/spanien/barcelona/forum/1167.aspx/spanien/barcelona/forum/1167.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LennyRomario
2016-10-28 18:54
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:
Jag tyckte jag var ganska klar med "tror"? Jag är väl medveten om att du är en komplex människa, men jag lät dig ändå personifiera pragmatikern inom fotbollens värld. Förenkling. Tror du seriöst att jag försökte förklara dig som person? Då hade jag nog behövt minst 1.5 rad till. Men eftersom jag har fel på samtliga punkter, du personifierar dig alltså som en romantiker? Är Lucho är då också en romantiker? Btw... apropå förenkling, jurist var mitt sätt att förenkla "framgångsrik". Tycker jag att jag prickade in rätt bra. Tillägg: Jag tror du tar allting för bokstavligt. Hur ska jag ha en susning om utifall du jobbar på kontor eller ej? Det är klart jag inte har. Och det fattar väl vi alla att du är långt mer än en stereotyp. Det jag gjorde var att måla upp en stereotyp bild av romantiker och pragmatiker, och placera in dig som pragmatiker. Vet du, jag känner inte ens några som heter Ronny och Yngve! Och det var många år sedan jag hängde i centrum. Så inte nog med att jag inte vet exakt hur du är, jag vet inte ens exakt hur jag är!
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-10-28 18:35
@LennyRomario:
Nej! Du har fel på samtliga punkter. Det du måste förstå är att detta Barca spelar näst-vackrast fotboll i Barcas historia. Barca har inte alltid spelat som under Peps 3 första år, ni har tydligen inte sett Barca spela senaste 20 åren. Det har sett betydligt "värre" ut än nu. Det ni inte har förmåga att förstå är att vi inte längre har Xavi och Iniesta i absoluta toppen av sina karriärer. Vi har inte vår största kapten i historien i Puyol längre heller. Vi har inte en av våra stora tysta ledare i Valdes. Vi har inte ledarna Abidal och Keita. Vi har ett nytt gäng och detta är det finaste de kan göra ihop, eftersom deras vackra spel som hyllas världen över har gett oss en trippel och en dubbel. SÅ! Det ena har inte uteslutit det andra! Vi har varit mer underhållande än alla andra lag i världen under Lucho också, nämn ett mer underhållande lag? Men vi har också vunnit! Försök dig inte ens på förklara vem och hur jag är som person, du har verkligen fel på samtliga punkter. Btw, man kan ha flera egenskaper, jag kan vara romantiker samtidigt som jag kan förstå innebörden av 6 mål och 8 assist på 11 matcher och tycka att det är bra statistik. Och för att slå hål i din konspiration av att jag kan sitta och diskutera fotboll med mina juristkompisar på kontoret: jag är en 31-årig kille från förorten som idag arbetar som chef i en verksamhet som arbetar med mänskliga rättigheter och fått priser för vad jag gör med ungdomar från socioekonomiskt utsatta områden. Har haft ca 100 anställda ungdomar under 2 år, från 16-25 år. Så snälla... du är ingen personkännare direkt...
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-10-28 18:26
Kröjff

Herregud alltså. Kan det möjligtvis vara så att du/ni inte har förmågan att se "hamburgaren" i mitt inlägg som metafor för att göra ett ytterst litet misstag som spelare och människa? Hade inte behövt vara en hamburgare, kunde vart vilket annat litet misstag som helst också.

SÅ, nu när du fått det klart för dig så kanske du också kan förstå det många andra förstått, poängen i själva inlägget. Det är ju för f.. ni som hänger er på en jävla hamburgare och börjar svamla om Van Gogh och Kött och Slakteri.

Höj nivån!

Att en 31-åring skriver en sida här på natten beror inte på att han jagar "likes", utan jag bryr mig om det här forumet där jag varit aktiv 12 år, jag bryr mig också om ledarskapsfrågor, jag bryr mig om hur unga människor resonerar och vill ge dem bredare perspektiv i tänkandet, speciellt med tanke på att nivån är ganska låg i perioder och det kan sprida sig till resten av vår underbara klubbs yngre supportrar.

Att ni ens refererar till Neymar Jr:s inlägg säger en del om att ni inte ens vill ha en diskussion, utan svartmålning av antingen Neymar eller Lucho.

Jag har en annan åsikt.Barcelona Iniesta70
2016-10-28 17:34
Kröjff

Mitt i prick!
Välformulerat som vanligt:)
Gillade din Van Gogh liknelse:)

LennyRomario

" you tell it like it is " suveränt inlägg!

Barcelona Kröjff
2016-10-28 17:18
Diskussionen om ni vet vem, kan tyckas löjeväckande i många stycken och att den stundtals tar sig löjeväckande uttryck kan vi sannolikt vara överens om; även om åsikterna faller isär i fråga om vilka som är att inordna i den kategorin. Men vad många verkar ha missat helt och hållet är att denna diskussionen är så oändligt mycket större än sitt kärnämne, vare sig man väljer att definiera det som Neymar eller till och med dristar sig till att förminska debatten så till den milda grad attt allt som återstår är någon enstaka hamburgare. Och sen förstora den senare in absurdum, för att därefter ta det som intäkt för att beskylla andra för att vara de som har gjort så (den sortens pedagogik utövad av ledare för större organisationer typ partier brukar kallas härskarteknik). LennyRomario fångar på ett fullständigt formidabelt och samtidigt totalt opretentiöst sätt, att det vare sig handlar om Neymar Jr eller hamburgare utan om synen på fotbollen i stort, i sitt inlägg som slutar på en sliten bänk i centrum. Eller om man så vill, varför "man" en gång blev förälskad i just FC Barcelona och nobbade alla andra framgångsrika klubbar som pockade på ens uppmärksamhet, när man var ung och dum nog att drömma om att bli utlandsproffs. Sett ur ett fågelperspektiv ilstället för groddito, så är diskussionen därför på tok för viktig för att avfärdas som "löjlig". Löjlig blir den bara om man mal ner den i en köttkvarn tills endast beståndsdelarna av en stor hamburgare återstår. För mig framstår diskussionen som sagt oändligt mycket större än så och den sållar agnarna från vetet. Att agnarna sen visat sig stå sig slätt i förhållande till vetet mätt i "likes", säger egentligen ingenting. Mer än att det är fler som stirrat sig blinda på ord som "hamburgare", istället för att höja blicken bortom "målet" och åtminstone försöka sätta saker och ting i ett större sammanhang. Så som LennyRomario gjorde på ett föredömligt sakligt sätt.
Barcelona Junta Dimision
2016-10-28 15:52
Goda nyheter.
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-28 15:38
Jose Mourinho: "In five years time Messi will be 34. And we will all be crying because he is 34."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2016-10-28 14:45
Dom som klagar på Neymar antingen överdriver, har för stora krav eller så saknas hen grundläggande fotbollskunskaper. Visst, Neymar har en bit upp till Messis lugn och kyla gentemot motståndaren. Dit kommer han iofs ändå aldrig nå men han är helt enkelt en annan person än Messi. Han har utstrålar en annan energi. En artist. En brasse. Det innefattar mer riskfyllt spel och mer lek/kaxighet. Kan nämna hur många storspelare som helst som har har/haft personlig attityd genom karriären. Men alla minns dom främst för deras fotbollsgodis. Fan va ni fokuserar fel! Han kommer bli mognare i sitt beteende men samtidigt är han där han är pga. sin identitet och i ärlighetens namn, vem skulle kunna axla hans roll? Bjuda på magi och godis? Han har verkligen levererat stordåd i Barca! Fattar ni inte de? Alla lag dregglar ju över honom. Det är ju den nya brassen vi alla väntat på sen Ronnie drog. Herregud, Neymar är bättre än Ronaldinho om man kollar poängskörden. Jag är oerhört glad att han spelar för oss och att Barca stoltserar med VARJE storbrasse efter varannan. Summa summarum, han har utveckling kvar ja. Givetvis. Men han omges av en sjuk trupp spelare och duktiga ledare samt privatanställda personer som ser till att han utvecklas, både fysiskt och psykiskt. Jag är inte det minsta orolig för Neymar. Njut för bövelen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-10-28 14:37
Katalano
Du förstod poängen .
Nej , jag vill inte bänka Neymar.
Kan han bli utbytt nån gång , ja , enligt mig.
Han får också ta en öl eller whiskey ibland efter en tuff match eller ett glas rödvin till maten.
Tycker jag statistik kan vara missvisande , ja , enligt mig , ibland.

Barcelona El Pistolero #9
2016-10-28 14:31
Luis Enrique: "It's not risky to play Suárez tomorrow. If he gets the 5th yellow card another player will play the next game." Det är Suarez. Det kan inte bli mer risky!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-10-28 14:07
Amo.38

Okej då, men en såld tavla gör ju knappast en stor konstnär. Statistiskt sett alltså.
Barcelona Amo.38
2016-10-28 14:01
Kröjff Den allmänna uppfattningen är att han sålde en enda tavla, men det är en halvsanning han bytte ofta bort sina verk mot andra grejer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-10-28 13:49
LennyRomario

Vackert så det räcker och blir över, så jag har inget att tillägga. Jo, en sak. Är det någon härinne som vet hur många tavlor Vincent van Gogh sålde under sin livstid?
Barcelona Katalano
2016-10-28 13:42
@Los Andres:
Inte för att Iniesta70 behöver någon som svarar i hans läge, men du bör läsa igenom hans inlägg mer noggrant innan du svarar, alternativt jobba på läsförståelsen. Detta är anledningen till att jag väljer att svara, då detta irriterar mig lite överlag när folk svarar på andra skribenter utan att faktiskt försöka förstå inlägget först. Iniesta70 menar inte att Arda ska spela istället för Neymar, han poängterar helt enkelt hur dåligt mått statistik är när man utvärderar en spelares insatser. Det är bristfälligt, kan vinklas efter intresse och ger ingen som helst bild av hur bra en spelare varit i matcherna i övrigt. Tyvärr är det statistik som många tar upp som argument till varför vissa spelare gjort bra ifrån sig. För övrigt så skriver han klart och tydligt: "Jag tycker inte man ska bänka Neymar (...)" Edit: Det står i reglerna på forumet att one-liners inte är tillåtet och ditt inlägg är definitionen av detta enligt mitt tycke. Försök att bidra med något i diskussionerna istället.
Barcelona S.Eto'o
2016-10-28 13:30
"Playing like they do, Real Madrid nor anyone else can stop them. It is almost impossible," he told Canal Plus France. "When their team play like that have been, regardless if [Lionel] Messi or [Zlatan] Ibrahimovic plays, Barca are the best team in Europe. "I hope and pray that players like [Andres] Iniesta cannot play against Madrid." -Zidane Blickar Tillbaka mot 2009 el classico haha... men det ser ut som Zidane får sin önskan uppfylld ingen Iniesta nästa el classico.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-28 13:27
Arda är dessutom småskadad och kommer knappast spela istället för Neymar. För övrigt måste jag säga att allt gnäll på Neymar börjar bli löjligt. Visst jag håller med om att behöver jobba med sin inställning, men han är trots allt fortfarande ganska ung så finns tid. Sen förstår jag inte heller varför man kritiserar hans insatser, möjligt att han bör göra lite mer mål men han bidrar med så mycket annat. Bland annat hans kreativitet som i sin tur leder till målchanser. Jag köper resonemanget om att han har ännu mer att ge, men som sagt han är ung och är i mitt tycke näst bäst i världen efter Messi. Säg mig någon annan spelare som hade gjort det bättre hos oss?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Los Andres
2016-10-28 13:08
Logiken när man vill starta med Arda istället för Neymar... Facepalm!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-10-28 08:58
Statistiken ljuger väl egentligen aldrig...men den kan vara missvisande. Jag skrev att jag tyckte Neymar gjort en dålig match mot Gijon borta trots två mål. Och jag tycker fortfarande att han insats var dålig om man ser till de hela 90 minuterna.två gjorda mål när det återstår cirka 10 minuter mot ett reducerat Gijon som även gjorde två offensiva byten , minuter senare åker en defensiv spelare ut. 4 av assistern kom väl också mot Celtic , vilket är grymt bra gjort , men då är det 4 assist fördelat på 10 matcher och 4 mål fördelat på 10 matcher. Jag tycker inte man ska bänka Neymar men Arda har nog också hyfsad statistik om man har lust att kolla upp hans speltid och hur mycket han fick utträtatt under den tiden i form av statistik. En sak är säker , Ardas attityd har i allafall varit bättre gentemot både motspelare , medspelare och bortafans.... Sen skiter jag i Om Neymar har klippkort på nån närliggande hamburgerkedja , Men för den lönen förväntar jag mig mer både på plan och utanför , det är trots allt Barca som är hans arbetsgivare.
Barcelona LennyRomario
2016-10-28 08:22
Barcelonito. Jag tror det som skiljer dig och mig är talande för det som skiljer många här på forumet. Nyckelordet är tror, så jag kan vara fel ute. Du tycks vara en pragmatiker snarare än en romantiker. Du vill se den effektivaste fotbollen. Den som ger störst chans att vinna matcher, och i förlängningen titlar. Du tycks bygga dina argument på statistik snarare än känslor. Han och han har gjort så många mål och så många ass - alltså har han gjort det bra. Du tycks kräva titlar. Du nämner att andra kräver titlar OCH vackert spel från 2008. Det tror jag du säger för att titlar är så viktiga för dig att du inte riktigt är med på att det finns folk som sätter det vackra främst, och titlarna är sekundära. Två sätt att se världen, två sätt att se fotbollen. Jag ser Neymar och tänker: "jag gillar inte vad jag ser! Han uppför sig illa, är dumdryg, filmar. Jag gillar honom inte." Jag ser vår fotboll och tänker (men inte alltid) "jag gillar inte vad jag ser". Jag ser oss anpassa oss och spela rakare, effektivare och tänker "jag gillar det inte". Lucho vs Pep. Mou vs Wenger. Simeone vs Sampaoli. Capello vs Zeman. Bilardo vs Menotti. En gammal "kamp" som ständigt pågår. Pragmatiker vs Romantiker. Anpassningsbar vs Ideolog. Det bör dock sägas att din inställning till livet gör dig till en trolig kandidat att sitta och prata fotboll med dina juristkollegor, medan jag antaligen får sitta och romantisera de vackra stunderna ytterligare, i sällskap med Ronny och Yngve på centrums allra mest utslitna bänk.
Barcelona Gabriel
2016-10-28 07:41
Barcelonito Förlåt men hela ditt försvarsinlägg är faktiskt rätt så missvisande utifrån de argument du använder dig utav. Du väljer att fokusera dig på hela grejen med hamburgaren och även om det just var det som drog igång diskussionen så har både jag, men även personer som "Kröjff" och "Neymar JR" förklarat att det egentligen inte alls handlar om det, utan snarare om andra saker. Saker som att han ständigt får en specialbehandling av klubben, att han får dra till Brasilien titt som tätt i princip när han vill etc. Sen kritiseras han också för hans alltjämt tråkiga attityd på fotbollsplanen där han mer ofta än sällan gnäller och tjafsar med domarna och bråkar med motståndarspelarna, så även med medspelare som Rafinha. Det är mer dessa saker man ska diskutera när man tar upp ämnet i fråga, och vill man försvara Neymar så får man göra det gällande dessa punkter snarare än faktumet att han tryckte i sig en hamburgare. Jag vet att det var jag som la upp nyheten om Neymar och hamburgaren här inne, men jag har också sedan dess vid flera tillfällen skrivit andra inlägg där jag försökt förklara vart problemet för min egen del verkligen ligger. Försök att förstå att det inte handlar om hamburgaren ens, utan det handlar mer om att Neymar verkar sitta i en sådan maktposition i våran klubb att han i princip kan göra vad han vill och komma undan med det utan att det blir några som helat konsekvenser. Jag gillar inte att läsa att Neymar åker iväg till Brasilien mitt under en säsong bara för att han mår bra av det. Jag gillar inte att behöva se på när Neymar bråkar med egna medspelare när de enbart försöker lugna ner honom och ta bort honom från situationen. Jag gillar inte att se när Neymar ständigt tjafsar med motståndarspelare hela tiden, eller tjafsar med domarna. Men Neymar verkar vara en person som går igång på bråk och tjafs och kanske tom trivs när det är som bökigast och bråkigast. Med det sagt ska jag även säga att jag absolut inte har någonting emot Neymar, tvärtom. Jag var överlycklig när vi köpte honom, det är bara att gå tillbaka till dagen det hände här på forumet och läsa inläggen jag skrev. Jag var också en av de som tyckte det var rent ut sagt pinsamt att inte vilja köpa Neymar eftersom vi då redan hade Deulofeu som många hellre ville satsa på. Jag har försvarat Neymar flera gånger under årens gång. Men just nu förtjänar han kritik för flera saker och jag vill gärna se en förändring och en förbättring från hans sida. Jag kommer att fira lika mycket när Neymar frälser oss under matcherna som jag gör när Messi gör det. Men man måste också kunna få kritisera en spelare, även en sådan Superstar som Neymar utan att det blir kaos här inne. Ditt hela inlägg läggs upp kring hamburgaren och därför vinklar du det helt till din fördel i diskussionen. Men försök att förstå att det inte handlar om att han år en hamburgare, utan mer om andra saker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soda Popinski
2016-10-28 03:02
Barcelonito ... Vilket klockrent inlägg! Amen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-10-27 23:47
Matchen Zlatan avgjorde, Busi åkte ut med 30 min kvar, precis efter ledningsmålet. Tror inte han har fått rött kort sen dess.
Barcelona CarlesPuyol5
2016-10-27 23:41
Barcelonita, Jag googlade men jag hittar inte när busquets fick rött mot real madrid. Kan du bifoga länk?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-10-27 23:36
6 mål och 8 assist på 11 matcher är Neymars facit hittills efter ett par långa säsonger och somrar för honom. Han är Brasilien överlägsen bästa offensiva spelare sett till spel och stats. Och precis som när det gäller Lucho, vem föreslår ni istället för Neymar på kanten? Helt ok stats för 11 matcher va?

Lägg fram fakta och var saklig. Jag vet att det inte är bra att äta onyttigt som fotbollsspelare, thats a fact, jag håller med där. Men när ni kritiserar och föreslår försäljning utifrån en bild på Neymar och en hamburgare så börjar man ju undra om ni bör ta några stora beslut alls i er egen vardag.

När Busi var 21-22 och fick ett onödigt rött kort under el Clasico skrev jag här inne att Pep borde ta honom i örat för att han satte laget i skiten under el clasico. Någon här inne svarade med att det vore det värsta en bra ledare kunde göra. Busquets fick spela resterande av säsongens matcher också och resten är historia. Jag lärde mig en läxa. Idag är jag själv ledare över en stor verksamhet och förstår pedagogik och ledarskap bättre.

Kan ni garantera att nästa unga spelare inte kommer att göra misstag? Inte äta en enda hamburgare i sitt 24-åriga liv? Tror ni att piska är bästa sättet att leda unga människor med? Ni verkar ju vara unga själva, gillar ni när era lärare/ chefer kommer med piska för varenda liten grej? Eller lyssnar ni helst på era favoritlärare?

Neymar har fortfarande ett par år på sig att utvecklas, Messi och Suarez är i den åldern då de ska vara som bäst och det är väl bara att tacka och ta emot att Neymar kan hitta på sin egen magi på kanten så länge. Ni verkar hetsa mer över att kunna skryta om världens bästa spelare än att tänka på hur spelare utvecklas, vilka stadier de befinner sig i och när de ska leverera resultat som mest.

I mitt tycke helt orealistiska krav och förväntningar här inne både på laget och individerna inom det. Det ska vara trippel varje år, men bara om vi spelar som vi gjorde 2008, han ska samtidigt sälja 3-4 oönskade spelare och flytta upp 4 juniorer, tränaren ska få fotbollsvärldens 3 största stjärnor att spela harmoniskt ihop samtidigt som han ska "sätta ner foten" så fort de äter en hamburgare, spelarna får inte göra något alls, om de gör det så ska det helst vara liggandes med syrgas på. Sen till match plockar vi ut dem från sina förpackningar och ställer dem på plan.


Barcelona El FenómenoR9
2016-10-27 23:02
Jävlar.. ståpäls fick jag ! Grande Eto'o
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-10-27 22:08
Äsch, det där med Ronaldos uttalande om att han hade önskat att hans kända mål mot Compostela hellre skett när han hade på sig en Madrid tröja kliar mig inte alls. För även om Ronaldo faktiskt var den som fick mig att fastna för Barcelona som klubb när det begav sig som en liten pojke, relativt ointresserad av att kolla på fotboll alls, så har han med årens gång allt eftersom fallit långt ner på listan och är inte ens med på en topp 10 placering gällande all time favourites som spelat hos oss. Ronaldo med sin enda, dock makalösa säsong hos oss är långt ifrån att vara den bästa brassen som representerat oss. Romario, Rivaldo och Ronaldinho går alla före "den riktiga Ronaldo". Däremot så skulle man kunna påstå utan att vara allt för långt ifrån sanningen att Ronaldos egna bästa prime-period kom under just hans enda säsong i Barcelona. Efter det kom skadorna, den ökade vikten, och den förlorade accelerationen. Och som spelare i Real Madrid var han aldrig i närheten av den spelaren han vari Barcelona. Visst, en makalös avslutare som även satt på en fantastisk teknik, men han kunde inte utnyttja det på samma sätt som gjorde honom till världens bästa spelare som 19 åring efter hans säsong i Barcelona. Och bara för att jämföra med hans rival som anfallare i Katalonien under samma tidsperiod så hade jag aldrig velat ändra på historien så att vi köpte tillbaka Ronaldo istället för Samuel Eto'o. Aldrig, nunca, never. Med det sagt är jag glad att det blev som det blev. Med andra ord, att Barcelonas Ronaldo blev madridista och Real Madrids Eto'o blev culé. För om något uttalande sved så var det inte Ronaldos mål gällande compostela. Utan snarare Eto'os i länktips. Och just ja, jag glömde att tilläga. Med Eto'o vann vi: - 3 liga titlar - 2 champions league titlar - 1 copa del rey titel - 2 spanska supercups titlar - 2 europeiska supercups titlar - 1 FIFA club world cup titel Med Ronaldo vann Real Madrid: - 2 ligatitlar (även om han inte var direkt involverad i deras vinst 06/07 då han bänkades första halvan av Capello för att sedan flytta till Milan i Jan 07. Så egentligen kan man säga 1 ligatitel även om han tydligen tilldelats medalj) - 1 spansk supercups titel - 1 FIFA club world cup titel Samuel Eto'o, crack!
Barcelona Junta Dimision
2016-10-27 22:04
@ Xaviesta:

Dessutom tvingades han bort från klubben eftersom dåvarande ledningen med Nuñez i spetsen, accepterade ett bud som var för bra för att tacka nej till i deras ögon. Så det är inte så konstigt att han har lite sur eftersmak sett till hur han såldes.
Barcelona Blaugrana91
2016-10-27 21:11
Gillade det här citatet "At the same time, FC Barcelona publicly condemns Mr. Tebas as the President of the LFP and the Club hereby fully withdraws its confidence in him from this moment forth."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-27 21:09
I länktips har vi klubbens uttalande mot Tebas och La Ligas tävlingskomitte. Sport skriver att det nu är "krig" mellan Barca och La Liga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2016-10-27 21:02
Kanske är så att alla här inne redan vet varför vi kallas "Culés" men jag visste det inte fram tills nu iaf. Artikeln är dessvärre (för de som inte talar spanska) på spanska då jag inte kunde hitta någon med den bilden som förklarar smeknamnet. Om ni vill kan ni googla det på engelska och ni hittar artiklar, dock som sagt utan den talande bilden. Hur som helst så kallas vi "Culés" eftersom när Barca spelade sina matcher på tidigt 1900-tal så satte sig folket som inte fick plats inne på arenan på den mur som omringade arenan. Som det syns på bilden så "hänger" rumporna (culers på katalanska) utanför muren och detta var en rolig syn för de förbipasserande. Därav vårt smeknamn som supportrar.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: