/spanien/barcelona/forum/11602.aspx/spanien/barcelona/forum/11602.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Grace/Wastelands
2011-10-20 21:31
Stoke leder med 2-0. Tänkte att alla tyckte det kunde vara kul att veta. Europas bästa lag ångar på.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-10-20 21:29
Xavi the king !

Är inte det spanska ligan i ett nötskal? Spelarna är duktiga, lagen kan prestera under perioder, men helt plötsligt faller allt ihop.

Valencia kommer att resa sig, men Atletico Madrid får fanimej ta och skärpa sig. Jag vill åtminstone kunna hoppas att de kan ta med sig ett kryss i Madridderbyt!

La Masia är så vacker. Vi får också hoppas att framtidens Xavi, Iniesta eller Messi formas där.
Barcelona Xavi the king !
2011-10-20 21:22
Sjukt vad är det som händer med dom spanska lagen ute i Europa. Atletico madrid, Villareal, Valencia fan inte bra för våran liga det där ! fan hoppas på att Atletico blir bättre !
Barcelona Éluc
2011-10-20 21:21
Rekommenderas varmt.
Barcelona Frodo
2011-10-20 21:18
Jag måste säga att invigningen var väldigt fin. Vad var det för skärmar på byggnadens utsida? Det var väldigt häftigt att komma på en sådan idé. Man såg hur Pep skakade på huvudet när han såg den moderna teknologin. Han tänkte säkert: "I´m too old for this shit." Det var även kul att se spelarna från a-laget närvara och Iniesta hålla tal.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-10-20 21:15
gott! Udinese slog Atletico med 2-0 utan ordinarie manskap. (eller ja, utan DN och några fler).
Barcelona Éluc
2011-10-20 21:12
Jag satt och tänkte lite på en sak angående Villa. I gårdagens match mot Viktoria Plzen slet han nog mer än någon annan i presspelet, mer än självaste Pedro, och han har i ett flertalet matcher under säsongsinledningen visat prov på en bättre spelförståelse utan boll och har utöver detta spelat 90 minuter i ett antal matcher. Detta var mer eller mindre omöjligt för honom förut då han började hosta blod efter bara 70 minuters spel, och då slet han inte heller lika mycket i defensiven.

Att han dessutom har utvecklat en bättre spelförståelse med boll, vilket vi såg inte minst igår där han hittade Iniesta och Messi ett flertalet gånger i diverse anfallsvågor. Han har hittills nätat 7 gånger vilket kan jämföras med Ronaldos 9 mål hittills. Kan han behålla sin form samt nå det optimala gällande hans presspel tror jag att han kan vara en otroligt viktiga spelare för laget, ännu viktigare än folk faktiskt kan tro.
Barcelona Frodo
2011-10-20 21:10
tarrak

Haha! Pep borde sälja Pique. Varför ha Piquenbauer när Heskey är Beckenbauers rättmätiga arvtagare?:P
Barcelona Xavi#6
2011-10-20 20:48
Frodo , Kunde inte ha skrivit det bättre själv.
Fö väldigt fin invigning av nya la masia.

Visca Barca!
Barcelona Blaugrana91
2011-10-20 20:41
Häftiga fyrverkerier!
Atlético addeh
2011-10-20 20:39
Vet inte om någon nämnt detta tidigare, men den 16-åriga målvakten Joel Huertas, som skrev på för Barça i januari, fick idag äran att träna med A-laget. Måste vara stort.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 20:34
Frodo

Jag har redan svarat på ett liknande inlägg. Förstår inte hur alla misslyckades att förstå vad jag menade. Jag säger det tydligt den här gången: Stoke är i behov av långa anfallare(Inte samma sak som korta spelare funkar inte i PL i allmänhet) tack vare deras inläggsfotboll.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 20:31
Grace/Wastelands
Tack för ett välformulerat inlägg, så som även dina tidigare inlägg. Jag får ursäkta er andra som svarar till mig men de flesta inlägg har jag funnit onödiga att besvara.

Okej, here we go again. Att sätta spelare mot varandra blir ibland problematiskt vilket jag tidigare förklarat eftersom att olika spelare fungerar i olika spelsystem. Det är av den anledningen Liverpool betalade 35 miljoner pund för Carrol när dom istället kunde ha betalat mindre för en annan spelare. Och precis som någon nedanför skrev angående Rooney på en vänsterkant så är det så ni tänker, X skulle inte peta Y i vårat lag = Y är en bättre spelare.
När du alltså skrev 2-3 spelare skulle platsa i våran startelva förutsatte du att de skulle spela i Barcelona och inte Hammarby eller Dortmund. Det finns lysande exempel på detta mellan Barcelona vs United. Barcelona som inte möter lag med stora forwards har inte lika stort behov av Vidic, istället har dom behov av Pique.

Bör det inte bli samma effekt på en United supporter är givetvis en rimlig fråga och det är den du har ställt. Min slutsats är att det inte är i samma utsträckning. Detta tack vare Barcelonas spelsystem och Guardiolas briljans. Guardiola är en mycket stor faktor till att Barcelona går så bra och det är verkligen hans lagbygge. Jag tror att Guardiola ofta får ut max av en spelare ex: Xavi, Iniesta, Pique, Messi, Pedro, Alves, Busquets. Ibland lyckas han dock inte, som med David Villa. David Villa är väl beviset på att min hypotes stämmer, för även om många här inser att han inte får spela på sin bästa position ser man ändå folk som skriver negativa saker om honom som spelare. Jag som objektiv (i detta fall) tycker att David Villa är en långt mycket bättre spelare än Pedro.

Även Manchester United är ett lag som ofta får ut väldigt mycket av sina spelare (även om man inte lyckats lika bra som barca). Spelare som Oshea, Fletcher, Smalling, Chicharito, Valencia, Park är egentligen alla väldigt begränsade som individualister. En överskattning på dessa spelare är därmed trolig.

Avslutningsvis så förlåt till alla som uppenbarligen kände sig provocerade, och förlåt för att jag har varit generaliserande. Väl mött // Unitedfan
Barcelona tarrak
2011-10-20 20:30
Frodo

Vad du än gör, nedvärdera inte den nya Beckenauer!
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-10-20 20:23
"Get some fucking hard English lads with passion!"

Hahaha lol'd hard. Inte ens de typiska engelska tränare är så tröga som vissa svenska engelska supportrar. Redknapp värvar friskt från andra ligor, likaså Ferguson..
Barcelona Frodo
2011-10-20 20:18
DivineNerd(Man utd fan)

Din ton på inläggen är det inget fel på då du inte verkar försöka provocera. Däremot är din logik bristfällig och ligger på typisk anglofilnivå.

Det är fruktansvärt korkat att ifrågasätta om Pedro skulle ta en plats i Stoke. Du vet att Stokeargumentet är ett ironiskt skämt va? PL är inte NFL med enorma typer som manglar sönder allt fysiskt vilket du verkat tro. Har du hört talas om Zola? Han var en pocketspelare i Chelsea förr. Silva och Kun i City, Mata i Chelsea, Modric i Tottenham, Scholes i United, flera i Arsenal (Cesc, Nasri, Wilshere), Barry Bannan i Aston Villa och säkert många andra spelare i övriga PL-lag (jag har inte så bra koll på de mindre lagen).

Kvalitet går alltid före storlek. Det är folk med din syn som tror att storlek är allt som gör att Sverige fortfarande harvar runt i 80-talet och Allsvenskan är kass.

Pennant lirar väl i Stoke och han var en katastrof i Spanien. Du måste sluta leva i en bubbla. De bästa fotbollsspelararna produceras inte i England. England kommer inte att vinna varje turnering. Owen, Woodgate, Beckham och Pennant gjorde inga avtryck i Spanien.

Vad gäller ditt påstående att det är barcafans som hävdar att Messi är bäst genom tiderna är det också felaktigt. Det är inte bara barcafans som säger det utan det sägs av folk på annat håll. Kan man inte se Messis storhet är man bra dum. Maradona själv håller honom på samma nivå. Före detta lagkamrater till Maradona från 86 (guldmedaljlaget) håller Messi högre.

Messis lagkamrater som Ronaldinho, Eto´o, Henry, Deco, Xavi, Iniesta, Villa med flera håller honom som bäst och då är/var de själva oerhört stora spelare. I Argentina har 4 tränare i rad haft Messi som obestridlig nummer 1 trots att landet har monsteranfallare som Kun, Tevez, Higuain, Lavezzi, Milito och Di Maria. Om 4 oberoende tränare klassar Messi som oumbärlig trots alternativen kanske det säger en hel del om hans klass? Eller så kanske fler av de inte ens är bra enligt dig för att de inte spelar i PL och har bevisat sig i Stoke så Peter Crouch är bättre i "systemet"?

Messi själv säger inget om att han är bäst. Han säger att Maradona är det trots att han aldrig har sett honom spela. Och där har vi problemet. Såna som dig som säkert inte sett Pele och Maradona spela drar upp de i ett försök att smutskasta Messi. Pele själv attackerar Messi och Maradona varannan vecka för att han känner sig hotad. En britt som Souness som mött Maradona säger att Messi är bättre än Maradona. Det finns många oberoende journalister, spelare och fotbollstittare som hävdar samma sak. Jag tänker dock inte säga att Messi är bättre än Maradona. Varför? För att jag aldrig har sett Maradona spela.

Jag kan väl avsluta med att säga att vi borde köpa nya spelare så att vi blir bättre. In med Heskey, Bent och grabbarna! Våra spelare är mediokra men systemet vattentätt. Att få in world beaters från fotbollens moderland England hade gjort oss oslagbara. Get some fucking hard English lads with passion! Get stuck in! Roar!!!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-10-20 20:14
Det verkar vara sjukt svårt att förstå för anglofiler att stora, starka, benknäckare INTE är det man vinner på i fotboll. I alla ligor så finns det exempel på att de med teknik lyckas. Teknik är det viktigaste i fotboll. Det man lär sig som nioåring, hur man tar emot bollen, hur man spelar på ett tillslag, hur man slår en hård säker pass på fem meter. Allt det där verkar de flesta engelska spelare ha uppenbara problem med. Pedro spelar väldigt rakt i Barca då han agerar som en snabb, mer löpande ytter, men han är fortfarande riktigt bra med bollen och hade varit en av de bästa teknikerna i PL.

Det är nog dags för anglofiler att inse att "sparka, spring, tackla" fotbollen inte är den dominerande, som det kanske var på 80-90-talet.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-10-20 20:12
Din pajas, att de är bättre har ingenting med platsningen att göra. En spelare som är bättre än Rooney kanske inte hade petat Rooney i United. Det har med olika roller att göra. Kan Rooney utföra samma jobb som Pedro/Sanchez på en vänster/högerytter roll? Nej det tror jag inte.
Grace/Wastelands
2011-10-20 20:07
Ja, vi är subjektiva. Du är inte det på samma grunder förstår jag? Du smiter fortfarande från att ens ta i frågan "varför skulle din åsikt i ämnet vara mer objektiv än min?" Det kan du endast grunda på att jag skriver på Barcelonas forum och nte på ert fantastiska forum. Du får gärna förklara detta närmare, har du några sm helst belägg för det du säger eller är det som vanligt när ni anglofiler kommer hit och hyllar oss med er överlägsna existens på våra forum att vi ska tacka och bocka nbär ni säger objektiv sanning om att vår liga egentligen suger. Jag förstår inte, vad får din siffra på 4 united spelare av 11 att platsa i Barcelona att bli objektiv men när någon här hävdar kanske 2 så är det subjektivt.

För sanningen måste ju alltid vara så att lagen är nästan exakt jämna, det är ju mycket mer troligt och objektivt sant än att det laget som har 5-1 på er faktiskt har bättre spelare på de allra flesta positioner. För vi som sett matcherna lagen emellan ju inte blunda för den sanning att United stundtals spelade ut Barcelona och var minst lika bra i båda matcherna och att resultaten således endast var otur.

Det där var skriven med ett uns sarkasm om du ej förstod det. Barcelona spelade ut United i båda mötena, räcker inte det för dig att förstå att våra spelare är bättre än Uniteds på de flesta positioner? Är det något att skämmas för? Vore det inte mer pinsamt om det faktiskt var så att Uniteds lag var minst lika bra men när vi väl möts så blir ni ändå totalt utspelade?
Barcelona Blaugrana91
2011-10-20 20:07
Abbe.

Jo byggnaden är otroligt mäktig!

Verkar som om sändningen inte funkar på Barcas hemsida, så ni som vill se använd Abbes länk, den funkar.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 20:04
Grace/Wastelands
Jag vill inte vara stötande men det verkar som att många här (inkl du) har svårt med läsförståelsen. Om du scrollar tillbaka till början av våran diskussion så kommer du att se att jag har berättat på vilket sätt ni ofta är subjektiva i hur ni värderar spelare. Att Barcelona är bättre på de flesta positioner håller jag med om, skulle säga att det är 4 spelare i Uniteds startelva som är starkare än Barclelonas.
Barcelona Abbe.
2011-10-20 20:04
Blaugrana91

Extremt mäktigt. Vilken byggnad!
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 20:04
Grace/Wastelands
Jag vill inte vara stötande men det verkar som att många här (inkl du) har svårt med läsförståelsen. Om du scrollar tillbaka till början av våran diskussion så kommer du att se att jag har berättat på vilket sätt ni ofta är subjektiva i hur ni värderar spelare. Att Barcelona är bättre på de flesta positioner håller jag med om, skulle säga att det är 4 spelare i Uniteds startelva som är starkare än Barclelonas.
Barcelona Blaugrana91
2011-10-20 20:03
Fin inledning av invigningscermonin. :)

Effekterna på byggnaden var läckra!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-10-20 20:03
Kan hända att Barca och Realfans överskattar sina spelare ibland. Men vi är världens bästa lag samt räknas som ett av de bästa lagen genom tiderna så det skulle väl vara konstigt om vi inte hade några av de absolut bästa spelarna på varje position? Valdés är så sjukt underskattad, han har varit bättre och jämnare än Casillas hur länge som helst nu men ändå så är det ett skämt att jämföra de två. Piqué är världens bästa mittback, inget snack om saken. Sen kommer Thiago Silva som jag tycker är otroligt duktig. Därefter kommer Vidic som ändå är en fruktansvärt bra back när han är i form.

Dani Alves är världens bästa högerback. Abidal är en av de bästa vänsterbackarna. Busquets måste vara den mest komplette pivoten. Han är kanske ingen köttare som de i England men han kan spela på ett tillslag, har fantastiskt spelförståelse och vinner ofta närkamperna pga smarthet. Xavi, Iniesta och Messi behöver man inte säga något om. Villa var ansedd som en av de absolut bästa strikerna innan Barca, inte längre men han är fortfarande riktigt bra.

Och till slut Pedro. Vadå inte platsa i Stoke? Är du skön eller? Han skulle ha överlägset bästa tekniken i det laget och vara en av de snabbaste. Han skulle lätt blivit en av PL's bästa yttrar. Och Nani är verkligen inte bättre. Han är en dålig kopia av den yngre Ronaldo. Har alltid haft svårt för dribbelgubbar som inte vet vad lagsspel betyder.
Barcelona barcetia - Asexis7
2011-10-20 20:01
DivineNerd

United är bättre än Barcelona på fler positioner"

Ja, det såg vi ju både 2009 och 2011 på Stadio Olimpico samt Wembley.

de Gea hade aldrig platsat i dagens Barca (för dåligt fotspel)
Evra hade aldrigp latsat i dagens Barca (för dåligt defensivt)
Vidic hade aldrig platsat i dagens Barca (för trög helt enkelt)
Ferdinand hade platsat, men är både gammal och skadebenägen.
Era högerbackar behöver jag inte ens nämna då vi har vrldens bästa högerback, eller är du en av de som tycker Smalling är "the best since sliced bread"
Anderson, Carrick, Fletcher, Cleverley. Pahaha, tillåt mig skratta, inte en enda av de är bättre än Thiago. Sorgligt nog hade Keita tagit en startplats och ni alla hade suttit o grupprunkat åt honom på Stretford End.
Vi har världens bästa trio framåt, ingen som kan säga nej till det, Rooney hade möjligen platsat men det är ingen som vet ifall han hade klarat av och vara vänsterytter.

Om du verkligen på riktigt tror att United har MÅNGA spelare som är bättre än våra på olika positioner, tycker jag synd om dig. Det är som en United-kompis som jag har som råkade uttrycka sig på det allra dummaste sättet förra säsongen, nämligen att Rooney är ungefär lika bra som Iniesta på offensiv mittfltspositionen. Oh snap vilka ljushuvuden ni har som fans alltså.
Grace/Wastelands
2011-10-20 19:59
Skulle inte du sluta skriva? Trodde du skrivit ditt sista inlägg nedanför.
DivineNerd(Man utd fan)
2011-10-20 19:58
Alla ni som säger ''Och så kommer Stokeargumentet upp igen'' KAN SCROLLA NER OCH LÄSA OM VAD JAG SKREV. Jag skrev absolut INTE att Barcelona skulle få spö av Stoke eller att små spelare har svårt i PL. Jag förespråkar snarare små tekniska spelare i PL eftersom att många av lagen spelar med stora långsamma spelare får dessa mer yta att jobba på.
Barcelona Blaugrana91
2011-10-20 19:55
För dem som är intresserade så invigs nya La Masia om 5 minuter, invigningscermonin sänds live på Barcas hemsida om 5 minuter alltså. :)

Såg att Abbe redan nämnt detta.
Grace/Wastelands
2011-10-20 19:54
DivineNerd(Man utd fan)

Du verkar helt ha missat allting jag syftat på, antagligen medvetet, fast nej, antagligen bara på din uppenbara dumhet.

Jag har inte hävdat att din åsikt om att Vidic och Ferdinand är bättre än Puyol och Piqué i sig är fel. Men att du har någon slags rätt att hävda det som en objektivtet är det jag har problem med. Det spelar ingne roll vem du jämför, vem kan backa upp att dina åsikter är objektiva och våra är subjektiva?

Det är allt du behöver svara på, men det kommer du inte lyckas svara på.
Sedan är din jämförelse rätt rolig då jag spontant endast ser två-tre platser där Uniteds spelare kan tänkas vara bättre. Men det känns onödigt att fortsätta plaska omkring i dne diskussionen då den bygger på subjektiva värderingar av spelare och anpassning till olika spelsystem och ligor.
Annons: