/spanien/barcelona/forum/11419.aspx/spanien/barcelona/forum/11419.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
10/5/2011 15:02
LAM

Med tanke på att vi redan har en ersättare av klass i form av Alexis, som jag tror bara kommer bli bättre och på sikt göra det bättre än vad Villa gör nu, vore det smart att sälja el Guaje. Nästa sommar känns som enda chansen att casha in för honom. Jag tror inte hans plats i startelvan är lika självskriven när Alexis kommer tillbaka i form, och speltid är nog något Villa själv värderar högst nu när han vunnit allt.

Det bästa för samtliga parter vore att sälja Villa efter säsongens slut.

Det handlar inte om något personligt emot Villa från någons sida vad jag tror, utan snarare rent ekonomiskt och ur ett framtida perspektiv.
Barcelona barcetia - Asexis7
10/5/2011 14:54
Hetfield

"Sanchez är inte en ytter alltså är han inte Villas ersättare"

Lol. Vilka matcher har Villa spelat anfallare för Barcelona? Seriös fråga och förväntar mig ett seriöst svar med antal matcher..
Barcelona L.A.M Nr 10
10/5/2011 14:47
Dessutom är jag ytterst tveksam till att köpa en till ung talangfull anfallare. Vi har tre spelare varav två är födda 87 och en 88, ska vi då köpa Cavani eller Lavezzi för den delen som båda också är väldigt unga? Spelare som Rafinha och Deulofe lär få väldigt svårt i framtiden i sådana fall.
Barcelona barca_joe
10/5/2011 14:45
Far till barca nu snart, (17:e). Någon som kan ge tips på bra matstället till bra pris? Några andra saker som man MÅSTE göra? Köper biljetter på plats till båda Plzen och Sevilla matchen, hur stor är chansen att jag får bra platser? Tacksam för svar! :)
Barcelona L.A.M Nr 10
10/5/2011 14:42
Under Peps tid har våra yttrar alltid varit målfarliga. Säsongen 08-09 hade vi H.E.M trion som gjorde över 100 mål, 09-10 hade vi Zlatan, Messi och Pedro som fick sitt stora genombrott och förra säsongen hade vi Messi som gjorde sjuka 53 mål, och dessutom Villa och Pedro som också nätar lite då och då.

Tycker vi borde fortsätta med att ha spelare som gör mål som yttrar. Det behöver nödvändigtvis inte vara en ren striker men ändå någon som kan avlasta Messi ibland i målskyttet. Pedro är ett bra exempel, han är egentligen en klassisk ytter men gör ändå sina 15-20 ligamål och nätar i de stora matcherna. Sánchez har ju aldrig varit en stor målskytt men vi får ge honom en chans och se hur det går. Jag tror han kan bli bra i Barcatröjan.

Förresten så är jag helt emot att Villa ska säljas den här sommaren. Kritiken mot honom är extermt överdriven i mina ögon, bortser man från Sportingmatchen är han i bra form nu även om han inte startade säsongen på bästa sätt. Den här säsongen ska han fortfarande starta de stora matcherna såvida han inte får en riktig formsvaka. Nästa säsong tycker jag det ska ske ett långsamt byte mellan honom och Sánchez. Men jag tycker inte man bör sälja honom redan nästa sommar.
Barcelona den närkingska älgen
10/5/2011 14:39
Siempre Barça

Har för mig att den är slutsåld sedan länge, men googla lite så kanske du hittar något om du har tur..

Angående Cavani så tycker jag inte att vi borde värva honom. Håller helt med om att han inte alls är lika bra som ytter som han är centralt, det är ju som addeh säger bara att kolla in hans målfacit. Vi borde ju göra oss av med Villa efter i år, det finns säkert något lag i England eller Ryssland som cashar upp lite så att vi kan investera i en ersättare. Jag tycker dock inte att Munain är den optimala ersättaren för Villa, en spelare som gör det bra som ytter men ändå hittar lägen och är effektiv i avsluten hade varit att föredra. Jag tror dock att Pep snarare plockar in en mittback (Botia ?) om inte Fontas skärper till sig snart.

Dessutom är Cavani madrista som så många andra påpekat. Därför tycker jag att man ska leta efter spelare som inte är det. Blir konstigt att se Cavani i vår tröja när han egentligen drömt om att spela i Madrid. Visst, Özil höll på Barca när han var liten och gör det bra i Real nu, men att köpa rivalernas supportrar kan fan Real få på med själva..
Barcelona Larsson1333
10/5/2011 14:32
Och även om Lavezzi ofta anses som en målsumpare kan han ju knappast missa mer än vad Villa har gjort det senaste
Barcelona Siempre Barça
10/5/2011 14:14
jag undrar om de finns nån hemsida så att man kan köpa biljett till Sverige matchen mot Holland, tips på sidor och helst de billigaste biljetterna tack
Atlético addeh
10/5/2011 14:13
Rambla

Exakt, det är det jag menar. Vi har redan många målskyttar i laget, det är inte ett måste att alltid använda en stor målskytt på kanten. Mål gör vi ändå. Dessutom gör våra unga mittfältare fler mål än de äldre vilket också kommer bli viktigt i framtiden.
Atlético addeh
10/5/2011 14:11
Hetfield

Cavani var bra i VM, men inte på tok i närheten av så bra han var den gångna säsongen i Napoli. I landslaget spelar han ytter, och får inte alls lika många lägen som i klubblaget. Han gjorde bara ett mål i VM, noll mål i Copa América. Det är i Napoli, som central striker, han fått sitt stora genombrott.

För övrigt spelade Cavani bara ett par matcher i gruppspelet av Copa América plus ett inhopp i finalen. I gruppspelet var han väldigt medioker och lyckades knappt med någonting, så att dra upp ett argument att han lyckats som ytter i landslaget just för Copa América-titeln håller inte då han knappt hade någon del i vinsten.

Ja, det är fortfarande strikers, men Henry & Villa har inte varit ovana på positionen och lyckats som yttrar förr. Det har inte Rossi på något sätt, och inte Cavani i samma utsträckning. Jag tror vi hade blivit ännu bättre med en ren ytter på vänsterkanten istället för en striker som vi flyttar ut.

Nja, tycker inte Rossi varit särskilt märkvärdig den här säsongen. Visst, det var han som sköt Villarreal till CL, men i ärlighetens namn kan ingen säga att han levt upp till förväntningarna. Nilmar har gjort lika många spelmål som Rossi i ligaspelet den här säsongen. Jag säger inte att brassen är bättre, men Rossi har inte varit nämnvärt bra han heller.

Gabriel

"Personligen vill jag inte se en spelare få äran att bära vår vackra tröja när personen i fråga egentligen vill representera den värsta fienden. Men det kanske bara är jag."

Står helt på din sida där.
elbraco - Bojan y Thiago
10/5/2011 14:10
Hetfield, hur kan du jämföra Bojan och Sanchez? Sanchez är ytter, Bojan är striker. Tyvärr används han fel av både Lucho och Pep.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
10/5/2011 14:09
Jag hade hellre tagit Lavezzi än Cavani. Han hade passat utmärkt i Barca med sina ständiga löpningar som pressar sönder motståndarnas försvar. Visst, inte lika skicklig målskytt som Cavani men fortsätter Messi göra 50+ mål varje säsong behöver vi knappast någon supermålskytt.
Barcelona Gabriel
10/5/2011 13:48
Gonzalez_Barca

Klart han måste säga "eller något annat stort lag" och inte enbart nämna Real Madrid, det vore ju inte speciellt smart av honom. Men det är ändå Real Madrid han nämner, inte Barcelona, Inte Man U, Inte Milan etc... Det är Real Madrid han väljer för att sedan säga "eller något annat stort lag". Det ser jag inte som tomma ord.

Och snälla sluta använda Lucho som argument då han aldrig var Realfan. Han spelade där, okej, det har jag inget emot. Men att däremot köpa någon som faktiskt har känslor för Real Madrid är en helt annan sak.
Barcelona Gabriel
10/5/2011 13:41
Gonzalez_Barca

Skiter fullständigt i Özil. Personligen vill jag inte se en spelare få äran att bära vår vackra tröja när personen i fråga egentligen vill representera den värsta fienden. Men det kanske bara är jag.
Barcelona Gonzalez_Barca
10/5/2011 13:39
Gabriel

Özil var ju culé innan Real flytten, se på han nu, infekterad av Mourinhos propaganda.. Just sayin'
Barcelona Gabriel
10/5/2011 13:37
Cavani är Madridfan, rätt så stor sådan också. Just sayin'....
Barcelona Hetfield
10/5/2011 13:31
addeh

Inte skördat framgång? Han har ju vunnit copa america och tog sig långt i VM, vad mer ska han behöva göra som ytter? För ett par månader sen så använde du Sanchez fina VM-kval och fina VM som ett argument, men nu använder du samma sak för att förbise Cavani. En sak till, om man kollar på hans mål (youtube) så kommer många av hans mål från vänsterkanten, så han kan vika in och slå bollar. Just saying, han är inte stel och dålig på en kant.

För det andra, du upprepar ju bara det jag sa. Henry är fortfarande en STRIKER i grunden, även om han sökte sig ute på en kant. Villa är fortfarande en STRIKER även om han spelade som ytter i landslaget. Kun är fortfarande en STRIKER trots att han oftast viker in från kanten. Cavani är en STRIKER, även om han spelar som ytter i landslaget, förstår du mönstret? Dessutom så kom Henry knappt förbi någon i Barcelona, hans jobb på kanten var att löpa och vara där när målchanserna kom, inte att dribbla förbi spelare. Likaså Villa.

Jag förstår inte hur eller varför Pep ska ändra på det konceptet, vänsteranfallaren i laget måste vara en målfarlig spelare, dvs. en striker i grunden som även kan spela som ytter. Jag tror att både Rossi och Cavani är där.

Jag är inte Rossis största fan, men inte kan du säga att han är en one-hit-wonder, när han spelar så bär han mer eller mindre Villarreal på axlarna då Nilmar är skit och när mittfältet inte håller. Rossi är en världslirare i rätt miljö, Villarreal är tyvärr för usla för att han ska trivas där spelmässigt.

Gabriel

"Mitt blod pulserar vid tanken på att jag kan bära den vita tröjan, eller en som tillhör ett lika stort lag, säger Cavani till Copa Americas hemsida."

Notera sista biten. Vem tackar nej till Real Madrid? Han har ju knappast en koppling till Barcelona. Lucho spelade där, han är en Barcelona ikon. Özil hejade på Barcelona och spelar i Real Madrid osv. Det är bara ord, tomma ord.

"eller en som tillhör ett lika stort lag"
Atlético addeh
10/5/2011 13:28
1.70 & Heywood

Ska vi värva en mittback måste vi plocka fram den stora plånboken. Ett relativt oprövat kort som Botía tror jag hade fått det svårt med tanke på att Pep föredrar spelande mittbackar och hellre använder sig av mittfältare när det väl kommer till kritan.
Atlético addeh
10/5/2011 13:26
Hetfield

Muniain skulle ju inte värvas som Villas ersättare rakt av. Vi har redan Alexis & Pedro, Iker skulle bli en spelare att rotera med dessa. Väldigt stor skillnad.

Henry sökte sig ofta ut på kanten i Arsenal, ungefär som Kun gjorde i Atlético. Villa spelade på kanten i landslaget långt innan han kom till Barcelona och varit lyckad där. Varken Rossi eller Cavani har skördat nämnvärda framgångar på kanten. Cavani har spelat där, och absolut gjort det okej, men han gör inte i närheten lika många mål där. Dessutom är varken han eller Rossi spelare som tar sig förbi motståndarna. De vill ha bollar serverade.

Förstår inte ens att Rossi kommer på tal. Enligt mig är han lite av en one hit wonder, även om jag med det sagt inte menar att det är en dålig fotbollsspelare.
Barcelona 1.70-ligan
10/5/2011 13:24
håller med Heywood

Visst skulle vi kunna behöva en anfallare men en back känns än mer akut. Det är första hand en sådan värvning jag hoppas på i vinter. I offensiven har vi ju rätt bra täckning, förutom afellays skada då. Hade kunnat tänka mig en mer kortsiktig lösning där i vinter. Men känslan är ändå att vi lär få vänta tills nästa sommar på nya värvningar - oavsett position
Barcelona Hetfield
10/5/2011 13:18
addeh

Haha, du förbiser Cavani och Rossi men tycker att en 18-åring som inte ens har visat lika mycket ska köpas? That doesn't make any sense.

En spelare på vänsterkanten ska vara en striker i grunden, dvs. en spelare som vet hur man gör mål, även om vänsteryttern är en vattenbärare i grunden. Henry och Villa är två strikers, jag tror inte att Pep kommer att ändra på det konceptet genom att spela med två renodlade yttrar sådär.

Sanchez lär konkurrera med Pedro, men även få spela på den andra kanten, men i grunden så kommer Pep att köpa en striker som kan spela på vänsterkanten, en anfallare som även kan springa mycket. Både Rossi och Cavani uppfyller de kraven.
Atlético addeh
10/5/2011 13:10
Hetfield

Både Cavani & Rossi känns som helt onödiga värvningar. Visst, det är bra spelare, men inte spelare vi behöver. Det vi behöver är spelare som är vana att spela på kanten, det är varken Cavani eller Rossi. Den förstnämnde har gjort det i landslaget, men det är knappast där han skördat sina främsta framgångar. I landslaget har Cavani mest varit en slitvarg, en sådan behöver vi inte.

Angående Muniain så tycker jag har är idealisk. Fast som du säger, det vore stort om han blev kvar i Athletic och blev en ikon där. Lyckas Bilbao-klubben behålla alla unga spelare har de något stort på gång, utan tvekan.

Alexis är visst tänkt som Villas ersättare. 250 miljoner för en spelare som skall ersättare en usel Bojan och en ständigt skadad Jeffren? Det köper jag inte. Alexis är värvad för att i framtiden ta en ordinarie startplats.
Barcelona Hetfield
10/5/2011 13:00
addeh

Nej, men låt Athletic få behålla Muniain, han kan bli en ikon i deras lag. Det vore synd om vi nappade en av deras egna ikoner.

Heywood Jablome

Nja, Sanchez är ingen striker, han är en ytter. Sanchez är mer som Jeffren och Bojans ersättare på ett sätt, men jag ser inte honom som Villas ersättare.

Jag tror att Sanchez och Pedro lär rotera en hel del. Jag tror att Botia lär köpas om inte Fontas helt plötsligt får ett genombrott.
Barcelona Heywood Jablome - Por qué, Messi?
10/5/2011 12:58
Alexis Sanchez blir väl Villas ersättare?

Prioriteringarna nästa sommar är inte en offensiv spelare. Vi behöver en mittback.
Barcelona Hetfield
10/5/2011 12:56
Jag tror att Villas ersättare blir antingen Cavani eller Rossi. Möjligen Llorente om Pep går efter att få in en tung anfallare.

Cavani och Rossi lär kosta ungefär lika mycket, även om Cavani lär kosta aningen mer. Rossi har ju fördelen att han vet hur man spelar i La Liga, men jag känner inte att han erbjuder något "nytt", vi har gott om korta och kvicka anfallare. Cavani har fördelen att han är lång och är nog världens bästa anfallare när det gäller att göra mål på ett tillslag, något som inte finns i dagens Barcelona när alla ska passa igenom allt. Nackdelen är hans pris och att hans "tiki-taka" spelen kan ifrågasättas.

Kort sagt, båda erbjuder olika saker. Rossi är ett säkrare kort, men han är "meh" medan Cavani är en större risk, men han kan erbjuda nya saker till laget. Llorente är högst orealistiskt, men man vet aldrig med Pep.

Jag vet att Silly Season snack är löjligt nu, men när Afellay är borta och när Villa blir sämre så får man faktiskt leta efter en ersättare.
Atlético addeh
10/5/2011 12:47
Trots att säsongen precis dragit igång har redan diskuterats en del kring möjliga värvningar i framtiden. Även fast det dröjer till tidigast januari innan någon spelare kommer eller försvinner tycker jag ändå det är ett hett ämne. I alla fall på anfallsfronten. Villa blir knappast yngre och Afellay blir borta väldigt länge. Om inte i januari så lär en anfallare värvas nästa sommar.

Jag personligen hade helst sett att vi gör oss av med Villa nästa sommar. Det känns som enda chansen att kunna casha in för honom, samtidigt som han inte blir särskilt svår att ersätta. Vi har redan Alexis & Pedro som kantspelare, men om jag fick handplocka ytterligare en hade jag valt Muniain. Jag har sett i stort sett alla Athletics matcher den här säsongen och Iker har varit magisk. Han var bra redan förra säsongen, men har nu tagit ytterligare ett kliv i utvecklingen.

Det finns väldigt få spelare som passar in i Barcelona, men Muniain känns idealisk. Han gör sig allra bäst som ytteranfallare, där han kan utmana sin motståndare. Hans inlägg och passningar håller högsta klass, och han är hyfsat målfarlig.

Nackdelen av att värva en sådan ung spelare som Muniain vore signalerna som automatiskt skickas till de unga förmågorna i akademin, Gerard Deulofeu exempelvis. Eftersom Messi, Alexis & Pedro samtliga är relativt unga och har många år framför sig på toppen hade det blivit nog svårt för en spelare som Deulofeu att slå sig in.

Nåja, det var bara en tanke. Å andra sidan hade jag inte haft emot om Muniain stannade i Athletic med alla andra stjärnor och gjorde dem till ett riktigt topplag igen.
Barcelona den närkingska älgen
10/5/2011 10:06
Der Afro

Och folk tycker att Barca får fördelar av domarna hela tiden. Avundsjuka i sin renaste form. Lite roligt att världens två värsta filmare Ronaldo och Di Maria kan ramla utanför straffområdet utan närkontakt och ändå straff när man får sparka hejvillt på Messi i straffområdet utan att det blir straff.
Barcelona Der Afro
10/5/2011 08:39
Att domarna dömt för Real och mot Barca sedan Fascismen tog över i Spanien vet de flesta om. Men har det inte blivit bättre på senare år? Nej inte mycket i alla fall, här är lite fakta gällande hur domarna dömer Barca vs Real:

Since Florentino is the president in Real again, the number of called penalties for Madrid is 23 and for Barca 8.

Med tanke på vårt sjukt offensiva spel är dessa siffor än mer skandalösa. Det hade varit roligt att höra ett Real-fan försöka förklara bort det här.
Barcelona B-Guden
10/5/2011 07:09
addeh

oj oj, om det är så är det katastrof, då vill jag ha en ny tränare om det fortsätter gå dåligt samt ett nyförvärv i januari till Barca B på den position där det behövs mest, jag har inte så jätte stor koll på b-laget så vet inte
Atlético addeh
10/5/2011 00:28
barcetia

Det stämmer det Frodo säger. När B-laget når andradivisionen får spelare under 23 år pendla hur mycket som helst mellan A- och B-lag. Det var därför Thiago kunde spela så mycket i A-lagströjan förra säsongen, exempelvis. Hamnar man i Segunda B igen är det helt andra regler och en spelare får inte medverka i alls många A-lagsmatcher.

Ja, Espinosa & Deulofeu har varit bra när de fått spela, åtminstone den sistnämnde. Tycker Javi varit lite för osynlig i vissa matcher, men man ser att han sitter inne på enormt mycket potential.

Konkurrensen är hård även på mittfältet.
Annons: