/spanien/barcelona/forum/11921.aspx/spanien/barcelona/forum/11921.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Abbe.
2011-07-20 14:00
Bilder från dagens träningspass.
Barcelona Romario "Erat hat gör oss starkare"
2011-07-20 13:48
Det som spelar roll är vilken spelare Cesc är idag. Och det som blir riktigt spännande, OM han hamnar i Barca, är vad Mister Pep kommer göra med Cesc. Han kommer ta fram ännu mer kvalité ur honom än vad Wenger har klarat av. Var så säker på det. Vilket lag säger jag bara, vilket lag :)
Cigge
2011-07-20 13:46
J.Guardiola- King

Ni har en riktigt bra akademi, men det finns faktiskt undantag. Att Cesc hade blivit den han är idag även om han inte spelat i Arsenal ser jag som otroligt långsökt. När spelare är så pass unga som 15-18 år och byter klubb, kan de formas på ett helt annat sätt av kommande klubb och tränare. Nya möjligheter och synsätt skapas helt enkelt.
Cigge
2011-07-20 13:41
H.Alavi - Magico!

Då spricker deras filosofi. Jag har själv tänkt tanken, att t.ex. ge sin kapten och framtida ledare ett långt och saftigt kontrakt på ca €6-7M om året. På så sätt har de sin grundpelare i bra många år framöver. De verkar dock vilja vara en klubb som utvecklar spelare för att sedan sälja vidare till klubbar som är större och beredda att dela ut saftigare löner.

Jag tvekar inte på att Arsenal har pengar om de skulle behöva, men de verkar fortsätta på den vägen som gjort att ekonomin ser så pass bra ut. Genom att hålla en stenhård koll på lönekostnaderna. På grund av denna benhårda kontroll, spelar det nog ingen större roll vad de lägger för bud på diverse spelare då det skulle spricka på det personliga kontraktet.
Barcelona J.Guardiola- King
2011-07-20 13:29
Ja men det är ju skillnad på Fabregas och Pinto också.... Den sistnämnde är inte lika talangfull och är nog riktigt glad över att han är reserv målvakt i Barca.

Och varför skulle Cesc inte utvecklas lika fort i Barca som han gjorde i Arsenal? Alla förutsättningar finns ju i La Masia

Sedan om du menar att han inte hade fått lika mycket spelatid i Barca så ska du veta att med Pep i styret så får alla begåvade spelare chansen att visa vad de går för.
Barcelona Greenwood
2011-07-20 13:25
"Men han hade utvecklats lika snabbt som i Arsenal och blivit absolut lika bra som han är idag om inte bättre."

Det betvivlar jag extremt mycket på.

Sen att vinna titlar är inte allt, det gäller ju att spela också. Tror knappast Pinto t.ex. skryter allt för mycket om sina titlar...
Men det är ju upp till var och en antar jag, sitta på bänken och vinna titlar eller spela jämnt och inte vinna titlar alltså.
Barcelona J.Guardiola- King
2011-07-20 13:18
Greenwood
Men varför vill Cesc tillbaka då? Jo svaret är enkelt; titlarna. Man vinner inga titlar i ett lag med en tränare som tycker att det är viktigare med att värva 17-åringar som ska bli världsstjärnor inom några år ( för att sedan tröttna och lämna för ex. City). Hade han varit kvar i Barca så hade han inte blivit lika känd och uppflyttad till a-laget lika tidigt som han blev i Arsenal, precis som du skriver. Men han hade utvecklats lika snabbt som i Arsenal och blivit absolut lika bra som han är idag om inte bättre.
Skillnaden då är också att han hade vunnit titlarna som alla stora spelare vill.

Barcelona Greenwood
2011-07-20 13:17
H.Alavi - Magico!

Finns nog inte så mycket pengar som du tror, sen så attraherar inte Arsenal de allra största namnen precis.

Hetfield - Thiago isn't going anywhere

Exakt, väldigt billigt... Vad var det Jon Toral och Hector Bellerin kostade? €500k vardera? Kanske en tiondel av vad de hade kostat med kontrakt.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-07-20 13:14
Det kostar inte så mycket att ta talanger och övertala spelare som har utgående kontrakt.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-07-20 13:12
Det snackas ju en hel del om att Arsenal har en god och kraftig ekonomi, varför spenderas inte pengarna på världsstjärnor?
Barcelona Greenwood
2011-07-20 13:10
J.Guardiola- King

Så det finns inte en mycket bättre framtid om man flyttar till Arsenal?
Tror du Cesc hade varit i närheten av vad han är idag (räknat i pengar, kändisskap, karriär etc.) om han hade stannat kvar i Barca?

Det känns som att du tycker att de som flyttar till Arsenal blir lurade och inte gör ett medvetet val som de tror kommer främja deras karriärer.
Barcelona J.Guardiola- King
2011-07-20 13:04
Greenwood
Det är en sak att vilja ha mer i lön och att vara girig efter pengar redan som tonåring (!!!) och sedan är det en annan sak att flytta från Afrika till Europa där det finns möjlighet till en mycket bättre framtid- tyvärr så är det så.
Det var bara det som jag försökte få fram.

Sedan angående Xavis uttalande(n); alla vet att Cesc verkligen vill komma till Barca så förstår inte varför ni reagerar så som ni gör när Xavi säger så. Klaga hellre på Cesc som själv inte går ut och säger att han vill lämna. Visst det är inte lätt att göra det som kapten och i klubben som behandlat honom så bra men ändå...
Barcelona Greenwood
2011-07-20 13:04
Huruvida det är sant eller ej är inte grejen (jag tror 100% att det är sant) utan att det är "orespektfullt".
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-07-20 13:01
De enda människorna som förnekar att Cesc vill hem är Arsenalsupportrarna. Men visst, de får tro det.
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-07-20 12:57
Greenwood

Vet inte alla det då?
Barcelona Greenwood
2011-07-20 12:57
J.Guardiola- King

... Och spelarna som flyttar till Arsenal är inte ute efter liknande saker? Mer lön, mer speltid/lättare att få chansen i A-laget.

Som det har upprepats så många gånger tidigare, båda klubbarna är orespektfulla mot varandra på en ungefärlig nivå.

För övrigt så tycker jag det är lite roligt hur Xavi säger emot sig själv helt och hållet i sitt senaste uttalande. "I didn't want to offend Wenger or Arsenal," och då sen säga "everyone knows Cesc wants to return.
Barcelona Yaya24
2011-07-20 12:52
Officiellt: José Ángel klar för Roma
Culé - Messi
2011-07-20 12:49
Co-sign!
Barcelona J.Guardiola- King
2011-07-20 12:47
Rogge
Sno talanger från Kamerun? Skillnaden mellan att campa utanför La Masia ( surgubben) och att "sno" talanger ifrån Kamerun är att spelarna från Kamerun har antagligen jävligt dåliga förutsättnigar i hemlandet. Så när man erbjus att komma till Barca så öpnnar det ju upp fler möjligheter för den personen inte bara inom fotbollen utan i livet.
Culé - Messi
2011-07-20 12:46
Fernando Gago - King Of Barcelona

''Jag skiter fullständigt i Arsenal och önskar både klubben och supportrarna all olycka inom fotbollen.''

+1


Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-07-20 12:45
Skillnaden är väl att Barcelonas metoder handlar inte om fysisk övertalning och kidnapping och inte heller utnyttjande av att lagarna är olika i olika länder. Det är ju dom två punkterna som gör att Arsenal lyckas värva våra unga talanger. Knappast på grund av att ni är så jävla bra på saker och ting.

Dock intressant att den enda talangen ni lyckats göra bra (som förövrigt redan var bra) nu vill hem till sin moderklubb. De andra ni "snott" har blivit skit. Good job.

Rogge
2011-07-20 12:43
Fast det handlar inte om folk som spenderar sin tid på att hata Barca, det handlar om väldigt många som inte ens brytt sig innan. Men jag orkar inte älta mer, konstigt bara hur man kan gå från att avskriva alla citat som falska till att säga att vi skiter väl i hur Arsenal känner. Ni säger att ni ändå inte gillar Arsenal för att de snor era talanger, något som ni själva gör över hela världen. Men det är väl skillnad på att värva från Barca och från Kamerun? Även om ersättningen är lika låg.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-07-20 12:41
Guld....pure gold. Vackert skrivet.
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-07-20 12:34
Vad kan vi som svenska supportrar göra åt saken? Jag bryr mig seriöst inte, jag påverkas inte utav det. Jag tittar på matcherna, jag springer inte runt och låtsas leva som spelarna eller som en Katalan i Sverige.

Och att Arsenalfans ogillar Barcelona är ju förståeligt. Vi har till skillnad från er fått vårt system att funka och lyckats generera titlar. Jag skiter fullständigt i Arsenal och önskar både klubben och supportrarna all olycka inom fotbollen. Dom snackar så mycket bullshit om alla andra klubbar och sitter på sina höga hästar och talar sig varma om Sektledar Wenger. Men jag orkar seriöst inte ens ge dem ett leende eller min acceptans. Jag bryr mig inte ett dyft om dom. Dom äcklar mig bara.

"Du tycker alltså att det är ok att spelare och ledare skämmer ut en klubb som för inte länge sedan var en klubb som omtalades med respekt, både när det gäller fotbollen och allt det övriga?"

Folk som spenderar tid på att hata Barcelona går ändå inte att påverka åt andra hållet, dom är väl inte intresserade av det. Precis som jag inte är intresserad av att vända på min åsikt om Arsenal. Men jag kommer inte in i ert forum för det med en dryg attityd och ledande frågor. Så viktigt är det inte att sätta Arsenal på plats i mitt liv. Jag har ungefär 100 saker som är viktigare varje dag än att tänka alltför mycket på Arsenal.

Du och dina "vänner" verkar dock prioritera en klubb ni hatar väldigt högt. Smickrande för att inte säga humoristiskt. Att ni frivilligt lägger så mycket energi på att hata och försöka sätta oss på plats när ni tycker vi äcklar er är för mig helt obegripligt. Du är ju här inne mer än många skribenter som endast följer Barcelona, Och jag förmodar att du skriver det dubbla inne på ert forum.

Sommarjobb? Sommarkurs?

Varför kan inte ni också alltid bara slanta upp för alla spelare ni vill ha? Att slanta upp innebär för dig att betala exakt det som den säljande klubben vill ha right? Så att försöka hålla nere sina kostnader är inte okej va?

Fast jag tänker nog fel, när ni agerar så gäller ju andra moraliska och etiska regler. Då vänds ju allt och ni hamnar på den goda sidan trots att ni gör samma sak som de tidigare skurkarna i det förra scenariot. Fascinerande naturlag det där.

Jag tror seriöst inte du kan förvänta dig någon bra respons i framtiden, folk börjar bli fruktansvärt trötta på dig och ditt moralpredikande. Ta dig till närmaste kyrka och tala med din präst istället om detta moraliska förfall du bevittnar.
Rogge
2011-07-20 12:30
Ok, så för dig är det helt ok att väldigt många, inte bara vi Arsenalfans, ser på Barca som en ohyfsad och arrogant klubb som inte skyr några medel för att få sin vilja igenom? Du tycker alltså att det är ok att spelare och ledare skämmer ut en klubb som för inte länge sedan var en klubb som omtalades med respekt, både när det gäller fotbollen och allt det övriga? Är det så så spelar det ju ingen roll. Sedan kan man ju alltid försvara det med att vi och Xavi skiter väl i hur Arsenal mår, men den attityden är ju en del av problemet. Men skit samma, Cesc går om han går, bara så trött på att Barca inte kan slanta upp så vi kan släppa detta.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-07-20 12:24
"Rogge" är ju allmänt känd som Les Rambles hök, så fort namnet "Cesc" eller "Arsenal" dyker upp så rider han in i forumet med sin vita häst och skyddar de med livet.

Jag tror inte heller att någon bryr sig om Arsenal, fokusera på att kvala till CL istället.
Barcelona westinho - Sergio #16
2011-07-20 12:22
Rogge

Inte för att vara dryg, men jag tror inte någon här bryr sig om vad ni anser om Barcelona. De flesta här tycker illa om Arsenal också.
Rogge
2011-07-20 12:19
Jag är snabb, men du ser väl problemet i det uttalandet, om det nu är äkta? Magisk på plan, plump och arrogant utanför. Kan inte Barca bara komma med ett ordentligt bud så vi slipper denna skit. Aldrig varit med om nåt liknande och då är klubbarna inte ens nära varandra i förhandlingen. Barca sjunker i anseende för varje dag, är det värt det för att få en spelare som inte på nåt sätt är given i startelvan?
Barcelona Andreas V.V - J.Lo
2011-07-20 12:18
Hetfield - Thiago isn't going anywhere

1 minut förra gången, ger oss ett klart godkänt snitt på 2 minuter.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-07-20 12:10
Det tog 4 minuter.
Annons: