/spanien/barcelona/forum/12165.aspx/spanien/barcelona/forum/12165.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Spanien S-P
2011-06-26 15:09
"Málaga är förstås rädda om sin juvel och säger nej men Barcelona har enligt uppgift kommit överens med Brahims pappa om en flytt till Katalonien."

I rest my case..
Spanien S-P
2011-06-26 15:07
Rambla @

Det underlättar om du faktiskt håller dig till sanningen. Hur många gånger har Arsenal blivit dömda för att gå bakom ryggen på en klubb? Nada. Noll. Alltså är Arsenal inte tvingade att ta kontakt med Barcelona (enligt FIFAS regler)om de ska värva spelare som är gratis.

Om det sedan är moraliskt rätt att ta kontakt med Barcelona eller inte angående spelare som är gratis är en annan femma.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 15:07
S-P

Barcelona och Leeds var eninga om detta. Ser du inte skillnaden är det inte ens värt mödan att svara dig längre.
Barcelona el Maestro!
2011-06-26 15:06
S-P

Klubbarna var överens om hans vilja. Skulle han bli intagen så skulle Leeds få ersättning. Barca gick inte bakom ryggen. Det är bara Wenger som gör det vare sig du vill inse det eller inte.
Spanien S-P
2011-06-26 15:05
el Maestro! @

Är jag dum?

Okej, en fråga du gärna får svara på nu. Hur mycket KOSTADE Puyol att köpa eftersom han kom från en mindre förening som du kallar det? Antagligen ingentings alls förutom en viss kompensation.

Ditt argument håller inte eftersom så unga spelare sällan kostar.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 15:04
S-P

Nej, jag ser verkligen inte likheterna. Det ni sysslar med är utstuderat där ni utnyttjar kryphål i spansk lagstiftning. Där ni jagar spelare genom att kontakta deras familjer, lovar dem anställning i London och en massa andra kompensationer. Ni tar inte kontakt med Barcelona och istället visar ert intresse i ett tidigare stadie, utan ni passar på någon månad innan de fyller 16 år för annars är ju risken stor att de har skrivit på kontrakt med Barcelona.

Dra igång ert egna La Masia istället och utbilda era egna talanger.
Spanien S-P
2011-06-26 15:02
Rambla~ @

Du pratade om att killen från Leeds ville spela för er. Precis likt värvningarna vi gjort från er vill spela för oss.

Ändå är det gnäll från erl om att vi bara värvar från La Masia. Medan när ni själva gör det är det okej tydligen? Eller?
Barcelona el Maestro!
2011-06-26 15:01
S-P
Är dum eller?
Skillnaden är att små föreningarna säljer sina spelare för att få in inkomst. Ungdomsakademier hos stora klubbar uppfostrar ungdomar för att de ska få spela i deras A-lag förhoppningsvis. När en annan klubb lockar dessa ungdomar med proffskontrakt utan den uppfostrande klubbens vetskap. Då kallas det för att man snor spelare. Det är skillnaden.
Barcelona Blaugrana91
2011-06-26 15:01
Men vad störande ni Arsenalfans är...

Ja Barca värvar ibland unga spelare från andra klubbar till akademin. MEN vad som är värt att notera är att Arsenal är på SAMMA klubb hela tiden dvs Barca, Seriöst Barca och vi fans är trötta på att Wenger ligger och kryper i buskarna utanför La Masia....
Spanien OTBAG
2011-06-26 15:00
el Maestro//

Vilka av de klubbar räknar du som storklubbar?

Lorient? Chukyodai Chuyko HS? Norwich? Cheltenhamn? Fluminense? IK Våg? Cornella? Stade Lavallois?

Ja, du kan titta igenom länken jag la upp så får du sedan säga vilka stora klubbar vi tar talanger ifrån, förutom de vi tagit från Barcelona.

Du kan även titta på Arsenal.coms reservlagslista, YoungGuns som har alla akademispelare osv. Hävda inte att vi gör något som du inte har underlag för eftersom det händer ytterst sällan.

Länktips.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:59
S-P

"Toral vill spela för Arsenal, vad är problemet? Precis likt de andra som vi har värvat från er."

Kul för honom. Har jag nämnt honom?

Värvat? Heh, lustigkurre.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:57
S-P

Trampar in? Är det verkligen något en arsenalsupporter ska ge sig in på?
Spanien S-P
2011-06-26 14:57
Rambla~ @

Toral vill spela för Arsenal, vad är problemet? Precis likt de andra som vi har värvat från er.

Ni gnäller på att vi värvar från La Masia, trots att spelarna verkar vilja komma. Men när ni gör likadant är det okej eftersom spelarna i fråga vill komma.

Ser du inte likheterna?
Spanien S-P
2011-06-26 14:56
el Maestro! @

Vad är skillnaden? Det är fortfarande värvningar det handlar om, vare sig det kommer från stora eller små klubbar? Hur tror du de mindre klubbarna känner sig när ni trampar in och vill värva deras bästa spelare?
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:56
Det är ju lite komiskt hur de hela tiden drar upp den där killen från Leeds för att få vatten på sin kvarn. Killen ville provspela i Barcelona. Leeds och Barca har hela tiden varit enade i detta. Vilket även Leeds har klargjort offentligt. Så vad är problemet här?
Barcelona Barca4eva
2011-06-26 14:55
- käkar popcorn -
Barcelona el Maestro!
2011-06-26 14:53
OTBAG:

I Barcas fall handlar det ofta om att köpa yngre spelare från små föreningar. I Arsenals fall är det fråga om att locka till sig spelare från ungdomsakademier i stora etablerade klubbar, Barca, Real Madrid och liknande klubbar. Det handlar inte om att köpa utan att locka dem med proffskontrakt. Det är lite skillnad.

Du drog upp den unga spelaren från Leeds United. Han har velat spela i Barca men han dög inte. Det är inte många ungdomar uppfostrade i de brittiska öarna som klarar av intagningskraven. Så du kan vara lugn;-).
Spanien OTBAG
2011-06-26 14:53
Rambla~//

Eftersom vi inte är i behov av att lägga mer än det krav FIFA har så är det ju inte så konstigt att man inte lägger mer pengar än man behöver. Sen hade jag inte personligen haft något emot om vi gjorde det för att slippa höra att vi är omoraliska, men vi är knappast den enda klubben som är det - vilket även Barcelona har visat, trots det väljer ni inte att kritisera det utan ni väljer att endast återgå till hur omoraliska Arsenal är.
Spanien S-P
2011-06-26 14:52
Hetfield - Thiago isn't going anywhere @

Klart Arsenals värvningar och försäljningar är en DEL av marknaden, eller säger du emot?

Klubbar som ni, Real, City och Chelsea har alla bidragit till att marknaden ser ut som den gör idag. Klart de flesta lag hänger med i den utvecklingen, så även vi - vilket leder till att vi begär ett högt pris för Fabregas. Är det under tänker vi inte sälja.

Menar du på allvar att Arsenals värvningar/försäljningar inte är en del av marknaden? Gosh.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:52
Dragon Blood

Ja men då så, vad jiddrar ni då om? Då är det ju klappat och klart.

Jag hoppas verkligen att han menar det också för personligen vill jag verkligen inte ha tillbaka honom.

Jesus, hur många gånger har vi haft den här diskussionen på det här forumet. Varför måste ni hela tiden terrorisera oss?
Spanien Dragon Blood
2011-06-26 14:49
Rambla~

Han sade att han kommer att stanna om Arsenal vill ha honom kvar.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:48
OTBAG

Kompensation som är faställd av Fifa ja och som de är tvungna till. Det är knappast en överenskomelse mellan klubbarna.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:48
S-P

Suck....det är som att förklara astorfysik för en vägg. Arsenal är inte marknaden. Arsenal bestämmer inte priset, det utgår ifrån olika faktorer som i sin tur utgår från vad som finns i marknaden.

Dragon Blood

Om jag hittar så länkar jag till det.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:46
S-P

Om han nu vill spela kvar i Arsenal så finns det ju ett enkelt sätt att sätta stopp för allt det här. Det krävs bara att kycklingen själv, Cesc, går ut offentligt och säger det ni alla vill höra. Jag vill stanna kvar i Arsenal. Barcelona, snälla sluta upp med att hela tiden jaga mig. Jag är inte intresserad av att återvända till hönshuset. Fast han gör ju inte det, eller hur? :)
Spanien OTBAG
2011-06-26 14:45
Rambla~//

Alla klubbar gör på detta sätt. I vissa klubbar sker det oftare än i andra, men om Arsenal värvar 10 spelare på detta sätt och Barcelona 4, är inte Barcelona också omoraliska?

Sen ger vi kompensation för spelarna. För Bellerin och Toral fick Barcelona 400.000 euro/spelare. Ingen jättesumma, men ändå kompensation.

el Maestro!//

Jag har inte försvarat Wenger, det enda jag ville veta var hur ni såg på saken när ni agerat på samma sätt.

Hetfield - Thiago isn't going anywhere//

Hur tänkte du nu?

Är din tanke att man ska köpa ex antal £20 miljoners spelare när man i samma veva ska betala av lån och skulder på ett nytt arenabygge och sätta ekonomin i fara? Ha i åtanke att vi har en splitterny arena samtidigt som vi genomgått en generationsväxling. Det är klart vi är nöjda med hur vår ekonomi ser ut idag efter att vi haft ett arenabygge och en generationsväxling på samma gång.

Att titlarna har uteblivit dessa år rör mig inte i ryggen, vi har överlevt som fotbollsklubb och framtiden ser otroligt ljus ut. Skulle däremot titeltorkan fortsätta i fem år till, då är det under all kritik.
Spanien S-P
2011-06-26 14:44
Hetfield - Thiago isn't going anywhere @

Du säger ju emot dig själv.

Först säger du att marknaden sätter priserna för att sedan säga att ni skiter i Arsenals pris?

Hur ska du ha det?

PS. Vi betalar för talanger.
Spanien Dragon Blood
2011-06-26 14:44
Hetfield - Thiago isn't going anywhere

Så många som möjligt, antar jag.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:43
OTBAG

Chilla. Jag tycker bara att det är högst ironiskt att ni stoltserar med ekonomin i ett FOTBOLLSLAG.

Det är faktiskt rätt så lustigt hur Wenger har lyckats klamra sig fast vid tränarposten pga. "vi har bra ekonomi". Det är ju lätt att ha bra ekonomi när man köper spelare med 1 år kvar på kontraktet eller när man tar talanger utan att betala.
Spanien OTBAG
2011-06-26 14:41
Hetfield - Thiago isn't going anywhere//

Kidnappar de unga från La Masia? Är det så att vi gör inbrott i deras boende, kidnappar spelaren och sätter honom på en öde ö? Du tycker inte att spelarna själv har något att säga till om ifall de vill stanna eller gå?

Sen att du drar upp våra titellösa år är också komiskt, kommer du ihåg hur det var för Barcelona för ett antal år sedan? Varje gång en Arsenal-fan kommer in och försöker driva en diskussion så är det alltid Du som ska provocera, dumförklara och leka macho. Det är många av er som bemöter oss med respekt och är villiga att driva en diskussion, ta lärdom av dem.

Kasta inte sten i glashus.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:41
S-P

Du tycks inte förstå grejen. Så jag ska försöka använda "enkla" ord.

Cesc vill bara till Barcelona ifall han går. Om det ligger sanning i att han vill till Barcelona och om det är de enda alternativet. Varför ska vi betala det Arsenal vill ha istället för att förhandlar och pruta? Ingen i Barcelona, allra minst Rosell, bryr sig om Arsenal. Vi betalar ett pris som gynnar oss. Samma sak med Arsenal, ni skulle inte betala 10-20 miljoner extra för en spelare om ni kan pruta det till ett billigare pris.
Förstår du nu?

Dragon Blood

Det beror på vad du syftar på. B-laget, Cadete, Juvenil osv.
Annons: