/spanien/barcelona/forum/1191.aspx/spanien/barcelona/forum/1191.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcadinho.
2016-10-11 17:15
Spela ingen roll hur mycket fotboll jag tittar på. Fotbollen utan Messi är som en tårta utan jordgubbar.
Även när han spelar på max 60 procent av sin kapacitet så är han bäst på plan och med stora marginaler.
Vi el jag får hoppas att skiftet mellan honom och nästa big thing inte kommer ta lika lång tid som Maradona till Ronaldinho.
Jag har inte tids råd för det...
Barcelona Culés
2016-10-11 16:08
LennyRomario Jag saknar också the cameroonians... Jag har för mig han skrev i ett inlägg för några månader sedan att han skulle ta en time out från svenska fans. Hoppas han kommer tillbaka snart, absolut en av dom mest uppskattade här i forumet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2016-10-11 16:06
Gabriel Jag håller absolut med dig, både gällande försäljningen av namnrättigheterna av den nya arenan och en eventuell försäljning at Neymar till PSG. Om det redan skulle vara bestämt det där med arenan så kan pengarna användas till annat, köpa in andra spelare eller varför inte betala av lite av dom miljarder Barca har i lån.... Jag menar Neymar är grym, inget snack om saken, han kommer troligtvis vinna balon de oro och vara världens bästa om några år. Men när jag kollar på honom och hans attityd så känns det verkligen inte som han är en spelare som kommer hålla på så där som Ronaldo, att fortsätta på den höga nivån fram till 30 års ålder och mer därtill. Det må vara så att jag har helt fel och bara sitter här på dass och dömer en människa som jag inte känner men något inom mig säger att han kommer vinna 1-2 guldbollar och sen kommer det dala, vid 27-28 års ålder. Något jag tycker Barca gjorde för är att dom inte sålde Ronaldinho 1-2 år innan dom gjorde det. När han väl såldes så var han helt slutkörd och vi fick typ 200 milj för honom eller hur mycket var det? Rätta mig gärna. Och då hade (om jag inte minns fel) någon klubb erbjudit 600 milj sommaren innan och jag föreställer mig närmare miljarden sommaren innan det. Hade känts tråkigt om historien upprepas med Neymar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-10-11 15:55
Vad har hänt med cameroonians?
Barcelona Gabriel
2016-10-11 15:31
Har en fråga till de mer i satta gällande renoveringen av Camp Nou. Det stämmer väl att man kommit överens om att man tänker att sälja namnrättigheterna till stadium och för att på så sätt få in 200M€ för det? Det jag undrar är, behövs inte ett sådant beslut gå igenom via en röstning av medlemmarna, och isf har en sådan röstning redan gjorts och godkänts? Personligen ogillar jag starkt att ha ett sponsornamn på våran vackra arena. Det är det namnet som kommer att finnas där i all evighet, och jag anser att den lyxen att förknippas med Barcelona och världens finaste och bästa arena (vilket det kommer att bli) till det bästa fotbollslaget, bör kosta betydligt mer än 200M€. Det är min spontana tanke, kan hände att jag är ute och cyklar, men när man tänker på vad fotbollsspelare idag kostar så bör rätten att få ha sitt namn på arenan kosta betydligt mycket mer. Eller? Läste också att PSG fortfarande inte gett upp deras besatthet om att köpa Neymar och att man kommer att försöka på nytt till sommaren igen. Då ska man vara villiga att lösa hans klausul på ca 220M€. Här tänker jag typ nästan genast att man bör sälja och använda de pengarna till förnyandet av arenan. På det sättet slipper man att behöva sälja namnrättigheterna till någon ful sponsor. Tankar kring det här?
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2016-10-11 14:31
Casemiro:

"The best players in my position are [Sergio] Busquets, Thiago [Alcantara], Gabi, Xabi Alonso," he added.

"Busquets is a great player, how he plays the ball, his positioning, his balance on the pitch."
Barcelona Capitan
2016-10-11 13:52
Det kommer nog aldrig finnas en rivalitet som Messi vs Ronaldo någonsin. Självklart kommer media blåsa upp framtida fall i hopp om att skapa något liknande, men vi kommer nog aldrig se två spelare dominera och tävla som Leo och Cristiano gör. De är trots allt två av tidernas bästa spelare genom tiderna ( Messi självklart bäst någonsin) som existerat under samma tid. Unikt att vi fått uppleva detta.
Barcelona Deulofeu
2016-10-11 08:52
God morgon!

Lichtsteiner i all ära han har gjort mycket bra och håller fortfarande mycket god klass men han fyller 33 i Januari!

VI ska tänka framåt och inte bakåt.Sommaren visade att vi är på väg åt rätt håll.

Cancelo som vi är intresserade av gjorde igår sitt tredje mål på sin tredje landskamp en sådan kille kan vara framtiden.

När det gäller framtiden är det ju jobbigt när man läser att legender som Pique ska sluta i landslaget.Man inser att det gamla gardet inom en snar framtid inte kommer spela för vår klubb så många fler år.

Tomheten en spelare som Pique kommer lämna efter sig blir jobbig liksom när spelare som Xavi samt Puyol lämnade.

Men tänk er den dagen Messi går ut och säger att han är klar i Barcelona det kommer kännas oerhört tomt.

Vi har mycket spännande spelare med det finns knappast någon ny Messi.

Som tur är har vi Neymar.

Man gläds också när man hör uttalanden om Dembele att han en dag kommer spela för oss.Den grabben är speciell kanske skulle vi försöka knyta till oss honom redan efter denna säsongen?

Han kommer snart bli dyr riktigt dyr! Även Gelson Martins som också är högerytter visade verkligen framfötterna igår mot blåbärsnationen Färöarna.

Hur kommer det sig att Ronaldo alltid får de lagen att möta i kvalet? Andorra och Färöarna.

Det känns som han alltid har tur och får möta skräplag?

Jag lärde mig en gång att tur är något man förtjänar och kanske måste man krypa till korset och ge honom respekt.Han har arbetat hårdare än någon annan spelare i historien för att komma dit han är idag.

Det man är orolig för är ju att han på något mirakulöst sätt lyckas klamra sig kvar i Madrid ett par år till efter att Messi slutat så han tar bort Messis alla rekord.

Dagen Messi och Ronaldo inte längre finns i Madrid är en dag man fruktar men då finns det visserligen andra.

Vem vet kanske är det då Asensio mot Halilovic som krigar?

Barcelona Barcadinho.
2016-10-11 05:52
@Vlom:

Vlom
2016-10-10 23:20
Blåbärsnationer såsom Färöarna, Andorra,Gibraltar, Luxemburg, San Marino, Liechtenstein etc. borde få en alldeles särskild egen grupp i samband med VM/EM-kvalmatcher. Flera av deras spelare är inte ens proffs utan jobbar säkert i livsmedelsbutiker eller något annat vid sidan av. Sådana lag är jättebra för anfallare som vill förbättra sin målstatistik, men that's it liksom.
Vlom
2016-10-10 22:42
Barcelona sporting director Robert Fernandez and scout Urdano are in Andorra to scout Juventus full-back Stephan Lichtsteiner (32). [SPORT]Vlom
2016-10-10 22:03
@100% AntiMadridista:


Xavi.
Vlom
2016-10-10 22:03
@Gio Style:


Man kan tycka vad man vill om den saken, men så ligger det till hos det spanska landslaget. Räcker att bara kolla på en valfri laguppställningen i någon utav deras matcher och kaptenen på planen är ALLTID den som flest landskamper jämfört med sina medspelare. Ganska talande tycker jag.
Vlom
2016-10-10 22:02
@Shanghai:


Vem som anses vara lämpad för kaptensrollen är fullkomligt irrelevant.

Du är visst inte medveten om att Casillas har helt enkelt gjort (trumvirvel) betydligt fler landskamper än Puyol? Vi pratar alltså om den meste spanske landslagsman genom alla tiderna...

Naturligtvis så har Xavi fått äran att vara kapten för landslaget när Casillas av någon anledning ej kunnat medverka i.o.m.att han var vice-kapten då. Spontant minns jag när Xavi bar kaptensbindeln mot Vitryssland, Frankrike, Bolivia etc. Samma resonemang kan appliceras på Iniesta och hade han ej varit utbytt innan Ramos så hade den förstnämnde varit kapten och inte David Silva igår. Så att Barca-spelare ej kan vara kapten för det spanska landslaget är skitsnack.
Vlom
2016-10-10 22:02
@Gabriel:


Argument? Att man i det spanska landslaget rangordnar sina kaptener utifrån antal landskamper är snarare bara ett konstaterande från min sida och som satts i system för otaliga år sedan. Att Piqué knappast skulle vela bära kaptensbindeln om han hade fått chansen är (eller möjligtvis var, särskilt med tanke på gårdagens händelse) ganska osannolikt. Katalanen har tidigare själv sagt att han är stolt att representera, trots att han har fått mycket skit från olika håll. Även om han hade velat, så ligger Ramos, Iniesta och Silva fortfarande före honom i hierarkin bland kaptenerna. Och eftersom att han slutar landslaget efter VM 2018 (om det blir så fallet), så kommer Piqué nog inte få chansen att vara lagkapten för Spanien. Och slutligen, så är det bara en löjlig konspirationsteori utan vidare grund när du försöker skylla på politiska/historiska motiv över varför rangordningen ser ut som den gör i det spanska landslaget. Räcker att nämna katalanen Xavi som fått vara lagkapten när Casillas varit borta för att slå hål på det.
Barcelona 100% AntiMadridista
2016-10-10 21:38
Om det är nån som förtjänar att vara kapten i spanska landslaget så är det Iniesta. Han är omtyckt av alla lags supportrar förutom Bilbao. Han har dessutom spelat flest matcher och är bland de som är äldst i laget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Koeman_4
2016-10-10 19:14
zigazaga Hej. Jag var nere och kollade matchen mot Atl.Madrid. Biljetterna köpte jag ifrån viagogo. Det fungerade perfekt. Tänk bara på att dom skickar biljetterna "senast 3 dagar innan match", och 3 dagar innan var precis vad dom gjorde. Lite dyra, men va fan, ska man ändå dit å kolla så spelar inte några hundralappar så stor roll kan jag tycka -)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-10-10 17:15
Pique har för kralliga armar, så binden får inte plats på hans arm. Därför blev han inte kapten igår.
Barcelona zigazaga
2016-10-10 16:11
Jag har ställt frågan här förrut och gör ett sista försök. Någon som har erfarenhet av att boka El classico? Är t.ex viagogo.se en pålitlig sida, hur ska jag boka biljetter? Vore jättetacksam för ett svar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2016-10-10 15:52
@Vlom:


26 som gillar din kommentar, det tyder på att marängerna kryllar här. Du har lyckats att få fascistiska klubbens supportrar på din sida.
Barcelona Andresito
2016-10-10 15:48
Utan att vara alltför insatt i Real Madrids kaptenspolicy så har jag för mig att de kör med systemet 'längst i klubben får bära bindeln'. Kan vara så att Spanien gjorde likadant, och med tanke på att Silva debuterade redan år 2006 i landslaget så går han före Piqué vars debut kom 2009.

Känns dock som en meningslös diskussion då Piqué knappast gråter floder över att han inte fick bära bindeln i tio minuter.
Barcelona Z_Z
2016-10-10 14:04
@BARCA-més que un club:
Iniesta vart faktiskt utbytt innan Ramos gick av, så blev aldrig aktuellt att Iniesta skulle ta över den. Sedan är ju Iniesta inte heller katalan även om han spelat så länge för Barca att man nog kan se honom som det.
Barcelona Gabriel
2016-10-10 12:39
Att påstå att Silva ska ha kaptensbindeln före Piqué pga fler matcher med landslaget är ju bara ett absurt argument. Man ger väl kaptensbindeln till ledare inte till de med flest matcher, eller? Piqué vill förmodligen inte bära kaptensbindeln över huvud taget och det vet vi inget om, kanske har han blivit tillfrågad men tackat nej internt, men det jag tvivlar starkt på att han ens övervägts. Att påstå att Silva fick kaptensbindeln för andra motiv än politiska är bara fel och ett bevis på att man inte är speciellt insatt i vare sig spansk politik, historia eller fotboll heller för den delen. För övrigt riktigt skönt att Piqué gått ut med att han lämnar landslaget efter VM. Då kan han fokusera sig på Barça till hundra procent. De otacksamma fansen som hånar honom förtjänar ändå inte att ha världens bästa mittback spelandes för dem. Då kan de nöja sig med Ramos istället så ser vi hur det lär gå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
2016-10-10 12:27
Vlom

Så menar du att Silva också har mer landskamper än Iniesta med.

Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-10-10 12:20
Innan Pique felaktigt kritiseras för att ha klippt bort spanska flaggan på sin tröja borde spanjorerna i Madrid fråga sig varför deras gullegris Xabi Alonso alltid gömde spanska flaggan på sina strumpor osv.

Tidningar visade igår hur Puyol och Xavi mycket skickligt gömde spanska flaggan på sina strumpor exempelvis. Men stod det nåt om Alonso? Nej.

Jag hoppas Pique har gjort det med mening, människor utan civilkurage har jag svårt för.
Barcelona Den vise mannen
2016-10-10 11:52
Tack Soda! Trodde jag var ensam med detta problem. Har gjort samma åtgärder som dig. Funkar INTE!! Kan någon på redaktionen uppmärksamma detta. Tack på förhand.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2016-10-10 09:25
@El Pistolero #9:


Underbart! Oavsett vilken Dembélé det nu än må vara hehe
Barcelona 100% AntiMadridista
2016-10-10 08:01
Hej! När va en KATALAN kapten för Spanien? Om jag inte minns helt fel var Zubi kapten för Spanien, men han är ifs bask.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2016-10-10 07:24
Vlom Du är medveten att Casillas prioriterades som lagkapten före Puyol som är en naturlig lagkapten och förtjänade den allra mest? Eller Xavi, Iniesta och andra tidigare FC Barcelona spelare som ej fick vara lagkaptener i "landslaget" för de stod i skuggan bakom Real Madrids spelare? Det har med politiken att göra, om man resonerar annat är det bara indikation på att du inte kan historien om Spanien. Det säger bara en hel del när man tar med Nacho, Morata, Lucas Vazquez och Asensio (efter en ligamatch) till truppen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2016-10-10 02:22
Vlom

Är det något som är löjligt så är det att ge kaptensbindeln till den som spelast flest matcher. Du får gärna länka nånstans där det står att antalet spelade landslagsmatcher är prio när spanske förbundskaptenen ska välja lagkapten, låter ytterst märkligt.
Annons: