/spanien/barcelona/forum/11402.aspx/spanien/barcelona/forum/11402.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2011-09-20 14:48
Nu ska vi inte låtsas att Barcelona är moralens höjdpunkt. Hur många stjärnor har vi inte plockat från mindre lag de senaste åren? Villa, Sanchez, Fabregas, Alves, Toure, Afellay osv.

Om man inte ville köpa stjärnor och rubba lag så hade man väl inte köpt Sanchez då.
Barcelona Frodo
2011-09-20 14:46
Det känns väldigt märkligt att snacka om värvningar några matcher in på säsongen.
Grace/Wastelands
2011-09-20 14:46
Ja, Napoli är det enda laget jag följer med glädje i Serie A och om man ska köpa Cavani elelr Lavezzi så är ju den här generationen Napoli också död återigen typ.
Och Götze vill jag inte helelr ska säljas, även om Dortmund verkligen går bedrövligt just nu. :(
elbraco - Bojan y Thiago
2011-09-20 14:43
jag kan gå med på att cavani hade varit bra i barca men jag tror också lavezzi hade varit bra och ingen vet säkert vem som hade varit bäst.

Dock vill jag inte att någon ska komma för då kommer Napoli vara samma mittenlag som för några år sedan. Nu har vi potentiellt en Serie A skrällvinnare som kan revolutionera italiensk fotboll genom att faktiskt spela rolig fotboll. Och förhoppningsvis ta ur Serie A ur den omoderna grottmänniskosport som dom kallar fotboll.

and that's all i have to say about this! Peace!
Barcelona Hetfield
2011-09-20 14:40
Snälla, prata inte om Afellay. Om man vill ha en bajsnödig snubbe så hade man lika kunnat behålla Bojan. Jag förstår inte varför man prioriterade honom istället för Bojan om båda suger lika mycket. Skeppa iväg Afellay för en bra summa och köpa en spelare som faktiskt bidrar med något än att värma bänken hela tiden.
Barcelona Hetfield
2011-09-20 14:39
Jag tycker inte att Cavani ska dribbla förbi och göra det krångligt, han ska göra det enkelt. Han ska löpa, Messi ger honom bollen, han smäller in den, det är det han kan erbjuda. Om man vill ha en dribbler så finns det gott om de, det Cavani kan erbjuda är att göra mål på få chanser.

Jag tror inte att Pep köper Cavani och säger "du ska gå ut och dribbla, sen slå djupledspassningar", han säger nog mer "löp när laget har bollen och gör mål".
Grace/Wastelands
2011-09-20 14:38
Jag tror inte ens Afellay besitter den potentialen folk tror han har.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-09-20 14:37
,Sami.

Nej, det var det jag menade, det var därför jag skrev att det var sorgligt. Okej att han är nervös och inte har kommit in i spelet under våran eftersom han köptes i vintras men det är dags att stiga fram och visa vad han kan nu. han ska ha tillräckligt med skills för det.

tyvärr verkar han försöka så jävla hårt så det stockar upp.
Grace/Wastelands
2011-09-20 14:35
Om Cavani skaffas tycker jag man borde flytta om systemet för att få Cavani en aning emr centralt i banan,. Jag kommer få psykbryt om jag ska se Abidal och Cavani försöka tråckla sig fram på vänsterkanten och sen vända hemåt. Han ska vara centralt i banan, visst ett litet utgångsläge på kanten, men söka sig inåt. Att se honom stå stilla på vänsterkanten och bara passa tillbaka bollen till Fabregas elelr Xavi elelr Iniesta känns inte så het just nu.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-09-20 14:33
Alexis är ju tänkt som Villas ersättare. Han gör mål lite då och då, även om han inte nätar lika mycket som Villa. Pedro gör ganska mycket mål. Så jag tror det kommer bli bra efter Villa, man behöver inte köpa en skyttekung till den positionen.
,Sami
2011-09-20 14:33
elbraco - Bojan y Thiago
Finns väl ingen som tror här inne just på Afellay. Varje gång han hoppar in i en match så ser det ut som han skiter på sig förlåt men det är sant. Så jävla nervös är han. Han måste ta det lugnt.
Barcelona Hetfield
2011-09-20 14:33
Villa hade ju kunnat göra mycket fler mål om han var någorlunda mer effektiv, det är snarare att han är så usel på att vara klinisk än systemet.

En anfallare som är klinisk gör fler mål än vad Villa har gjort. Jag gillar Lavezzi, han är Napolis motor (även om folk tror att Hamsik är det), men han är en målsumpare, jag får redan mens varje gång Villa missar lägen, jag orkar inte med ännu en till. Jag vill se en anfallare som smällar in bollar så fort han får läget.
elbraco - Bojan y Thiago
2011-09-20 14:30
det sorgligaste är väl att Afellay inte ens har nämnts i diskussionen om yttrar. kan delvis bero på att han kan spela på mittfältet också men ändå. han har tekniken och speeden att ta sig förbi en backlinje.
det visade han inte minst mot madrid när han spelade fram messi.
Grace/Wastelands
2011-09-20 14:29
Men Villa gör ju inte ens hälften så många mål som Messi trots att han är en mer utpräglad målskytt än Messi. Ingen av våra yttrar har historiskt sett gjort mycket mål. Eto'o gjorde inte speciellt mycket mål på kanten, inte Ronaldinho, inte Villa, inte Pedro. Alltså, ja dom gör typ 20 nu per säsong. Jag är relativt övertygad om att en spelare som Lavezzi hade kunnat göra något liknande men betydligt fler assist per säsong.

Det vore självklart bra om vi hade kunnat ha två spelare som gjode 40 var istället för att Messi gör 50 och dom andra två 20 stycken mål var sett över 50matcher. Men det viktgaste tycker jag är spelsystemet, passar spelarna in i det? EN striker passar seriöst inte in på en kant i vårt spelsystem.

Villa är för tillfället ganska långt ifrån att vara någon perfekt pusselbit i systemet. Han sätter lite mål här och där. Egentligen för sällan för att motivera att han ska vara så ordinare då han spelmässigt bidrar med ganska lite.

Men det känns som att våra yttrar har varit ett problem ett par år nu. Pedro hade en riktigt bra säsong och en bra höst förra året. Villa var bra under hösten men gjorde en katastrofdålig vår. Men på det stora hela tycker jag ytterpositionerna är ganska oklara hur dom ska fungera. Just nu känns det mest som att Villa och Pedro får bollen, passar tillbaka, sen blir dom frispelare nån gång in i straffområdet, bränner 4/5 lägen och sätter 1/5 typ.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-09-20 14:29
Våra yttrar ska inte direkt vara med i spelet så mycket. Deras uppgift är att löpa sönder motståndarnas försvar och ge yta åt de andra, samt göra lite mål ibland. Just nu har varken Villa eller Pedro den bästa formen men jag är ändå nöjd, jag vet att de kommer komma i form snart och om de inte gör det så har vi Alexis(när han är tillbaks från skada) och Cesc. Tycker knappast vi behöver köpa en ny.
,Sami
2011-09-20 14:27
den närkingska älgen
Väldigt bra länk du skickade tackar:) Så synd det som händer med Torres nu. Han är en av mina favorit spelare. När han är i form så finns det ingen som kan stoppa han. Nä Torres borde stannat kvar i Liverpool. Hoppas han kommer igång. Men den missen Torres gjorde i helgen mot United är SKANDAL.
Barcelona Hetfield
2011-09-20 14:26
Jag sa och säger det igen, jag anser att Villas ersättare måste vara målfarlig. Man köpte inte Villa för att han är en bra ytter, men köpte honom för att han är en bra målgörare som även kan spela som ytter, därför anser jag att Cavani passar in i det. Om man vill ha renodlade yttrar så finns det gott av de, men få av de är målfarliga. Det är där Cavani är unik enligt mig (av de tillgängliga spelare), sen om man vill välja fritt så är ju Kun bättre där.

Om man ska ha två dribbelgubbar eller vattenbärare på varsin kant så är det för mycket press på Messi, man behöver minst en som kan avlasta Messi. Eto'o avlastade Messi medan Henry sprang. Villa avlastar Messi medan Pedro springer. Det är ett sådant mönster jag vill se, jag vill inte se två vattenbärare på varsin kant. Pedro är en vattenbärare och Sanchez är inte heller så mycket av en målgörare, därför vill jag se någon som smäller till bollar.
Barcelona Nesto
2011-09-20 14:25
Pedro/Sanchez är väl tänkt som Villas ersättare?
i dagsläget är det rotation men till nästa år är Sanchez nog en startspelare brevid Messi och Pedro.

Sen när Villa lämnar om 2 (?) år så är väl någon från akademin, typ Deulofeu,redo att ta steget upp.
Trion Pedro,Messi,Sanchez känns för mig given i minst 3 år
Grace/Wastelands
2011-09-20 14:21
Påstod inte att du var envis, påstod att du redan bestämt dig för vilken spelare du vill ha och andra alternativ är det inte på tal om. Jag skiter i vilket för att vara ärlig. Ingen av våra yttrar presterar direkt superb fotboll just nu. Villa tycker jag är bra ibland, gör sina mål i viktiga matcher. Men bidrar fruktansvärt lite till spelet.

Jag hade föredragit en Lavezzi på ena kanten då jag ändå tycker Villa gör för lite mål. Han är vår striker av dom tre och gör inte ens mer mål än Pedro typ. Då kan vi lika gärna spela med två yttrar som kan ta sig förbi spelare, även om Pedro förtillfället inte ens kan ta sig förbi en stol.

Ingen spelare som hamnar på våra kanter är ju sådär otroligt målfarliga. Därför känner jag att passningsspelet känns minst lika viktigt. Jag tror inte vi kan hitta en spelare som spelar ytter och som gör 30 baljor per säsong ändå. Jag tror inte systemet mer eller mindre tillåter det. Därför skaffar jag hellre yttrar som springer, dribblar, passar och gör en del mål, mål kommer det ändå att bli på ett eller annat sätt. Fabregas gör mål, Xavi lite då och då, Pedro, Alexis och Messi framförallt.
Barcelona den närkingska älgen
2011-09-20 14:19
, Sami

Tack men nej tack. Han har ju inte varit riktigt bra sedan våren 2009. Tror han blir tröttare med åren och han är ju också en mer central anfallare. Han har ju varit väldigt beroende av sin snabbhet som förmodligen kommer att minska med att han blir allt äldre. Läs inlägget jag länkar till, intressant skrivet av Niva som tar upp en teori till att han har varit så dålig så länge.
Barcelona Hetfield
2011-09-20 14:19
Ursäkta, men hur många gånger ska jag behöva argumentera för det jag sa. Du nämner Lavezzi, jag säger varför Lavezzi inte funkar enligt mig (som jag skrev nedanför), så varför älta om att jag är "envis"? Om du nämnde en spelare som var målfarlig och passade på en kant så hade jag accepterat det. Cavani är inte skriven i sten. Jag anser att Cavani är målfarlig OCH kan spela på en kant, därav att jag vill se honom som Villas ersättare (han lär nog lämna).

Det låter mer som att du tog åt dig än något annat. Om du nämner en spelare som är målfarlig och bra på kanten så ger jag dig rätt. Hittills har det inte varit någon.

Sami

Jag gillar Torres, men han är alldeles för skadebenägen och hans lön är inte precis så lågt. Dessutom så är han verkligen ingen som springer sönder sig på en kant.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-09-20 14:19
Cad spelar det för roll vilka som är bättre än Cavani som ytter när vi ändå inte är i behov av en sådan? Undra hur värvningskåta folk kan bli, vi köpte Villa 2010, Alexis den här sommaren och lägg till att Cesc gör det riktigt bra som andra falska nian där han tar en av yttrarnas plats så har vi fem bra anfallare, där fyra dessutom är rätt unga.

Hur jag än tänker så kan jag inte se varför vi skulle behöva en till anfallare.
,Sami
2011-09-20 14:17
Hetfield
Varför inte Torres i Barca som Villas ersättare?
Grace/Wastelands
2011-09-20 14:17
Ja, jag vet att det är vad du tycker, fine with that. Men det finns inte ens något utrymme för diskussion då du redan vet exakt att Cavani vore perfekt. Då finns det liksom ingen anledning att diskutera det då du har en kravbild som stämmer överens med honom och således går alla andra spelare bort en efter en.
Barcelona Hetfield
2011-09-20 14:15
Jag tycker det jag tycker. Jag ser ingen vidare poäng med att ta in ÄNNU en ytter som är kort och teknisk, vi har redan Sanchez för det. Jag vill se en målfarlig spelare som Villas ersättare, därför räknas inte Lavezzi som det. Om Sanchez inte hade köpts så hade jag kunnat se Lavezzi rotera med Pedro, men inte med Villa.

Rätt eller fel, jag vet inte, det är så jag resonerar, och det är så jag tror att Pep resonerar OM han vill ha Cavani.
,Sami
2011-09-20 14:14
Vad skulle ni tycka om Torres i Barca? Som ersättare för David Villa? Går juh inte så bra nu för Torres.
Grace/Wastelands
2011-09-20 14:14
För det är en icke-diskussion då det inte finns något att diskutera. Du har det klart för dig att Cavani är perfekta. Andra är det inte, ingen kommer ändra sin åsikt.


Barcelona den närkingska älgen
2011-09-20 14:13
Som kantspelare i dagsläget har vi ju det vi behöver inom truppen. Det är ju klart att Kun hade gått in och tagit en startplats, men nu satsade vi inte allt på honom vilket är jävligt surt. Ett namn som dyker upp i huvudet på mig när vi snackar yttrar är David Silva, men jag vet inte riktigt om det är vad vi behöver. Har dessutom dålig koll på hur hög lön han har även om det känns som att den är skyhög. Samtidigt gör han för lite mål och är väl mer av en mittfältare, är väl smartare att köra vidare med Pedro/Alexis och hoppas på att någon av ungdomarna kan ta klivet och blomma ut och blir riktigt bra. Men en stor anfallsvärvning innan sommaren 2013 känns inte logisk någonstans.
Barcelona Hetfield
2011-09-20 14:12
Villa kommer ju ersättas, så varför är diskussionen meningslös?
Grace/Wastelands
2011-09-20 14:08
Räknas inte? Varför inte? För du har satt upp en kravbild som ska passa perfekt till Cavani. Nej, detta är en diskussion jag sett förrut som inte kommer leda någon vart.
Och inte något jag vill delta i. Du har klart för dig att Cavani vore perfekt. Jag är ganska övertygad om att sätta honom på en kant är som att använda Piqué som ytterback.

Annons: