/spanien/barcelona/forum/1135.aspx/spanien/barcelona/forum/1135.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjff
2016-08-02 09:00
Thierry Henry Nu har jag följt din uppmaning till Vlom och läst på mer i ämnet Napoli/Maradona genom att ta del av ditt länktips i vilket Daily Mail tokhyllar Diego Maradona. Men vad mer exakt är det att du vill att man ska ta till sig som en sanning i vad som skrivs? Är det möjligen grodan att Mohammad Ali är den enda i "history of sport", som kan mäta sig med Maradona ifråga om att besitta en stor personlighet. Jag säger bara en sak: Knock yourself out! Eller är det att Napolis supportrars relation till Maradona finner sin motsvarighet i den som Liverpools respektive West Hams fans hade till Steven Gerrard och Bobby Moore? Kanske är det rentav det faktum att Maradona i ett tillhörande filminslag under rubriken "English football praised by Maradona" säger att PL är ett föredöme och tar Emirates Stadium som exempel när han säger att Arsenals och Newcastles fans kan sitta tillsammans (där det finns sittplats för annat än företagsfolk vill säga). Eller menar du möjligen att vi har någonting att lära oss av att läsa följande mening: "Napoli finished seventh in Maradona's debut season. Then, third. By then, manager Ottavo Bianchi had other good players like Italian internationals Fernando de Napoli and Bruno Giordano to call upon". Ska man möjligen ana ugglor i mossen när det framgår att en lokalpolitiker vid namn Vincezo Scotti och som sedermera avancerade till statsråd, var den som hostade upp den stora summa som behövdes för att köpa Maradona från Barcelona till Napoli? En stad i vilken den beryktade Camorran inte så sällan styr och ställer bl a sophanteringen med järnhand; samt indirekt försåg Diego Maradona med droger får man förmoda. Kan du kort sagt peka ut för oss vilseledda var i Daily Mails hyllning till Maradona som tar sin utgångspunkt i att dennes landsman Higuaín som bäst försöker upprepa bedriften att föra Napoli till toppen när den skrevs, vi ska lägga vårt bästa krut för att få ut mesta möjliga lärdom?
Barcelona Kröjff
2016-08-02 01:34
När man diskuterar Napoli och Maradona, borde en av de första frågorna man bör ställa sig vara: Skulle verkligen en spelare av Maradonas kaliber gå till en klubb i det skede han befann sig i karriären vid övergången från FC Barcelona om denna var medioker, med mindre än att det utlovades en storsatsning? Den andra frågan som också bör ha fog för sig lyder: Varför spendera en rekordsumma på en enda spelare, om man inte var beredda att backa upp en sådan enorm investering med ytterligare förstärkningar av spelartruppen, för att kunna utnyttja den så dyrköpta potentialen i största utsträckning?
Barcelona Barclasico
2016-08-02 01:10
@enkos:


Despite rumors to the contrary, Barcelona sources say that they are not interested in Gremio forward Luan Vieira (23) [md]
Barcelona Thierry Henry
2016-08-02 00:58
@Vlom:


Ferrari va blott 20 och 23 år gammal när Napoli vann sina titlar under Maradona.
Knappast den världs spelaren
han senare blommade ut att bli. Carbevale gjorde blott 10 landskamper för italien (ytterst imponerande.... )Vad har zola med Maradonas napoli att göra?

Alemao kom inte fören 1990.

Dom flesta på din lista har ytterst få landskamer som sina enda meriter (som francini blott 8 landskamper). Att jämförelsa dessa med t:ex Juves , Milans och Inters trupper är att greppa lite för intensivt efter halmstrån.

Napoli spenderade hela sin transferkista på Maradona 1984. Man fick ta stora banklån för att ha råd med honom. Och det är först flera år senare efter att Maradona själv fört dom till segrar och nya pengar som du ser att spelare som Careca och Alemao ramlar in. Dessa är dock fortsatt knappast tillräckliga för att Napoli ska ha en trupp som rivaliserar dom som Milan (van basten, Baresi, Maldini, Rijkaard, Gullit) Juventus (Platini, Laudrup, Ian Rush) eller inter (Mattheus, Brehme, Klinsmann, Zenga) etc förfogar över under samma tid.

Serie A va under den tiden världens bästa liga. Att Napoli hade en handfull spelare som spelet några landskamer förtar ingenting från Maradonas bedrift och gjord dom verkligen inte "väldigt starka" om man ser till konkurens . Du borde läsa på mer om ämnet. Bifogar en länk. Väll mött!

Barcelona Skurhink
2016-08-02 00:44
Det är jävligt märkligt tycker jag att vi inte får en spänn för våra spelare!?! Alex Song va kapten i Arsenal! Han är idag 29? Han va bra i Ars, det borde inte vart några problem och fått 15-20m för honom!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-02 00:13
Barcelonas jakt på ett reservalternativ i anfallet går vidare. Spanska Sport menar att Luan, 23, nu ska ha seglat upp som det mest troliga alternativet.

Gremio–spelaren ska kosta dryga 190 miljoner kronor och spelaren ska i första hand ses som reserv till Luis Suárez, 29, på nummer 9–positionen.

Luan har tidigare i sommar jagats av Leicester och befinner sig för närvarande på OS.
AB
Barcelona Deulofeu
2016-08-01 23:41
Enkos

Han har numera Koeman som tränare och har efter en skada som han fick i slutet av förra säsongen inlett försäsomgen riktigt bra.

Två matcher två mål och en assist.

Bla ett riktigt fint mål på frispark.

Vi har möjlighet att köpa tillbaka honom ett eller två år till känns som det blir hans säsong nu med Koeman som coach! Känns riktigt bra med en gammal legend och favorit som är tränare till honom han använder dessutom yttrar i sitt spel till skillnad från Enrique som ratat Deulo, Adama och även Halilovic...

Barcelona petersays
2016-08-01 23:28
Av det lilla jag sett känns Jesus absolut som den bättre spelaren. Och han är väl dessutom den yngre av dom båda (Jesus född 97, Gabigol född 96).
Barcelona enkos
2016-08-01 23:27
There were both morning and evening workouts for Luis Enrique’s charges today. Ter Stegen, Bravo, Piqué, Rakitic, Sergio, Iniesta, Mascherano, Jordi Alba and Vermaelen were all back on the training ground in the earlier session, as was Douglas, who had already met up with his team-mates in Dublin. But for the later shift, held on pitch 2 at the Ciutat Esportiva, only the ten recent arrivals were required to report for duty, the intention being for them to regain their peak fitness as quickly as possible. The same plan will be implemented tomorrow Tuesday. The full squad will be exercising in the morning, but the 6.30pm session will again only feature the ten players that have just returned from their holidays.
Barcelona enkos
2016-08-01 23:26
Vad hände med Deulofeu, är han Evertons spelare ? Minns väl bra hur det snackades om honom som jättetalang som kommer att erövra världen.
Barcelona Deulofeu
2016-08-01 23:21
Jag börjar bli mer och mer sugen på brassarna

G:Jesus verkar ju vara körd men vill han hellre inte gå till oss verkar ju vara en riktigt fin lirare väldigt lik Neymar men flyttat in mer centralt tidigare i karriären.Mer klinisk målskytt.

Gabigol är bara ett år yngre och ännu mer mogen och kraftfull.

Detta påminner lite om ett tidigare scenario där vi valde mellan C.Ronaldo och Quaresma för er som minns.

Ronaldo kanske hade den lite större talangen men på den tiden pratades det om Quaresmas mognad och resten är historia...

Hoppas vi inte gör samma misstag nu men det vore häftigt med en ung brasse i anfallet speltid kommer han att få gott om massor av cuper och matcher!
Barcelona gozo1
2016-08-01 23:17
Hej grabbar någon som vet när Barca kmr till Sverige och vilken hotel ska dom bo på?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-08-01 22:45
@A good coach is everything!:
Om marknadsvärdet på Pogba är över en miljard, så vill jag mena att köpet av Luis Suárez var en mycket bra affär trots den ansenliga övergångssumman. Inte minst som man med honom inte i såg en trofé i förhållande till rivalen Real Madrid och ett kommersiellt gångbart varumärke, utan för ovanlighetens skull köpte precis vad klubben behövde i ett specifikt skede, nämligen en offervillig djupledslöpande slitvarg till striker som alltid är på språng och öppnar upp ytor för såväl sig själv som andra.
Barcelona Smogen
2016-08-01 22:13
Att man inte får något för Song kan jag köpa. Det var en katastrofvärvning av Zubi som man bara kan bli glad om vi kan glömma. Däremot Montoya och Sandro. Är det på riktigt att vi ger bort dessa spelare? Då är det ju pinsamt. Trodde tex. Sando gick på lån?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-08-01 22:12
@Vlom:


Vlom

Exakt den där där researchen gjorde jag för flera år sen, när en alltför hängiven beundrare av Diego Maradona framställde det Napoli denne spelade i, som en motsvarighet till säg Leicester, som Maradona på egen fot frälste till sina första framgångar.Mejlade den sen till honom. Men fick aldrig något riktigt svar. Vilket forum? Tja det händer att vi socialarbetare tar oss tid att koppla av klientarbetet genom att diskutera fotboll i såväl fikarum, som via våra arbetsverktyg ibland...
Barcelona enkos
2016-08-01 22:09
Vampiro

Enzo Zidane har redan blivit eftertraktad och jagas av flera klubbar från både PL och La ligan. Dels för hans namn och dels pga just Reals varumärke.
Vlom
2016-08-01 21:30
Varken West Ham eller något annat engelskt lag ville ha kamerunaren. Song var en usel vävning, att riva kontraktet var det bästa lösningen (tyvärr). Åtminstone var han inte utlånad denna gång samtidigt som Barcelona betalade delar av hans lön. Skönt att han är borta för alltid.
Barcelona Vampíro
2016-08-01 21:15
Skillnaden mellan Barça och Madrid när de säljer är att de sistnämnda även säljer ett varumärke. Det är stort för andra klubbar att få en spelare som spelat i Real Madrid, Real fucking Madrid liksom, det är en prestige i sig. Spelar ingen roll vilken kvalitet det är så länge det handlar om Real Madrid. De lyckas få bra betalt för ganska mediokra spelare medan Barça alltid håller på med utlåningar och måste tillslut nöja sig med att riva kontrakten. Säga vad man vill om Perez men han är ett geni när det kommer till marknaden. Hela världen visste om att di Maria ville lämna 2014 men de var helt jävla iskalla och väntade till sista veckan och fick trots det typ €70M. Barça fick knappt €33M för Fàbregas. Kan ni tänka er att Madrid hade blivit blåsta på Nolito i vintras? Inte en chans. Trots en såhär långt bra mercato så finns det fortfarande mycket att förbättra i Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-08-01 21:13
@Shanghai:


Svårt att jämföra spelare från olika eror (av förståeliga skäl), men Messi är odiskutabelt den bäste spelaren under sin epok.
Vlom
2016-08-01 21:07
@Thierry Henry:


Napoli var bland de lagen som spenderade allra mest i Italien under mitten av 1980-talet, man fick betala en världsrekordsumma för Maradona. Bara kolla på spelarna som Napoli värvade in efter att Maradona skrev på för dem.

Careca - Förmodligen den bästa brasilianska anfallaren under 80-talet. Värvades till Napoli efter att han gjorde 5 mål under VM 1986. Han var även toppmålskytt i Brasilien och blev utsedd till Brasiliens bästa spelare samma år.

Alemao - Värvades från Atlético de Madrid där han var bland en av de bästa utländska spelarna i Spanien, Blev utsedd till Brasiliens bäste spelare under året 1985. Var en del av Brasiliens VM-trupp under 1986.

Ferrara - En av de allra bästa försvararna från hans generation i Italien. Gjorde över 40 landskamper. Senare vann han dessutom en rad titlar som försvarsgeneral i Juventus.

Di Napoli - Gjorde över 50 landskamper för Italien och spelade för AC Milan under tidigt 90-tal. Spelade i VM 1986, EM 1988, VM 1990.

Bagni - Gjorde över 40 landskamper för Italien och var en del av deras VM-trupp under 1986.

Crippa - 17 landskamper för Italien.

Francini - Italiensk landslagsman som var en del av Italiens EM-trupp under 1988.

Carnevale - Anfallare som spelade för Italien under VM 1990.

Fusi - Italiensk landslagsman som var en del av Italiens EM-trupp under 1988.

Zola - Spelade i Napoli under sina yngre när när han gjorde sin första landskamp.

Bortsett från AC Milan, förfogade Napoli en spelartrupp som var den allra bästa i hela Serie A. Nästan samtliga av dem värvades efter att Napoli började spendera rejält och Maradona var bara toppen på i:et som sagt. Tröttsamt att höra myten att argentinaren skulle ha kommit till ett nedflyttningshotat lag och gjorde dem till mästare.

Maradona var odiskutabelt den bäste spelaren i ett väldigt starkt Napoli.
Barcelona Barclasico
2016-08-01 20:23
@enkos:
Lägg ner fan, det här har absolut ingenting med lön att göra, hur i h*lvete ska vi se starka ut framför andra klubbar när det gäller affärer... vi ger ut spelare till höger och vänster som att ingenting har hänt, nej nej nej, så länge Bartro sitter där så kan vilken jävla klubb som helst leka med oss. #BringLaportaBack Edit: OCH inte nog med det, Räkna också med att Tello och Douglas kommer lämna gratis! och kanske Vermaelen... Behöver jag skriva nått mer?
Barcelona enkos
2016-08-01 20:12
@Barclasico:
Räkna också vad man blivit av med i lön som man slipper betala så är det något mer positivt. Det för flera av spelare som man inte hade någon nytta av.
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-01 20:01
Vi bör sälja Bravo, ta dom pengarna o lägg till i transferbudgeten så vi kan värva Gabigol. Ter stegen kommer ändå vara ordinarie så vad är vitsen att behålla en så bra målis som Bravo på bänken? Vi kan tjäna bra pengar på honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-08-01 19:59
@El Pistolero #9:
Jag vet inte vad du vill komma fram till, men tycker du helt ärligt talat att detta är okej? Hur kan en klubb som FC BARCELONA(!!!!!!!), skriver det igen (BARCELONA)!!!! släppa spelare gratis utan att få något tillbaka? it makes no sense liksom. man kan nästan tro att ledningen jobbar åt Florentino Pérez! inget är omöjligt längre. Hur länge ska Parasiterna sitta där och förstöra våran fina klubb? Blir så jävla arg när ingen gör nånting åt saken!
Barcelona Rambla~
2016-08-01 19:53
Först Montoya till Valencia, på fri transfer. Nu ska tydligen även Samper dit på lån. Fattas bara att de får en köpoption. Jävlar vad Barca är bussiga mot alla andra klubbar i la Liga. Klubbar som i gengäld allt som oftast beter sig som grisar tillbaka när det förhandlas om deras spelare.

Jajaja....
Barcelona Barclasico
2016-08-01 19:51
@Ribohn Fan:


Aa, jag läste det precis

"Barça are looking to swap Douglas for Laboral Kutxa basketball player Ádám Hanga. [Diario Sport]"

Helt jävla sjukt, förnedring!
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-01 19:49
[QUOTE=Barclasico]Barca sales this summer: Bartra - €8M Halilovic - €5M Adriano - €0.6M Song - €0 Montoya - €0 Alves - €0 Sandro - €0 Total: €13.6M PINSAMT PINSAMT och PINSAMT!!!!!!!!! [/QUOTE] Mycket pga oss Culés också som hela tiden ska kritisera o kritisera. Som Xavi var inne på, i RM är en spelare en 8a medan samma spelare är en 6a i Barca. För mycket negativitet av någon konstig anledning. Mathieu är en bra spelare som mittback men med tanke på att han spelat några kassa matcher som VB så är han lord, marlboro, flopp osv. Detta trots att han nästintill alltid gjort bra matcher som mittback. Vet inte vad det kan bero på men nästan alla culés är så.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-01 19:42
Men Douglas mot en basketspelare det är ett kap!
Barcelona A good coach is everything!
2016-08-01 19:40
Barcaclasico // När fan har vi gjort en bra affär ! Finns en som jag kan komma på och det är Rakitic !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-08-01 19:35
Barca sales this summer:

Bartra - €8M
Halilovic - €5M
Adriano - €0.6M
Song - €0
Montoya - €0
Alves - €0
Sandro - €0

Total: €13.6M

PINSAMT PINSAMT och PINSAMT!!!!!!!!!
Annons: