/spanien/barcelona/forum/11710.aspx/spanien/barcelona/forum/11710.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona FC Barcelona #10
2011-08-09 10:28
Die 2. Raute

Hemmamatch mot Racing, tvivlar på att det kommer bli fullsatt så skulle nog säga att det är bäst att köpa en (?) biljett på plats.

Annars kan du köpa i förtid om du vill vara på den säkra sidan.
Barcelona Riiio!!
2011-08-09 10:09
Vilka möter vi??
Barcelona Die 2. Raute
2011-08-09 10:07
Hej alla Barca fans! Jag har tur! Mellan den 23.09 - 27.09 är det en stor Europa branchmässa för min branch( Brodyr på kläder ) i Barcelona. Firman betalar resa och hotel på plats:-) Nu ser jag också att Barca har hemmamatch i omgång 7 den helgen. Nu till min fråga till Er Barca fans: Vad råder Ni mig att göra....köpa biljett på plats när vi är där eller har Ni nåt annat råd till mig? Tacksam för alla råd från en Hamburger SV fan.
Barcelona Barca4eva
2011-08-09 04:04
Lite Strejk-snack.

Igen.

Siempre Barça

Skadedrabbad? Det är väl knappast det som gör att han inte får spela i Barça eller gör honom till ett dåligt köp.
Barcelona Siempre Barça
2011-08-09 04:03
vadå ska han få sin lön och inte spela? Hoppas att vi bara säljer honom för varje pris. Jag fattar inte varför vi köpte en skadadrabade spelare
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-08-09 02:38
Siempre Barça

Han är skadad. Jag tror inte ens Rosell lagt en tanke åt honom under denna sommar faktist, och Guardiola har nog glömt om han var blond eller brunett..
Barcelona Siempre Barça
2011-08-09 02:24
kan nån säga var fann är helb och hur kommer de göra med honom??????????
Fernando Gago - King Of Barcelona
2011-08-09 01:41
Fontas. För han har ballast namn och blev ordinare mittback för mig på Fm11 och var totalt överlägsen alla andra mittbackar typ. Räcker så.
Barcelona Frodo
2011-08-09 00:58
Jag skulle säga att Sergi Gomez är den sämsta/minst talangfulla av våra fyra mittbackstalanger. Jag håller Bartra och Muniesa högst och därefter Fontas.

Bartra har nog högst i tak men det känns som att han borde spela ca 2-3 säsonger i ett annat lag i ligan, slipa bort misstagen och lägga på sig några kilo. Muniesa är nog den som skulle komplettera Pique bäst. Snabb, aggressiv, fokuserad och vänsterfotad. Han har dock haft enorma skadeproblem som hindrat hans utveckling. Man glömmer lätt bort att han satt på bänken i CL-finalen i Rom som 17-åring.

Fontas är väldigt bra i uppspelsfasen men han är väldigt långsam vilket kan straffa sig i och med att vi spelar med en sån hög backlinje. Sergi Gomez är stabil men har inga utmärkande egenskaper som kan ge honom ett övertag på de andra.
Atlético addeh
2011-08-09 00:56
barcetia

Jag tror definitivt det finns plats för både Bartra och Gómez, men inte som startspelare. Piqué är 24 år och har många, många år kvar. Det finns bara en plats bredvid honom. För ett halvår sedan hade jag nog inte trott att varken Bartra eller Gómez skulle kunna ta den platsen då båda, likt Piqué, är högerfotade, men efter att Gerard bevisat att han klarar av att spela även till vänster i mittförsvaret är jag inte särskilt orolig längre.

Dessutom finns ytterligare ett alternativ och det är Botía. Frågan är om Pep har med honom i framtidsberäkningarna och hur han ligger till gentemot sina konkurrenter.

För att återgå till Bartra så tror jag ytterligare en säsong med regelbunden speltid kommer göra honom väldigt gott. Visst hade en utlåning till en La Liga-klubb inte varit fel, men då hade han samtidigt inte funnits att tillgå för Pep vid behov. Nu kommer han troligtvis få träna ganska ofta med A-laget då jag läst att han ska gå igenom fas tre, samma sak som Thiago och Fontás gjorde ifjol, den här säsongen.

Hetfield

Kom igen, alla mittbackar i akademin hade nog klarat av att spela mittback på Almería den dagen. :P
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-09 00:56
En kort sammanfattning av deras styrkor samt svagheter är

Fontas
Styrkor: Väldigt lugn med bollen. Även lugn när olika situationer uppstår som t.ex kontringar etc. Bra besluttagande.
Svagheter: Väldigt slö, både mentalt(som är mycket värre) och fysisk. Tar honom 0.5 sekunder extra att förstå situationen mer än bara det att en spelare försöker passa en boll. Jämför t.ex när Gibson ska slå en djupledspassning med t.ex Giggs.

Bartra
Styrkor: Sista sekunden tacklingar(!!!!), även han säker med bollen, bra anfallare(som försvarare), ungefär samma som Fontas i styrkor fast addera sista sekunden tacklingarna.
Svagheter: Misstagsbenägen.

Potentialmässigt är de väl ganska lika, _MEN_ att få bort Bartras svaghet är mycket lättare än att ge intelligens till Fontas. Därför är Bartra en mycket större prospekt.
Barcelona Shanghai - Sagrada Família
2011-08-09 00:54
addeh

Ja du har rätt i det du skriver att han kommer få tuffare motstånd varje vecka, men trots allt så öste han in mål i EL ifjol. Glöm inte att EL håller en hög klass.

Angående mittbackarna i B laget så är Bartra fortfarande min favorit. Han påminner mycket om Lucio. Sen han debuterade mot Atlético säsongen 2009-10. Han ersatte Jeffren som spelade högerback.
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-08-09 00:51
barcetia

Bartra har talang, jag tror att han kan bli nästa Thiago Silva, men samtidigt så är han ibland lite ofokuserad. Jag tror att de flesta håller med om att Bartra har större potential, jag tror bara att Fontas är lite stabilare och lugnare i vissa situationer, han har dessutom en väldigt känslig vänsterfot.
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-09 00:47
Hetfield

Efter att ha sett varenda Barca B match kan jag säga att det inte finns så kan jag säga att Bartra inte bara nog ligger före, utan med ganska mycket också. Fontas har bara tur att det är vänster mittbackspositionen vi har för lite spelare på. Att prestera någorlunda bra mot ett Almeria som låg överlägset sist i La Liga är väl inget att hurra över. Tror Oleguer hade kunnat göra hattrick mot Almeria.
Barcelona Hetfield - Sanchez is the next star
2011-08-09 00:45
Om man ska gå efter potential och talang så ligger nog Bartra före, men jag tror att Pep föredrar Fontas pga. att han är lugn och rätt så stabil.

Folk dissar honom nu, men glöm inte bort hur han dominerade i Almeria matchen. Det finns nog potential.
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-09 00:42
"Hur kan man inte älska sådana spelare som verkligen skulle döda för sitt lag? Att Bartra gång på gång uttalat sig om sin kärlek för Barça gör ju inte saken sämre. Det var ingen tillfällighet att Bartra blev nominerad till Segundans bästa försvarare. "

Ingen tillfällighet att när vi talade om vilka mittbackar som ska spela för Barca om 3 år så sa jag Bartra och Gomez :-P Men du kontrade ju så fint med att både är högerfotade högermittbackar. Tror 1 av de kommer klara en väldigt viktig trupplats, den andra kommer det bli bänken för med få inhopp a'la Jeffren. Min gissning iallafall.

Fontás är för dålig. Det är min evaluation. Det enda han har är lugnet i anfall, skön vänsterfot, en stark attackerande tendens samt ganska bra positionering. Men alldeles för dåliga fysiska egenskaper och mentala, för att klara det!
Atlético addeh
2011-08-09 00:41
Shanghai

Jag tror ändå Porto hade tjänat på att sälja Falqao dyrt nu. Utan Villas-Boas kanske det inte går lika bra för colombianen den här säsongen då han samtidigt skall prestera i Champons League? Gör det inte det kommer värdet på honom sänkas avsevärt och Porto kommer inte få ut i närheten av de summorna man skulle få i nuläget.

Dessutom är det, säga vad man vill, skillnad på portugisiska ligan och spanska ligan. Lämnar Falqao för Atlético kommer han till en klubb med bättre spelare, men får tuffare konkurrens och kommer möta betydligt bättre lag i ligaspelet.
Atlético addeh
2011-08-09 00:38
barcetia

Hur kan man inte älska sådana spelare som verkligen skulle döda för sitt lag? Att Bartra gång på gång uttalat sig om sin kärlek för Barça gör ju inte saken sämre. Det var ingen tillfällighet att Bartra blev nominerad till Segundans bästa försvarare.

Frågan är vart Pep anser att Fontás står. Kommer han våga spela honom i viktiga matcher den här säsongen om Piqué eller Puyol saknas? Jag tror inte det. Abidal kommer alltid gå före, såvida Adriano finns tillgänglig att använda som vänsterback. Jag tror även Mascherano kommer gå före Fontás i mittbackshierarkin, fast det gäller bara stora matcher.
Barcelona Shanghai - Sagrada Família
2011-08-09 00:37
Aldrig att Falcao nobbar först Chelsea och nu vill Atletico köpa honom. Plus Porto är (inget illa menat Atleti supportrar) bättre än Atletico. Så tror inte att det blir nån flytt till Spanien.
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-09 00:35
addeh

Exakt, Bartra har den dära sista minuten kastet mot bollen som räddar laget. Exakt som Puyol.
Atlético addeh
2011-08-09 00:33
barcetia

Fast att göra misstag som 20-åring är inget ovanligt. Bartra har den där glöden när han spelar, precis som Puyol har. Han spelar med stort hjärta, det gillar jag.

Annars kan jag inte säga emot dig. Gómez är väldigt komplett som back, vi får se hur det går för honom i Segundan. Han har alla kvalitéer för att lyckas. Håller Muniesas skadebekymmer i sig lär han få mycket speltid direkt och tar han bara chansen kan det bli svårt för Muniesa att rubba honom sen.

AndreD

I dealen lär troligtvis någon av Atléticos tre icke EU-spelare ingå. Förmodligen inte Godín, utan Elías eller Salvio.
AndreD - Gago = King of the World
2011-08-09 00:25
Tror inte Falcao kommer gå till Atletico. Han har precis förlängt kontraktet och Atletico har redan 3 (4 med skadade Costa) spelare med utländskt pass.
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-09 00:22
Samtliga unga mittbackar vi har svagheter förutom Sergi Gomez. Sergi har inga riktiga utnämnda svagheter. Muniesa är skadebenägen. Bartra är misstagsbenägen. Fontas är väldigt slö, både kroppsligt och i hjärnan. Rosell är för dålig. Men Sergi, han är den, om någon, som kommer ersätta Puyol som mittbackslås.
Barcelona NoGo™
2011-08-09 00:11
Source entourage Keirrison: "He's a Barça player and wants to play here. He wants to show the directors and coaches what he's worth" [sport]

Keirrison, who started training with Barcelona B today, wants to stay at the club. Barcelona didn't yet make a decision. [sport]

Brazilian forward Keirrison, back from Santos loan, and his agent will this week meet with club officials to discuss his situation. [sport]

Låt killen stanna o visa vad han går för annars sälj han, det går inte att hålla på att låna ut spelare hela tiden.
Barcelona barcetia - BENVINGUT ALEXIS!
2011-08-09 00:09
addeh

Sa ju att Sergi Gomez är mirakelkillen nr 1! =D
Barcelona Basuuka
2011-08-09 00:04
Sami

Om jag inte minns fel försökte Wenger&sina gamar locka över Deulofeu samtidigt som dom snodde Jon Toral, men Deulofeu tackade nej till deras erbjudande.
Atlético addeh
2011-08-09 00:00
Tänk om Atlético får både Falqao och Griezmann. Man har pengarna, och båda spelarna sägs vilja gå till Madrid-klubben. Då skulle vi få ännu ett lag som har potential att utmana på allvar i toppen.

Tror aldrig La Liga varit så svår att tippa som den kommande säsongen. Det är helt omöjligt att veta vart alla lag står.
Atlético addeh
2011-08-08 23:54
1.70

Allt är möjligt, det beror helt på vad som sker den här säsongen. Jag har dock mycket svårt att se Sergi Gómez gå om Bartra i hierarkin bland mittbackarna, så om någon flyttas upp nästa sommar tror jag på Bartra. Fast det klart, mycket kan hända, skador och dylikt har satt stopp för spelares utveckling och gett plats åt andras tidigare.

Går allt den här säsongen både tror och hoppas jag att Montoya, Bartra & Sergi Roberto flyttas upp nästa sommar. Då skall Maxwell & Keita bort, om de fortfarande finns kvar.

Rambla

Har heller inga bra vibbar av Eusebio som tränare. Kändes inte speciellt bra varken när han presenterades som Luis Enriques efterträdare eller nu när man sett honom i aktion. Jag har väldigt svårt att se Eusebio upprepa Luchos fantastiska prestation och ta ynglingarna till en tredje plats. Fast det är väl i snudd på omöjligt. Så länge Barça B håller sig kvar är jag nöjd.
Barcelona Criff -Llourinho
2011-08-08 23:48
Tycker matchens flopp var Rafinha. Kändes som allt gick fel för honom idag. Man såg det på han också, att han var allmänt irriterad.
Ville säkert för mycket!
Barcelona Rambla~
2011-08-08 23:37
Bäst enligt mig JDS. Hela tiden lugn med bollen och den som styr spelet när vi har bollinnehavet. Alltid spelbar också.

Lite besviken på slutet när man skulle hålla resultatet och inte verkade hur man skulle uppträda. Upp till bevis nu Eusebio. Jag har tyvärr inga bra vibbar när det gäller honom som tränare.
Annons: