/spanien/barcelona/forum/11759.aspx/spanien/barcelona/forum/11759.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Spanien S-P
2011-06-26 15:02
Rambla~ @

Du pratade om att killen från Leeds ville spela för er. Precis likt värvningarna vi gjort från er vill spela för oss.

Ändå är det gnäll från erl om att vi bara värvar från La Masia. Medan när ni själva gör det är det okej tydligen? Eller?
Barcelona el Maestro!
2011-06-26 15:01
S-P
Är dum eller?
Skillnaden är att små föreningarna säljer sina spelare för att få in inkomst. Ungdomsakademier hos stora klubbar uppfostrar ungdomar för att de ska få spela i deras A-lag förhoppningsvis. När en annan klubb lockar dessa ungdomar med proffskontrakt utan den uppfostrande klubbens vetskap. Då kallas det för att man snor spelare. Det är skillnaden.
Barcelona Blaugrana91
2011-06-26 15:01
Men vad störande ni Arsenalfans är...

Ja Barca värvar ibland unga spelare från andra klubbar till akademin. MEN vad som är värt att notera är att Arsenal är på SAMMA klubb hela tiden dvs Barca, Seriöst Barca och vi fans är trötta på att Wenger ligger och kryper i buskarna utanför La Masia....
Spanien OTBAG
2011-06-26 15:00
el Maestro//

Vilka av de klubbar räknar du som storklubbar?

Lorient? Chukyodai Chuyko HS? Norwich? Cheltenhamn? Fluminense? IK Våg? Cornella? Stade Lavallois?

Ja, du kan titta igenom länken jag la upp så får du sedan säga vilka stora klubbar vi tar talanger ifrån, förutom de vi tagit från Barcelona.

Du kan även titta på Arsenal.coms reservlagslista, YoungGuns som har alla akademispelare osv. Hävda inte att vi gör något som du inte har underlag för eftersom det händer ytterst sällan.

Länktips.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:59
S-P

"Toral vill spela för Arsenal, vad är problemet? Precis likt de andra som vi har värvat från er."

Kul för honom. Har jag nämnt honom?

Värvat? Heh, lustigkurre.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:57
S-P

Trampar in? Är det verkligen något en arsenalsupporter ska ge sig in på?
Spanien S-P
2011-06-26 14:57
Rambla~ @

Toral vill spela för Arsenal, vad är problemet? Precis likt de andra som vi har värvat från er.

Ni gnäller på att vi värvar från La Masia, trots att spelarna verkar vilja komma. Men när ni gör likadant är det okej eftersom spelarna i fråga vill komma.

Ser du inte likheterna?
Spanien S-P
2011-06-26 14:56
el Maestro! @

Vad är skillnaden? Det är fortfarande värvningar det handlar om, vare sig det kommer från stora eller små klubbar? Hur tror du de mindre klubbarna känner sig när ni trampar in och vill värva deras bästa spelare?
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:56
Det är ju lite komiskt hur de hela tiden drar upp den där killen från Leeds för att få vatten på sin kvarn. Killen ville provspela i Barcelona. Leeds och Barca har hela tiden varit enade i detta. Vilket även Leeds har klargjort offentligt. Så vad är problemet här?
Barcelona Barca4eva
2011-06-26 14:55
- käkar popcorn -
Barcelona el Maestro!
2011-06-26 14:53
OTBAG:

I Barcas fall handlar det ofta om att köpa yngre spelare från små föreningar. I Arsenals fall är det fråga om att locka till sig spelare från ungdomsakademier i stora etablerade klubbar, Barca, Real Madrid och liknande klubbar. Det handlar inte om att köpa utan att locka dem med proffskontrakt. Det är lite skillnad.

Du drog upp den unga spelaren från Leeds United. Han har velat spela i Barca men han dög inte. Det är inte många ungdomar uppfostrade i de brittiska öarna som klarar av intagningskraven. Så du kan vara lugn;-).
Spanien OTBAG
2011-06-26 14:53
Rambla~//

Eftersom vi inte är i behov av att lägga mer än det krav FIFA har så är det ju inte så konstigt att man inte lägger mer pengar än man behöver. Sen hade jag inte personligen haft något emot om vi gjorde det för att slippa höra att vi är omoraliska, men vi är knappast den enda klubben som är det - vilket även Barcelona har visat, trots det väljer ni inte att kritisera det utan ni väljer att endast återgå till hur omoraliska Arsenal är.
Spanien S-P
2011-06-26 14:52
Hetfield - Thiago isn't going anywhere @

Klart Arsenals värvningar och försäljningar är en DEL av marknaden, eller säger du emot?

Klubbar som ni, Real, City och Chelsea har alla bidragit till att marknaden ser ut som den gör idag. Klart de flesta lag hänger med i den utvecklingen, så även vi - vilket leder till att vi begär ett högt pris för Fabregas. Är det under tänker vi inte sälja.

Menar du på allvar att Arsenals värvningar/försäljningar inte är en del av marknaden? Gosh.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:52
Dragon Blood

Ja men då så, vad jiddrar ni då om? Då är det ju klappat och klart.

Jag hoppas verkligen att han menar det också för personligen vill jag verkligen inte ha tillbaka honom.

Jesus, hur många gånger har vi haft den här diskussionen på det här forumet. Varför måste ni hela tiden terrorisera oss?
Spanien Dragon Blood
2011-06-26 14:49
Rambla~

Han sade att han kommer att stanna om Arsenal vill ha honom kvar.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:48
OTBAG

Kompensation som är faställd av Fifa ja och som de är tvungna till. Det är knappast en överenskomelse mellan klubbarna.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:48
S-P

Suck....det är som att förklara astorfysik för en vägg. Arsenal är inte marknaden. Arsenal bestämmer inte priset, det utgår ifrån olika faktorer som i sin tur utgår från vad som finns i marknaden.

Dragon Blood

Om jag hittar så länkar jag till det.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:46
S-P

Om han nu vill spela kvar i Arsenal så finns det ju ett enkelt sätt att sätta stopp för allt det här. Det krävs bara att kycklingen själv, Cesc, går ut offentligt och säger det ni alla vill höra. Jag vill stanna kvar i Arsenal. Barcelona, snälla sluta upp med att hela tiden jaga mig. Jag är inte intresserad av att återvända till hönshuset. Fast han gör ju inte det, eller hur? :)
Spanien OTBAG
2011-06-26 14:45
Rambla~//

Alla klubbar gör på detta sätt. I vissa klubbar sker det oftare än i andra, men om Arsenal värvar 10 spelare på detta sätt och Barcelona 4, är inte Barcelona också omoraliska?

Sen ger vi kompensation för spelarna. För Bellerin och Toral fick Barcelona 400.000 euro/spelare. Ingen jättesumma, men ändå kompensation.

el Maestro!//

Jag har inte försvarat Wenger, det enda jag ville veta var hur ni såg på saken när ni agerat på samma sätt.

Hetfield - Thiago isn't going anywhere//

Hur tänkte du nu?

Är din tanke att man ska köpa ex antal £20 miljoners spelare när man i samma veva ska betala av lån och skulder på ett nytt arenabygge och sätta ekonomin i fara? Ha i åtanke att vi har en splitterny arena samtidigt som vi genomgått en generationsväxling. Det är klart vi är nöjda med hur vår ekonomi ser ut idag efter att vi haft ett arenabygge och en generationsväxling på samma gång.

Att titlarna har uteblivit dessa år rör mig inte i ryggen, vi har överlevt som fotbollsklubb och framtiden ser otroligt ljus ut. Skulle däremot titeltorkan fortsätta i fem år till, då är det under all kritik.
Spanien S-P
2011-06-26 14:44
Hetfield - Thiago isn't going anywhere @

Du säger ju emot dig själv.

Först säger du att marknaden sätter priserna för att sedan säga att ni skiter i Arsenals pris?

Hur ska du ha det?

PS. Vi betalar för talanger.
Spanien Dragon Blood
2011-06-26 14:44
Hetfield - Thiago isn't going anywhere

Så många som möjligt, antar jag.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:43
OTBAG

Chilla. Jag tycker bara att det är högst ironiskt att ni stoltserar med ekonomin i ett FOTBOLLSLAG.

Det är faktiskt rätt så lustigt hur Wenger har lyckats klamra sig fast vid tränarposten pga. "vi har bra ekonomi". Det är ju lätt att ha bra ekonomi när man köper spelare med 1 år kvar på kontraktet eller när man tar talanger utan att betala.
Spanien OTBAG
2011-06-26 14:41
Hetfield - Thiago isn't going anywhere//

Kidnappar de unga från La Masia? Är det så att vi gör inbrott i deras boende, kidnappar spelaren och sätter honom på en öde ö? Du tycker inte att spelarna själv har något att säga till om ifall de vill stanna eller gå?

Sen att du drar upp våra titellösa år är också komiskt, kommer du ihåg hur det var för Barcelona för ett antal år sedan? Varje gång en Arsenal-fan kommer in och försöker driva en diskussion så är det alltid Du som ska provocera, dumförklara och leka macho. Det är många av er som bemöter oss med respekt och är villiga att driva en diskussion, ta lärdom av dem.

Kasta inte sten i glashus.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:41
S-P

Du tycks inte förstå grejen. Så jag ska försöka använda "enkla" ord.

Cesc vill bara till Barcelona ifall han går. Om det ligger sanning i att han vill till Barcelona och om det är de enda alternativet. Varför ska vi betala det Arsenal vill ha istället för att förhandlar och pruta? Ingen i Barcelona, allra minst Rosell, bryr sig om Arsenal. Vi betalar ett pris som gynnar oss. Samma sak med Arsenal, ni skulle inte betala 10-20 miljoner extra för en spelare om ni kan pruta det till ett billigare pris.
Förstår du nu?

Dragon Blood

Det beror på vad du syftar på. B-laget, Cadete, Juvenil osv.
Barcelona el Maestro!
2011-06-26 14:39
"Spanska tidningar hävdar att Barca har gått bakom Malagas rygg och betalat pappan pengar? Du har nog missuppfattat det här. Det är Malaga som har betalat ut en massa pengar till en 11-åriing för att han ska stanna".

Hehehe, det är nog Google-översättningarna som gör att vissa får allting i bakfoten. Missförstånd, missförstånd!
Att dag in och dag ut sitta och försvara hur Wenger agerar måste ändå vara rätt jobbigt i slutändan.
Istället för att lägga in en ordentlig investering på ungdomar i yngre åldrar så väljer Wenger att locka till sig 15-16-åringar som har bekostats av andra klubbar.
Det är så han bedriver sin filosofi. Det ska vara kvalité och det ska kosta så lite som möjligt. Det är Wengers filosofi. Kanske är det smart men då får räkna med kritik och ibland stämningar som det har skett.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:38
OTBAG

Komiskt? Du kanske skulle se i vilken stor utsträckning det sker i stället för att så fort ni hittar ett case om Barcelona, komma in här med era moraliska lektioner.

Ja, jag tycker att Arsenal är omoraliska och inte bryr sig om hur de snor spelare från andra klubbar utan att vilja kompensera klubbarna för det hårda jobb de lagt ner under flera års tid för att utveckla och utbilda sina talanger.
Spanien Dragon Blood
2011-06-26 14:38
Hetfield - Thiago isn't going anywhere

Det är relevant för att jag är intresserad av det.

Så, ingen som vet vart man kan se info om alla ungdomar i Barca? Hittar inget på wiki eller på FCB's hemsida.
Spanien S-P
2011-06-26 14:37
Hetfield - Thiago isn't going anywhere @

Fabregas vill också spela kvar i Arsenal. Fabregas har ett kontrakt i fyra år till. Han är vår kapten och har gjort tredje mest assist Premier Leagues historia. Eftersom han är under kontrakt är det Arsenal som bestämmer om han ska säljas eller stanna.

Vill ni ha honom får ni punga ut pengarna vi begär, passar det inte så värvar ni honom inte. Hur svårt ska det vara? Det är bland annat ni som har gjort att marknaden ser ut som den gör idag.

Helt plötsligt passar det inte att värva dyrt, trots att ni varit med i leken tidigare angående dyra värvningar?

Priserna följer marknaden var det ja.
Barcelona Hetfield - Thiago isn't going anywhere
2011-06-26 14:37
När fansen i ett lag sitter på tronen och klankar ner på andra lag pga. deras ekonomi så vet man att något är fel. När deras ekonomi är viktigare än 6 titelslösa år....det visar ju ambition :P

Snacka om att Wengers propaganda har funkat, så länge Arsenal har bra ekonomi så är Wenger säker.
Barcelona Rambla~
2011-06-26 14:34
S-P

Jaha och? Var det Merida som självmant kom på att gömma sig under flera månader? Var det han själv som kom på idén. Ah förresten, jag drar till London för att se om gräset är grönare där över.

Äh, varför försöker man ens.
Annons: