/spanien/barcelona/forum/11893.aspx/spanien/barcelona/forum/11893.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-13 15:29
Frodo

"Att Pep låter flera ungdomsspelare få träna med a-laget är positivt. Det sänder ut rätt signaler till ungdomarna som kommer jobba ännu hårdare för att även i fortsättningen få Peps uppmärksamhet. "

Jag hoppas verkligen att det blir så. Nu när det är klart att ingen back köps in känns det faktiskt inte så farligt - om Pep verkligen litar på de unga i år. Det är många där som bör, och måste vara redo snart om det ska bli någonting av dem. Fontas, Sergi Gomez, Muniesa och Montoya är alla högintressanta backar som mycket väl kan bli bättre än Fontas på sikt. Dessa måste också en en ärlig chans, vilket de nog inte hade fått om en back till hade köpts in.

Nu hoppas jag att Pep litar så pass mycket på dessa spelare att han vågar spela med dem i de enklare ligamatcherna (en i taget, tillsammans med rutinerad A-lagspelare). Jag är övertygad om att d flesta av dem hade klarat av det galant.
De som gör bäst ifrån sig bör kunna få precis så mycket speltid att de kan fylla det "tomrum" som finns i backlinjen efter att ingen back utifrån har köpts. Det är även precis så mycket speltid som behövs för att dessa spelare ska kunna gå vidare i sin utveckling och förhoppningsvis bli riktiga världsbackar på sikt. Jag tror inte det är helt orealistiskt att tro att åtminstone någon av dem blir det. Det tror jag inte Pep anser heller - annars hade han nog inte låtit bli att köpa en back i sommar.

Min favorit i Barca B bland backarna är Bartra. Flyttas ha upp nästa år är jag den förste som köper hans tröja. Gillar även Montoyas personlighet men tror inte han har samma potential riktigt. Vem är er favorit?

Edit: Nu pratade jag bara om backarna eftersom det, förutom Sergi Roberto då, inte finns särskilt många andra offensiva spelare som är i samma "fas" och så nära ett A-lagskontrakt. Men det gör det inte mindre intressant att följa dessa spelare som Rafinha, Deulofeu, Dongou, Samper m.fl. Hoppas att så många som möjligt av dessa åtminstone får känna på A-laget lite grann. I Sampers och Dongous fall kanske det bara blir ett par träningar i år, men det är alltid något
Hutch
2011-08-13 15:24
barcetia

Oavsett vad tror jag fortfarande att Pep ställer upp med den starkaste elvan. Alves är fit och startar troligtvis ute på högerflanken. Xavi har tydligen fått green flag av klubbläkarna och bör börja på plan. Spelar inte han ser jag jättegärna Thiago. Jag ser ingen Messi i din elva:.P
Real Madrid Alex.K
2011-08-13 15:21
Kommer ni ta Supercupen som träningsmatcher eller som ett vanligt El Clásico-möte? Själv tar jag matcherna på fullt allvar. Själva titeln betyder inte så mycket egentligen, men jag vill absolut inte se laget förlora mot värsta rivalen.

Jag tror inte heller spelarna kommer se detta som en försäsongsmatch. Båda lagens spelare kommer kämpa lika mycket som i ett vanligt möte. Själva spelet kommer såklart inte sitta till 100%.
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-13 15:15
Rambla~

Preachhhhh!

Cigge

tror du kommer få se ett:
Valdés
JDS - Piqué - Abidal - Adriano
Busquets
Thiago Iniesta
Pedro Villa Alexis

ersätt Busi med Keita om Busi är skadad.
Barcelona Rambla~
2011-08-13 15:10
Cigge

Låt oss vara ärliga, prestige eller inte. Det är en försäsongsmatch. Inget av lagen kan vara 100% i detta skede och lär heller inte prestera till sin fullständiga kapacitet. Allt pekar på att Madrid har kommit en bit längre i förberedelserna och bör anses som favoriter. Visst, att Barca ligger efter är ju mestadels självförvållat och knappast något de kan skylla på vid en eventuell förlust.

Dock kvarstår faktum, att Barcelona kommer att bli bra mycket bättre än det vi lär få se under dessa två matcher. Framför allt den fysiska biten att orka spela 90 min. Självklart gäller detta även Madrid men det är ändå de som drar mest nytta av att Barca antagligen inte kommer att kunna spela med sitt sedvanliga "flow" i spelet som de vanligtvis brukar en bit längre in på säsongen.
Barcelona el Maestro!
2011-08-13 15:09
Cigge:
Man kan ju bara spekulera saken men jag tippar på att det blir kryss med 1-1 som resultat. Jag tippar också på att någon åker på ett rött kort. Spelarna kommer att vara rätt så tända och jag räknar därför med en utvisning.
Det kommer att bli hus i hel-vete, om en av Mourinhos man får rött kort nu igen.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-08-13 15:08
Frodo

Jaha, det visste jag inte. Senast jag såg honom hoppade han in mot Italien så jag trodde han var fine. Ska bli spännande att se elvan mot Real isåfall? Iniesta - Keita - Thiago? Eller Xavi?
Hutch
2011-08-13 15:07
Cigge

Puyol är enligt Pep på bättringsvägen men spelar med all sannolikhet inte imorgon. Pique ådrog sig en skada mot Italien men rapporter säger att han är fit till matchen. Samma sak gäller Busquets. Xavi har undersökts av klubbläkarna och har flaggats grönt till spel mot Madrid.

Startelvan lär väl se ut som elbracos.
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-13 15:07
Cigge

Supercupen har alltid tacklats som änun en match i försäsongen av Pep, varför skulle den inte göras det nu? Iallafall den första matchen. Förra året mot Sevilla ställde vi upp med två väldigt oprövade spelare, Ruben Mino och Sergi Gomez. Den senare gjorde sin debut i A-laget i den matchen. Varför skulle vi tackla ett lag som vunnit mindre titlar än Sevilla under dessa år på ett annorlunda sätt?
Barcelona Frodo
2011-08-13 15:03
elbraco

Busquets är väl skadad?
Barcelona Andreas V.V - J.Lo
2011-08-13 15:03
Heywood

Den baren det snackades om var Tapa Tapa ner i Barcelona, inte i Göteborg.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-08-13 15:02
Cigge

Tippar på Valdés, Alves, Pique(?), Mascherano, Abidal,Busi,Xavi (?)Iniesta, Messi, Villa, Pedro.

Annars flyttar nog Abidal in på Piques plats och Adriano tar LB-positionen. Xavi ersätts nog tyvärr med Keita och inte Thiago. Men jag chansar bara.
Cigge
2011-08-13 15:02
barcetia - BENVINGUT ALEXIS!

Ser du det som en fördel? Om en viss mättnadskänsla intar er trupp, tror i alla fall jag att ni får problem. Matchen imorgon är ingen lek, det finns för mycket prestige inblandat.
Barcelona Frodo
2011-08-13 15:01
Att Pep låter flera ungdomsspelare få träna med a-laget är positivt. Det sänder ut rätt signaler till ungdomarna som kommer jobba ännu hårdare för att även i fortsättningen få Peps uppmärksamhet.

Pep var tydligen imponerad av Samper som tränade med a-laget häromdan.
Barcelona Rambla~
2011-08-13 14:58
Nolito

Det ser inte ut som om de sänder PL i dagsläget? Det intrycket får man i alla fall om du kollar in länken.

AL JAZEERA Sport Card
YOU WILL BE ABLE TO WATCH

UEFA Champions League
Coca Cola Championship
Spanish La Liga
Spanish Copa del Rey
German Cup (DFB pokal)
Duch Football league
Portuguese League
Italian League
Qatar League
FA Cup
Carling Cup
Argentina AFA
England International Friendly's
Asian Champions League
Scottish SPL
UEFA Cup
NBA Covera


Heywood

Om jag inte är helt ute och cyklar, så var det väl nere i Barcelona den baren det snackades om fanns?
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-13 14:52
Cigge

Eran säsong kanske med tanke på att ni matchat sönder er försäsong. Det är fortfarande lek för oss!

el Maestro

Underbar artikel don't you think :-P
Cigge
2011-08-13 14:47
Imorgon drar säsongen igång på allvar. Hur tror ni att startelvan kommer se ut för er del? Hur är det egentligen med Puyol, Pique, Xavi och Busquets? Copa America-gänget är tillgängliga för spel? Jag hoppas på en underhållande och välspelad match, minst sagt!
Barcelona Blaugrana91
2011-08-13 14:46
Efter att ha hört Pep säga:

"Guardiola: "Cesc? He's not yet here. Things are well-advanced, but there are some papers left. It can't be confirmed yet." #fcblive

Så kan man allafall konstatera att Cesc verkligen kommer komma. :)
elbraco - Bojan y Thiago
2011-08-13 14:45
Intressant, jag trodde det kom upp när någon frågade om bra sportbarer i Barcelona men jag kan ha fel.
Barcelona el Maestro!
2011-08-13 14:45

Sär här står det i den artikel som barcetia länkade nedan:

"Jean-Marie Dongou, målspottaren från Kamerun, är den första spelaren sedan Messi som spelat för tre olika åldersgrupper under en säsong. Känd för sin snabbhet, fysiska styrka, öga för mål och osjälviska spelstil, påminner han mycket om Samuel Eto'o, som inte bara är Dongous fotbollssreferens men även den person som tog honom från Kamerun till Barcelona. Fran Sanchez, en av hans tränare har en mycket positiv uppfattning om honom".

En lovansde talang med andra ord om han får rätt utveckling.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-08-13 14:40
Det var någon här i går som skrev om en spansk pub i Göteborg som ägs och drivs av en Espanyolsupporter, men som brukar visa alla FC Barcelonas match.

Vet någon vad stället heter?
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-13 14:40
el Maestro

Ingenting man behöver tacka för, pratar mer än gärna om vår cantera :-D
Kan säga såhär, Dongou är helt galen när det gäller mål. Dongol kan vi kalla honom. Han gör mål var du vill. Från mittcirkeln t.om :-P

Stor stor talang. Grimaldo, Espinosa, Deulofeu och Dongou är dom största i canteran.
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-13 14:38
el Maestro

Jag hoppas stenhårt på att Dongou har en framtid i klubben men det kommer bli tufft då både Deulofeu och Rafinha också aspirerar på en plats i A-laget. Att Dongou inte har flyttats upp till Barca B ännu är dock inte så konstigt, då han är yngst av dem tre. Hoppas det finns plats för alla tre. Vore oerhört kul med en egen Etoo från La Masia..
Barcelona el Maestro!
2011-08-13 14:38
"Guardiola has discarded signing a central defender and indicated that Carles Puyol’s recovery is on the right track.
"I'm not a doctor, but I think that in a short time he’ll be back with us. He’s training without pain".

Det blir inte en ny back. Men vad härligt att höra att Puyol tränar numera utan smärta. Han kommer bli "ready" ganska snart.


barcetia - BENVINGUT ALEXIS!//

Tack för informationen.
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-13 14:35
el Maestro!

Absolut inte. Enguene är också väldigt duktig och sägs ha en bra framtid ifall det går rätt för honom. Offensiv mittfältare.

och nej han har inte fått spela i Barca B. finns en artikel här där det står lite information om honom, gör ett dubbelinlägg med länktips.
Barcelona el Maestro!
2011-08-13 14:30
Jean-Marie Dongou har varit med och tränat med A-truppen i hela veckan. Har han ens spelat i Barca B ännu? Kan det vara så att han är den ende kamerunaren som kan ha framtid i Barca?
Att han får träna med A-truppen så här tidigt tyder väl på att han är en lovande talang.

Är det någon som har koll på honom?
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-13 14:26
En sista vända i media hinns nog med innan han skriver på :)
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-13 14:20
Barcelona!!

Kiko tillhör B-laget. Där finns han han även med på hemsidan.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-08-13 14:15
BROMANCE! Thiago och JDS, grym video!

Barcelona!!

För Kiko spelar i B-laget till att börja med.
Barcelona Barcelona!!
2011-08-13 14:13
Varför är inte Kiko Femenia med i truppen här på svenska fans eller hemsidan?
Annons: