/spanien/barcelona/forum/11421.aspx/spanien/barcelona/forum/11421.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Culé - Messi y Alexis
2011-11-22 17:10
Thiago Silva: "A club like Barcelona is always attractive as they are the best in the world, but Milan are not too far behind them and we are always improving"[Globoesporte.]

Aníms Tito!
Barcelona den närkingska älgen
2011-11-22 16:12
Fyfan om det är en tumör. Som att det inte räckte med att Abidal.

Har läst lite vad som diskuterats om spanska landslagets framtid, och jag håller ju såklart med om att det inte har sett bra ut på sistone. Jag tror att det dels är svårt för de äldre spelarna (som av någon konstig anledning alltid spelar) att motivera sig i låtsasmatcher mot tex Costa Rica.

Ett annat problem är ju Del Busque som, precis som Hetfield är inne på, bara förvaltar Aragones arv. Tyvärr gör han ju det inte speciellt bra. Dels spelar ju alla gamla spelare hela tiden, de nya och motiverade spelarna får spela på tok för lite. Nyckeln till att få spelet att lossna ordentligt igen är att börja spela med en ensam pivoté igen. Det funkar inte med Busquets och Alonso tillsammans, och dessutom måste ju tex Silva eller Mata vila pga det.

Alonso spelade ju ensam pivote mot Costa Rica och bevisade där att han inte ska göra det. Tror att mittfältet mår bäst av att organiseras som i Barcelona med Xavi och Ineista framför Busquets, då skulle det dessutom finnas plats för Silva/Mata i startelvan. Nyckeln är alltså att bli kvitt Del Busque, först då kan landslaget få ut sin fulla potential igen.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-11-22 16:06
Abbe. En tumör alltså? Helvete. Ànims Tito!
Barcelona Abbe.
2011-11-22 16:04
Jag skrev tidigare idag att Tito Vilanova skulle genomgå en operation. Det verkar som att det är en tumör som ska tas bort.

Ànims Tito.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-11-22 15:50
Tycker hela England ska betala skatt för att West Ham ska bli ett stabilt PL-lag igen. Deras ungdomsakademi när de var som bäst var enastående.

Sen slutade det med att de började skicka storspelare som Faubert till Madrid. Fina grejer! Sova på bänken under en match med 70 000 åskådare. Fin värvning!
Barcelona Frodo
2011-11-22 15:44
Däremot måste man ge cred till Ferguson och Wenger som inte tänker i de banor engelsmännen gör. Jag har för mig att Wenger strukturerade om hela Arsenals akademi när han kom och det tar ett tag innan de kan börja skörda frukterna. Wilshere är ett fint resultat av deras tänk och arbete. Han är en liten och teknisk possessionspelare med en fin fotbollshjärna. Hur stor är sannolikheten att han kommit fram ur exempelvis Blackburns akademi?

Även Ferguson har plockat fram spelare som Scholes och nu Cleverley som inte är den vanliga köttiga typen England får fram på mitten. En medelmåtta som Rodwell har hypats upp sen han var 16 men den enda anledningen är pga hans fysiska överlägsenhet. Nu är det klart för alla som kan något att Wilshere och Cleverley är mil före. England borde tacka Wenger och Ferguson för att de kan se riktig talang.
Barcelona Frodo
2011-11-22 15:21
Det är klart att Spanien är betydligt mycket bättre än England. Hur man ens kan påstå att de inte är långt ifrån varandra undgår mitt förstånd. Det är bara att kolla på grundläggande egenskaper som touch, passningsspel och rörelsemönster för att förstå den enorma skillnaden nationerna emellan.

Cleverley, Jones, Smalling, Henderson, Welbeck, Sturridge, Rodwell och Walker spelade i U21-EM i somras där England misslyckades med att ta sig vidare från gruppen och dessa spelare är numera landslagsmän i a-laget. Vad säger det om kvaliteten i det landet?

Englands problem ligger i att de satsar för mycket på fysisk styrka och att de bara kollar på "end product" och bara försöker vinna i yngre årskullar. Just fysiken gör att man i yngre årskullar kan vinna med större spelare men så småningom räcker inte det.

Ta en titt på Munian. Det är väldigt lite "end product" från hans sida men allt tyder på att han kommer att bli en framtida världsstjärna. Hans "problem" är att han inte spelar i "det bästa som hänt civilisationen PL" och därav genererar han ingen hype. Hade han varit engelsk hade de hypat upp honom som Englands frälsare och nästa Pele vid det här laget.

Som sagt, England är ett okej landslag men fruktansvärt överskattade. Deras åttondelsplaceringar är precis där de ska vara och varken mer eller mindre. De kan precis som några andra nationer göra en Grekland men sett till ren kvalitet ligger de inte bland de bästa i världen även om de själva tror det.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-11-22 15:20
En förlust mot England är acceptabelt. Problemet är att Del Bosque tyvärr har skapat en situation där alla spelare känner sig bekväma att ta plats i truppen. Det är alltid samma spelare i landslaget.

I England kämpar nästan 2/3 av spelarna för att få en EM-plats. Självklart slår deras motivation Spaniens kvalité en sån här match. Del Bosque envisas att ha sina största stjärnor hela tiden, han utgår aldrig ifrån att 3-4 spelare i truppen kanske blir skadade innan EM, vem fan ska jag ta med då till EM?

Och äldre spelare som Xavi, Puyol, Villa, Alonso får spela varenda skitmatch från start, medan lovande spelare som Mata, Marinez, Bruno, Valero, Thiago, Muniain, Navas aldrig får chansen i enstaka matcher att glänsa eller inte ens kommer med i truppen.

Det luktar Frankrike 2002. Det luktar Brasilien 2006.
Barcelona Hetfield
2011-11-22 15:13
Abbe

Det är ju en allmän känsla man får från vissa att Spanien är givna favoriter, jag påstår det motsatta. Spanien har haft sina gyllene år och jag tror inte att de kommer upp till samma nivå mer. Det är ungefär då Frankrike vann VM och EM, deras gyllene år försvann.

Jag grundar inte allt det här på ett par vänskapsmatcher, jag grundar det här på att laget spelar mycket sämre nu än under Aragones. Sen så tror jag på att om nivån hade varit bättre i VM så hade inte Spanien vunnit det, Del Bosque red ju mest på Aragones framgångsvåg.

Dessutom måste du skilja på "överskattad" och "dålig". Två helt olika saker, jag säger att Spanien är överskattade, inte att de är dåliga.
Barcelona Abbe.
2011-11-22 15:09
Hetfield

Att tagga till när det kommer till jippo-matcher i Mexiko och Costa Rica skulle även jag ha svårt för. Sedan håller jag inte med dig om att Spanien vann VM för att de andra lagen underpresterade, även om jag kan köpa att det var ett ganska lamt mästerskap.

Är det verkligen så mycket hyllningar och hype om landslaget i sig? Spelarna får mycket beröm och uppmärksamhet, med all rätt, men jag upplever inte att Spanien som lag blir så "hypade" medialt. Har man vunnit EM och VM på två år så förtjänar man väl lite rubriker?
Barcelona Hetfield
2011-11-22 15:03
Abbe

Äh, det var då. Detta VM var bland det värsta jag har sett, topplagen underpresterade rätt så rejält, så det var en rätt så enkelt VM för Spanien.

Ja, jag sa just nu. I dagsläget så är Spanien lika överskattade som England, det är mycket hype och hyllningar, men lite verkstad.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-11-22 14:59
addeh

Matchen mot England är inte den enda matchen. Costa Rica, Argentina, Portugal.

Casillas
Ramos - Pique - Puyol - Alba
Busquets - Xavi - Iniesta
Silva - Villa - Mata

Det laget är nog det starkaste och mest fartfyllda Spanien kan ställa upp med just nu. Synd bara att Alonso måste in, att Matas fart offras för större namn och att Xavis förmåga inte utnyttjas till max i och med att Alonso och Busquets ständigt står i de luckor Xavi älskar mest.

Lagets potential är så stor att de kan vinna EM återigen ganska enkelt, men just nu klarar man faktiskt inte av att ens slå England med ett par mål. Hur ska det gå mot Tyskland då?
Barcelona Abbe.
2011-11-22 14:58
Hetfield

Äh, överskattade? Man har vunnit EM och VM precis. Jag vet att du skrev "i alla fall nu" men man gick igenom EM-kvalgruppen utan att förlora. Visst har VDB valt att satsa på en mer försiktig taktik, men att säga att de regerande världs- och Europamästarna är lika överskattade som England köper jag inte.
Hutch
2011-11-22 14:53
Engelska spelare är överskattade. Nästan samtliga spelare i landslaget är de allra största stjärnorna i PL, ''världens bästa liga''. Man tycker ju att dessa superstjärnor som vecka ut och vecka in gör grymma matcher i ligan och gör mål för fun ska smälta ihop och bli en enhet i landslagsdressen, och således åtminstone vara en realistisk guldkandidat i ett stort mästerskap. Så är det inte.
Barcelona Hetfield
2011-11-22 14:51
addeh

Just saying. Spanien är lika överskattat som England, i alla fall nu.
Atlético addeh
2011-11-22 14:48
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Den matchen visade noll. Jag tror på fullaste allvar att Spaniens tredjelag hade vunnit mot England.

Tänk följande elva;

Reina
Arbeloa Botía Ruiz J.Enriqué
Thiago Bruno Valero
Mata Soldado Muniain

Hetfield

Jag håller med dig, Del Bosque håller på att förstöra Spanien. Vad det har med deras eventuella tredjelag att göra vet jag dock inte. Två pivotés används inte i min hjärna. :-)
Barcelona Hetfield
2011-11-22 14:43
addeh

Spanien är inte lika bra som du tror. De spelar väldigt tafatt och förlitar sig på individuella prestationer nu, det kan du tacka Del Bosque.

Del Bosque dödar Spaniens fantastiska passningsspel genom att spela med Busquets och Xabi Alonso, med Aragones så spelade en defensiv mittfältare.

Anfallet är uselt tyvärr. Torres är rätt så ljummen, Villa är inte samma Villa, Soldado är ingen superstar, Negredo är inte heller en superstar, det ser inte ljust ut för Spanien.

Det vassaste anfallet i EM har nog Italien: Cassano, Balotelli, Pazzini, Di Natale, Osvaldo, Matri går att välja bland.

Barcelonito

Jag tycker väl att de flesta engelska spelarna är rätt så mediokra egentligen, de presterar hyfsat bra i respektive klubblag, men de misslyckas i landslaget och i CL.

Ashley Young är dock en spelare jag gillar, otroligt bra. Men utöver det så finns det inte mycket i Engelska landslaget, förutom Rooney.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-11-22 14:39
addeh

Nu vann England mot Spanien senast med de bästa spelarna. Visst, en sketen träningsmatch och spelövertag av Spanien men skillnaden mellan lagen är inte så stora.

Visst, de flesta av Spaniens bänkvärmare skulle gå rakt in i Englands startelva men lagmässigt och i enskilda matcher är skillnaden inte så stor som du påstår.
Atlético addeh
2011-11-22 14:34
Spaniens tredje bästa lag, kanske till och med fjärde, hade förmodligen spöat England. Så stor är skillnaden mellan nationerna just nu.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
2011-11-22 14:31
Älskar den här videon när Ray Hudson diskuterar Englands pinsamma VM.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-11-22 14:29
Förlåt, det här kanske är för långt, men tänkte att ni ville se hela listan. Källan är the official Champions League magazine.

1. Zinedine Zidane
2. Lionel Messi
3. Paolo Maldini
4. Xavi
5. Raul
6. Ryan Giggs
7. Clarence Seedorf
8. Luis Figo
9. Samuel Eto'o
10. Steven Gerrard
11. Andres Iniesta
12. Oliver Kahn
13. Andriy Shevchenko
14. Paul Scholes
15. Javier Zanetti
16. Alessandro Del Piero
17. Iker Casillas
18. David Beckham
19. Thierry Henry
20. Ronaldo
21. Carlos Puyol
22. Edwin van der Sar
23. Andrea Pirlo
24. Didier Deschamps
25. Alessandro Nesta
26. Fernando Redondo
27. Wayne Rooney
28. Frank Rijkaard
29. Kaka
30. Cristiano Ronaldo
31. Ruud van Nistelrooy
32. Roberto Carlos
33. Marcel Desailly
34. Jari Litmanen
35. Peter Schmeichel
36. Flippo Inzaghi
37. Dejan Savicevic
38. Gaizka Mendieta
39. Roy Keane
40. Claude Makelele
41. Fernando Hierro
42. Edgar Davids
43. Gianluigi Buffon
44. Stefan Effenberg
45. Ronaldinho
46. Deco
47. Lothar Matthaus
48. Frank Lampard
49. Fernando Morientes
50. Paulo Sousa
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-11-22 14:23
Hetfield

Tänkte på det när Spanien mötte England.

Rooney och A. Cole skulle platsa i Spanien. Sen vet jag faktiskt ingen mer. De spelarna som är nära just nu är väl Terry och Young(?). Endast Javi Martinez plats i truppen kan vara utbytbar mot enstaka engelsk innermittfältare. Young mot Cazorla, men inga startspelare direkt.

Men att det är sämre spelare behöver inte betyda att de suger. Ferdinand, Terry, Cole, Parker, Young, Walcott, Rooney, Lampard, Wilshere och många andra är världsklass men inte på samma nivå som spanjorerna.
Barcelona Hetfield
2011-11-22 14:14
Hur kommer det sig att England producerar så mediokra spelare gång på gång? Om man tittar på deras kommande EM trupp så är det väl bara Rooney som är en superstar.

Är det för att England är fysiskt efter, eller är det för att de prioriterar råstyrka och ignorerar teknik och spelförståelse? Otroligt fascinerande.
Barcelona Frodo
2011-11-22 14:12
Man ska inte ta såna listor på allvar. De verkar vilja täcka de tre stora ligorna och ha med flera nationaliteter vilket medför att en sån som Gerrard är med där.

OT: Det här är en dum fråga men vad är en kontaktförfrågning? Vad fyller den för funktion?
Hutch
2011-11-22 14:09
Eller varför inte den gamle räven Shevchenko? Han vann CL 2 ggr och fanns alltid med i toppen av skytteligan. Han ligger rätt högt till i listan av de bästa målskyttarna i turneringen.
Barcelona Frodo
2011-11-22 14:06
En anledning till att Cesc är så anarkistisk beror på att han har spelat i Arsenal som är ett lag utan disciplin. Han var ju tvungen att ta en massa djupledslöpningar och vara extremt offensiv för att deras anfallare var fruktansvärt mediokra. RVP var skadad ofta så då fick han spela med medelmåttor som Bendtner, Chamakh, Walcott etc vilket satte extra press på honom att vara någon sorts second striker.

Dessutom spelar inte de flesta lagen i PL mellan linjerna. De är fortfarande i stenåldern vilket innebär att 10:or får betydligt mycket mer tid och ytor då de flesta motståndarlag kör med rigida och raka 4-4-2. Om man kollar på Cesc i början av hans karriär så var han central mittfältare (då hade Arsenal ett bra lag) men allteftersom flyttades han upp precis bakom strikern. Det är därför man ser Silva och Mata ha det så lätt för på de ytorna de opererar brukar det inte finnas särskilt mycket folk.

Nåja, han är fortfarande ung, ambitiös och adaptiv så man får hoppas på att han blir en mer disciplinerad central mittfältare med tiden.
Atlético addeh
2011-11-22 14:05
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Att inte Iniesta är med, som är den ende tillsammans med Valdés & Puyol som spelat samtliga tre CL-finaler vi varit i de senaste åren, är ett stort skämt. Han förtjänar i ärlighetens namn en placering ovanför Xavi.

Nåja, detta med listor.
Barcelona Hetfield
2011-11-22 14:00
Scholes förtjänar väl den platsen mer. Han har vunnit ett par CL, och var rätt så tongivande tills han la skorna på hyllan. Till skillnad från Gerrard så har Scholes spelat i CL många gånger.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-11-22 13:58
Gerrard tog sitt Liverpool till 2 CL-finaler, vunnit den 1 gång.

För mig är han väl den enda spelaren på listan som laget faktiskt inte hade kunnat vinna CL utan. Men självklart kunde platsen gått till någon gammal Bayern-spelare. Effenberg, Basler, Kahn exempelvis. Bayern var magiska på den tiden!
Barcelona Hetfield
2011-11-22 13:51
Vad gör Gerrard på den listan?

Fair enough att han var en stor del av att Liverpool vann CL, men det ska väl inte räcka att göra en bra säsong i CL? En engelsman måste väl vara med...
Annons: