/spanien/barcelona/forum/119.aspx/spanien/barcelona/forum/119.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjjff
2017-04-25 17:03
Flera fans härinne har återkommande ondgjort sig över att Tito var så ensidigt besatt av att värva Thiago Silva - som då utan större tvekan var att betrakta som världens bästa mittback - med syfte att förstärka den absolut svagaste länken i laget; som nog framförallt Barcas mittförsvar bör beskrivas som vid den aktuella tidpunkten. Men om Tito verkligen var så fel ute i det fallet med sin brist på flexibilitet vad gäller transfers, så borde kanske en och annan kritiker av honom för detta "tunnelseende", vara lite mindre fixerade vid Verratti som förstärkning av ett sviktande mittfält under Luchos styre. Inte minst med tanke på att italienaren liksom Thiago Silva spelar för resursstarka PSG. Som vet italienarens värde och har vett att ta betalt därefter; om oljebolaget nu över huvud taget är villiga att sälja sin guldklimp till den kanske värsta konkurrenten, i sin fortsatta strävan efter att erövra herraväldet i fotbollsvärlden i ensamt majestät.
Barcelona Katalano
2017-04-25 16:58
Reymar

Det ser mer ut att bli Valverde än Unzue, men även om det blir Unzue så är det trots allt inte skrivet i sten att vi kommer att spela på samma sätt som nu, även om många förväntar sig det, mig själv inkluderad. Men oavsett så finns det inte en chans att Veratti, om han värvas, kommer att användas på samma sätt som Rakitic gör idag, för i så fall skulle man gå för andra spelartyper än just Veratti. Håller du inte med? Veratti gör att Messi inte behöver kliva ner på mittfältet och hjälpa till lika mycket exempelvis. En ny högerback skulle innebära andra möjligheter på kanten dessutom.
Barcelona Kröjjff
2017-04-25 16:38
@Fuerza:
Med tanke på alla gula kort som uteblivit trots Ramos brutala försök att försöka kompensera sin bristande spelförståelse/ placeringsförmåga i försvarsspel, så kan man ju utifrån tidigare erfarenheter han samlat på sig under årens lopp vad gäller uteblivna påföljder för sina ständiga förseelser, faktiskt hysa en viss förståelse för att han tycker som han gör. Hade domaren fullföljt den återhållsamma tolkningen, hade ett gult kort räckt.
Barcelona Reymar
2017-04-25 16:35
Katalano

Du vet väl att den nya tränaren förmodligen heter Unzue och kommer säkerligen fortsätta med samma spel. Om Verratti ersätter Rakitic så kommer väl han ha samma roll med nuvarande taktik. Snarare så att ditt inlägg är helt meningslöst..
Barcelona Barca Barca
2017-04-25 16:13
Behöver lite hjälp med en sak. Går det att lita på stubhub om man ska köpa matchbiljetter ? Någon som har erfarenhet av det ? :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-04-25 15:59
Reymar Tror du verkligen att vi skulle spela samma spel som idag med en ny tränare och med Veratti i laget? Det gör inte jag, och därför tycker jag att din fråga blir helt meningslös.
Barcelona Fuerza
2017-04-25 15:59
Sergio Ramos påstår att hans brutala satsning bara borde renderat i ett gult kort. Vill någon vänligen ge honom regelboken? Eller glöm det förresten. Han är alldeles för upptagen med att läsa Pique's tweets. ;)
Barcelona Reymar
2017-04-25 15:53
@El Pistolero #9:

Precis som du säger så är den största anledningen till vårt dåliga mittfält just på grund av att dom är isärdragna. Rakitic blir misshandlad när han får agera som högerytter. Om vi nu ersätter Verratti med Rakitic tror du verkligen vi kommer dominera mittfältet när Verratti får husera till högerkanten?

Freeyormind

De,bele är Europas kanske största talang och han är även ett Barca fan men Msn +Dembele hade aldrig funkat i praktiken.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-04-25 15:29
Bosketts

Jag säger inte att han kommer bänka Iniesta första säsongen. Ja, Iniesta's arvtagare är min tanke. Det fantastiska med Dembele är att han kan spela på alla positioner dvs avlasta Neymar, Suares, Messi, Iniesta och jag tror att han skulle klara av Busi's position med.

Han kommer att växa in i laget och ta sin plats ju äldre Ineista blir. Han kan dessutom hoppa in på mitten vilket han ofta får göra i B Dortmund när spelet blir låst där (avlasta Messi där också, om vi inte värvar Veratti eller thiago).

Jag blev chockad sist när han fick starta på bänken matchen mot Monaco.
Jag tänkte då, om han finner sig i bänken i ett lag som B Dortmund så kan han göra det i Barca också. Så fort Monaco gjorde mål fick han komma in i 30:e minuten. Vi pratar om en ung spelare med lika stor utvecklings potential som Ineista och Neymar.

Om R.Madrid och speciellt Bayen kan han så många talanger och spelare till deras förfogande *så kan Barca det med*.

Det finns ingen konkurrens på vår mittfält och det där jag vill klämma in honom.

Han kan starta på mitten med ------- Inesta---Busi----Dembele
-------------------------------------------Dembele---Busi---Rakitic

-----Spela där upp med trion---------Dembele---Suarez---Messi
-----------------------------------------Neymar---Suarez----Dembele
----------------------------------------Neymar---Dembele--Messi
--------- Allstå, han ger så många möjligheter till laget.

Skulle inte förvåna om han kan spela som vänster och högerback med. Måste informera er om att vaken Dembele eller tränarna vet vilken fot som är hans svagaste.

Jag är så kär i den spelaren så att jag börjat följa B Dortmund pga honom den här säsongen. Första gång han imponerade på mig var när han spelade mot R:Madrid föra säsongen. När B Dortmund möte R.Madrid den här säsongen så dominerade han alla R.Madrid spelare.

Barcelona Fuerza
2017-04-25 15:15
Skulle Atletico vinna CL och Barca ligan så är Real Madrid det tredje bästa laget i Spanien i praktiken. Så det vore inte helt fy skam. Jag ser gärna att Juventus vinner främst för att det blir en krona på Buffons verk. Vore även viktigt för italiensk fotboll som behöver en knuff.
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-25 15:10
Bristen på kreativitet är för att mittfältet är så isärdraget. Rakitic är närmare högerytter än central mittfältare. Iniesta även han långt ifrån Busquets. Men ja en del av problemet är också att Rakitic inte är tillräckligt bra för att vara startspelare. Verratti eller Thiago är ett måste.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-04-25 15:04
Gynnar absolut inte Atletico någon Champions League titel, känner inget annat än hat emot den klubben. Slår ut oss i kvartsfinal 2 gånger och förlorar båda finalerna mot Real Madrid. Looser klubb. Gynnar de ingenting.

Önskar självklart att de slår ut Real Madrid i semin men att Juve tar finalen sen. Ser mycket hellre att vår älskade Dani Alves vinner CL igen och ger en känga till vår ledning samt att underbara Gigi Buffon äntligen får lyfta CL bucklan.
Barcelona Bosketts
2017-04-25 15:03
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

Dembele är en spelare som ryktas till oss allt mer. Förmodligen den mest tänkbara värvningen vi kommer att göra förutom Deulofeu.

Dembele är en helt vansinnig talang, och skulle göra det fantastiskt i vår trupp utan tvekan. Frågan är hur vi skulle forma en elva med Messi, Dembele, Neymar och Suarez i elva. Det är galet offensivt.

Även om Messi spelat i en mittfältsposition denna säsong, och gjort det bra, så är nackdelen att han aldrig tar hemåtjobbet som exempelvis Iniesta eller Rakitic. Isf skulle vi behöva spela med två defensiva mittfältare. Busi och typ Samper med Messi som offensiv.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-04-25 14:41
Nu ville jag dra upp ett annat ämne.

Messi's roll i den här säsongen.

Vi har varit inne på det här inne i hela säsongen att Messi är för mest dels på mitten p.g.a bristen på kreativitet från våra mittfältare. Messi brukar ju utgå från olika positioner beroende var bollen är och vilka ytor som finns alltid. Men den här säsongen har han motvilligt spelat som mittfältare i många matcher för att bollen kommer inte fram.

Min fråga är, vad skulle ni säga om en spelare som Ousmane Dembele från Borussia Dortmund i vårt startelva?

Han brukar spela samma roll som Messi i B Dortmund högerytter som viker in och på mitten lik Iniesta. Han brukar ha fri roll. Han har dessutom samma rörelsemönster, teknik och vision som Xavi/Iniesta när han spelar bollen framåt. Han är dessutom snabb, tvåfottad, kan driva bollen, dribbla, slå genomskärare med båda fötterna. Vi får inte heller glömma att Iniesta blir ju inte yngre heller.

Jag rankar honom före Dybala och Coutinho alla dagar i veckan.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-04-25 14:28
Grejen med A.Madrid som ni säger är att kommer kollapsa lik Messi's Argentina om de möter R.Madrid igen. Har en rolig känsla i magen.

Så jag sluter mig bakom Monaco och Juve.

neymar JR || Cillessen #1
Håller med dig. Vilken fotboll Monaco har bjudit på. Det där mina damer och herrar är vad som heter ett lag. Vilken atleter de är. 6-7 spelare anfaller tillsammans och alla försvara tillsammans. Undrar om vi värva deras kondition tränare. Vilka maskiner de är.

Man hoppas ju på att deras talang inte drar till lag som Chelsea, Arsenal, psg eller R.Madrid för den delen.

Barcelona Barcelonistas
2017-04-25 14:14
Både Atletico och Juve har revansch att utkräva!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-04-25 14:13
Jag unnar Atletico en Cl titel just pågrund av det faktum att dom blev rånade på den titeln av en domare som blundade för Ramos offside mål. Juventus mötte ju Real 1998 i en Cl final och där vann Real med 1-0 och gissa hur dom vann den finalen? JO TACK VARE ETT OFFSIDE MÅL av Pedrag Mijatovic!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-04-25 14:08
Hur kan man unna Atletico en Cl titel? Dom hade sina två chanser men sumpade dom mot ärkerivalerna. Visst fick dom ett felaktigt emot sig men dom hade säkert vänt om inte Griezmann hade missat sin straff. Finalen 2014 tappar dom markering på Ramos, vid extratid skämde dom ut sig.

Vi stod i vägen för Juve och Buffon 2015 nu är det dags att Buffon äntligen vinner en final.
Barcelona Fuerza
2017-04-25 13:59
Atletico Madrid blev rånade på en CL-buckla senast efter ett offsidemål av Ramos så jag unnar dem en ny chans - definitivt.

Är övertygad om att Kuipers får finalen framför brottslingen Kassai.
Barcelona Legend Carles Puyol
2017-04-25 13:45
Laget som verkligen förtjänar UCL titel är.. At.Madrid. Juve är nr 2 i som förtjänar också men mest för Buffons skull.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-25 13:43
Som fotbolls fan så unnar man Monaco cl, mål gladaste laget (efter oss?). Juventus eller rättare sagt buffon är en värdig spelare/kapten och förtjänar en cl-titel under hans långa karriär. Målvakternas Messi vad fan!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-04-25 13:38
Barcastuff den riktiga sidan har blivit avstängd...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-04-25 13:34
Atletico hoppas jag vinnet Cl finns ingen klubb som är värd Cl titeln mer än Atletico. Det vore sjukt om Monaco vann Cl tror dock det tar stop mot Juve. Juventus skulle jag kunna önska framgång i Cl också. Buffon förtjänar den titeln så mycket. Har svårt för Juve supportrar tycker dom är riktigt arroganta. Real Madrid behöver jag inte gå in på. Jag hatar Real Madrid.Jag tror det räcker så.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-04-25 13:25
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

Bortsett från Madrid så spelar det faktiskt ingen roll för mig vilka som tar hem CL. Det vore otroligt roligt om Monaco kunde skrälla och ta hem det, för att visa att det går. Samtidigt unnar jag Buffon en CL-titel, och det vore inte fel om Atletico får sin revansch efter ha torskat två finaler på senare år.
Barcelona Katalano
2017-04-25 13:23
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

Vi får se redan imorn hur lucho väljer att ställa upp laget. Men som sagt, i detta skedet av säsongen finns det ingen anledning att rotera in exempelvis mathiu eller gomes i startuppställningen. Vinst är ett måste i samtliga matcher nu på slutet.

Gällande CL så vill jag bara inte se Real vinna, är tämligen nöjd med alla andra scenarion, men det vore extra kul om Monaco lyckades slita åt sig titeln med sitt fantastiska anfallsspel.
Barcelona wallmannen
2017-04-25 13:21
Mot Osasuna hemma borde man väl kunna undvika att vissa spelare ska få 90 minuter till i kroppen, tycker jag. Iniesta, Busken och kanske ett par till.

Jag vill se Buffon lyfta pokalen, angående det fortsatta cl-spelet.
Barcelona Treyh
2017-04-25 13:17
Den absolut roligaste fan-reaction videon från El Clasico. Spola fram till 09.27

"No no no"

"No not Gomes" xD

Målgesten;

"Look look! HAHA Grande Messi grande!!!

"That is "!%!!!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-04-25 13:03
@Katalano:


Nu fick man komma tillbaka till verkligheten till Lucho's rotationer!

Fick en äcklig känsla i magen. Det skulle inte förvåna mig om han fortsätter rotera resten av säsongen! Det var som spark i magen att läsa det ni skrev.

Jag har inte firat de här sista dagarna för att jag tror på att vi kommer vinna dubbeln utan man firade matchens stora betydelse och Messi's ställningstagande till *Världen*.

Föresten, vilken vill ni ska ta cl?

Jag hejar antingen på A.Madrid eller Monaco. Tål inte Juve fans och de andra.
Barcelona Cule4life
2017-04-25 12:30
Thiago har endast kontrakt till 2019. Man skulle kunna få loss honom under 50 tror jag. Veratti däremot som är tänk att spela på Xavis plats blir mycket svårare.
Barcelona Fuerza
2017-04-25 12:25
Någon har förmodligen länkat denna tidigare men det är värt att se på klippet igen. Kan vara så att någon har missat det. Vilka fantastiska spelare vi har haft i klubben ... och alla har enorm respekt för Messi. Man blir genuint stolt.
Annons: