/spanien/barcelona/forum/11990.aspx/spanien/barcelona/forum/11990.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2011-06-27 14:59
Kan bara instämma om Zubi och kanske Bartomeu i första hand då Rosell inte ens verkar inblandad i transfers. Rosell försöker väl mest jaga överskattade brassar känns det och som Pep sen nobbar. :P

När inte Zubi kan stänga en transfer där det ältas om några 100,000 euro hit eller dit (Kiko & Angel) så börjar man tappa tålamodet. Idioterna hade dessutom chansen att värva tillbaka Botia tack vare återköpsoptionen men som de struntade i att nyttja. Äh, skit i värvningar. Flytta upp de spelare som saknas och kör på. Det lär dessutom sparas in en hel del pengar denna sommar vid ett sånt scenario, vilket sannerligen behövs med tanke på hur ekonomin ser ut.
Atlético addeh
2011-06-27 14:57
Mojito

Av dem du nämnde är Agüero den som både besitter mest talang och är mest etablerad. Visserligen kanske även dyrast men jag håller Kun mycket högre än Sánchez, Rossi & Pastore. Den sistnämnda hittar jag ingen position för i vårt lag och Rossi har jag hela tiden sagt inte skulle passa in alls. Förstår inte riktigt varför det florerar så mycket rykten kring honom. Han är bra, absolut, men det är ingen ytterforward eller någon direkt tekniker. Det är i alla fall det jag eftersöker. Spelare av samma typ som Rossi har vi redan gott om.

Kun, Sánchez eller Neymar - det är tre spelare jag anser har stor chans att göra bra ifrån sig hos oss. Även Piatti, som vore ett betydligt billigare alternativ, tror jag hade funkat bra.

Känns som den här "att värva anfallare"-karusellen aldrig kommer ta slut. Lämnar Bojan, och kanske även Jeffren, måste en anfallare värvas. Det återstår att se vem det bli och vad för plan klubben har med den spelaren. Det kanske blir fler än en?
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-06-27 14:30
Med tanke på hur svårt Rosell och Zubi har att värva Angel anser jag det ytterst otroligt att man lyckas värva Cesc från ett Arsenal som tydligt har ett jätteagg mot Barcelona, både spelare och ledare.

Frågan är ens om det blir någon värvning (inte för att vi egentligen är i jättebehov, men ändå) över huvud taget, för tillfället känns det i alla fall riktigt segt.

Jag litar på att det lossnar för Bojan, att Jeffren håller sig skadefri och att Affelay lyckas dumpa sin skitnödighet i medelhavet under semestern. (Ironi)

Nej, en anfallare måste in, och gärna innan försäsongen sätter igång så att han får chansen att komma in i laget och spelet.

Min prioordning;

Rossi (ser ut att vara billigast och skulle acceptera bänken)
Sanchez (har mest potential)
Agüero (har redan bevisat att han håller)
Pastore (har potential, men passar kanske inte riktigt in som anfallare)
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2011-06-27 14:26
Valdes: "Cesc? It's the same story each summer but he always ends up staying in London. Guess one day he'll come." #fcblive [via twitter]
Postat via SvenskaFans-appen
PedroRodriguez
2011-06-27 14:25
Barcelona!!

Grejen är ju att Rosell inte är villig att pröjsa Arsenals minimumkrav. Ett bud på £40m är orealistiskt. Sen kommer knappast Thiago att inkluderas i någon deal, det vore idiotiskt. Cesc stannar väl till slut,
Barcelona Barcelona!!
2011-06-27 14:16
Förstår fkltiskt inte riktigt varför Barca vill lägga så mycket pengar på Fabregas för att värva honom (även om han är riktigt bra) när vi har Xavi på samma position och Thiago bakom honom....Känns som att pengarna kan användas bättre. Självklart hade det varit roligt med Cesc i Barca men behövs han verkligen?
Barcelona Andreas - V.V / Crackòvia!
2011-06-27 13:48
Jag tror att Cesc stannar i Arsenal, Thiago kommer briljera i ligan nästa säsong.
Barcelona skippar Cesc tillsvidare, när Cesc:s kontrakt går ut kommer han gratis och han får äntligen vinna Champions League.

End of story.
Spanien OTBAG
2011-06-27 13:43
Hetfield - Thiago isn't going anywhere//

Fair enough.

Väl mött, Cules.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-27 13:42
OTBAG

Fair enough. Om du tror att Cesc stannar så tro det. Vi får se hur det blir i slutet av transferfönstret.
Barcelona westinho
2011-06-27 13:41
Jag har svårt att förstå varför du vill ha Cesc så mycket, Hetfield, när vi vet hur bra Thiago är och förmodligen kommer bli om inte Cesc kommer och snor speltid från honom.

Låt Cesc stanna i Arsenal och vinna assistligan i PL varje säsong.
Spanien OTBAG
2011-06-27 13:40
Hetfield - Thiago isn't going anywhere//

Det är ingen bubbla jag lever i, det är återigen vad jag personligen tror.

Ska jag säga att du lever i en bubbla för att du har en åsikt? Nej, givetvis inte eftersom alla har vi olika åsikter.

Jag tror att Cesc gjort ett uttalande om att stanna i Arsenal för att han är mer villig i år att stanna än förra säsongen. Du tror det inte, fine - jag tänker inte dumförklara din åsikt eftersom du mycket väl kan ha rätt. Ingen av oss behöver leva i en bubbla för det, eller vagga sig själv in i en trygghet. Det handlar om olika åsikter.

Det är långt ifrån givet att han ska säga så i media. Förra säsongen gnällde alla över att han inte uttalade sig, när han väl uttalar sig så gnäller folk om sättet han uttalar sig för att det inte passar mot för vad den ena eller andra tycker att han ska säga.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-27 13:37
Vi får väl se vad som händer. Detta är verkligen Cescs sista chans, vi kommer inte att vänta nästa sommar på honom igen ifall Thiago exploderar.

Det jag menar är att du citerar saker som han har sagt i BBC, vilket är obvious. Han kommer inte att gå ut och säga motsatsen, att han vill till oss. Så vad var syftet med det? Det är givet att han säger så ut i media så länge han tillhör er. Vill du bara vagga in dig själv i trygghet om att han stannar kvar? Fair enough, jag vill inte spräcka din bubbla.

Det är bara så irrelevant och dumt att dra upp citat från BBC när det är givet att han ska säga så ut i media.
Spanien OTBAG
2011-06-27 13:32
Hetfield - Thiago isn't going anywhere//

Men att ta info från Spansk media är okej. Där är alla änglar.

Du drar återigen alla engelsmän över en och samma kant men kan i andra andetaget hänvisa till spansk media (vilket du inte gjort till mig, det har jag sett vid tidigare tillfällen). Och som jag sa, personligen tror jag inte att Cesc skulle uttala sig på det sättet han gjorde senast om han skulle lämna i sommar. Förra säsongen var han tyst, det betydde antagligen att han var mer villig att lämna än att stanna.

Skillnaden är att i år har han uttalat sig.

OBS. Bör väl understryka att detta är vad jag personligen tror för att undvika påhopp av dig.
Barcelona Rambla~
2011-06-27 13:32
Thiago och £30? Haha, ja det tror fan att Arsenal hade tackat ja då. Nog för att Barca gör korkade affärer ibland, men inte ens de är så korkade att lägga den summan + Thiago. Thiago som har allla förutsättningar att bli bättre än Cesc.

För övrigt förstår jag inte hur ni orkar älta Cesc-gate ännu en gång. Det är samma visa varje gång, samma argument från den en sidan till den andra. Finns det liksom någonting mer att säga i frågan?

Personligen så tror jag att Cesc börjar inse att det här är sista tåget för honom. Blir inte en värvning av denna sommar lär hans dröm att få spela i Barcelona bara sluta vid en dröm. Han är nog varse om detta då spelare som Thiago är beredda att på allvar visa sitt värde. Han börjar förstå att Barcelona inte kommer att lägga ner mer energi på honom efter denna sommar.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-27 13:27
Återigen, tänk. Cesc kommer inte att säga rakt ut att han vill till Barcelona, även om det är hans vilja.

Så att ta upp citat från BBC är som att ta upp kristendom i en naturvetenskapslektion. Irrelevant och onödigt.
Spanien OTBAG
2011-06-27 13:25
Hetfield - Thiago isn't going anywhere//

Återigen, källkritik.

BBC är trovärdig.

Ex. Daily Mail, Telegraph, Mirror är inte trovärdiga.

Jag har varit med om ex antal somrar med Silly Season och det är inte speciellt svårt att efter dessa år räkna ut vilka rykten man kan ta med en nypa salt och vilka rykten det kan ligga trovärdighet i.

Ser jag att grundkällan i något av Xavis uttalanden är BBC så kan jag bli besviken. Ser jag att grundkällan är Goal.com, Daily Mail, Mirror, Telegraph, you name it. Då rör det mig inte i ryggen.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-27 13:24
Ja, men när Xavi har en "intervju" med en brittisk blaska så går ni apes*it varje gång. Se hur folk kan vrida och vända på saker.
,Sami
2011-06-27 13:22
Jag tycker det är riktigt synd att Fabregas inte kan säga hur han vill ha det.
Jag vill lämna Arsenal. Eller jag vill stanna i Arsenal.
Gogogo
2011-06-27 13:21
"Förövrigt så tror jag inte att Arsenal har så mycket makt i frågan, om Cesc har bestämt sig för att lämna så kommer priset att sjunka rejält."

...förutom de fyra år som är kvar på kontraktet...

"Ta allt Wenger säger med en nypa salt."

Wenger säger ju ganska sällan något. Än mer sällan är han konkret. Det är oftast bara gamla citat som vrider och vänds in absurdum.

Fabregasfrågan känns ganska öppen. Inför förra säsongen verkade Arsenal vara ganska beroende av Fabregas men det är de inte på samma sätt längre i och med att Wilshere klev fram som han gjorde. På samma sätt är inte heller Barcelona beroende av att Fabregas ska komma. De har andra spelare och Thiago bakom. Så även om Fabregas kan tillföra kvalitet till vilket som helst har båda alternativ. Det gör Arsenal lite villigare att sälja men Barcelona ovilliga att möta deras pris.

Sen är det väl Rossells taktik att försöka sänka priset så mycket det går (och hoppas att Fabregas går ut kräver att bli såld, vilket dock inte lär hända) samtidigt som Barcelona försöker bli av med några spelare eller få Arsenal intresserade av spelare i utbyte. Tror att Arsenal skulle tacka ja till Thiago och typ £30m men inte med en återköpsklausul, och Thiago verkar ju mer intresserad av Chelsea.

Riktigt intressant soppa :)
Spanien OTBAG
2011-06-27 13:19
Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!//

Spot on.

Jag håller med i precis allt du skriver där. Jag tror även att det är därför som Gazidis har uttalat sig om att värvningar kommer ske ovanligt tidigt i år för att vara Arsenal, detta för att visa bl.a Cesc att vi satsar. Sen tycker jag att vi har materialet för att utmana om titeln, däremot måste spelarna jobba på den mentala biten.

Det du säger om förhandlingen är även det väldigt klokt sagt. De flesta vet att vi inte kommer att vika oss och gå ner till de summorna Barcelona är redo att lägga idag. Jag säger inte att det är rätt eller fel, Barcelona har sitt värde på Cesc - Arsenal har sitt värde på Cesc. Det är inte konstigt att vi värderar en kapten och en av världens bästa mittfältare till den summan vi faktiskt värderar honom till.

Hetfield - Thiago isn't going anywhere//

Det är ju det jag har sagt på "Les Rambles" hela förra veckan, att Cesc inte kommer gå ut och säga att han vill lämna. Men om han inte skulle ha något emot att stanna så skulle han inte säga det till media för att göra fansen upprörda och sen lämna samma sommar.

Nej, jag skrev det inte i inlägget jag citerade men det är inte så svårt att läsa vars jag skrev det när de var där diskussionen om det påbörjades. Och det spelar ingen roll om det är för två veckor sen eller för två dagar sen när jag skriver i det inlägget jag citerar "Detta är Cescs senaste uttalande".

Vem som helst vet att saker och ting kan förändras men det enda jag gjorde var att skriva det senaste uttalandet.
Barcelona Andreas - V.V / Crackòvia!
2011-06-27 13:19
Pep - El Míster

"Är folk helt humorbefriade här? Ok, inläggen bidrog inte till någon seriös diskussion eller något men när klockan är efter midnatt en söndag och folk vill skämta lite med varandra kan man väl åtminstone ta det med en nypa salt. Dessutom är forumet inte speciellt aktivt så pass sent så det skadar väl inte det minsta med lite interna skämt? Dessutom bidrar det, tycker jag, till en go stämning mellan oss forumanvändare här på Les Rambles. Om vi bortser från dom som hela tiden ska tjaffsa om petitesser.
Give me a break"

Amen min broder! I alla fall en som kan lägga till 1+1.
Klockan var för i helvete 02.00 och forumet var stendött, vad fan spelar det för roll vad som skrivs då så länge det inte är rasistiskt osv..


Hetfield

"Det roliga är att de flesta som verkar ha en pinne i röven är de som sällan bidrar till forumet. Antingen så är man tyst och låter folk få ha kul, eller så startar man med en diskussion som man tycker är intressant.

Känns lite som att klaga på att barn i Afrika dör när man inte gör något själv. "

Haha, du är så jävla klockren att jag nyss fällde en glädjetår, två tummar upp!

Det var precis de orden jag försökte få fram, tack!


Som Hetfield sa, innan ni klagar - bidra med nåt själva för tusan, sitt inte bara och gnäll.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-27 13:16
Ja, och saker och ting ändras. That's the point. Tror du på allvar att Cesc går ut och säger att han vill bort från Arsenal även om det är hans vilja?

Sluta vara så naiv. Han älskar Arsenal, han skulle aldrig pissa på klubben genom att säga sånt. Om han skulle lämna och gå till oss så sker det snyggt, dvs. bakom stängda dörrar.
Var ingen dumbass, Cesc kommer inte att säga det rakt ut.

Förövrigt så skrev du inte : "Cesc har inte kommenterat situationen den senaste veckan. Däremot sa han, den 15e juni, att han inte har något emot att stanna i Arsenal." i inlägget som du citerade.
Barcelona Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!
2011-06-27 13:15
OTBAG

Det är så jag känner, hade Arsenal vunnit ligan i fjol så hade Fabregas säkert lämnat. Han har alldeles för mycket kärlek för att lämna klubben efter att titlarna uteblivit. Det beror på en massa faktorer gällande hans beslut, hur projektet ser ut för nästa säsong, är truppen stark nog att verkligen konkurrera med Chelsea,United är några faktorer som säkert kretsar i huvudet på Cesc.

Jag tror han stannar i Arsenal pga anledningen har skrev i mitt förra post och denna. Det enda som stör mig är att klubbarna ska forsätta förhandla när det inte är realistiskt att han kommer iår, önskar verkligen att Cesc går ut i pressen och förklarar läget.

"Det är inte rätt tid för mig att komma, vill vinna titlar med Arsenal innan jag kan tänka mig en flytt till spanien"
Lättare sagt än gjort, men för oss fans(Arsenal/Barcelona) är situationen extremt frustrerande.

Gör oss alla denna tjänst Cesc i beg of you, give us clousure.
Spanien OTBAG
2011-06-27 13:14
Hetfield - Thiago isn't going anywhere//

Det är ju precis det jag säger, läs vad jag skriver istället för att leka besserwisser.

"Här har du Cesc senaste uttalanden"

"Cesc har inte kommenterat situationen den senaste veckan. Däremot sa han, den 15e juni, att han inte har något emot att stanna i Arsenal."
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-27 13:12
Titta på datumet. Det där var för ca 2 veckor sen.

Saker och ting ändras.
Spanien OTBAG
2011-06-27 13:10
Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!//

Här har du Cesc senaste uttalanden, och detta är till BBC - en av de få i brittisk media som inte slänger ut vad som helst:

"I am an Arsenal player. I have been very happy for eight years and I am very happy," he said.

"There have been no decisions. It doesn't always depend on the player and at the moment I don't know anything."

Fabregas added: "You can never say never in this life as so many things happen that you can never predict.

"But I am very happy where I am. Anything else would be speculation that is untrue."

"He is the boss, the one who makes the decisions - you should ask him," Fabregas said.

"But I was injured at the end of the season and I haven't seen him for about six weeks."

"A player who is not frustrated at not winning titles is either lying to himself or lacks ambition," he commented.

"But there is a good team and a good manager and one of the most faithful fanbases in Europe. With those I believe we can make progress and one day win an important trophy."

Hade postat in detta i förra inlägget om det fungerat att lägga in länktips när man editerar.

Väl mött.
Barcelona Katalano
2011-06-27 13:09
Shanghai

Ja han är fantastisk, men skulle kunna jobba på att utveckla det där skottet lite :P
Spanien OTBAG
2011-06-27 13:05
Hetfield - Thiago isn't going anywhere//

Att en Arsenal-fan kommer in och pratar om Cescs marknadsvärde och felaktiga påståenden om vad vi kräver för summa är ju inte alls konstigt. Det var ju knappast så att jag var ute efter att provocera när jag säger vad representanter från Arsenal själva har sagt.
Barcelona Shanghai
2011-06-27 12:59
Damn! killen är lik Kaka i spelstilen.

Länktips!
Spanien OTBAG
2011-06-27 12:58
Hetfield - Thiago isn't going anywhere//

Du ser ju vilket sätt du själv lägger fram dina argument. Att jag har mitt huvud i Wengers röv. Väldigt moget.
Sen att du ska håna Arsenal som klubb när diskussionen börjar med Cescs marknadsvärde är också fantastiskt.

Wenger har inte lovat att vi ska vinna titlar de 6 senaste säsongerna. När vi lämnade Highbury för Emirates så påbörjades en generationsväxling. Då sa Wenger att självklart satsar vi på att vinna titlar varje säsong eftersom vi är en så pass stor klubb som Arsenal men att det kan bli en titeltorka och det är säsongen 2010/11 som man kan kräva att hans "nya Arsenal" ska vara med på alla fronter. Vi vann ingenting i år, men framtiden ser ljus ut och personligen tror jag att vi vinner en titel nästa säsong.

Barcelona-fans bör veta hur det är att ha en titeltorka, det var inte allt för längesedan som ni själv hade en.

Van Persie som kapten skulle ingen Arsenal-fan klaga på, en av få karaktärsspelare i dagens lag som i media säger att han inte kan tänka sig någon annan klubb än Arsenal och att han har 110% Arsenal-hjärta. Han är en vinnarskalle utan dess like. Personligen hoppas jag att Cesc stannar ett par säsonger till och att Wilshere får ta bindeln sen.

Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!//

Cesc har inte kommenterat situationen den senaste veckan. Däremot sa han, den 15e juni, att han inte har något emot att stanna i Arsenal.

Jag tror precis som dig att Cesc vill vinna en titel med Arsenal innan han lämnar, i hans hjärta finns två klubbar och han vill inte lämna Arsenal på ett dåligt sätt. Därav tror jag han stannar i någon säsong till. Hade jag varit Barcelona-fan hade jag inte varit brydd om att få Cesc, ni har Thiago som enligt mig kan bli hur bra som helst och idag har ni världens mest fungerande mittfält så som det är.
Annons: