/spanien/barcelona/forum/12113.aspx/spanien/barcelona/forum/12113.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 100% AntiMadridista
2011-07-20 15:52
Cigge

Fabregas kan ha varit ännu bättre om han hade stannat kvar i Barca... det är omöjligt att säga om han gjorde rätt eller fel.
Barcelona dolidel123
2011-07-20 15:22
Helt sjuk dålig tidning aftonbladet är.
På sportal står det att ribery är klar för arsenal. Dumma dem är.
Barcelona Greenwood
2011-07-20 15:22
Heywood Jablome - Por qué, Messi?

Se länktips
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-07-20 15:10
Öh? Aftonblaskan har en pytteliten artikel som säger att sanchez är klar, helt klar, för 260 Mille plus variabler...? Rätt gammal artikel med. S Ibland undrar jag vilka slags mongon dom anställer där?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-07-20 15:02
Till er Arsenalsupportrar på forumet.

Ska ni åka vidare på någon försäsongs-träning utanför England snart? Och isåfall är Cesc med?
Cigge
2011-07-20 14:57
Criff -Llourinho

Absolut, men är det verkligen optimalt att flytta upp Iniesta som vänsterforward? Jag tycker att han är minst en nivå sämre där, samtidigt som ni förpassar en målskytt som Villa till bänken.

Jag vet inte vad som är tänkt, men jag tror att tanken är att ersätta Xavi rakt av mot just Cesc, då han påminner mest om Xavi i spelstilen. Iniesta är som ni vet, född -84, och har sina bästa år framför sig. Att då se en ersättare till honom, redan nu, är kanske lite väl tidigt?

Busquets/Mascherano
Xavi/Cesc - Iniesta/Thiago

Jag förstår att det är så många tänker att det ska se ut på förhand, men hur kommer det verkligen att se ut i verkligheten? Många glömmer bort att Cesc har många småskavanker åt vänster och höger. Snäppet värre än de Xavi har idag. Hur många matcher skulle Cesc kunna få starta kommande säsong? 20?

Ni bör inte glömma bort att Peps favorit Keita kommer att få en del speltid och att Afellay numera har en försäsong i både ben och huvud. Ni borde vara väl medvetna om att det tar sin tid att komma in i ert spelsystem. Jag är helt säker på att Afellay tar för sig mer kommande säsong. För övrigt var han ett kap utan dess like och det förvånar mig inte om ni säljer honom inom ett par eller några år och får upp emot €20M för honom.
barca löver
2011-07-20 14:52
Stämmer detta ? :)
Barcelona Myrran
2011-07-20 14:36
Varför är det så himla fel av Barca att ha Cesc och Sanchez på bänken helt plöstligt? Ja det är bra spelare utan tvekan och skulle starta i de flesta klubbarna.

"Tyvärr" så konkurrerar Cesc med nr 2 och nr 3 i Ballon d'Or på sin position, inte så konstigt att man får agera lite stödhjul då. Sen är Xavi 32 år också, har inte så många år på den nivån han är på nu, absolut inte över så många matcher som nu iaf. Sen Sanchez har två vm medaljörer och världens bästa fotbollsspelare framför sig, inte så konstigt att han får sitta på bänken i början heller.

Bra att ha sparkapital på bänken tycker jag, vet själv hur övertygad man var förra säsongen att en avbytare skulle vända matchen. Keita, Bojan och Jeffren i all ära men det va ju inte så man sa "Yes! Nu jävlar kommer det hända något" när de kom in. Äntligen tycker jag kan man sätta in en trollgubbe i Sanchez eller en kreativ ynglig i Thiago ELLER en stensäker Cesc på mittfältet om något händer eller behövs ändras på.

Ta det i perspektiv, PLs skyttekung Berbatov är bänkad i United, en förredetta Ballon d'Or vinnare i Kaka är bänkad i Madrid och i Chelsea finns det en klassanfallare för mycket på plan.
Barcelona Romario "Erat hat gör oss starkare"
2011-07-20 14:23
Förresten, om jag skulle veta exakt hur skulle jag inte ha suttit framför min skärm utan ha varit Barcas tränare. Men just nu är den posten upptagen av en Master i form av Mister Pep. In Pep we trust...
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-07-20 14:22
Barcelona Romario "Erat hat gör oss starkare"
2011-07-20 14:20
Cigge--

Läs Criff
Barcelona Criff -Llourinho
2011-07-20 14:17
Cigge, Cesc & Thiago anses inte vara samma typ av spelare. Cesc anses nog vara den som kan ta över Xavis roll, och Thiago anses nog kunna ta över Iniestas roll.
Skulle gissa på att det är så det spekuleras.
Sen kan väl Iniesta flyttas upp i vänsteranfallet också där han varit duktig.
Det blir helt enkelt mer rotation & många mer möjligheter :)
Cigge
2011-07-20 14:05
Romario "Erat hat gör oss starkare"

Frågan är väl bara hur, om han inte får plats på planen? Om nu Thiago ska vara så pass bra som ni säger här inne, vilket jag inte sett prov på, varför då ens vilja köpa Cesc? Det är bara en spelare som är på väg utför och som blir till åldern och det är Xavi. Det finns alltså en plats att fylla. Varför då ha en "framtida vinnare av Ballon d'Or" och en världsklasspelare som Cesc på bänken till att börja med?
Barcelona Gabriel
2011-07-20 14:00
Fernando Gago - King Of Barcelona's inlägg kan mycket väl vara det bästa jag läst på väldigt, väldigt länge.
Barcelona Abbe.
2011-07-20 14:00
Bilder från dagens träningspass.
Barcelona Romario "Erat hat gör oss starkare"
2011-07-20 13:48
Det som spelar roll är vilken spelare Cesc är idag. Och det som blir riktigt spännande, OM han hamnar i Barca, är vad Mister Pep kommer göra med Cesc. Han kommer ta fram ännu mer kvalité ur honom än vad Wenger har klarat av. Var så säker på det. Vilket lag säger jag bara, vilket lag :)
Cigge
2011-07-20 13:46
J.Guardiola- King

Ni har en riktigt bra akademi, men det finns faktiskt undantag. Att Cesc hade blivit den han är idag även om han inte spelat i Arsenal ser jag som otroligt långsökt. När spelare är så pass unga som 15-18 år och byter klubb, kan de formas på ett helt annat sätt av kommande klubb och tränare. Nya möjligheter och synsätt skapas helt enkelt.
Cigge
2011-07-20 13:41
H.Alavi - Magico!

Då spricker deras filosofi. Jag har själv tänkt tanken, att t.ex. ge sin kapten och framtida ledare ett långt och saftigt kontrakt på ca €6-7M om året. På så sätt har de sin grundpelare i bra många år framöver. De verkar dock vilja vara en klubb som utvecklar spelare för att sedan sälja vidare till klubbar som är större och beredda att dela ut saftigare löner.

Jag tvekar inte på att Arsenal har pengar om de skulle behöva, men de verkar fortsätta på den vägen som gjort att ekonomin ser så pass bra ut. Genom att hålla en stenhård koll på lönekostnaderna. På grund av denna benhårda kontroll, spelar det nog ingen större roll vad de lägger för bud på diverse spelare då det skulle spricka på det personliga kontraktet.
Barcelona J.Guardiola- King
2011-07-20 13:29
Ja men det är ju skillnad på Fabregas och Pinto också.... Den sistnämnde är inte lika talangfull och är nog riktigt glad över att han är reserv målvakt i Barca.

Och varför skulle Cesc inte utvecklas lika fort i Barca som han gjorde i Arsenal? Alla förutsättningar finns ju i La Masia

Sedan om du menar att han inte hade fått lika mycket spelatid i Barca så ska du veta att med Pep i styret så får alla begåvade spelare chansen att visa vad de går för.
Barcelona Greenwood
2011-07-20 13:25
"Men han hade utvecklats lika snabbt som i Arsenal och blivit absolut lika bra som han är idag om inte bättre."

Det betvivlar jag extremt mycket på.

Sen att vinna titlar är inte allt, det gäller ju att spela också. Tror knappast Pinto t.ex. skryter allt för mycket om sina titlar...
Men det är ju upp till var och en antar jag, sitta på bänken och vinna titlar eller spela jämnt och inte vinna titlar alltså.
Barcelona J.Guardiola- King
2011-07-20 13:18
Greenwood
Men varför vill Cesc tillbaka då? Jo svaret är enkelt; titlarna. Man vinner inga titlar i ett lag med en tränare som tycker att det är viktigare med att värva 17-åringar som ska bli världsstjärnor inom några år ( för att sedan tröttna och lämna för ex. City). Hade han varit kvar i Barca så hade han inte blivit lika känd och uppflyttad till a-laget lika tidigt som han blev i Arsenal, precis som du skriver. Men han hade utvecklats lika snabbt som i Arsenal och blivit absolut lika bra som han är idag om inte bättre.
Skillnaden då är också att han hade vunnit titlarna som alla stora spelare vill.

Barcelona Greenwood
2011-07-20 13:17
H.Alavi - Magico!

Finns nog inte så mycket pengar som du tror, sen så attraherar inte Arsenal de allra största namnen precis.

Hetfield - Thiago isn't going anywhere

Exakt, väldigt billigt... Vad var det Jon Toral och Hector Bellerin kostade? €500k vardera? Kanske en tiondel av vad de hade kostat med kontrakt.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-07-20 13:14
Det kostar inte så mycket att ta talanger och övertala spelare som har utgående kontrakt.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-07-20 13:12
Det snackas ju en hel del om att Arsenal har en god och kraftig ekonomi, varför spenderas inte pengarna på världsstjärnor?
Barcelona Greenwood
2011-07-20 13:10
J.Guardiola- King

Så det finns inte en mycket bättre framtid om man flyttar till Arsenal?
Tror du Cesc hade varit i närheten av vad han är idag (räknat i pengar, kändisskap, karriär etc.) om han hade stannat kvar i Barca?

Det känns som att du tycker att de som flyttar till Arsenal blir lurade och inte gör ett medvetet val som de tror kommer främja deras karriärer.
Barcelona J.Guardiola- King
2011-07-20 13:04
Greenwood
Det är en sak att vilja ha mer i lön och att vara girig efter pengar redan som tonåring (!!!) och sedan är det en annan sak att flytta från Afrika till Europa där det finns möjlighet till en mycket bättre framtid- tyvärr så är det så.
Det var bara det som jag försökte få fram.

Sedan angående Xavis uttalande(n); alla vet att Cesc verkligen vill komma till Barca så förstår inte varför ni reagerar så som ni gör när Xavi säger så. Klaga hellre på Cesc som själv inte går ut och säger att han vill lämna. Visst det är inte lätt att göra det som kapten och i klubben som behandlat honom så bra men ändå...
Barcelona Greenwood
2011-07-20 13:04
Huruvida det är sant eller ej är inte grejen (jag tror 100% att det är sant) utan att det är "orespektfullt".
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-07-20 13:01
De enda människorna som förnekar att Cesc vill hem är Arsenalsupportrarna. Men visst, de får tro det.
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-07-20 12:57
Greenwood

Vet inte alla det då?
Barcelona Greenwood
2011-07-20 12:57
J.Guardiola- King

... Och spelarna som flyttar till Arsenal är inte ute efter liknande saker? Mer lön, mer speltid/lättare att få chansen i A-laget.

Som det har upprepats så många gånger tidigare, båda klubbarna är orespektfulla mot varandra på en ungefärlig nivå.

För övrigt så tycker jag det är lite roligt hur Xavi säger emot sig själv helt och hållet i sitt senaste uttalande. "I didn't want to offend Wenger or Arsenal," och då sen säga "everyone knows Cesc wants to return.
Annons: