/spanien/barcelona/forum/11927.aspx/spanien/barcelona/forum/11927.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Alvés - Por Que?
2011-08-11 00:29
Busi ska ha skadat sig i början av andra halvlek och spelat vidare, verkar vara en lättare skada(hoppas att piques också är det)ä
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2011-08-11 00:23
Jag fyller år idag, och det vore en j*ävla present med Cesc ! :)

Jag har funderat ett tag hurvida man gör om Cesc kommer, och dte verkar han nu göra. Jag tror inte att han kommer för att nöta bänk. Kan det inte ligga någonting bakom att Busquets tränat mittback under försäsongen? Vi har brist på mittbackar och han kanske tar klivet ner för att Cesc, Iniesta och Xavi ska kunna spela samtidigt?

Jag tror inte att det ligger någonting i detta, menmen :)
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-08-11 00:19
Helvete... Pique och Busquets har väl inte varit skadad en enda match sedan Guardiola tog över, förutom Piques blödningar lite här och där.. Men nu får de båda skada i samma match??? F*ck landslagen och FIFA!
Atlético addeh
2011-08-11 00:11
Larsson1333

Känns som vi resonerar helt lika kring den frågan. :-)

Official medical report: Busquets has an indirect traumatism at his right side (got hit in his ribs)

Landslagssamlingar är ta mig fan synonymt med att spelare skadar sig.
Barcelona Alvés - Por Que?
2011-08-11 00:09
Verkar som att busi har skadat revbenen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MQUC
2011-08-11 00:07
Gud är störst!-Pep el rei!;

Tack för länken, jag kunde inte hålla tillbaka tårarna när jag läste det här:


I sought Puyol out, I walked up to him and asked “Why aren’t you playing? Did you know he was going to leave you out?” He looked me in the eyes and said “I’m not important right now. You are what matters; don’t worry about me.”

MÉS QUE UN CLUB...........

Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-11 00:05
silly bollocks

förstår verkligen varför du valt silly och bollocks som ditt nick.

ja för Peps resonemang när han hämtade hem Cesc var ju verkligen, "vi hämtar hem Cesc, ingen garanti att han kan spela men iaf så förstör vi Thiagos karriär, underbart!"
elbraco - Bojan y Thiago
2011-08-10 23:59
Gud är störst - vilken KUNG han är! Vi kommer aldrig ha en kapten som puyi!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Larsson1333
2011-08-10 23:57
Addeh

Precis, känns lite som Milito denna säsongen typ. En onödig löneutgift när de fåtal minuter han fick lika gärna kunde gått till Fontas. Blir ju samma med Keita kommande säsong isåfall, de fåtal minuter han får ( blir väl mer än vad man tror med Pep ), så kan lika gärna Thiago och Cesc ta dom. Därför vore det gött att skeppa iväg han, även om man bara får 8 miljoner eller liknande.

Bara för att ta ett exempel om vi skulle behöva spela utan Xavi, Iniesta, Busquets, Puyol och Pique en match typ kan vi ändå ställa upp med :

Alves-Mascherano-Abidal-Adriano
THiago-JDS-Fabregas

Eller sätta upp Mascherano på mitten och Fontas ibak.

Har aldrig varit för en värvning av Fabregas egentligen, men att det innebär en ganska härlig bredd i laget kan ingen neka. Men en back av Silva klass behövs absolut inte anser jag
Barcelona Denyo
2011-08-10 23:57
CESC klar vågar man tro på det?

HETFIELD lär ju får orgasmet iaf! :D
silly bollocks
2011-08-10 23:53
Hade Pep ansett att Cescs transfer hade förstört Thiago så hade han inte hämtat hem Cesc. Han måste anse att Thiago kan blomma fram i vilket fall som helst.

Haha, och det vet du? O.o
Atlético addeh
2011-08-10 23:51
Larsson1333

Exakt. Med Cesc & Thiago som komplement för Xavi & Iniesta behöver vi aldrig spela på något varierande sätt. Oavsett motstånd, oavsett arena. Även om en spelartyp som Keita alltid är bra att ha, tror jag inte vi skulle bli alls lidande utan honom. Snarare tvärtom.

Ser man till framtiden skulle vi bara förlora på att låta Keita stanna och roffa åt sig speltid från Thiago.

Å andra sidan är jag inte särskilt övertygad om att Fábregas kommer vara tredjealternativet som kreativ mittfältare. Han måste sannerligen prestera bra, det är inte vilken 20-åring som helst han konkurrerar med.
Barcelona Larsson1333
2011-08-10 23:47
Addeh Precis, ser också typ hellre att en sådan som JDS går in som pivote om Masken och Busquets är borta, han gör säkerligen mer nytta. Eller som du nämner, Xavi eller liknande, men Keita känns då bara överflödig då speltiden borde bli ganska begränsad med både Thiago och Fabregas i laget
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2011-08-10 23:42
Om det nu blir så att Cesc slutligen blir klar hoppas jag man gör sig av med Keita illa kvickt. Även om Mascherano mer kommer användas som mittback ser jag ingen framtid för Keita som pivoté. Xavi, Fontás och säkerligen flera andra spelare klarar av att hantera den positionen om Busquets vid något tillfälle inte finns tillgänglig och Mascherano måste spela mittback.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2011-08-10 23:40
Jag får nästan tårar! Kanske den finaste intervjun jag har läst.

"An hour before the game against Manchester United started, he didn’t know yet he was going to play. “Guardiola showed us the last videos, gave some last-minute advice, read out loud the players’ shortlist. No one looked surprised. No one but me, obviously. I sought Puyol out, I walked up to him and asked “Why aren’t you playing? Did you know he was going to leave you out?” He looked me in the eyes and said “I’m not important right now. You are what matters; don’t worry about me.” Do you have any idea what a fucking badass we have as captain? Do you? Champions League final, they tell him he’ll be warming the bench, and he’s the one comforting me! This is Barcelona." Éric Abidal, vilken kung!
Barcelona Blaugrana91
2011-08-10 23:38
silly bollocks

Att förstöra spelare, hmm ja det är väl ni Realfans vana vid. :)

Du ska nog se att det finns plats för både Cesc och Thiago.
Barcelona Larsson1333
2011-08-10 23:37
Decinho Håller helt med dig, dessutom har du inte nämnt Busquets eller någon av de andra yngre talangerna. Visst fel att kanske lita alltför mycket på de yngre, men tycker vi kan klara oss rätt bra ändå. Ska det värvas en mittback är det någon som Botia, ingen Silva eller liknande
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2011-08-10 23:36
silly bollocks

Tack för den informationen.
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-10 23:35
AndreD

Nejnej, det där är helt fel. Avundsjuka och paranoia är helt skilda saker.

silly

Du som Madridista har ju ingen rätt och snacka om att förstöra talanger. När var den senaste talangen ni tog upp? Javi Gracia? Haha give me a break.

Hade Pep ansett att Cescs transfer hade förstört Thiago så hade han inte hämtat hem Cesc. Han måste anse att Thiago kan blomma fram i vilket fall som helst.
silly bollocks
2011-08-10 23:34
Grattis till Cesc! Där förstörde ni Thiago...
Barcelona Decinho
2011-08-10 23:33
Jag förstår inte heller riktigt varför alla är så oroliga över våran backuppsättning, om man jämför med konkurrenterna så ser det ju bra ut. Vi har väl 4 mittbacksreserver i ungefär den här rangordningen:
Abidal
Mascherano
Fontás
Bartra

Jämför det med Real Madrids mittbacksreserver:
Ramos
Albiol
Arbeloa (vet inte ens om killen kan spela mittback)
Varane

Abidal är enligt mig bra mycket stabilare än Ramos. Mascherano och Albiol är väl ungefär jämbördiga, kanske lite fördel Mascherano. Arbeloa får väl anses vara lite mer rutinerad än Fontás. Och slutligen har väl Varane matchats mot tuffare motstånd i jämförelse med Bartra, dock anser jag Bartra har aningen mer "rå-talang". Allt som allt tycker jag att vi har en backuppsättning jämbördig med Real Madrids, kanske en aning av ett plus i vår favör. Det jag vill komma fram till är: Don't worry, be happy!
Barcelona Barca4eva
2011-08-10 23:32
Och så börjar ordkrigen..
AndreD - Gago = King of the World
2011-08-10 23:31
silly bollocks

D.v.s. det alla Madridistas har?
silly bollocks
2011-08-10 23:26
addeh //

Paranoia är ett sjukligt tillstånd av överdriven misstänksamhet. Paranoida vanföreställningar förekommer inom många olika psykiska störningar och även vissa neurologiska störningar och tillstånd...
Atlético addeh
2011-08-10 23:17
Jag är knappast förvånad att Özil & Khedira får stanna hemma från landslagssamling eller att Ramos gjorde detsamma pga skada. Hur allvarligt det är år svårt att sia om men det förvånar mig om han inte spelat på söndag. Å andra sidan gör väl det varken till eller från.

Varför känns det gång på gång som att alla vill att Madrid ska spöa oss? Känns som alla är emot oss och gör allt i sin makt inför avspark för att Real skall kunna vinna.
Barcelona Blaugrana91
2011-08-10 23:15
1.70-ligan

Jag tror inte du behöver vara orolig att Keita skulle vara 2a valet som pivote, det är ju självklart att Masken är det. Dock är det bara bra att Mascherano även kan spela som MB också, det gör ju att hans speltid ökar.

Alla vet att Busquets är nr 1 som pivote och det med all rätt och hur ofta är Busqutes skadad egentligen? Knappt något. Det betyder i sin tur att et blir väldigt snålt med speltid för Masken, då är det väl som sagt helt perfekt att han även kan spela som MB och även göra det riktigt bra. Det tycker allafall jag, Mascherano är för bra för att sitta konstant på bänken.

Alves-Pique-Puyol-Abidal

Alves-Pique-Abidal-Adriano

Alves-Pique-Mascherano-Abidal

Alves-Pique-Fontas-Abidal

Förstår inte riktigt varför alla är så galna efter en ny försvarare, visst jag hade inte sagt nej till en, men samtidigt tycker jag att försvaret ser riktigt bra ut, kolla själv ovan. Finns många olika uppställningar vi kan använda oss av.
Sen finns ju även Maxwell och även Bartra och Montoya.

Gällande Cesc,
Tidigare har det väl varit möten med Barca och Cesc agent, där står det att Arsenals styrelse ska träffas, antagligen för att slutföra affären.
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-10 23:14
Arsenal's board will tomorrow at 10am meet to discuss the transfer of Cesc Fabregas to Barcelona. They can give the final ok. [rac1]

Skulle de inte snacka idag nyss? :P


--------------------

Smogen

Gå nu iväg och dröm om Verthongen
Barcelona Smogen
2011-08-10 23:14
Verkar som min dröm inatt om att Cesc skulle bli klar idag nästan blev sann. Får se om andra delen av drömmen också slår in, den där han inte klarar läkarkontrollen. :)
Barcelona Blaugrana91
2011-08-10 23:05
God is a five letter word - Messi

Nja nu var det ju som sagt inte TV4 som gick ut med det först, dem hänvisade till BBC. ;)
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-08-10 23:03
När BBC sports skriver om det så kan man i alla fall börja "tro" på det betydligt mer än när det kommer till de spanska tidningarnas spammande dag in och dag ut.

Alves och Abidal spelade båda 90 minuter i kväll. Skönt att se att Abidal är fit för en hel match och att Alves får igång benen igen efter semestern.

Nu får man be till gudarna att Piqué inte får en negativ utveckling på muskelkänningen utan kan träna på fredag igen.
Vore riktigt tråkigt när man precis blivit glad över att Puyol kan bli spelklar tidigare än beräknat.

I övright fick de andra landslagsspelarna 45 minuter, vilket kan liknas vid ett vanligt träningspass i belastning. Förutom Pedro då, som fick nöta bänk. Trist, han behöver verkligen hitta tajmingen igen efter en trevande försäsong.
Annons: