/spanien/barcelona/forum/118.aspx/spanien/barcelona/forum/118.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona The Reporter 2.0
2017-03-02 17:37
Marca har väl sin egna. Men även dem har skrivit att det va självmål. Vore sjukt om de inte blir självmål ändå
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-03-02 17:35
[QUOTE=DM1982]Jag är rätt säker på att förbundet har sista ordet när det gäller målen. [/QUOTE] Och nu är jag rätt säker på att jag egentligen tänkte på när Marca bestämmer vilka som har gjort mål. Det är ju de som utnämner pichici.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-03-02 17:12
Meneysuarez91011 Ja, jag härjade vilt för ett par veckor sedan och försökte promota Jogi härinne. Ja, egentligen så var det väl LennyRomario som startade branden och jag helt enkelt kastade lite bensin på den. Men, nää, "tråkmånsarna" här inne lyssnade inte på en klok gammal gubbe som mig och Jogis namn tynade bort i samma våg som vårt spel gjort. Annars tror jag tysken skulle vara den ultimata långsiktiga lösningen. Han skulle ha spelarnas respekt. Slug som än räv. Skulle inte fastna i några rävsaxar, och skulle han det så skulle han tråckla sig ur dom till andra halvlek. Suggestivt så skulle han garanterat aktivera La Masia igen. Tror också han är tillräckligt manipulerande och smart så tillslut så skulle ledningen dansa efter hans pipa. Men att Jogi ens är på tapeten eller att det är realistiskt att han skulle bli vår nya frälsare är obefintlig. Ja menar, Bartomeu vet väl inte ens vem Joachim Löw är? Han tror väl det är nån tysk ölsort.
Barcelona The Reporter 2.0
2017-03-02 17:11
Kommer hota spelbolaget med att lämna dem. Jag fick ju pengarna av dem och räknade in det i min budget och spelade andra bett efteråt. Måste kunna kompensera mig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter 2.0
2017-03-02 17:10
På alla livescore sidor ja sett står målet som självmål. la ligas twitterkonto har räknat de som självmål. Kan de inte ändras?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-02 17:07
[QUOTE=The Reporter 2.0]Tippade igår på självmål i Matchen. Det står självmål på livescore. Fick pengarna utbetalda på spelkontot och gjorde uttag. Sen läste jag att domaren skrivit att Suarez gjorde målet. Då står det plötsligt minus på mitt konto men pengarna är fortfarande Påväg till mig står det. Vet någon ifall det är spanska fotbollsförbundet som har sista ordet? Målet är ett klockrent självmål förstår inte hur domaren tilldelar Suarez målet [/QUOTE] Tror huvuddomaren har sista ordet efter matche , där han i sin rapport har gett Suarez målet. Otur för dig, då det är ett solklart självmål, Suarez skott hade gått utanför mål...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter 2.0
2017-03-02 17:05
Soko Först stod det vinst på kupongen. Nu förlust. Men hur menar du? Antingen får väl Suarez målet eller så blir det självmål?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona r.10
2017-03-02 17:04
Senaste nytt kring tränarfrågan. The FC Barcelona board favorites to be the new head coach: Valverde, Emery, Laudrup, Koeman, Allegri, Tuchel, Conte. Messi preference is Sampaoli, but there are doubts about his strong character in a roster with so many egos.Messi won't renew his contract until president Bartomeu and the board announce who will replace Luis Enrique. Unzué wants to be the next head coach and Luis Enrique agrees. But the board have other options in mind. #KällaTwitter Sampaoli vore intressant!
Barcelona Soko
2017-03-02 17:00
@The Reporter 2.0:

Domarna brukar ofta skriva fel i målprotokollet då det är för de svårt att avgöra om det var mål eller självmål. Igår tex uppfattade domaren som att bollen var på väg i mål och att försvararen misslyckades med att rensa , medan på reprisbilerna syns tydligt att bollen var på väg utanför och att försvararen olyckligt styrde in den.
Har för mig att det är tv som avgör och inte domare tyvärr. Så det är nu extra tråkigt att Suarez inte får mål och att du inte får din vinst.
Dano
2017-03-02 16:59
@Bosketts:


Jo, där håller jag med dig. Alltså, var inget glasklart förslag jag kom med som jag jobbat på i veckor. Bara fick en sån där känsla när jag ser Wengers namn ryktas till oss. Hade vart intressant bara. Jag tror han hade vart intressant och kunnat plocka hem en titel eller två med våra spelare. Men som sagt, bara hypotes jag för i min skalle. Vi står inför en avgörande sommar, kan knappt vänta för att se vem vi tar in. En långsiktig tränare som ska styra skutan i ett par år i alla fall. Kan inte den här jävla säsongen ta slut snart..
Barcelona Bosketts
2017-03-02 16:53
Dano

Det enda jag kan gilla med Wenger är hans förmåga att få ungdomar att överprestera. Däremot har han under sina 21 år som tränare i Arsenal inte vunnit ligan mer än tre gånger, varpå den senaste för 13 år sedan. Det är för dåligt.

Dano
2017-03-02 16:50
Är det bara jag som är sugen på att se vad Arsene Wenger hade kunnat uträtta med oss. Han hade haft en styrelse vars fokus är att vinna titlar. Drömmer lite om att se vad han hade kunnat göra med spelare som Sergio Busquets, Messi, Iniesta, Neymar, Suarez och Rakitic till sitt förfogande. Dessutom en akademi som la Masia under sig.

Hans filosofi stämmer överens, han är en gentleman som har allas respekt i denna fotbollsvärld (förutom Mourinho, men vem fan bryr sig om vad han tänker).
Barcelona Andresito
2017-03-02 16:44
Här är några odds från utvalda bettingsidor:

Unibet
2.00 Valverde
2.50 Sampaoli
10.00 Koeman

bet365
3.50 Sampaoli
3.50 Valverde
9.00 Koeman

William Hill
3.25 Valverde
3.75 Sampaoli
5.00 Óscar García

bwin
3.50 Sampaoli
3.50 Valverde
7.00 Koeman

Ladbrokes
3.50 Sampaoli
3.75 Valverde
6.00 Koeman


Känns som att flera tränare kan uteslutas efter detta. Det är ganska solklart att det står mellan Valverde och Sampaoli även om vad som helst självklart kan hända.
Blanc, Wenger och Pochettino var ofta i topp 5, men med relativt höga odds.
Barcelona DM1982
2017-03-02 16:43
[QUOTE=The Reporter 2.0]Tippade igår på självmål i Matchen. Det står självmål på livescore. Fick pengarna utbetalda på spelkontot och gjorde uttag. Sen läste jag att domaren skrivit att Suarez gjorde målet. Då står det plötsligt minus på mitt konto men pengarna är fortfarande Påväg till mig står det. Vet någon ifall det är spanska fotbollsförbundet som har sista ordet? Målet är ett klockrent självmål förstår inte hur domaren tilldelar Suarez målet [/QUOTE] Jag är rätt säker på att förbundet har sista ordet när det gäller målen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter 2.0
2017-03-02 16:26
Tippade igår på självmål i Matchen. Det står självmål på livescore. Fick pengarna utbetalda på spelkontot och gjorde uttag. Sen läste jag att domaren skrivit att Suarez gjorde målet. Då står det plötsligt minus på mitt konto men pengarna är fortfarande Påväg till mig står det. Vet någon ifall det är spanska fotbollsförbundet som har sista ordet? Målet är ett klockrent självmål förstår inte hur domaren tilldelar Suarez målet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-03-02 16:22
En tränare jag alltid velat haft är Joachim Löw! Han är ofta och spanar in våra ungdoms lag också så jag tror han hade fått oss att vakna till och bli det monster vi en gång varit. Vad tror ni om "Jogi"? Hade jättegärna sett honom hos oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-03-02 16:13
@Treyh:
"enligt aftonbladet..." var det, ja. De är ju kända för att vara enormt insatta i katalansk fotbollspolitik...
Barcelona Treyh
2017-03-02 16:03
Skönt att Luis Enrique ryker. Han har ingen motivation kvar. En tränare som inte pratar med sina spelare säger det mesta. Vi lever på den enorma talangen som vår trupp har. ”Barcelonapresidenten José María Bartomeu vill ha en tränare som speglar klubben och inte ger dem problem. Någon som inte hamnar i dispyter, kan kommunicera och ha en hjärtlig relation med media” enligt aftonbladet... Vad fan är det för losermentalitet?! "Kommunicerar", "Hjärtligt relation med media", "Inte skapar problem" Är inte det bara sunt förnuft?! Jag har hört det tidigare, att Barcelona är ett självspelande piano, att någons mormor skulle göra det lika bra som Pep osv. Kraven verkar ju inte så stora. Det är bara skicka in CVt, någons mormor. Aja det kan bli vilken tränare som helst... Bartomeu är en fegis. Jag hoppas inte klubben slarvar bort de sista åren av Messi. Messi gör rätt i att ställa krav, inte bara ekonomisk, utan på att klubben ska värva och stärka laget.
Barcelona the cameroonians
2017-03-02 16:01
Det "man" måste inse när "man" pratar om tränarvalet är att arbetet som coach i Barcelona är väldigt energikrävande ur samtliga perspektiv.

Oavsett val är chansen inte särskilt hög att en tränare kommer stanna längre än 3 säsonger. I och med att klubben styrs utifrån ett betydligt mer kommersiellt sätt idag, och mediabevakningen bara ökar kommer tränaren aldrig få den arbetsro som krävs.
Rijkaard stannade 5 säsonger, Pep 4, Lucho 3... osv.

Så det klubbledningen måste ta ställning till är vad de vill att den nya tränaren ska fokusera på/anställas för att göra.
Lucho anställdes ju inte för att utveckla talanger eller spela efter någon given spelidé. Han anställdes för sin vinnarmentalitet, legendstatus och för att ta laget ur en, om än inte djup så ack så jobbig, nergång.

Jag är rätt säker på att det inte kommer ställas några krav på talangutveckling den här gången heller. Det finns kapital i klubben och ledningen köper hellre in spelare eftersom det samtidigt höjer värdet på truppen vilket får en positiv effekt på balansräkningen. Det i sin tur ger lägre räntor den dagen det är dags att ta lån för den nya arenan.

Spelidé verkar inte heller vara prioriterat, så länge laget vinner så spelar det mindre roll. en maximering och exponering av MSN ger mer kraft i reklamsammanhang än att spela tiki-taka, t ex.

Denna ledning har begränsat antal år kvar innan de lämnar för gott, och de kommer därför utnyttja detta med ett tränarval som gillas av spelarna och som garanterar att klubben fortsätter vinna - på kort sikt.

Valverde kommer vara ett bekvämt val.
Barcelona LennyRomario
2017-03-02 16:00
@Bosketts:
Jag håller med dig. Jag vill inte heller ha Valverde. Vände mig i stort emot namn-hetsen bara. Valverde känns egentligen som ett fegt, "vi går inte efter de stora drakarna, men vågar inte heller chansa för mycket." Jag tar också gärna Sampaoli, han är ju faktiskt en av de få som både är ett namn och känns som han kan vara rätt man för klubben.
Barcelona Bosketts
2017-03-02 15:57
LennyRomario

Fast, att välja en tränare som Valverde är ett ganska safe val av ledningen. Han har väldigt mycket rutin, och kan klubben. Bara för att han inte tränat Manchester United betyder inte att han är en chansning.

Annars håller jag med dig. Det många andra lag gör är att hämta det största namnet som finns tillgängligt. I sådana fall hade vi säkert får Wenger. Men för att nå de där extrema nivåerna i vårt spel behöver vi någon som är hungrig - hungrig på fotboll och inte backar. Och där är Sampaoli betydligt mer spännande än Valverde. Det finns betydligt värre alternativ än Valverde, han är nummer två-tre på min lista, men det finns också bättre och mer intressanta alternativ.
Barcelona LennyRomario
2017-03-02 15:57
@El Pistolero #9:

Håller med! Men det mest fantastiska med karln är ju hans mustasch och de högt sittande shortsen. Som hämtat ur 40-talet. Älskar det!
Barcelona LennyRomario
2017-03-02 15:50
@yeezus:
Personligen är tränarvalet det enda jag kan ge nuvarande ledning cred för. Vilken idiot som helst kan ringa Mou, Klopp och alla andra namn som vandrar runt. Men det krävs mod för att tacka nej till Mou och istället ge jobbet till en oprövad Pep (Ja, jag vet att det var förra ledningen). Pep är en världsklasstränare nu, inte när han fick jobbet. Det krävs mod att anställa en Rijkaard vars senaste jobb var att åka ur holländska ligan med Sparta Rotterdam. Det krävs mod att låta Tito ta över när alla ropar på stora namn. Det krävs mod att låta Tata ta över när alla ropar på stora namn. Det krävs i alla fall lite mod att låta Lucho, som misslyckats i Roma, ta över. Däremot krävs det absolut ingenting att anställa någon av de stora namnen. Ingenting. Därmed inte sagt att Valverde är rätt namn för Barcelona, men att anställa ett "namn" vore ytterligare en spik i den kista som skriker ut att vi är precis som alla andra klubbar. Det klarar jag mig utan.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-02 15:45
[QUOTE=Bosketts]Nu skulle han väl inte basera sitt spel hos oss på långbollar, bara för att gjort det i Bilbao... Men jag tycker ändå Valverde är fel val. Barcelona behöver en tränare som kan skaka om lite, någon som kan revolutionera fotbollen och experimentera med truppen för att få alla spelare att prestera. En Cruyff eller en Pep. Det är inte Valverde. [/QUOTE] Är inte det samma argument folk använder sig av när man skyddar Lucho? "Såklart vi inte kan äga boll nu när vi inte har Xavi, Lucho anpassar sig till spelarna, därför vi ligger lågt o kontrar" Tror snarare Valverde vill spela på det viset hans lag gör. O det sägas att Valverde är ingen dålig tränare, han är nivån över Lucho när det kommer till det taktiska o utveckla spelare, men FC Barcelona ska ha den bästa tillgängliga, vilket är Sampaoli.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-02 15:34
@El Pistolero #9:

Eller han anpassas av det materialet han förfogar?
Bilbao är ju ett lag bestående av endast baskiska spelare så han har varken Messi eller Iniesta i laget och kan spela Tiki-Taka.
jag föredrar fler inlägg i dagens Barca än miljoner passningar runt runt runt där vi inte kan göra mål ens 11 mot 9.
Barcelona Bosketts
2017-03-02 15:34
@El Pistolero #9:


Nu skulle han väl inte basera sitt spel hos oss på långbollar, bara för att gjort det i Bilbao...

Men jag tycker ändå Valverde är fel val. Barcelona behöver en tränare som kan skaka om lite, någon som kan revolutionera fotbollen och experimentera med truppen för att få alla spelare att prestera. En Cruyff eller en Pep. Det är inte Valverde.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-02 15:34
[QUOTE=Barca4life98]Ett namn som inte har nämnts är Philipp Cocu. Vad tycker ni om honom? [/QUOTE] Blir ju overshined av en annan profil med Barça förflutet i Eredivise denna säsong - Van Bronckhorst :P Cocus PSV ligger 3a med 52 poäng, Van Bronckhorst Feyenoord 1a med 63 poäng.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-03-02 15:30
neymar JR || Cillessen #1

Att Eusebio använder unga spelare i real Sociedad är ju en ekonomisk fråga. Det finns inget annat alternativ. I Barca finns pengarna och möjligheten att värva istället. Så hur han hanterar detta i sin nuvarande klubb lägger jag ingen vikt vid.

Lion24
Förstår vad du vill få fram och visst kan du ha en poäng i det. Men oavsett anledning så gillar jag det inte. Jag vill ha en tränare med bra balans mellan lång- och kortsiktighet förenklat uttryckt.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-02 15:28
Valverde aka slå långbollar o miljoner inägg till Aduriz? Det är en tränare av Valencias kaliber, inte FC Barcelona!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-02 15:05
Vad är egentligen fel med Valverde ?
Han har stor erfarenhet som både spelare och tränare, har bla spelat i Barcelona och tränat en del klubbar . Han gjorde ju jätte jobb med Atletico . Att någon annan ska göra jobbet bättre är bara en gissning. Han ska inte dömas på förhand. Han har trots allt större erfarenhet än många andra som har nämnts som tänkbara.
Annons: