/spanien/barcelona/forum/11932.aspx/spanien/barcelona/forum/11932.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Blaugrana91
2011-05-24 17:11
Jag hade gärna sett Kun i Barca, men notera att jag inte heller vill att klubben ska kasta ut några €65 miljoner, hade Atlético dock accepterat ett bud på typ €40 miljoner+Bojan så hade jag gärna varit för en värvning. Men det lär nog inte hända som sagt.

Sanchez: €35 miljoner (Iof har Udinese redan nobbat ett bud i den prisklassen)
Botia: 2€ miljoner
Jose Angel: €4 miljoner
Cesc: €35 miljoner+spelare?

Notera att vi kommer ha mer än €50 miljoner i budget, om vi säljer några spelare, samt några av dem utlånade spelarna kommer den upp i drygt €80 miljoner.
Atlético addeh
2011-05-24 17:09
Diar Iniesta Shekha

Vad som kommer hända med Villa? Han skulle väl förmodligen få skärpa till sina avslut annars lär han få nöta bänk. Konkurrensen skulle bli på en helt annan nivå.

Vem som är bäst av Kun och Tevez är svårt att avgöra då dem har väldigt olika spelstilar. Dock är Agüero en idealvärvning för Barcelona vilket Tevez inte är, även om han säkerligen skulle kunna göra ett bra jobb. Där i finns skillnaden, samt att Kun är född -88 vilket gör honom till en långsiktig värvning.
Barcelona Barca4eva
2011-05-24 17:09
Jag stör mig verkligen på det här med Aguero's "lönekrav". Tror ni verkligen på att han vill ha så mycket? Är folk verkligen så tomma i huvudet eller har de inte haft genomgångar om källkritik?
Barcelona Hetfield
2011-05-24 17:06
Ugh, hur många gånger ska man behöva upprepa en sak? Det lär hamna runt 65 miljoner euro ifall vi köper loss hans klausul, men om Aguero verkligen brinner för att komma hit så måste deras president börja förhandla med oss, då slipper vi köpa loss honom och betala 43 % extra.

Jag kan inte vara klarare. Min favoritanfallare är Cavani, jag skulle ta honom före alla anfallare i världen, så Kun är inte ens min favorit, men jag kan inte annat än hylla honom. Han har burit ett uselt Atletico de Madrid under ett helt år, 3:a i skytteligan med 20 mål och står för mycket av kreativitet.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-05-24 17:06
addeh

€65 miljoner är mer än Barcas transferbudget för sommaren. Lägg till hans lön som gör honom näst bäst betald före Xavi och Iniesta. Det är orimligt och oacceptabelt. Du vill ha framtida startspelare? Pastore är en sådan och jo, jag har följt mer än 15 av Palermos matcher och oftast har han utgångsposition till vänster.

Om man tycker att det är OK med hans prislapp så måste man vara konsekvent och acceptera att Rossi kostar 30. Eller att Arsenals 50-60 mille är rimligt osv.

Det handlar knappt om Aguero för min del. Det kunde vart vem som helst. Den lösningen, att stärka på en position som knappt behöver förstärkas med en rekordvärvning och en lön som ger en 22-åring (som inte åstadkommit så mycket i sin karriär) mer pengar än Xavi och Iniesta är oacceptabelt.
Barcelona Frodo
2011-05-24 17:04
Jag vet inte vad vissa inte förstår med Ramblas inlägg. Fattar ni inte att Kun inte är i samma prisklass som Villa? Vi snackar om ca 65 miljoner euro och sedan ytterligare 10 miljoner euro i lön varje år. Säg att han skriver på för 5 år så kommer det att vara en investering för ca 115 miljoner euro. Spanska klubbar kommer att vara tvungna att betala mer än utländska klubbar pga klausulen i hans kontrakt.

För ett år sen var alla lyriska över värvningen av Villa och sa att han skulle passa som handen i handsken. Var lite realistiska istället för att alltid sukta efter månadens nya leksak. När Torres och Rooney sa att de ville lämna deras respektive klubbar den här säsongen var det likadant på forumet där många envist skulle hävda att de var perfekta köp.

Sett till ren talang är Kun den anfallare som är nummer två bakom Messi. Men han kommer inte att vara en byggsten i Barcelona och därför är 65 miljoner euro plus hans megalön som han förhandlat till sig på ett smart sätt (läs Barcelonito / Lucho Enrique 21 inlägg) med största sannolikhet en rejäl gambling som klubben kan undvika med tanke på det ekonomiska läget.
Culé - Messi
2011-05-24 17:03
Diar

Ja men tror du dem gör lika bra ifrån sig som Villa och Pedro? Fundera på det du...
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-05-24 17:03
Jag tror att samtliga av Villa, Afellay och Pedro kommer bli ännu bättre nästa säson (i Pedros fall kanske det egentligen handlar om att hitta sin vinterform igen), så bara där lär Barcas anfall bli betydligt vassare. Villa ska bli otroligt spännande att se nästa år. Han kommer fungera ute på kanten, det vet vi som sett Spanien spela. Han behöver bara anpassningstid och det har han fått nu. Ryser vid bara tanken av att se han i Spanienformen fast i Barcas tröja...

Med det sagt så tycker jag ändå att vi behöver en stor värvning i sommar. Truppen är tunn och måste både breddas/spetsas. Men, som Barcenolito sa, det finns det många billigare alternativ än Kun som också är bra. För att truppen som helhet ska bli så bra som möjligt måste Rosell värva smart.
Jose Angel och Botia är två riktiga kap. Mycket smarta värvningar! Nu finns det fortfarande pengar över och stora möjligheter att förstärka både en och två positioner. Vilka det nu blir återstår att se, men jag känner mig lugn. Litar fullt ut på att Rosell vet vad han gör.
Barcelona Barca o Mort!
2011-05-24 17:01
Någon annan än jag som inte vill se en tank men ändå en som är duglig på att nicka in bollen?
Det är nästan bara våra mittbackar som kan nicka :P
Vill inte heller se Coentrao även om han är grym. Vi har Abidal som är en av världens bästa VB och Coentrao vill knappast sitta på bänken.
Aguero är ju en våt dröm men kom igen priset + lönen är ju det som gör det till just en dröm bara.

En backup i anfallet som är lite äldre och kan nicka skulle inte suttit helt fel, en liknande henke typ. Ta sen hem Cáceres och köp för guds skull inte Cesc. Har inte sett Keirrison så mycket men varför inte ge killen en chans på försäsongen?
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-05-24 16:59
addeh
Värst vad säker du var idag då.. Det går absolut inte att jämföra Kun med våra talanger. Men OM Kun kommer, vad kommer hända med Villa tex? Det går inte att peta honom när han jobbar så där mycket för laget. Om Bojan får chansen i flera matcher irad så kommer han vara jävligt bra, det är då han är som bäst. Och sen hur kan man betala så där mycket för Aguero? Han är inte ens värd pengarna och han är inte ens bättre Tevez som är tio gånger bättre och mycket billigare. Nej, det får räcka med våra "miljard värvningar".

Culé - Messi
Ingen kan ersätta Messi. Men vi har tex Afalley och Iniesta som kan ersätta Pedro och Villa på kanterna om alla skulle vara skadade samtidigt

Atlético addeh
2011-05-24 16:57
Figeta

"Du är en av många här som hånat Chelsea för deras dumma värvning Torres."

Hånat? Det är möjligt att jag nämnt att värvningen inte var särskilt lyckad, men hånat Chelsea har jag verkligen inte gjort. Har knappt sett någon av deras matcher under våren så kan inte riktigt uttala mig om hur bra Torres varit eller ej. Kom inte med osanningar.
Atlético addeh
2011-05-24 16:55
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Tevez? Oh, come on! Han har ju själv sagt att han inte kommer spela fotboll så länge till och det vi behöver är en framtida startspelare, någon som kan ta över efter Villa. Den spelaren är knappast Tevez. Han är dessutom inget vidare att ha på kanten och en liknande spelartyp har vi redan i Pedro. Det vi bör söka efter är en anfallare som klarar av att göra sina gubbar på kanten och även har ett bra målsinne. De kraven uppfyller Agüero.

Pastore? Vart ska han spela? Han är ingen ytterforward och passar inte på ett mittfält i ett 4-3-3.

Cavani? Knappast någon spelare som skulle kunna tillföra något vi inte har i Villa & Pedro. Gör sig bäst som central anfallare. Rossi vore katastrof. Han är ingen ytterforward, har ingenting nytt att erbjuda eller skulle kunna göra någonting bättre än vad våra nuvarande anfallare redan gör.

Sánchez, Neymar & Agüero är de enda anfallarna jag kan tänka mig i sommar. Alexis är inte lika målfarlig men han har enorm potential och har visat upp sina kvalitéer både i VM och i Serie A.
Barcelona B-Guden
2011-05-24 16:52
Vore shcysst om nån kunde länka målet som Marcus rosenborg fick på ryggen in i mål som Marca gav till honom
Barcelona Figeta
2011-05-24 16:50
addeh

Du är en av många här som hånat Chelsea för deras dumma värvning Torres. Nu behöver vi inte gå in i detaljer för det är inte det jag vill diskutera om.

Som du säger så kan Aguero göra det oväntade. Men det finns en gräns och 65 milj euro är inte okej.

Hetfield

Du tror väll inte att vi petar en 40 milj euro värvning efter en säsong. Kom inte med Ibra exemplet för det var en helt annan grej. Det var personliga problem och Villa och Pep har inte problem. Villa har gjort en helt okej säsong. Problemet är bara att Villa kostade så mycket och det är därför man ofta kritiserar honom istället för Pedro när han gör en dålig match.

För att få ut så mycket som möjligt av vårt lag och våra spelare så kan vi äntligen börja spela en 4-3-1-2 uppställning med Villa och Aguero på anfallet (drömmer lite med Aguero :D) och Messi släpande. Hoppas också att Pep isåfall inte bara gör så att vi får ut den fulla potentialen ur Messi utan också Villa, Aguero.

Skulle Pep spela med Villa på sin riktiga position skulle han utan tveka göra 25+ i ligan.
Culé - Messi
2011-05-24 16:50
Atlético addeh
2011-05-24 16:49
"Men om man ska se till Peps värvningspolicy så lär det det sluta såhär: Rossi, Botia, Angel och livstidskontrakt till Keita med en option att bli hederspresident när han har lagt skorna på hyllan."

Haha, den tar nog ändå priset som årets kommentar.

Diar Iniesta Shekha

Det går inte jämföra Afellay & Bojan med Agüero, det är som att jämföra Jennifer López med Sylvia när det gäller utseendet. Afellay ser jag fortfarande som ett nödköp och han lär inte vara kvar särskilt länge i klubben då han inte kommer till rätta på någon position.

Bojan kommer tyvärr aldrig bli den storstjärnan han en gång spåddes till, i alla fall inte i Barcelona. Han trivs inte ute på kanten och även om han aldrig kommer lämna lär han aldrig ta en permanent plats i startelvan.
Barcelona B-Guden
2011-05-24 16:47
kan nån länka målet då marcus rosenberg får ett skott på sig som går in och Marca gav målet till honom snabbt tack hitta det inte själv..
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-05-24 16:47
Tevez är en mycket bättre spelare än Aguero och kostar €40 miljoner.

Pastore + Coentrao.
Cavani + Coentrao
Rossi + Botia + Coentrao
Botia + Rossi + Angel och fortfarande mycket pengar över.
Sanchez + 2 backar
Sanchez OCH Rossi kostar €65 miljoner.

Kan även mixa ihop lite Neymar-alternativ som är bättre än Kuns pris och lön.

Ska jag rada upp minst 10 till alternativ som är bättre alternativ för klubben?

Cavani har lön på €2 miljoner per år. Pastore har €15 miljoner per år. Krävs ingen matematiker för att veta vad som är bäst för klubben. Förstärka på flera platser och ge mindre lön eller bänka självaste Villa som gör ett bra jobb och betala ännu mer i lön.

Tänk om...
Atlético addeh
2011-05-24 16:46
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Nåja, jag kanske överdrev en smula vad jag verkligen hade accepterat, men priset på Kun ligger däromkring. Vi kommer inte få honom till reapris.

Agüero är den enda spelaren jag tror har en verklig chans att slå sig in i startelvan redan nästa säsong.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-05-24 16:46
Ni som vill ha Aguero, hur tänker ni när vi har precis köpt Afellay och har Bojan som vägrar att bli utlånd? Eller Gerard Delefueo eller vad han heter..
Culé - Messi
2011-05-24 16:44
Det perfekta vore om vi lånade ut Bojan till Atletico Madrid och fick Kun lite billigare.
Jag väljer Kun före Neymar/Rossi(snälla köp inte honom)/ Sanchez 7 dagar i veckan, faktiskt
Men fyfan vad glad man hade varit/blivit om man fick läsa '' Officiellt: Kun Aguero klar för F.C. Barcelona.''
Bara han inte går till Madrid.. fyfan vad jag kommer tappa respekt för Kun.

Culé - Messi
2011-05-24 16:44
Det perfekta vore om vi lånade ut Bojan till Atletico Madrid och fick Kun lite billigare.
Jag väljer Kun före Villa 7 dagar i veckan, faktiskt
Men fyfan vad glad man hade varit/blivit om man fick läsa '' Officiellt: Kun Aguero tklar för F.C. Barcelona.''
Bara han inte går till Madrid.. fyfan vad jag kommer tappa respekt för Kun.

Vad säger ni? Vilket lag tror Ni han går till? Personligen tror jag han går till Juve eller Real Madrid...
Barcelona Hetfield
2011-05-24 16:42
Seriöst så skiter jag i vem vi köper så länge det inte blir Rossi, jag vill inte ha Villas long lost brother i laget.

Ge mig Cesc och en anfallare, vare sig det blir Neymar eller en äldre herre så är jag nöjd för säsongen. Coentrao vore också fantastikt.

Men om man ska se till Peps värvningspolicy så lär det det sluta såhär: Rossi, Botia, Angel och livstidskontrakt till Keita med en option att bli hederspresident när han har lagt skorna på hyllan.
Atlético addeh
2011-05-24 16:41
Figeta

"du som skrattar åt Chelsea när dem lägger 50 milj på Torres."

Jag skrattade visserligen inte åt Chelsea när dem värvade Torres men kom igen, det är extremt stor skillnad på spanjoren och Agüero. Kun är en av få spelare i världen som helt på egen hand kan avgöra en match. Han är ingen klassisk striker, han är en spelare som kan göra det mest oväntade när man som minst anar det och avgöra matcher på egen hand.

€65 miljoner för Kun är grymt mycket, det skulle svida rejält i plånboken, men att se honom i Juventus, City eller allra värst Real Madrid, skulle få mig att vilja spy.

Bara tanken av Messi & Kun tillsammans på Camp Nou gör att jag får ett leende på läpparna.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-05-24 16:38
addeh

För €65 miljoner, hade vi även kunnat köpa Sanchez, Angel och Coentrao och ändå haft pengar över. Var lite rimlig. €65 miljoner plus €10 miljoner i lön varje säsong, räkna ut det själv.

Kan räkna upp minst 10 andra scenario för klubben som är bättre än €65 miljoner för Aguero.
Barcelona Figeta
2011-05-24 16:37
addeh

låt mig skratta lite hahahahhahhaha!

65 milj euro för Aguero? du som skrattar åt Chelsea när dem lägger 50 milj på Torres. Nej nej nej, där gick gränsen när det gäller hur mycket man vill ha en spelare till klubben.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-05-24 16:34
Rambla

Okej, det hade jag ingen aning om. Finns det liknande regler i andra länder eller är det bara i Spanien?

Figeta

Jag har för övrigt aldrig sagt att jag vill ha Kun för ens 45 milj euro.
Jag spekulerade bara i att Rosell kanske, notera KANSKE, har jobbat i det tysta med Aguero och fått honom för ett billigare pris. Det kändes inte helt omöjligt med tanke på hans sätt att jobba och det faktum att Aguero själv har gått ut med att han vill lämna Atletico. Sen passade den bra in på min andra teori - att Barca släpper en transferbomb efter finalen, med flera spelare klara. Men efter att ha förstått lite mer om hur det ligger till med Kun kan vi nog åtminstone så gott som avskriva det ryktet.
Atlético addeh
2011-05-24 16:33
LAM Nr 10

Jag hade inte gråtit om vi pungade upp €65 miljoner för Kun. Det kanske kan låta konstigt med tanke på vart klubben befinner sig rent ekonomiskt, men har man chansen att värva en spelare som Agüero bör man ta den, oavsett pris.

Jag väljer Kun före Villa sju dagar i veckan. Hur snabbt argentinaren skulle komma in i spelsystemet är en annan fråga, men att han i slutändan skulle peta Villa ser jag som det mest troliga. Så jävla bra är han, Agüero. Bättre som ytterforward än spanjoren dessutom.
Barcelona Blaugrana91
2011-05-24 16:30
"Rossi (Villarreal): "Barcelona rumours? I'm not getting involved in these issues. Personally, I didn't talk with anyone." [via efe]"

Mycket rykten nu...:P

Rossi låter ju inte så aktuell för oss trots allt.

Och nu läste jag Sport där det står:

"Roig: "There is no contact with Barcelona for Rossi"
Barcelona Rambla~
2011-05-24 16:26
1.70

Så fort en klausul löses för en spelare så måste köpande klubb betala inkomstskatt på 43%. Detta gäller enbart alla spanska klubbar. Barca fick betala det för tex Keita när de värvade honom från Sevilla. Så glöm €45m som alla surrar om här.
Annons: