speltid då?
Barcelona Cataloniaboy
2011-06-02 12:58
Jag läste nyss att Abraham och Edu Oriol nästan är klara för spel i Zaragoza den kommande säsongen. Jag tror det är pengarna som lockar rätt mycket, för de lär ju knappast få allt för mycket speltid där. Jag räknade ut att de kommer dra in 250000 kr var i månaden, säkert det dubbla av vad de tjänade i B-laget.
Real Madrid Los mejores
2011-06-02 12:50
Hetfield

Vad får dig att tro att Wenger skulle vilja ha dem då? ska han sälja sin bästa spelare vill han ju också tjäna på det. I form av pengar och kanske någon delbetalning som faktiskt kan tillföra något. Jeffren är duktig, men han är alldeles för skadebenägen, de har Rosicky redan liksom. Milito bara sjunker och sjunker. Möjligtvis Bojan då han är riktigt duktig.

Btw, Thiago kan väl omöjligtvis var den som ska ta över taktpinnen när el 'máquina' väl lägger skorna på hyllan?
Real Madrid Los mejores
2011-06-02 12:45
1.70-ligan

Svår fråga, då bägge varit upp och ner. Villareal började ju säsongen som tåget, och Rossi var helt fantastisk. Allt eftersom när Villareals tunna trupp inte längre höll var de ett helt annat lag, och Rossi har faktiskt haft en riktigt dålig säsongsavslutning.

Kun däremot var väldigt duktig till en början, innan han hamnade i en längre svacka. De senaste två månaderna har han förmodligen varit ligans allra bästa spelare, tillsammans med Cristiano.

Jag väljer dock Kun före, alltid varit svag för den lilla argentinaren. Hans låga tyngdpunkt, bollbehandling och explosiva löpsteg gör han så himla oförutsägbar.

Vad känner ni angående Rossi då? vart ska han gå in. Den enda positionen jag kan se han i är väl den Messi huserar på för tillfället, och den platsen blir kanske lite svår att knipa. Det skulle kännas fel med Rossi på en kant, då man knappt får ut en bråkdel av hans kvaliteter.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-02 12:44
Barcelonistas

co-sign. Afellay är en perfekt spelare att ha i truppen och så länge han själv inte vill bort hoppas jag han stannar. Just nu verkar han ju väldigt nöjd med sin situation och jag tror det bästa fortfarande finns framför honom
Barcelona Hetfield
2011-06-02 12:43
Rambla

Hur logiskt är det att Pep skulle ge bort Barcelonas största talang bara för att få hit Cesc om han ändå ska lämna om 1 år? Är det bara jag som tycker att hela det argumentet är ologiskt?

Och nej, det finns ett maxpris för alla här i världen. Man måste prioritera och se vad som väger mest, det finns andra spelare som Wenger skulle kunna ta istället som JDS, Milito, Jeffren, Afellay osv. så jag tror inte att Thiago är ett MÅSTE ifall vi ska få hit Cesc. No way.
Barcelona Shanghai
2011-06-02 12:38
Barcelonistas

Jag hoppas verkligen att han stannar och jag är säker på att han kommer göra de. Folk som vill ha Pastore och Cesc vart har ni tänkt er att dom ska spela ? köpa en spelare över 40 milj euro sen nöta bänk tills dom ruttnar.
Barcelona el Maestro!
2011-06-02 12:37
Hetfield:
Håller med en sak som du skrev. Afellay skulle passa in i Arsenal som handsken. Han är rak i sitt spelsätt och han har skottet. Dessutom är han snabb och kanske passar in bättre i ett lag som kontrar ibland.
Barcelona Rambla~
2011-06-02 12:35
Hetfield

Du fattar ju inte vad jag menar. Det handlar inte om Pep litar eller inte på Thiago. Det handlar om vem han till varje pris vill ha. Han vill ha Cesc och jag tror att han hade varit beredd att offra Thiago om det inte fanns någon annan utväg. Pep lär kanske bara stanna högst 1 säsong till. Det är liksom sista chansen nu med Cesc. Thiago är framtiden, då är troligtvis Pep inte ens kvar i klubben.
Barcelona Hetfield
2011-06-02 12:32
Rambla

Kom igen, inte ens du kan tro på allvar att Thiago ges bort för att få hit Cesc? Pep har visat om och om igen att han litar på Thiago och att han kommer att vara en del av laget nästa säsong. Man tar inte med Thiago som bänkspelare i de allra viktigaste matcherna om man inte trodde på honom.

Ifall Cesc kommer så lär det inte påverka Thiago alls, det är två olika spelare med två olika egenskaper. Det är nästan som att säga att ett köp av Kun skulle rubba Iniestas spel.
barcarobin
2011-06-02 12:27
Keita och Afellay ska vara kvar!
Barcelona Rambla~
2011-06-02 12:27
Hetfield

Thiago är inte alls så säker att stanna som du tror. Allt hänger på Pep och hur gärna han vill ha Cesc. Vi vet att han nästan är desperat att få Cesc. Förra sommaren var det den enda värvning han "krävde". Han blev rätt så besviken och irriterad när det till slut inte blev något.

Om det kommer till ett skede där han får välja, Wenger går endast med på att släppa Cesc om han får Thiago och pengar. Tror du då inte att Pep skulle gå med på det? Jag tror att han skulle göra det.
Barcelonistas
2011-06-02 12:25
Shanghai

Afellay är precis en sådan spelare vi behöver i laget. Att slänga in en afellay med sin speed mot trötta försvarare i slutskedet av matcherna. ( Minns mot madrid där han snurra upp Marcelo och låg bakom målet på bernabeu.
Barcelona Hetfield
2011-06-02 12:24
Tror ni inte att Afellay skulle föredra att vara en startspelare och viktig del av Arsenal än att vara nr.2 bakom alla? Om dessutom en anfallare och en mittfältare köps så är hans chans att slå igenom ännu mer avlägset.

Jag tror att ett byte mellan Cesc och Afellay skulle gynna alla i slutändan.
Barcelona Capitan Puyi
2011-06-02 12:22
Jag tror inte någon har ett problem med Affelay men det är bara att inse sanningen. Cesc är en mycket bättre spelare sett till kvalité och han passar bättre med laget och truppen. Får man ner priset på han med ett byte av Affelay så gynnar det alla parter. Däremot så har jag hellre Affelay kvar och satsar på honom än och skaffa hit Pastore som jag tycker är något överhypad.

Fast allt det här är bara rykten. Wenger skulle inte acceptera det i vilket fall som helst samt att Affelay signade för Barcelona. Finns inget som pekar på att han går med på att byta ner sig till Arsenal.
Barcelona Shanghai
2011-06-02 12:18
Vad är detta jag läser ? ingen vill ha Afellay, herregud ! han är ju en sån spelare som man ska ha i laget. Hur länge hade vi Yaya Toure som gnällde hela tiden medans Afellay som inte säger nåt om den speltiden som han har fått. Tycker så synd att ni vill få bort honom. Kommer aldrig glömma vad han gjorde mot Marcelo.
Barcelona Capitan Puyi
2011-06-02 12:17
Ingår Affelay i ett bytte om Cesc samtidigt som vi säljer Keita (thats not gonna happen) så finns det gott om speltid för Thiago och för Cesc/Pastore.
Barcelona Hetfield
2011-06-02 12:16
Rambla

Thiago är en av de som alltid ler och firar med kompisarna trots att han sitter på bänken, så jag tror inte att han har attitydsproblem. Hans pappa (Mazinho) verkar vara lite av en egofylld douchebag, men jag hoppas att det inte smittar av sig.

MD vill antagligen sälja tidningar, det är därför de ska koppla ihop Thiago med dittan och dattan. Thiago ska ingenstans, det kan jag nästan garantera.
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-06-02 12:15
Tror seriöst Thiago har mer i sin potential som kan gynna Barcelona än Fabregas. Thiago besitter en speed och ett driv som varken Xavi eller Fabregas har. Han ser mer intressant ut även om han är mycket mer valpig och oprövad just nu. Han har blivit en av mina favoriter väldigt fort.
Barcelonistas
2011-06-02 12:11
Tycker vi borde satsa på Thiago, vill inte se någon cesc elr pastore. Kolla Guardiolas första år i laget, inte många visste vem pedro var. Och kolla 2 år senare han är en utav världens bästa.

Samma sak kommer hända Thiago!
Barcelona Rambla~
2011-06-02 12:11
Hetfield

Ja, du tror att det ligger till så. Pressen i Barcelona, speciellt MD, försöker hela tiden antyda att Thiago inte riktigt har Peps fulla förtroende. Att han skulle ha attitydsproblem, att han farsa är en gnällspik osv. Varför envisas de med att följa upp detta hela tiden?

Jag måste ju tillägga att jag stör mig något enormt på pressen i Barcelona. Efter en säsong med titlar och allting är på topp i klubben, är de så snabba med att leta upp dirt, skriva negativa artiklar om spelare, tränare och fan och hans moster. De är bara ute efter drama.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-02 12:09
Rambla

Var lite det jag menade. Logiken i det ryktet var ju pinsamt låg :P

--------------------

Förresten, har inte Rossi varit bättre än Aguero i La Liga i år? Om sanningen ska fram
Barcelona Hetfield
2011-06-02 12:05
Rambla

Thiago kommer aldrig att gå till Arsenal (eller något annat lag) om det är upptill Barcelona, det är skitsnack. Thiago är en spelare som klubben satsar på, men JDS är däremot en spelare som lär försvinna och då är det lika bra att byta honom mot Cesc.

Wenger letar ju efter offensiva spelare, det är ju därför de jagar efter Hazard. Afellay är som klippt och skuren för Arsenal enligt mig.
Annons: