/spanien/barcelona/forum/1156.aspx/spanien/barcelona/forum/1156.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Blaugrana91
8/20/2016 18:18
Dåligt att Viaplay inte ens har svenska kommentatorer, nåja kanske lika bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
8/20/2016 18:11
I.Cuenca Jag var otydlig, men menar mer att LE kommer aldrig tänka tanken att slänga in honom varken vid underläge eller om vi leder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
8/20/2016 18:10
Till er som har acestream eller Sopcast.
Barcelona neymar JR
8/20/2016 18:03
Viaplay?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
8/20/2016 18:02
En spelare vi borde värvat som supersub är Alexandre Pato. Tror han kommer att göra succé i Villarreal. Nästan gratis var han och spikat hade accepterat bänk.
Barcelona Vampíro
8/20/2016 18:01
Hur ser man matchen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
8/20/2016 17:59
Nya gräset ser ju fantastiskt ut
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
8/20/2016 17:54
Två spelare jag väljer att fokusera på idag, Arda Turan och Denis Suarez. Jag hoppas verkligen att Arda kan få en bra start på den här säsongen då det kan betyda väldigt mycket för självförtroendet. En Arda i form kommer definitivt att vara en tillgång för oss. Är dessutom riktigt spänd på att se Denis, äntligen i en ligamatch för Barca. Överlag gillar jag våra värvningar den här sommaren, det är spelare som anländer utan någon större press och med derätta åldrarna för att sakta men säkert kunna växa in i sina roller. Umtiti blir givetvis också intressant, även om han idag förmodligen inte utsätts för alltför svåra uppgifter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona I.Cuenca
8/20/2016 17:40
[QUOTE=Barca Barca]Asså Douglas får inte ens hoppa in, varför ta med honom? In med Alena där istället... [/QUOTE] men om han sitter på bänken kan han hoppa in?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
8/20/2016 17:36
Asså Douglas får inte ens hoppa in, varför ta med honom? In med Alena där istället...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
8/20/2016 17:36
Asså Douglas får inte ens hoppa in, varför ta med honom? In med Alena där istället...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
8/20/2016 17:34
Sa jag inte heller. Mest förvånad att han tillåts sitta på annat än läktaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona I.Cuenca
8/20/2016 17:31
[QUOTE=Rambla~]Douglas på bänken, wtf? Inte spelat en minut under försäsongen. [/QUOTE] Och då ska man heller inte starta! ok?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
8/20/2016 17:31
Digne borde spela. Alba har ju inte tränat riktigt.
Barcelona Rambla~
8/20/2016 17:25
Douglas på bänken, wtf? Inte spelat en minut under försäsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
8/20/2016 17:17
Masip, Vidal, Douglas, Digne, Samper, Kaptoum, Munir #fcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
8/20/2016 17:16
Official lineup Barça vs Real Betis: Bravo; Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitic, Denis; Messi, Suárez, Turan #fcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
8/20/2016 17:04
Coutinho har varit bland Liverpools absolut sämsta spelare och ligger under med 0-2 mot lilla Burnley i halvtid.


Brassen är extremt ojämn, han är ingenting för oss...
Barcelona S.Eto'o
8/20/2016 17:03
@Tiki-Taka:


Men hälften av spelarna jag nämnde som lyckade spelade under gaspart tiden... Kanske minns fel men overmars var nog den enda som inte lyckades under den tiden (han var också handplockad utav gaspart med figo pengarna). Cuco, kluivert, boer spelade under gaspart perioden.

Fast som sagt har inte perfekt minne, kan ha glömt nån holländare som spelar dåligt.
Barcelona Kröjff
8/20/2016 16:49
@Barcelonistas:


Barcelonistas, ursäkta att min replik dröjde sig kvar i datorn, men här följer den till sist i alla fall:

Tack för ett seriöst svar. Och visst gjorde även Valdes misstag (somliga minns man än). Men peka på den målvakt som inte gör det och jag tror vi för första gången har fått ett handfast bevis på att Gud den Allsmäktige finns. Föga överraskande anser du alltså att ter Stegen är mer "skräddarsydd" för just Barca med sin spelstil än Bravo, utifrån att du anser honom vara bättre på att använda sina fötter till mer än fotparader och ut/in -sparkar. Men det vågar jag nog påstå att även Bravo visat att han kan; och Pep Guardiola verkar ju av allt att döma vara av ungefär samma (spel)uppfattning.

Skillnaden ligger väl snarare i att ter Stegen ibland plötsligt får för sig att gå från målvakt till utespelare, i sitt agerande. Detta eftersom han inte bara begränsar sig till att passa med endast ett tillslag , utan även "kladdar" med bollen. Och inte dragit sig för att göra detta så långt ut som vid sidlinjer och hörnflagga.Det menar jag vara misstag i sig, som tyder på övermod och ett alarmerande dåligt omdöme. Och det oavsett om han sedan skulle klara sig ur knipan med exempelvis en klockren klackspark, som blir till en helt perfekt passning som i sin tur leder till ett målassist.

En gång är ingen gång, men två är en tendens och tre tydliga tecken på dålig spelförståelse. Inte minst ur ett målvaktsperspektiv (denne ska ju vara i vägen för motståndarna och inte sina medspelare). Förvisso kan detta övermod vara en konsekvens av att tysken vill visa sig på styva linan, när ha väl fått chansen. I kombination med att 24-åringen fortfarande saknar en hel del av den gedigna erfarenhet, som följer med mer kontinuerlig speltid på den högsta nivån. Där utespelarna ofta är av en kaliber som inte gör dem sena att ta till vara på varje misstag, med fotoblixtens hastighet.

Du medgav i sammanhanget också att det finns en skillnad i sättet att spela från Barcas sida, sen "Lucho" tog över laget. Men menade samtidigt att den skillnaden inte är större än att en målvakt som är bra på fötterna, fortfarande behövs för att kunna upprätthålla en i det stora hela ändå obruten spelstil, som inkluderar den siste utposten. Så som i själva uppspelsfasen när man går från försvar till anfall. Men där menar jag alltså att Ter Stegen alltför ofta trots ringa speltid, fungerat som något av en bromskloss med sitt "bollkladdande". Vilket lätt kan misstolkas som om.....

Förvisso kan ter Stegen fortfarande tillskansa sig mycket mer erfarenhet/rutin än den han redan besitter med mer speltid och framförallt kontinuerlig sådan, om skadorna uteblir fortsättningsvis. Men om han kommer att bli en bättre målvakt än Bravo som ett slutresultat, återstår att se. Det får framtiden utvisa. Och märk väl att jag inte utesluter att så mycket väl kan bli fallet. Bara att jag inte är lika "tvärsäker" som vissa andra; citatet ifråga är taget från ett av mina egna inlägg i frågan (om du nu undrar).

Barcelona El Pistolero #9
8/20/2016 16:48
[QUOTE=Nemesis 10]Folk verkar inte förstå att det är Bravo som lägger press på klubben och vill lämna, dom flesta verkar tro att Barca vill sälja Bravo. Han vill spela som start målvakt och det kommer han inte att få göra längre då Ter Stegen blev utvald som startmålvakt. Hur tror ni att Bravo kommer må om klubben säger till han att han helt enkelt får sitta på bänken och se glad ut för att ingen klubb vill betala utköpsklausulen? [/QUOTE] Du får inte vara logisk här. Allt är klubbens fel o vi har gjort bort oss helt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
8/20/2016 16:22
Folk verkar inte förstå att det är Bravo som lägger press på klubben och vill lämna, dom flesta verkar tro att Barca vill sälja Bravo.
Han vill spela som start målvakt och det kommer han inte att få göra längre då Ter Stegen blev utvald som startmålvakt.

Hur tror ni att Bravo kommer må om klubben säger till han att han helt enkelt får sitta på bänken och se glad ut för att ingen klubb vill betala utköpsklausulen?
Tiki-Taka
8/20/2016 16:18
S.Etoo Syftade främst på holländarna under Gaspart tiden, var lite otydlig i mitt förra inlägg.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
8/20/2016 16:10
Så här känner jag gällande målvaktfrågan. Till att börja med anser jag att man ska ge den här Cillessen en chans innan man kallar honom värdelös. Dessutom varför denna hets att vi ska ha två världsmålvakter? Tidigare hade vi liksom Valdes och Pinto och gick ju hyfsat bra.... Ter Stegen som förstemålvakt och Cillessen som 2e och Masip son 3e är fortfarande bättre än alla andra storklubbars målvakstrupper. Visst hade väl Diego Alves varit ett bättre val ur den synpunkt att han kan ligan osv. Men han är äldre och säkerligen högre löneanspråk. Sen kan jag tänka mig att han knappast köper det faktum att vara 2e målvakt och då kommer ju LE vara tvungen att hitta någon lösning och risken är ju att vi hamnar i en liknande situation igen som med Bravo och Stegen. Däremot kan jag hålla med om att den ev. summan vi säljer Bravo för är på tok för lite, speciellt då klubben tidigare hänvisat till utköpsklausulen. Men samtidigt situationen mellan Stegen och Bravo verkar ju vara allt annat än bra och klubben har valt att satsa på Stegen. Bravo vill alltså lämna, ingen klubb kommer vilja betala €40M för en 33 årig målvakt, hur bra han än är. Menar ni att vi då ska tvinga kvar honom, vem vinner på det? Nåja Cillessen är välkommen till världens största och bästa klubb. Nu måste vi få klart Paco alternativ någon annan!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona tikitaka
8/20/2016 16:09
spelar man i kvalet så får man även spela i cl me d en annan klubb
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona I.Cuenca
8/20/2016 15:37
Ny börjar resan:) Visca Barca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
8/20/2016 15:36
@Blaugrana80:


Tänkte samma sak när martial blev klar för United förra sommaren då han startade mot Young boys samt mot Valencia i cl kval men men han spelade trots allt Cl med United efteråt. Vet inte om regeln har slutat gälla men tror nog cilessen är tillgänglig för CL.
Barcelona ElRaval
8/20/2016 15:30
Vad är grejen med Viaplay. Visas bara en match åt gången?

Tidigare kunde man zappa mellan 3,4 matcher?
Barcelona Rambla~
8/20/2016 15:30
Det som gör mig förbannad är att man för någon vecka sen sa åt både Bravo och MAtS att det är deras klausul som gäller om de prompt ska lämna. Dessutom så här sent under transferfönstret, sätter klubben i problem och gör Lucho förbannad. Fine tänkte jag, vi får åtminstone bra betalt oavsett vem som väljer att dra. Det kommer in en desperat Pep och vill ha ter Stegen, Barca vägrar ens förhandla om det. Bra att man står på sig ansåg jag. Då vänder Pep istället intresset till Bravo. Okej men bra betalt ska vi ha i alla fall och när summor som 25m nämns blir man ändå lite besviken över att viker ner sig så lätt. Nu när man får läsa om summor som 16-17m inser man ju att de lagt sig på rygg platt fall. Vem fan ska City och Pep värva som har de egenskaper som Pep eftersträvar? Det finns ingen på marknaden. Han petar ändå en landslagsman för England och en målvakt som enligt britterna är en av de bästa målvakterna i ligan. Alltså är Pep desperat över att få en utav Bravo eller ter Stegen. Hur jävla svårt kan det då vara att ta ordentligt betalt? Och det från en snorrik oljeklubb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana80
8/20/2016 15:29
Helt sjukt att man lägger 14 på en målvakt som inte får spela CL.. Vad händer om Ter stegen går sönder igen?? Cilessen får inte stå i CL då han spelade CL i veckan med Ajax
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: