/spanien/barcelona/forum/11861.aspx/spanien/barcelona/forum/11861.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Més que un Esport
2011-08-09 18:25
Tja... En artikel om Valencia där laget nämns 5 gånger. Det "andra" laget som texten inte handlar om nämns endast 12 gånger...
Barcelona J.Guardiola- King
2011-08-09 18:23
Förstår verkligen inte meningen med krönikan "La liga är inte min liga". Vad vill han säga? Jag ska inte börja dra argument som : " ja, han är bara avundsjuk", eller liknande.
Men alltså om jag förstår rätt så vill han ha mer "dramatisk" fotboll osv, det är väl ingen film man förljer när Barca spelar.

Barca spelar sin fotboll och har utvecklat den så otroligt bra sedan Pep tog över att man är bäst i världen just nu. Man spelar även underhållande och bjuder på många mål, precis vad en "La liga- följare" vill se.

Helt sjukt att alla börjar hata Barca från ingenstans och det är absolut inte så att jag vill att andra ska älska eller ens uppskatta Barca, folk får tycka precis vad dom vill. Men tycker det är konstigt att allt o alla ( t.om. fans till lag som ex. Valencia) ska börja hata Barca och som jag ser det så är det avundsjuka och inget annat!

Edit: Nu märker jag att jag ändå nämner avundsjuka som en anledning för hatet mot Barca men det får vara min slutsats eftersom det lär fortsätta med kommentarer och artiklar från andra lags fans.
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-08-09 18:16
Jag håller med till viss del, det vore lite tråkigt om alla spelade som Barcelona. Ett perfekt maskin som är synkroniserat till den gränsen att man sällan gör ett misstag.

Men det är som att säga att om alla vore som Jimi Hendrix så vore det tråkigt för musiken, då skulle allt vara så perfekt att det till slut blir förutsägbart, men det gör inte att Jimi Hendrix blir sämre för det. Barcelona är unika, det finns inget lag som gör det Barcelona gör, vissa gillar det, vissa gillar tjongbollar och chansspel.
Valencia rågi - Kung M.Llorente!
2011-08-09 18:08
Jag förväntar mig inte och kräver inte att ni ska ta lätt på den senaste krönikan och jag tänker inte heller prata för skribenten utan bara om hur jag uppfattar det. Med tanke på klimatet som råder idag mellan Barca supportrar och övriga kommer väldigt få att kunna titta utanför de ramar många satt upp. En sådan är t.ex. att all kritik mot Barca är avundsjuka, en annan är att Barca fuskar. Jag tror inte på någon av dessa påståenden men det är oftast "förklaringar" likt de ovan folk lutar sig till när åsikterna går isär. Det är enklare och kräver mindre engagemang.

Jag tycker t.ex. att många här smickrar sig själva lite när de hävdar att artikeln är till för att smutskasta Barca. Nej det är den inte för den berättar bara om vad skribenten tycker anser jag. Vissa gillar små imperfektioner för det tyder på mänsklighet medan barca är såpass "perfekta" att det inte går att urskilja längre och då försvinner en aspekt kring fotbollen som somliga tycker om.

Det betyder inte att barcas fotboll är sämst eller är något försök till någon form av raljering. Det är bara en persons tankar och man behöver inte ta det för mer.
F.Ö har jag aldrig varit med om något segrande lag, vars fans varit såpass "on edge" hela tiden.
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-09 18:08
Jaha, då förändrar det ju ingenting i nuläget.
Barcelona Ivey
2011-08-09 18:02
Nej bara om han spelar.
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-09 17:58
rätt länk
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-09 17:57
Cesc är med på Arsenals lista. Innebär det att han är cup-tied nu då?
Barcelona Frodo
2011-08-09 17:56
Real Madrid spelade med en hög backlinje men utan hög press mot oss när vi vann med 5-0. Resultatet talar för sig själv om hur farligt det är att spela med hög backlinje men inte pressa som en enhet.
Barcelona 1.70-ligan
2011-08-09 17:55
addeh

"Det finns en hel uppsjö av spännande mittfältstalanger på väg fram"

Verkligen. Oavsett hur bra Götze, Erikssen m.fl är vore det bara onödigt att värva en ung mittfältstalang.
Barcelona el Maestro!
2011-08-09 17:36
"Hela laget står högt upp i banan och skulle man missa sin press är man så felpositionerade att ett lag som kontrar snabbt och effektivt straffar dom direkt."

Hehe, att stå med mittbackarna högt upp kräver press och koncentration av alla. Kommer ihåg 2-6 matchen i SB. Real Madrid åkte på en rejäl deng då när de ställde upp sina backar högt upp. Som Rambla säger är det mycket riskabelt men det är vackert om man kan spela så offensivt samtidigt som man försvarar sig genom press på bollhållaren. I Premier League är det United som allt som oftast har backarna högt upp. De försöker pressa motståndarlaget i deras planhalva. De lyckas med det rätt så ofta att vinna sina matcher på detta sätt.

Jag kan förstå att folk som inte hejar på Barca kan tycka att det är tråkigt när Barca kontrollerar matcherna raktigenom. Det blir ingen spänning om man inte håller på för Barca, skulle jag tro. Själv får jag panik när jag tror att Barca inte har kontroll på matchen längre!
elbraco - Bojan y Thiago
2011-08-09 17:31
Kolla detta. I nästan vartenda anfall så gör man en gubbe inne i motståndarnas straffområde. Tyder snarare på sjuka individuella kvalitéer än tråkigt maskinspel.
Men han kanske hellre gillar ett 30-meters skott utifrån än att man faktiskt riskerar någon genom att rulla boll i motståndarnas straffområde. Bara för att spelarna är så överlägsna på plan blir det automatiskt tråkigt.
Barca borde helt enkelt spela lite sämre så att ligan blir roligare.

Ärligt talat verkar killen som skrev artikeln ha en bild av Barca i huvudet skapat av medier än sin egna uppfattning.

Fernando Gago

Skrev ungefär samma sak fast i Valencias forum. Svaret jag fick (dock ej av skribenten) var: Jag kan nog tänka mig att det inte är värt tiden det kräver för att rensa alla "Avundsjuka/Ni kan inget om fotboll" inlägg. Och till vilken nytta dessutom?

Javafan, skriver man en sån artikel får man förvänta sig lite påhopp av några p12:or. Men han tog den enkla vägen.
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-08-09 17:28
Förövrigt patetiskt att skriva en sådan uppenbart provokativ krönika för att sedan kapa av möjligheten att diskutera som det till och med så fint står in artikeln att man ska göra.

Juvepiero
2011-08-09 17:26
Tjena grabbar. Säljer en Barcelonatröja som är signerad av Messi, Iniesta, Xavi, Valdes, Keita, Pedro, Pique, Alves, Puyol, Abidal, Villa, Bojan, Pinto, Hernandez, Guardiola. Äkthetsbevis ingår, kolla länktips om ni är intresserade eller skicka PM.

MVH
Barcelona Senor Grande Pep
2011-08-09 17:24
Enligt skribenten måste en fotbolls spelare vara dramatisk och faila för att sedan lyckas igen litegrann och få supportrarnas sympati och tårar. Det ska vara teater med andra ord. Att kunna spela fotboll är inte viktigt alltså.

Skribenten tittar för mkt på action och Sci-Fi filmer. Efter att jag läste "artificiell intelligens" klickade jag bort sidan...
Barcelona Rambla~
2011-08-09 17:20
Valencia-krönikan är ju bara fånig och knappt värd att kommentera.

Vilket lag spelar med mer kreativitet och risktagande än Barcelona? De spelar en väldig svår fotboll där minsta lilla misstag i offensiv zon kan få förödande efttekt. Hela laget står högt upp i banan och skulle man missa sin press är man så felpositionerade att ett lag som kontrar snabbt och effektivt straffar dom direkt.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-08-09 17:14
rågi

Det är ju inte alls taget ur sammanhanget. Skribenten skriver att Barca vinner genom att hålla i bollen och inte ha någon kreativitet och karaktär alls. Han skriver också att våra spelare inte har några som helst egna viljor (vad baserar han det på egentligen? Att vi har ett speciellt spelsystem som alla följer?)

Att Zlatan inte pallade lyfta benen i slutet av säsongen tolkar skribenten som att han har för mycket fantasi? "Hans kreativa förmåga överbelastade Barcelonas spelsystem" är en meningen som är rent skrattretande. Det är sånt dimmigt snack som kanske låter bra med som inte speglar verkligheten någonstans.
Försökte Zlatan för mycket själv med bollen eller vad menas egentligen?
Han var så stillastående att när han hade bollen och insåg att han inte kunde göra något med 3 försvarare omkring sig så passade han besviket bollen vidare till någon som faktiskt kunde löpa 7 meter med bollen och göra sin gubbe.

" Tänk efter, hur många moment av ren inspiration hittar man i en match med Barcelona?"

Moment av ren inspiration verkar i detta fallet betyda felpass och inget bollinnehav då det skribenten uppenbarligen ogillar med Barca just är bollinnehavet och passningspelet.

Men som någon skrev innan, felpass och stillastående spelare kanske är synonymt med kreativitet och inspiration i Valencia.

edit: Såg att Fernando Gago redan skrivit ett liknande inlägg.
Barcelona Rambla~
2011-08-09 17:07
Greenwood

Det är ju självklart att Cesc kommer att registreras till Uefa för CL-spel. Annars vore ju Arsenal korkade. Själva registreringen binder ju inte honom till någon klubb (eller bindande är det ju så klart men det går att ändra innan sista datum, du fattar vad jag menar), fast det är du så klart medveten om själv. Jag menar bara, det är ju inte på långa vägar säkert att han lämnar vilket innebär att de måste registrera honom. Det går ju inte att chansa. Tänk om man låter bli och han nu stannar. Öh, vi trodde han skulle lämna, går det ju inte att försvara sig med. :)

Vad gäller Chamakh och vad han tror ska ske. Han har inte en susning om vad som sägs vid förhandlingsbordet mellan klubbarna. Han vet tex inte hur Arsenal ställer sig till ett nytt bud från Barcelona. Rätt så pålitliga källor har tidigare hävdat att i morgon minsann så ska Cesc göra sin medical i Barcelona. Jo men visst gjorde han det. :P
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-08-09 17:07
rågi - Kung M.Llorente!

Det är ju inte alls taget ur sitt kontext. Hela artikeln påstod ju att Barcelona var finesslösa, att de saknade kreativa och endast var en maskin. Förstår inte vad som gör Valencia till ett mer kreativt och finessrikt lag? att ni förlorar mot skitlag och bara är ett sämre lag på alla punkter?

Roligt att den här spelstilen blivit hatad och nu börjar kallas både fusk (maränger) och tråkig och okreativ är ju ett tecken på att avundsjukan är enorm. Tvivlar ju på att los Che hade tackat nej till att spela som Barcelona och dessutom kunna vinna på det. Men när kunskapen uteblir får man ta till att man inte ens gillar det man uppenbarligen avundas.

Men Barcelona har ju blivit slagpåsen för alla andra klubbars tillkortakommanden och alla patetiska fans som ser sina klubbar bli misskötta och inte lyckas nå samma framgångar.

Det är vid framgång man märker vilka som har ödmjukhet och vid motgång som man märker vilka som har självinsikt och vilka som saknar det.

Att man ens orkar lägga ner så mycket tid på att smutskasta något man ogillar säger ju mig att den här personen verkligen prioriterar väldigt fel i sitt liv.
Barcelona Riiio!!
2011-08-09 17:05
FC Barcelona är barnet som alltid får MVG som alla vill trycka ner..

La Liga har ett problem skrev han och menade på hur lag spelar sin fotboll. Tror La Liga skiter i om lagen spelar kortpassningspel och tröttar ut sina motståndare som Barca, spelar rakt och ta sig fram till en målchans så fort som möjligt som Real Madrid som genererar både många mål framåt men även bakåt... eller som stackars Valencia och alla andra lag som kan slå alla lag när dem har en bra dag samtidigt som dem kan förlora mot vilket lag som helst på en dålig dag (som händer väldigt ofta).

Så onödig krönika.. herregud killen kunde bara ha skrivit hur kul han tycker det är när Valencia spelar fotboll och sitta på deras branta läktare osv osv så hade vi hajjat vinkeln... amatör
Barcelona Frodo
2011-08-09 16:50
Mojito - Culé (un estilo de vida)

Många på SF gillar skribenter som smutskastar andra. Så vi kan förvänta oss att skribenten får jobbet.

"Unicef-vad töntigt" och liknande artiklar går hem hos haters. Istället för att ta fram det bästa i sina egna lag väljer många att smutskasta andra. Just nu är det populärt att gå hårt på Barcelona för de flesta vet att man har vinden i ryggen.
Valencia rågi - Kung M.Llorente!
2011-08-09 16:49
Barca4eva//

Ganska missvisande och intetsägande tagen ur sitt sammanhang men vill du reta upp dig själv så varsågod. Det kommer finnas fler texter där du kan göra liknande.
Barcelona papillon
2011-08-09 16:39
Zlatan var väl tvungen att gå eftersom som han inte kunde acceptera att bli bänkad under våren när han inte gjorde någon glad på plan? Istället gjorde han bort sig via sin agent och dessutom tyckte jag inte att han behärskade det snabba passningsspelet som Barca hade/har.
Barcelona Barca4eva
2011-08-09 16:36
"Zlatan var tvungen att gå eftersom han hade fantasi. Hans kreativa förmåga överbelastade Barcelonas spelsystem."

Från krönikan. Vad ska man seijjää?
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-08-09 16:28
Puyol's recovery is going well. He could return earlier than the three months he was expected to be out after the surgery on 1 June. [sport]

Sköna nyheter! Puyol behövs verkligen i gammalt gott slag!

Angående Valenciakrönikan.
Deras redaktion söker nya skribenter... man förstår verkligen varför.
I stället för att hylla sitt eget lag och fokusera på den biten blir det till ett skrattretande försök att smutskasta Barcelona.

Angående Cesc;
Blir han cuptied så är han för mig ett avslutat kapitel, nu och i framtiden.
Då får man satsa fullt ut på Thiago och Barca B, för det är tveksamt att man kommer gå efter en annan mittfältare så här sent på säsongen.
Jag menar, med den fart Roell och Zubi visat när det gäller värvningar skulle väl sagda mittfältare vara klar först lagom till nästa sommar...

Ser inte så många andra mittfältare som hade kunnat ge oss den bredd som Cesc kan bidra med. Skulle i så fall vara Moutinho i Porto, men där är det ändå en markant skillnad på kvalitet.
Barcelona Greenwood
2011-08-09 16:16
Chamakh säger tydligen i fransk tv att han tror både Fabregas och Nasri kommer att lämna Arsenal. Översatt av https://twitter.com/#!/ASCFR
Atlético addeh
2011-08-09 16:13
För övrigt är Rafinha ganska lik Götze både när det häller position och spelstil. Passningsskickliga, tekniska och målfarliga spelare som håller till strax bakom anfallet. Nu är det naturligtvis skillnad på hur långt de nått i sin respektive utveckling, men som Hyder är inne på vill jag inte ens tänka på vilka signaler en värvning av Götze eller Eriksen hade sänt till våra ungdomar.

Det finns en hel uppsjö av spännande mittfältstalanger på väg fram. Utöver Thiago finns Sergi Roberto, Jonathan dos Santos & Martí Riverola närmast till hands. Därefter Javi Espinosa & även Sergi Samper som är ännu yngre.
Barcelona Frodo
2011-08-09 16:07
Hetfield

Du vet att Götze är en klassisk 10:a som även kan spela false winger? Han är ingen CM och har aldrig spelat där. I vårt system skulle han ses som en winger eller en ersättare till Messi. Precis som Özil som många ville ha förra säsongen. Götze spelar mellan linjerna och inte i mitten.

Ingen förnekar att killen är en megatalang men han är inte material för vår klubb än och jag tror inte ens att han vill lämna. Förresten, varför drar du alltid upp massa random namn som klubben inte ens är ute efter?
Barcelona Hyder
2011-08-09 16:00
Hetfield - Sanchez is the next star

Så du vill på allvar slänga iväg en jävligt saftig summa pengar på en mittfältare som är otroligt offensivt lagd och inte medför några garantier om att han kommer klara av att spela på ett tremannamittfält i Barcelona?

När Xavi var ung så var han inte alls en lika stor talang som varken Thiago eller Götze. Du får tänka efter lite nu, är det verkligen värt? Speciellt när andra spelare i Barcelona bevisat att en ren och skär talang inte behöver betyda jack shit i förhållande till arbetskapacitet, anpassbarhet och vetskapen om spelet. Titta på Pedro och Busquets, jag hoppas att du förstår poängen, för den är ganska viktig.
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-08-09 15:55
Hyder

Jag håller Götze och Eriksen (särskilt Götze) betydligt högre än JDS, som jag varken gillar eller tror på. Så där har du ditt svar. Sergi Roberto är väl mer av en tvåvägsspelare och Rafinha lär bli mer av en Rivaldo typ. Ingen av de är samma spelartyp som Götze. Jag kan räkna bort Eriksen, men du kan inte räkna bort Götze.

Ingen kan förneka att Götze är kanske den största mittfältstalangen utifrån erfarenheten och talangen.
Annons: