/spanien/barcelona/forum/11736.aspx/spanien/barcelona/forum/11736.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco
2011-06-12 18:40
1.70-ligan/

Barto och Zubi arbetar sida vid sida när det gäller att planera silly season och vilka spelare man ska köpa in för att förstärka laget. Zubis egenskaper är att han har ett bra samarbete med både Rosell och vicepresidenten Bartomeu, samt att han uppför sig som en gentleman.

Det var uppenbart från första början att Rosell ville göra sig av med Txiki när han vann presidentvalet och anställa e ny sportchef. Anledningen till att valet föll på Zubi beror nog mest på hans vänskap med pep och att Sandrusco ville att mästartränaren skulle trivas ännu mer i Can Barça.

Dessvärre har Zubis oförmåga att knyta tills sig spelare blivit blottade i samband med förhandlingarna om Kiko Femenia och Cote. Men jag tycker som sagt att man bör ha i åtanke att Zubi möjligtvis inte vill betala överpriser för spelare av den relativt låga kategorin, även om det bara rör sig m 4 miljoner euro. Det kan också vara så att han har fått direktiv längre uppifrån att hålla hårt i plånboken.

När det gäller Rosells involvering så blandar hans sig nog endast i förhandlingarna om Cesc eftersom han har en bra relation sedan tidigare med spelarens agent. Utöver det verkar han lämna över merparten av ansvaret till Bartomeu och Zubizarreta
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-12 18:39
Rambla

Exakt! Orkar inte med en utdragen sommar till.

Men, till er som har lite bättre koll - är det Zubi själv som sköter förhandlingarna? Vad gör isåfall Bartomeu och Rosell för något vid spelartransfer?
Barcelona Napao
2011-06-12 18:38
Ja detta borde vara sista året man slösar tid på Fabregas kommer han inte nu så skippa han o gå vidare,bara iriterande att år efter år se att han ska vara en spelare som är på g till Barca,för det är inte kul om bilden på EMD blir sann
Barcelona Frodo
2011-06-12 18:37
Rambla~

Barcas Juvenil A vann ju Copa Campeones för några veckor sedan. Vad är Copa del rey för något? Vad är det för skillnad vad gäller format och lag som deltar?
Barcelona Rambla~
2011-06-12 18:29
Visst, Cesc ska sätta press kan man tycka, MEN, när han nu inte verkar göra det. Vad fan sysslar Barca med? Det är bara att säga åt honom en gång för alla. Nu skiter vi i detta och går vidare!

Say the magic words Pep.
Barcelona Rambla~
2011-06-12 18:27
En magisk Deulofeu med 2 egna mål ser ut att ha avgjort semifinalen redan i första mötet på bortaplan mot Valladoid i Juvenils CdR. Rafinha och Espinosa även de målskyttar i 4-1 vinsten mot Valladolid.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-06-12 18:26
Om förhandlingarna med Arsenal fortsätter som de har gjort nu är det fanimej dags för Cesc att visa upp lite cojones. Det går inte att säga till Piqué i enrum att han vill spela i Barcelona.

Ingen fotbollsklubb i världen vill behålla en spelare mot hans vilja - sätt press och priset kan sjunka med några miljoner.
Barcelona 1.70-ligan
2011-06-12 18:24
Är det enbart Zubi som sköter förhandlingarna då, eller hjälper den mer kompetenta Bartomeu till då? ;)

Men ärligt talat så börjar man fan undra vad felet är. Är Zubi dålig? Jag menar, det varit 3st spelare nu (Jose Angel, Andrada och Araujo) som varit i princip klara, men Zubi har inte lyckats komma överens med deras nuvarande klubbar.

Kan inte för mitt liv förstå varför Barca skulle anställa en inkompetent snubbe dock.
Barcelona Rambla~
2011-06-12 18:21
När vi ändå är inne på transfers och Cesc.

Vad fan tar det åt Barcelona och även Pep till viss mån antar jag? Istället för att dregla och ödsla tid på den där veliga typen borta i London, bör de för fan se till att porta Wenger och hans jävla scouter från La Masia. Vi ska inte ens behöva läsa om att risken finns att Wenger kanske även kan knyta till sig Deulofeu nu också.
Atlético addeh - Cada minuto de Thiago se Cesc distancia
2011-06-12 18:21
Rambla

Absolut, Zubi ska kunna göra ett bättre jobb än vad han gjort och framför allt gå in för det mer. Nu vet inte jag var som sker bakom stängda dörrar men det känns som Zubi mest sitter och häckar.

Angående Rossi kanske man insett att han inte är det bästa alternativet samtidigt som priset på honom är väldigt högt. Jag hoppas i alla fall klubben siktar in sig på andra namn.
Atlético addeh - Cada minuto de Thiago se Cesc distancia
2011-06-12 18:17
Det ska för övrigt bli hyperintressant att se U21-EM sparkas igång ikväll med Spanien-England. Det är svårt att förutspå vilken elva Milla kommer ställa på benen men Thiago & Bojan känns mer eller mindre självskrivna och blir extra intressant att följa så klart.

Det är annars etablerade spelare på varje position i det spanska laget och jag håller dem som stora favoriter till att ta hem hela turneringen. Håller en extra tumme för att Thiago gör bra ifrån sig.
Barcelona Rambla~
2011-06-12 18:17
el Flaco

Precis, Zubi blev utkastad hos baskerna för inkompetens. :P

Ok, bra relation med Pep är ju gulligt och bra men han får gärna bidra med något i sitt arbete också.


addeh

Jo, men nu är det ju så att Barca förmodligen verkligen vill ha Rossi, då ska ju Zubi göra ett bättre jobb än vad han gjort hitintills. Oavsett vad du och jag tycker om att värva Rossi.
Atlético addeh - Cada minuto de Thiago se Cesc distancia
2011-06-12 18:14
"Hur han ska få Roig i Villarreal att sänka sina krav är för mig en gåta."

Varför skulle Zubi ens försöka sänka Roigs krav? Det är en gåta i sig. Rossi behövs inte för fem öre, han skulle inte tillföra mer än en fet löneckeck och prenumerera på en bänkplats på Camp Nou.
Barcelona el Flaco
2011-06-12 18:13
Rambla/

Hur skötte sig Zubi i Athletic Bilbao? Har för mig att han inte gjorde bra ifrån sig där under den korta tiden han var sportchef för baskerna. Det som talade för honom när han först ersatte Txiki var att han har en bra relation med Pep och att de två skulle fungera bra ihop. När det sen kommer till förhandlingarna verkat Zubi dock ha haft mindre lycka. Om det beror på inkompetens från hans sida eller om han är mån över klubbens ekonomi återstår att se. Hur som helst skulle jag föredra att Bartomeu håller hand om förhandlingarna med toppklubbarna. Han ger ett mer solidare intryck.
Barcelona Rambla~
2011-06-12 18:12
Hur svårt var det att värva Adriano för 12-13m? När det gäller Mascherano så var det mycket han själv som gjorde jobbet när han satte press på Liverpool att han verkligen ville till Barcelona. Dessutom, priset var knappast speciellt lågt heller. Afellay hade ett utgående kontrakt. Han hade fått förhandla med vem han ville från januari utan att behöva få PSV's tillåtelse. Det krävdes inte mycket insats där heller när Afellay själv föredrog Barca.

Hetfield, du kan gärna jämföra med Romas nya Sabatini. Jag har hört hans presskonferens och även läst om den. Där snackar vi en snubbe med utstrålning och karisma.
Barcelona Hetfield
2011-06-12 18:07
Han fick ju Mascherano, Afellay och Adriano. Han är inte så oduglig. Hellre att man snålar än att betalar så mycket pengar för en spelare som har haft 6 bra månader.
Barcelona Rambla~
2011-06-12 18:02
el Flaco

Jag har sagt det förut och säger det igen. Zubi är en mes, saknar pondus och karisma. Jag fattar fortfarande inte hur de kunde utse honom till sportdirektör. Karln verkar oförmögen att förhandla med någon och klarar inte ens av att ro spelare som Kiko, Andrada och Angel i hamn. Spelare som ska kosta max 3-4m. Hur han ska få Roig i Villarreal att sänka sina krav är för mig en gåta.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-06-12 17:27
elbraco

Gibbs & Richards saknas också..
För Spanien är Busquets borta.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-06-12 17:12
Världens enligt mig två bästa U21 lag möts ikväll på 10an. Spanien mot England.
England saknar Wilshere och Carroll.
Atlético addeh - Cada minuto de Thiago se Cesc distancia
2011-06-12 16:53
Co-signar hela Frodos inlägg från 15:32. Mycket väl skrivet.

Figeta

Varken Walter Samuel eller Otamendi är uttagna till den Batistas preliminära Copa América-trupp, så den där elvan kommer han inte ställa upp med.
Barcelona Figeta
2011-06-12 16:40
Bästa startelvan för Argentina enligt mig.

Zanetti---Mascherano--Samuel---Otamendi
-------------Cambiasso--Banega-----------------
-----------------------Pastore---------------------
-------Aguero-------Messi------Tevez---------

Trion i fram och Pastore bakom står för offensiven. Ska dem vinna ska dem få ut det bästa ur Messi och det är när han spelar som falsk nia. Di Maria är en riktig ytter och passar inte in i detta spelsystem då det är en falsk nia som spelar och två falska yttrar. Då känns dem här spelarna givna och Higuain/Lavezzi de som är närmast startelvan av alla bänkspelare.

Cambiasso och Banega känns givna då jag har flyttar ner på Mascherano. Deras försvar är katastrof och därför behövs han där. Otamendi,Zanentti,Samuel känns också som givna val.


Real Madrid sillyseason
2011-06-12 16:38
Vampíro - Gràcies equip 2010/2011!

Det säger ju en hel del om Argetinas mittfält.
Barcelona Vampíro - Gràcies equip 2010/2011!
2011-06-12 16:23
Helt OT men hur i helvete kan Gago bli uttagen till den preliminära truppen till Copa America? Inte nog med att han är helt oduglig men har han knappt spelat på ett år. La Brujita Veron borde t.o.m gå före, han kan fortfarande bidra med mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2011-06-12 16:12
Franco Baresi, som häromdan besökte FC Barcelonas klubbmuseum, intervjuades av Barça TV och hyllade Guardiola och hans lagbygge. Italienaren sa även att dagens upplaga är betydligt mer organiserat än Dream Team från början av 90-talet. Baresi kommenterade även att en av hemligheterna till framgångarna är att spelarna är lyckliga ute på planen.

När det var dags att lyfta fram en enskild spelare valde Baresi istället att hylla hela kollektivet, men ett namn som den forne Milankaptenen berömde mest var Carles Puyol: "Han är en fanbärare, en legend för katalanerna och Barcelona. Han är ett föredöma för professionalism och för hur man ska uppföra sig. Jag vill gratulera honom för hur han har lyckats hålla sig uppe på den här nivån under så många år".
Barcelona Vampíro - Gràcies equip 2010/2011!
2011-06-12 16:06
elbraco:

Jag tog bara honom som ett exempel för att visa att det finns andra, objektiva som lagt märke till Keites jobb och hyllat honom för det. Sen om han är helt usel som expert eller ej låter jag vara osagt.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-06-12 16:01
Vampiro

Helt offtopic men Anders Andersson är den sämsta kommentatorn i fotbollsvärlden, och då skämtar jag inte. Hans analyser:
"Xavi är en grym passningsspelare"
"Messi gör många mål"
Det är typ hans nivå. Riktigt jäkla usel. Jag rös av obehag när jag fick redap å att han skulle vara med och snacka i VM förra året. Han var katastrofal där.
Förstår inte hur han har fått det yrket.
Barcelona Vampíro - Gràcies equip 2010/2011!
2011-06-12 15:57
Hetfield:

Vilka djupledslöpningar? Kom igen ser du inte alla gånger när han trycker tillbaka motståndarnas backlinje för att öppna upp yta år kantspelarna?

Kommer ihåg att TV4 Sport var nere på förra årets säsongsavslutning mot Valladolid och då nämnde experten Anders Andersson flera gånger om detta med Keite och hans löpningar in i straffområdet. Kanske inte något som man lägger märke till lika mycket på TV men nyttig är det iaf, det tycker inte minst Pep.
Barcelona el Flaco
2011-06-12 15:56
Från Storbritannien skrivs det om att Barças intresse för Alexis Sánchez är enbart en rökridå för att få ut en bättre deal för Rossi, som ska vara vår prioritering. Villarreal har varit stentuffa i förhandlingarna och Bartomeu och Zubi har inte kommit i kontakt med de på ett par veckor. Uppgifter, som kommer från the Sunday Times, säger att italienaren kan komma att hamna i Barcelona för 29,5 miljoner euro och att Manchester City är intresserade av Sánchez och är beredda att erbjuda 38,5 miljoner euro.
Barcelona Hetfield
2011-06-12 15:55
Frodo

Men det du säger bygger på vad du tror, du vet inte vad Cesc och Wenger har sagt till varandra. Det är mycket som tyder på att Cesc har gjort sitt i Arsenal, och om detta stämmer eller inte avgörs i slutet av silly season.

Du dömer ut en person när du inte vet vad personen vill, hans största dröm är kanske att återvända till Camp Nou, men det ska se snyggt ut. Kan du anklaga grabben för att han vill lämna Arsenal på ett snyggt sätt istället för att pissa på klubben genom att gå ut och flörta som vissa andra äckel. Det handlar om klass, du skulle inte heller vilja att t.ex: Iniesta (tar bara ett exempel) skulle gå ut och pissa på Barcelona genom att säga öppet att han vill dra till klubb X.

Jag sa ju, han är ingen Herkules, men han är starkare i kroppen än Xavi och Iniesta, fråga vilken supporter som helst utanför Barcelona så får du svaret.

elbraco

Men enligt många så hade Cesc lovat att fullfölja Wengers "projekt" i 1 år till, men när hans "projekt" misslyckades återigen så har han inga skyldigheter längre. Men jag kan säga detta, om Cesc inte kommer i år så f*ck him. Leta vidare.
Barcelona Frodo
2011-06-12 15:51
Hetfield

Cess starkare än Xavi och Iniesta i närkmaper? Vilka närkamper är det du snackar om? Anledningen till att alla de här tre spelarna är världsklass är för att de inte behöver gå in i närkamper. Bollen är borta innan moståndarna hinner komma nära de. Han är inte ett fysiskt kraftpaket som du försöker få det till.

Saknar han inte ryggrad? Han vågar ju inte direkt säga vad han vill vilket knappast är till fördel för varken Barcelona eller Arsenal. Situationen blir ju jobbig för båda klubbarna (inte för att jag bryr mig om Arsenal). Alla hans handlingar och uttalanden hittills tyder på att han velar.

Alla med några hjärnceller fattar väl att Arsenal vill casha in så mycket som möjligt för en spelare som sitter på ett långtidskontrakt och är en av världens bästa spelare. Om Cesc bara snällt går och frågar Wenger att släppa honom så förstår man ju vad utgången kommer att bli. Att han antingen inte släpper honom eller att Barcelona kommer att behöva betala en megasumma för att få honom.

Jag har upprepade gånger sagt att jag inte hatar Cesc. Han är en spelare av yttersta världsklass och verkar även vara en sympatisk person. Jag håller på Barcelona. Inte på Cesc. Jag uppskattar spelare som vi har istället för att alltid sukta efter stora fiskar från små dammar. Nu är det så att Pep vill ha honom så man får väl acceptera det. Men jag vill inte att Barcelona ska få ta en stor ekonomisk smäll för att en velig före detta ungdomsspelare i klubben inte kunnat sätta lite mer press på en klubb som år efter år rånar oss på våra talanger. Jag struntar i Cescs relation till Arsenal. Jag bryr mig bara om Barcelona. Om han bara vill till Barcelona får han visa det tydligare istället för att gömma sig i bakgrunden.
Annons: