/spanien/barcelona/forum/11422.aspx/spanien/barcelona/forum/11422.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
9/26/2011 18:48
En lite kul fråga, om ni kunde ta in en spelare i laget, vemsomhelst, även om det är orealistiskt, vem skulle ni ta in?

Jag hade valt Rooney. Jag har tyckt i flera år att han är den ultimata Barcelonaspelare, inte nog med att han är komplett så har han faktiskt en fotbollshjärna.
Barcelona Blaugrana91
9/26/2011 18:48
Shanghai - Pepe vs John Cena

Herregud jag hoppas du skämtar med den kommentaren...
Barcelona L.A.M Nr 10
9/26/2011 18:36
BB Barceloneta

Kan du skriva hela truppen?
Barcelona L.A.M Nr 10
9/26/2011 18:33
Jag tror vi har glömt Iniesta. Fyfan vilken spelare. Enligt mig tvåa i världen. Xavi är världens absolut bästa spelmotor och otroligt viktig för Barcelona men Iniesta skapar magi på planen. Han gör det Messi gör och han gör det Xavi gör. Han är ett passningssgeni medan han kan dribbla av vem som helst på små ytor. Och i stora matcher kliver han fram och fullständigt dominerar. Xavi tycker jag är trea, sen är det jämnt, Ronaldo tar nog fjärde eller femteplatsen

Btw, kommer ni ihåg i vintras när folk tyckte Sneijder var världens bästa spelare? Sjukt, han hade en bra säsong och ett bra VM men var fortfarande inte i närheten av de absolut bästa. Nu är han väl knappt topp 30 med tanke på Inters form.
Barcelona Messidinho_10
9/26/2011 18:20
Älskar PES de är utklassar Fifa
,Sami
9/26/2011 18:14
Riktigt coolt. Kolla in länken. PES 2012 har gjort det riktigt bra. Ser så äkta ut.
Real Madrid BB-Barceloneta
9/26/2011 18:08
Fan vad kul att Cuenca får följa med till Champions league matchen mot BATE!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messidinho_10
9/26/2011 18:01
Kolla här han slaktade Atetico Madrid ensam!!
Hutch
9/26/2011 17:55
Shanghai

Hur definierar du överlägsen? Jag tänker direkt på att han i princip dominerar varje match när jag tänker 'överlägsen'. När Ronaldo har en dålig dag är han lika användbar som en enbent man i en rövsparkartävling. Det är ofta han tenderar att försvinna totalt ur matcherna nuförtiden. Och hans lägstanivå kan höjas så fruktansvärt mycket.

Jag börjar tro att detta är ett pågående skämt. Han är enligt mig, inte i närheten av Leo.
Barcelona Hetfield
9/26/2011 17:52
Från ingenstans? Han gör ju för det mesta "peta in" mål. Laget spelar ju för att servera C.Ronaldo, hur svårt är det då?

Lägg till alla straffar och frisparksförsök han får hela tiden.
Barcelona Messidinho_10
9/26/2011 17:51
Mår du bra lill grabben?
Barcelona Shanghai - Pepe vs John Cena
9/26/2011 17:48
Killar jag avskyr Cristiano, men när han får bollen så skapar han magi och petar in mål från ingenstans. Han är så magnifik totalt överlägsen idag. Skulle vilja säga att han är nästan bättre än vår Messi. Det är sanningen killen spelade i United och han smällde in över 30 mål på 2-3 säsonger. Han flyttar till antagonisterna och blir ännu värre galen på att göra mål. Vad ska han göra mer ?
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
9/26/2011 17:35
Sid Lowe sade någonting intressant förra veckan om uppställning 3-4-3:

"Med Guardiola handlar det inte om att underhålla, men att han har behovet av att ligga steget före alla andra. Han är väldigt medveten om att alla tittar på de och att alla försöker att hitta motmedel mot att stoppa de. Det är anledningen till att han vill att laget ska vara oförutsägbart"

3-4-3 kommer att bli svår att bemästra, men vi kan inte luta oss tillbaka på 4-3-3 varje år. 3-4-3 fungerar på hemmaplan, det är på bortaplan som vi kommer att få svårigheter att spela den. Och antagligen kommer vi att slopa den på bortaplan också. Speciellt efter Valencia-matchen.
Barcelona Barcadinho.
9/26/2011 17:34
Shanghai - Pepe vs John Cena.

Ju, med det finns andra saker som har blivit bättre jämfört med tidigare.
Ta tex gräsmattan. Förut fanns det en del åkrar och gräsmattor med massa med vattenpolar överallt. Jag undrar hur CR eller Messi skulle hantera det.

Folk från Barcas håll klagade inför el clasico förra säsongen att Mou gav en order att inte klippa gräset. Gräset var alltså 3-3,5 cm istället för 2-2,5 som det brukar. Vilket lyx problem.

Eller det brutala spelet som fanns förut. Maradona gick sönder många gånger inte för små snälla tacklingar. Det var karate kids spel han fick emot sig många gånger

Eller all kunskap som finns idag om frysträningar, mediciner, kost. För var det lite massage och köra på (lite korstecken kanske för stöd från ovan).

Det är alltså nästan omöjligt att jämföra olika tider. Dagens spelare är mer kompletta men förutsättningarna som de har är lyxigare än tidigare.
Barcelona DM1982
9/26/2011 17:34
Shanghai - Pepe vs John Cena

Det är snarare så att man inte kan ta dig seriöst. Det är fullständigt uppenbart att du inte har någon som helst koll på hur försvararna spelade under Maradonas tid. Den misshandeln som han åkte på under matcherna finns inte längre, nu skyddas spelarna. Brutala försvarare som endast siktade in sig för att skada, det var Maradonas vardag både i Barcelona och i Napoli. Det har hänt enormt mycket för att skydda spelet och spelarna.

Maradona skulle utan problem fixa dagens spel, det är jag fullständigt övertygad om.
Barcelona Hetfield
9/26/2011 17:31
Man ska väl säga att Pelé spelade i den brasilianska ligan hela livet, och då pratar vi om den perioden då fotbollen inte ens var så utvecklat.

Han avslutade karriären i USA, så Pelé är inte ett dugg relevant idag. Maradona är en annan sak, men även fotbollen under hans tid var annorlunda där en spelare kunde dra ett helt lag, det skulle aldrig gå idag. Messi är Messi för att han har bra spelare runt om sig, han hade inte kunnat ta Napoli till en ligatitel på egen hand.
Barcelona Vamos Blaugrana
9/26/2011 17:30
Det märks att folk inte gillar Ronaldo här inne haha
Hutch
9/26/2011 17:29
Shanghai

Inte seriöst? Visst att fotbollen utvecklats avsevärt, men det där var ju inte särskilt smart skrivit. Med tanke på dagens träning och förutsättningar hade Pelé och Maradonas talang förmodligen räckt till spel på yttersta elitnivå.

Jag tycker i varje fall inte att Ronaldo skall nämnas bland de största. Dit får han jobba sig upp. Stirra dig inte blind på alla mål han gör.
Barcelona FC Barcelona #10
9/26/2011 17:20
C.Ronaldo en av dem bästa genom tiderna?

Går du på någonting?
Kan man få provsmaka?

Du kan inte vara seriös när du säger att C.Ronaldo som faktiskt inte har bevisat så speciellt mycket, är en av världens bästa genom tiderna...

Sure, han har snabbheten men han har tappat (Enligt mig) grovt mycket sedan tiden i United. Förut kunde han dribbla sig förbi i princip vem som helst, nu ser man inte det lika mycket..
Barcelona Shanghai - Pepe vs John Cena
9/26/2011 17:17
Hutch


Jag tar inte Pelé och Maradona seriöst. Förr i tiden var inte försvararna så fysiskt starka som idag. Jag menar dessa herrar skulle aldrig klara dagens fotboll. Det är tempo idag. Allt går snabbt och försvararna är rätt så intelligenta jömfört med från 60-talet osv. Så Ronaldo är naturligtvis en av dem bästa enligt mig.

Ja, han är komplett. Han har är bra på alla attributer som finns. Han är den spelaren alla tränare önskar sig i sitt lag.
Barcelona Blaugrana91
9/26/2011 17:16
Ronaldo är en bra spelare absolut, men jag håller honom inte ens som tvåa i världen.

Messi är solklar 1a, därefter kommer Xavi och sedan Iniesta, sen kommer Ronaldo.

Läste i Puertan förra veckan då Real tappade poäng två gånger om, då var det väldigt många Realfans som erkände att Messi är så mycket bättre än Ronaldo. Men nu när Ronaldo fått göra x-antal straffmål är han plötsligt bättre än Messi igen (enligt dem), fantastisk logik tycker ni inte? :)
Barcelona Gonzalez_Barca
9/26/2011 17:15
Håller med er om att Cristiano (jag vägrar kalla honom för hans efternamn, smutsar ner brassen Ronaldo) är en sjukt bra spelare, men idag långt ifrån de absolut bästa. Som alla fanboys gör så kollar de bara på statistik, där är Messi bättre, men även Rooney, Aguero, Gomez och fram tills förra veckan innan Cristianos straffkavalkad så hade Fabregas bättre statistik.

Hittills den här säsongen har Cristiano tillfört noll. Jag vågar till och med påstå att Nani har presterat bättre. Att Cristiano har gått från en teknisk underbarn till en Inzaghi typ är inte bra (eller jo för oss men..). Efter hans assist till Benzema förra veckan som va grymt snygg så började alla på en gång snacka, men grattis, han gjorde en snygg assist efter 10 år som proffsspelare.

Hutch
9/26/2011 17:08
Shanghai

Ronaldo en av de bästa spelarna genom tiderna? Hur då menar du? Han får visa brutalt mycket mer ifall han skall nämnas bland denna kategori. Tona ner hyllningarna till Cristiano vettja. Han är inte ens bäst just nu, det är Messi, och Ronaldo kommer en bit efter.

Ronaldo komplett? Han har som tidigare skribenter skrivit, tappat en del egenskaper såsom förmågan att göra en gubbe, det funkar helt enkelt inte nuförtiden. Han är en jävel på kontringar, det kan jag ge honom.
Barcelona Hetfield
9/26/2011 17:06
C.Ronaldo är en duktig spelare, men jag håller honom långt efter de allra bästa. Det är bara så. Jag tycker att C.Ronaldo har för många svagheter för att de ska överväga hans styrkor. En stor spelare ska aldrig ge upp eller vara så begränsad som spelare,C.Ronaldo saknar ju helt och hållet spelintelligens.

C.Ronaldo har dumpat Real Madrid om och om igen när de har behövt honom och han spelar för sig själv. Men om man gillar spelare som gör "peta in" mål så visst.
Barcelona Thiago - Next no.1 - MESSI FOTBOLLSGUDEN!
9/26/2011 16:56
Haha så fort medlemmar i Puertan börjar kritisera Ronaldo får de påhopp.
Barcelona DM1982
9/26/2011 16:44
Ronaldo är nog inte lika bra som han var i ManU men å andra sidan var ManU riktigt, riktig bra när han spelade där.

Det som egentligen är intressantast är att spanska ligan har de två absolut bästa spelarna i Ronaldo och Messi. Tävlingen dem emellan kommer, när den är färdig, vara en episk saga. De hetsar varandra till stordåd och många mål, personligen tycker jag det är roligare än att jämför dem allt för mycket mellan dem. Jag vill ha Messi i laget, Ronaldo skulle inte funka för vårt spel men han funkar väldigt bra för Real.

Det är två fenomenala spelare, vi ska vara glad över att vi får se dem i spanska ligan.
Barcelona Shanghai - Pepe vs John Cena
9/26/2011 16:43
Man måste ta av sig glasögonen och erkänna att Cristiano är f*n sjuk. Han spottar in mål det gör inget om det är straffar det är ändå mål. Han öser in mål som en galning och är den mest kompletta spelaren i världen.

Han är arrogant, självisk, respektlös med mera, men han är f*n i mig komplett som sagt och är en av dem bästa spelarna genom tiderna i denna branschen.

Jag kan hålla med honom att han är snygg, rik och bra. Det är därför många som är avundsjuka (jag är en av dem). Han kan få vilken tjej han vill och all mera. Livet leker för Cristiano Ronaldo!
Barcelona Pep_Guardiola
9/26/2011 16:36
Ronaldo är väl lika bra nu som innan, däremot är Real Madrid ett sämre LAG än United är/var, fler egon och mindre samspelt i Real.

Har för övrigt ett antal matchtröjor 2011/12 över om någon är intresserad.

Hemmatröjan med Messi och Alexis tryck, samt bortatröjan med Messi och utan tryck.

Maila beb3000@hotmail.com om intresse finns
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
9/26/2011 16:35
Ja, han är mer effektiv framför mål och har blivit mer av en målskytt än en ytteranfallare.

Ska bli intressant att se vad som händer med Ronaldo den här säsongen. Graham Hunter på skysports har ju talat med Uniteds fysteam och de säger att Ronaldo brukar ringa till ledarstaben och prata om hur det är i laget.

Sedan är ju frågan om Zidane sätter press på Perez och Mourinho om att Benzema ska starta så mycket som möjligt. En spelare som har möjlighet att göra 20-30 mål per säsong.
Barcelona Vamos Blaugrana
9/26/2011 16:23
Heywood Jablome - Por qué, Messi? //
Känns också som om han var van vid en annorlunda roll då också även om han fick en mer central roll, han var en bättre dribbler förr inget snack men han är mer effektiv och målfarlig nu helt klart.
Annons: